Bude na jeseň lockdown?
Čo myslíte bude na jeseň lockdown
@mamamasama na slovensku ano a inde nie? To snad nemyslis vazne.Alebo potrebujes rozduchat vasne?
@malva123 Zijem v zahranici a to co sa deje na Slovensku sa tu nedeje, ani nikdy nedialo... bola som doma na 3 tyzdne a neverila som vlastnym ociam... ludom uz vymyli mozgy.. nepotrebujem rozduchavat ziadne vasne, ale odporucam otvorit oci... od zaciatku korony su tu ruska odporucane(nikto ich nenosi, nikto na nikoho nevola policajnu gardu) Obchody, fitka, kostoly... vsetko otvorene.. ekonomika neskrachovala ako u nas... ziadne rokovania o nasich osudoch kazdy druhy den... jedine co bolo rovnake ako u nas bola distancna vyucba a seniorske hodiny.. aj to len kratkodoba.. Ludia su tu na seba stale mili a nehadaju sa o ockovani, nerobia medzi sebou rozdiely... Nie, nie je to Utopia, len susedne Poľsko,..
@mamamasama presne tu su uz totalne vymlety a ta nenavist co sa do ludi zasiala to nema odoby...
@mamamasama aspoň niekto zo zahraničia povie niečo ako to u nich funguje.Spoluziacka je v Anglicku a sa smiala že u nás britska mutácia a u nich a Anglicku o žiadnej nevedeli a to robí v nemocnici
Aj my máme rodinu v Anglicku a presné mi potvrdila to že čo dávajú médiá není normálne že to tak nieje vôbec .
By ma zaujímalo kedy sa dá šašo zaočkovať
Napr.v Švajčiarsku síce nebol lock down ako taký, ale všade kde si chcela ísť si musela mať vždy aktuálny test.....na Slovensku síce bol lock down ale do reštaurácii či do fitka alebo kaderníčke si sa vedela niekde dostať, oficiálne boli zatvorený ale neoficiálne fungovali...takže ani na Slovensku to nefungovalo tak ako to bolo prezentované🙂
@mamamasama vôbec to nieje utópia😂😂 len realita. Švajčiarsko takisto👍🏻👍🏻👍🏻 deti dištančne veľmi krátko, neviem či mesiac v minulom roku (2019) a to asi už preháňam😂😂😂 ľudia chodili do práce stále, v obmedzenom režime, ale nik neostával doma,... Rúška v najväčšej vlne len podľa vlastného uváženia, teraz v obchode už bežne bez rúška ľudia chodia... Testovanie celoplošne, môžeš len snívať-,, a načo? '' 😂😂,, zmysel a pointa takej šaškárne? '' 😂😂😂 to len Slovensko sa hrána pupok sveta😂😂 nečudo keď v parlamente samý psychopati😂😂😂 ale treba nakradnúť čím skôr, ich vláda onedlho skončí a druhykrát sa už nedostanú😂😂 takže čo Fico stihol za 12rokov oni stihli v rekordnom čase👏👏👏 ale tvárme sa že im ide len o dobro občanov a pandémia je nebezpečná - potrebné su astronautské skafandre😂👍🏻 #slovensko stred Európy alias pupok sveta#
Ja som zvedavá, kedy sa to už u nás prevalí a ľuďom dôjde, že nás balamutia.
@mamamasama uvedomila si si do akeho stavu priviedla vlada za posledne roky nase zdravotníctvo? Preto mame prisne opatrenia,aby neskolabovalo zdravotnictvo. Ved sme mali par tisic pripadov a zdravotnictvo nam kolabovalo. Neporovnavaj neporovnatelne. Ludia uz konecne pozerajte v globale a nie len nadavat na vsetko. Ani mna uz nebavi dodrziavat opatrenia,chodit ako curina s handrou na ksichte a ked si predstavim,ze mam zazit dalsi lockdown uz teraz mi je zle. Za toto vsetko dakujem predoslej vlade
@mey8 vidíš.. na to slovenské testovanie by som skoro aj zabudla... tu v PL sa 90% ľudí v mojom okolí nikdy testovať nebolo. Reálne sa testovať boli len tí, ktorí šli s príznakmi covidu na pohotovosť, alebo mali podozrenie, že sú nakazení, tak šli na PCR, alebo pri ceste do zahraničia. Moje prvé testovanie od začiatku korony bolo pri návšteve SVK. Keď som niekomu vravela o celoplošných testovaniach na Slovensku, nechceli veriť. Len dúfam, že ľudia na Slovensku sa budú mať čím skôr lepšie. Milujem našu krajinu, no teraz je to tam ozaj ako bojovom poli.
neviem, to skor zalezi od poctu pacientov, ktori sa musia ist s koronou liecit do nemocnice.
@mamamasama a ja sa obávam, čo bude ďalej. S napätím čakám, ako dopadne dnešné hlasovanie, či odstavia úplne neočkovaných z bežného chodu spoločnosti
@mamamasama byvas v strazskom, alebo v polsku?...
Take iste, alebo horsie opatrenia boli vsade... vymyslas si a rozduchavas zbytocne negativne emocie..
by som chcela vediet v kt casti anglicka ziju pretoze aj ja zijem v anglicku a ano je to tu viac easy ale za posledny mesiac som mala v okoli tolko nakazenych ludi,ze ani za cele 2 roky pandemie som tolko nenapocitala... robim v care home a vela z nas ockovanych to chytili nastastie lahky priebeh ..ale deti v skole boli viac doma ako tam lebo to pochytali jedno od druhej .. ruska sice zrusili,ale tak zle ako to je teraz to tu este nebolo .. a ano aj vela ich skoncilo v nemocniciach .. to ze sa o tom nepis v novinach ci tv ze sa ludia nestrasia ako na sk neznamena ze to nieje ...
Na zaciatku pandemie som si myslela tato situacia spoji ludstvo. Ako som sa mylila, ta priepast a nenavist je vacsia a vacsia. Aj zdravy sedliacky rozum chyba. Kam toto speje cele...
@mapa Neviem ci si postrehla, ale pisem po slovensky. Z toho logicky vyplyva, ze odniekial zo SVK asi pochadzam. Nevidim dovod ti dokazovat, ze aktualne zijem v Polsku. Alebo sa ti pravda tak tazko cita? Polsko je nedaleko. Odporucam ti ist na navstevu, aby sa sa sama presvedcila.
Milé dámy, a páni.. Teraz vás trošku vzdelám, prečo máme zdravotníctvo v takom žalostnom stave... Niekto si tu totiž myslí, že za to môže vláda... Opak je pravdou... Môžu si za to ľudia, keby NEDAJBOŽE fungovalo zdravotníctvo a poistenie ako vo Švajčiarsku, mnohy hypochondri, povaľovači, bezbolestný Aukači by si 100x rozmysleli či je ozaj potrebné sa uliať a sedieť u lekára každú chvíľu... Netvrdím, že na Sk nemáme chorých ľudí, smutné však je že ty reálne a ťažko chorý sa k potrebnej liečbe nedostanú, lebo im to poisťovne nechcú preplácať, pre nich už nie sú dlhodobo potencionálny platiči a tak si musia preplácať boj za život samy... Keby ľudia mali platiť poistenie každý mesiac + platiť aj každú návštevu u dr. + lieky až do výšky povedzme 1000e až potom by mali všetko preplácané, veľmi rýchlo by si tie srandovné výjazdy do dr. Rozmysleli... A zdravotníctvo máme zhumplovane... Lekári idú na 150% rovnako tak sestry a platy úplne o ničom... Mame málo zdravotného personálu, málo lôžok, malo peňazí na to a na hento, ale hlavne, že naši mecenáši chcú rušiť nemocnice🤦♀️🤦♀️🤦♀️👎🏻 nech sa na to pozerám z akejkoľvek strany, ja tam to chránenie občanov,, pred nebezpečným vírusom'' nevidím.... Vidím len choromyseľné mozgy a stupídne veriace ovečky🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@mapa horšie?? 😂😂😂 Júj to teplo na vás na Slovensku fakt pôsobí... Horšie ako na Slovensku to je možno tak v Brazílii, a to tiež skôr súvisi s hladom a nedostatočnými hygienickými zvyklosťami... Isto nie z nezmyselnými opatreniami... To sme dovololi (teda vy ste dovolili) len na Slovensku😂👎🏻👎🏻🤦♀️ otvor už oči 👍🏻
@syslik81 tiež neviem o čom píšu, lebo v Anglicku mám kamarátku a bolo to zle a zase je zle.Pripada mi, že sa len ľutujeme v Taliansku, Španielsku veď nedávno tu písali Slovenky žijúce v Nemecku, Švajčiarsku, že tiež boli deti dlho doma.V Rakúsku trebalo neviem či treba testy do reštaurácie a tiež sa deti testovali síce doma, ale testivali...nie sme pupok sveta, že len u nás sa to dialo.Ano naše celoplošné testovanie bola rarita, ale to len kvôli nášmu zdravotníctvu, ktoré kolabuje a nestíha.Locdown určite bude a určite nielen na SK.ved som niekde čítala, že už postupne stúpajú čísla na SK.Nechaju teraz ľudí trocha si užiť slobody mora dovoleniek a koncom septembra to vypukne môj odhad
@luccija presne nas testuu 2x do tyzdna plus ak je v praci niekto pozitivny tak kazdy den cely tyzden ... deti v skolach -starsie tiez boli testovane ... ak niekto v triede nakazeny cela trieda bola doma-a nie neplatili nam to nik nam tu nedava miliony .. masky sme mali tiez v sade-obchody autobusy etc .. tiez to v zahranici nieje krasne ako si ludia myslia.. a zdravotnictvo- kiezby tu bolo ako na slovensku .. k doktorovi sa clovek len tak nedostane .. konzultacia po emaily ci telefone .. zubar ked mi vypadla blomba povedal ze si mam kupit v obchode kit a zblombovat sama doma ... kym neumieras nemas sancu sa k niekomu dostat .. ale na slovensku budu ludia plakat stale a pozerat len na to ako sa maju zle ..a pritom az tak zle sa nemaju ... a ci bude lock down .. tosa dozvieme zachvilu .. zatial je to 50:50 ..a vedia to len ludia ku kt sa bezny clovek nedostane

Samozrejme 🙂 Slovensko nie je obalene vzduchotesnou bublinou s kompletnou virusovou dezinfekciou ludi pri vchodoch do statu 😀