Bude na jeseň lockdown?
Čo myslíte bude na jeseň lockdown
@lavender273 a očkovaní radi poukazujú, že to je ako za vojny, radi ku príkladu používajú argumenty s minulým očkovaním (proti moru, čiernemu kašlu...) a ešte radšej používajú argument, že naši predkovia boli rozumnejši, a mali by sme im dakovať za odvahu... (netvrdím, ze nie) ale rozdiel medzi nimi a nami je ten, že ľudia držali spolu, neintrigovali, nepodrážali nohy... Nepriali si vzájomne nič zlé... -,, dúfam že to chytíš! '',, keď to dostaneš tak by si si všetko mal zaplatiť sám'' alebo výrok jednej,, pani sestričky'' -,, ak skončíš na mojom oddelení a budem sa o teba musieť ja starať, lebo si sa nedal pichnúť, tak ťa nešetrím... '' bohužiaľ táto doba nás nemôže spojiť, pretože medzi nami je stále veľa ľudí ktorí su zlý od kosti.... 🤷♀️
@luccija mám kamosku v DE a ta keď mi pisala, koľko sa museli testovať a aký mali LD, som oči otvárala. Oproti tomu sme my mali mierne opatrenia a ešte aj tie mnohí ľudia vôbec nedodržiavali. V DE si nikto nedovolil porušovať, otvárať krčmy, fitka, kaderníctva načierno, robiť bytové párty a podobne.
@mey8 ja som sa skor stretla opacnum prikladom .. neockovany vkuse utocia do ockovanych ... mne je jedno kto je a kto nei ale uz je to moc ako neockovany musia presviedcat okolie preco sa nedali ..ved je to ich rozhodnutie nmusia presviedcat druhych hlavne ze su spokojny so sebou ... vdaka nam "ockovanycm" sa v buducnosti dozvieme ci to funguje a ci nie .. niekto to na sebe skusit musel ... ako s kazdoou vakcinou ... ako sme pokusne kraliky ale rozhodli sme sa tak a je to nasa vec ... ja osobne som nikdy nikoho nepresvedcovala ze by sa mal dat ..
@luccija moja dcéra bola doma za od marca 2020 co bol covid doma akurát tak 6 týždňov počas prvej vlny, počas druhej chodili normálne do školy s výnimkou 5 dní ked bola ich trieda v karantene nie cela škola len 1 trieda. A keď bol pozitívne testovaný učiteľ tak v karantene neboli, chodili naďalej do školy, aj na balet chodila keďže ich bolo v skupine do 10. A do 12 rokov ani masky nosiť nemusia
@syslik81 tak to si jedna z mála, mne je tiež jedno kto je a kto nie je, mam v kolektíve pár zaočkovaných v rodine troch a ani raz som im nepovedala ani pol slova.. Už to predsa nezmenia uz to maju v sebe, čo s tým ja akože narobím? Je mi to jedno... Ale ja tlaky pociťujem od očkovaných, neskutočná agresivita, zloba... 🤦♀️ Ľudia sa proste prestali mať radi... 🤷♀️
@mey8 @mamamasama
Absolutne vzdelana mam pochodenu celu europu aj svet, rodina mi zije nie len na svk.... aj momentalne pisem z pomerne dalekeho zahranicia. 😉 len mi naozaj vadia premudrele komentare vsadebolkov a vsedkovedkov, z ktorych je max 30% pravda a zvysok fabulacie, polopravdy, pripadne otvorene klamstva... nie je to pre mna ani zaujimave, ani nijak prospesne. Ale verim, ze za tych 10 minut anonymnej slavy to mnohym tu stoji...
@mapa povies mi, co by som mala z toho, že by som tu písala blbosti? Otvor už oči. Si úplne zaslepená. @mey8 normálne mám chuť už len pre tú "srandu" natočiť video napríklad z potravín, alebo zajtra z kostola v PL, kedže sú tu tiež odporúčané rúška a realita vyzerá inak. A hlavne sme všetci zdraví. A hlavne po psychickej stránke.
@mamamasama a co ja viem, co ty z toho mas? Ja tak nerozmyslam, preto mi to je absolutne jedno 😉 mozes byt len rada, ze zijes v slobdnom polsku, ci strazskom, ci kde vlastne 🤷♀️
@mapa môžeš mať pochodený aj celý svet (aj ja mám a čo? 😂😂) dôležité je kde si si odžila koronu?? Vo Švajčiarsku asi nie😂😂👎🏻 tak drž klapku a čítaj pozorne, žiadne klamstva alebo 30% polopravdy nepíšem.. Ale jasne chápem že tvoj vymasírovaný mozoček to ťažko berie... Musíš to mať ozaj ťažké 😂😂🤦♀️ bez srandy ťa ľutujem🤦♀️
@mapa v prvom rade evidentne vôbec nerozmýšľaš. Len pasívne prijímaš to, čo ti produkujú médiá. Treba sa zobudiť a otvoriť oči. Si presne ten typ nenávistného človeka, ktorý nedokáže prijať pravdu, pokiaľ nie je taká akú on chce. Preto je na Slovensku toľko nenávisti medzi ľuďmi, lebo miesto tolerancie a rešpektu sú aj ľudia ako ty, ktorý spochybňujú všetko a každého bez ohľadu, aby si najprv overili skutočnosti. Nech sa páči. Smer Poľsko, keď neveríš. Ešte ti aj kávu uvarím.
@mey8 klapku mozes drzat ty, zhodou okolnosti mam mnoho kolegov prave vo svajciarsku, nie v sektore sluzieb, ale v podstatne sofistikovanejsom odvetvi 😉 mentalita slovakov a pristahovalcov (ako ty) im tam bohuzial velmi kazi uroven prirodzeneho dodrziavania a akceptovania zakonov... takze bez tych osobnych invektiv, pretoze skutocne mam info z 1. ruky...
@mamamasama
@mey8 a retorika "vymasirovanych mozockov" sa mi spaja s intelektualnou spodinou... ale tak kazdy sme nejaky... uzivajte svoj slobodny zivot v zahranici, ja si ho uzivam tiez 😉 ci uz v lockdowne, alebo mimo neho...
@mapa dodržiavaní zákonov?? Ktorých presne myslíš?? 😂😂😂 Žiadne zákony v boji proti covidu nie sú ty múdra 😂😂😂 sú to NARIADENIA!!! 😂😂😂 a tie nie sú nad zákon👎🏻👎🏻👎🏻 to si tiež prosím ujasni.. Ale z prvej ruky😂😂😂👎🏻 a Švajčiari😂😂😂 mňa snaď klepne... Navyše mohla by som sa uraziť, keďže o mne tvrdíš, že im kazím úroveň prirodzeného dodržiavania a akceptovania zakonov 😂😂😂 ale vieš čo? 😂 Nevieš o mne ani..... 👎🏻👎🏻👎🏻 Takže tieto tvoje nepodložené urážky beriem ako chabý pokus zachrániť čo sa dá... 👎🏻👎🏻 Navyše ti chýba ešte kusisko kapacity v mozgu aby sa ti podarilo ma uraziť😂😂😂 výstrel vedľa, ale pobavil👍🏻👍🏻😂
@abbey1 fúúú netuším...neviem presne kde tam žije, dlho sme sa nevideli a vtedy ked sme skypovali sme sa bavili skôr o osobných veciach.....len to mi hovorila že ona bola na testovaní len vtedy keď bola u kaderníčky a na kozmetike....inak že do zamestnania inormálne chodili a ju v práci testovali len raz....že tam vtedy vyžadovali test keď si išla do "sližieb"ale otvorené mali, to bolo vtedy keď my sme mali celoplošné testovanie....
@mey8 no lenze u nas chcu ludia standard svajcu ale rozum tak 1/3 dospelej populacie je na urovni krajin 3tieho sveta 🙄ked nieco odporucaju ,su proti ,ked nakazu, idu strajkovat a kolotoc neskutocny🙄 testovanie malo ci nemalo zmysel ,to sa uvidi neskor ,ale jednoznacne predist aspon nejakym pripadom,ktore ostanu visiet na tom ,ze ich nemaju kde v nemocniciach umiestnit...myslim ze sme si vsetci vedomi v akom stave je nase zdravotnictvo oproti napr tomu svajciarsku ,alebo rakusku ...a ja napr .teraz okrem toho ruska v obchode ,ma nic neobmedzuje..
Ked odide papez vsetko zrazu prudko stupne a nastupi, lockdown, dovtedy to musime nejako vydrzat este s volnym pohybom 😀😀😀😀😀😀
...ja som sa na SK vratila prave preto ze sa tu dalo aj pocas korony volne dychat. Zazial som si tvrdy lockdown, aj ked ruska povinne neboli, kto chcel nosil ale rozostupy sa dodrziavali a aj dodrzuju. Kazdy respektoval nik sa nesnazil obchadzat nariadenia. Vychadzka len 2 km od domu do najblizsieho obchodu a vsetci to respektovali cesty prazdne. Deti boli dlho dlho doma tiez, za to ziadna spiecialna vyuka, len zasielanie DU mailom, ziadne online vyucovanie, mali decka az tento rok po vianocia prve online a to len 1x do tyzdna a nie vyuka ale skor len tak aby mohli byt so sebou v kontakte, mohli sa porozpravat,... Nie je na SK o nic vacsi chaos ako inde, je pravda ze nachyslnost na ockovanie je nizka, a to je spojene s mentalitou ludi, su nedovercivi, ja sama sa tiez neplanujem dat ockovat a ani moje deti neplanujem. S koronou sme sa este nestretli nik z nasej rodiny, zijeme normalne, cestujeme, vyletujeme, aj priroda aj kupaliska, hromadne podujatia v inetrieri sa snazime obmedzit. nic nam nechyba, nepocitujem nejake velke obmedzenia, samozrejma v ramci moznosti sa chranime, ja aj deti ruska nosime, odstupy v obchode aj inde dodrziavame, ale nemam s tym nejaky problem ze by ma to az tak obmedzovalo, beriem to ako prechodne obdobie, ale zivot ide dalej.

A čo ta po “šašovi”, rieš seba a svoje zdravie.