Bude na jeseň lockdown?
Čo myslíte bude na jeseň lockdown
@mamamasama to isté dole na Balkáne... Boli sme na svk, kárantena, ruska, v správach moderátor respirátor na ksichte🤦♀️ a tu nikde nič... V Neume na mori hlava n hlave bez rusok.. Všetko pootvarane.. Jedine kde ruská nosia sú nemocnice a ambulancie+do ešte pred mesiaca aj polícia súdy... Včera sme sa boli s malým fotiť na pas a nikto nikde žiadne rusko... Škol boli online každý druhý deň... Kazdy prvý sa sedelo v laviciach... V správach počuješ štatistiku o korone novonakazených, zomrelých a koľko testovaných za posledných 24hod.a toť vsjo... Žiadne stresy, žiadne handrkovanie s vyhláška i každý druhý deň, žiadne obmedzovania.. Ľudia menej stresuju, a ľahšie si ziju
Neviem či LD, ale určite to bude zlé. A zbytočne sa budeme vyhovárať na póitikov, vedcov, lekárov…. Môžeme si za to sami. Každý, kto má 2 dierky v nose, je odborníkom, infektologom… všetko videl, počul, čítal z tých najodbornejsich článkov, často na mamickovskom fóre od kamaratkinej sesternice, ktorá má bratranca v Číne…Slováci sú, žiaľ, nepoučiteľní. Vrátili sme sa zo zahraničia. Rakúsko- vsad, ešte aj na terase kaviarne, Vás čašník vyzve k predloženiu potvrdenia o ockovani alebo aktuálneho 48 hodinového testu. Áno, každých 48 hodín treba test. Taliansko- Ruska (aspoň na severe) nosia ruska aj vonku po uliaciach. Preukazujú sa očkovaním a testami, nonstop dezinfikujú obchody, košíky, dokonca chodníky denno denne. A nikoho nenapadne ani len pipnut. Jednoduchonje to dané a hotovo. Nešpekuluje sa, neprotestuje, dodržiava. Aj o tom je kultúra a vyspelosť národa. Žiaľ, tu je “in” len nadávať. A kým sa do mna pustite, že som tu zo zahraničia mohla niečo priviezť aj ja- plne očkovana, zostala som dobrovolne doma a už otestovana. Ak by s tým počítal každý, bolo by nám všetkým jednoduchšie žiť.
@palicka ty máš koľko rokov? 20-30? Očividne si nezažila neslobodu, keď si sa jej tak ľahko vzdala a ešte tlieskaš zbabelcom, ktorí bez reptania ukazujú nejakým čašníkom zdravotné doklady?! Bez reptania nosia na papuliach handry, lebo im to niekto nakazal, bez reptania sa očkujú? Bez reptania poslúchajú vládu? To nie sú slobodní ľudia, čo majú vlastny názor a dokážu sa zan postaviť, ktorí sa dokážu vzoprieť totalitným praktikám, toto sú novodobí poddaní. K tomuto vychovavaš aj svoje deti? Sklopte uši a poslúchajte tých hore, aj keď sa vo vás všetko búri, vzdajte sa svojich prav a slobôd, lebo tí hore to tak chcú? Toto chceš pre svoje deti? Takýto život?
Spamätajte sa ľudia! Lebo tí, čo si nevážia slobodu o ňu prídu….
Včera bol pochod za slobodu po celom svete, ešte sa nájdu ľudia, ktorí si vážia svoje práva, je nás menšina, ale bez boja sa tejto svetovej totalite nepoddame, len dúfam, že ľuďom sa oči otvoria a povestná kvapka v pohári kvapne ešte pred tým, než bude príliš neskoro
@sisaka mám takmer 45. Nemám papuľu, mám tvár či ústa. A čo sa týka zmýšľania, Prepac, ale Ty si mýliš demokraciu a anarchiu. Vieš, prežila som si v živote dosť, ver mi. Vypracovala sa profesijne, ekonomicky aj životne. Mám rodinu, co tiež neprišlo tak, že na mna manžel žmurkol. Ale to, čo predvádzajú niektorí ľudia, mi mozog neberie. Ako to, že už ľudia nerešpektujú žiadne autority? Máš pocit, že toto je tá sloboda podľa Teba? Nadávajú na slovenských lekárov, politikov…(ja som ich tiež nevolila, ale sú tam. Trosku ucty) a vlastne keď zistia, že vo svete je to ešte dôslednejšie, tak sme potom všetci ovce? Ak pre to, že rešpektujem pravidlá, čítam odborné články ( a to nie sú tie, ktoré uverejňuje nejaký portál s rybkami, maslickami…), tak áno, som ovca. Mám doma barana, a je nám spolu dobre.😀 Predpokladám, že opäť pojdes do výmeny názorov/ nebudem sa s Tebou naťahovať. Čo som k téme chcela, napísala som vyššie! Prajem Ti krásny deň!
@palicka Uctu si clovek vybuduje u druheho cloveka len a len svojim svojim spravanim.
Ano, treba obmedzenia, treba zastavit sirenie virusu, ale pozri sa na ine krajiny, ako to tam ludia vedu a potom pochopis, ze to co je u nas je jeden velky cirkus a mega biznis pre par vyvolenych a ludia su pre nich jedno velke NIC.
Ako to bude netuším - ja sa radšej psychicky pripravujem na to, že bude - preto si teraz užívam leto a voľnosť, zbierame zážitky a slnečné lúče, celé leto vyplnené.. keď to príde tak budem riešiť aktuálnu situáciu, sme v rodine všetci okrem malých detí zaočkovani, tak dufam, že nás aspoň zdravotne obíde riziko z korony.. je mi ľúto čo sa deje a koľko ľudí má stazený život koronou.. problém vidím najmä v tom koľkí ľudia s vážnymi zdr.problemami majú samé starosti kvôli tomu že sa rieši len korona a ostatné je v úzadí, resp.kazdy problém čo je pýtajú sa ako prvé na kovid..
Ďalej sa celkom začínam obávať čo sa stane zo všetkých tých rozsiahlych nepokojov čo sa dejú...
divná doba, ale myslím, že ludia by si mali dať aspoň na chvíľu pauzu od riešenia čo bude a užívať si prestávku..
(Samozrejme každý nech robí ako uzna za vhodné, nikomu nič neprikazujem, nezakazujem.. pridávam len svoj nazor na tému diskusie - píšem vysvetlenie pre podrazdene užívateľky)
@kinderzwillinge súhlasím s Tebou v oblasti politickej prezentácie. Politike som nikdy nerozumela, preto som sa k nej nevyjadrovala. Určite by bolo vhodnejšie ľuďom vysvetľovať iným spôsobom, súhlasím. Nastavenie niektorých ľudí je však take, že zle. Keď peši aj keď slnko svieti. Vždy je to iba zle. Šírenie vírusu sa nezastaví tak, že budem ignorovať všetky nalezitosti len pre to, že nesúhlasím s politickou vôľou. Ak vakcinakcia chráni pred ťažkým priebehom, ak Rusko pomáha aj v iných krajinách šíreniu, tak ja si hlavu nepostavím opačne. Ale tu už bude pokračovať klasická debata pre a proti očkovaniu…. A zas sa zbytočne vyhroti. Prajem Vám všetkým krásny teplý slnečný pondelok!
@palicka Je to ale presne o tom vedeni. Keby normalne, jasne a strucne vysvetlili, tak vazeni, bude to takto a takto, lebo a lebo, pravidla budu taketo a budeme ich dodrziavat vsetci do jedneho, dosiahnu aj inu odozvu od ludi. Ale nie, ze budeme tu robit chaos a paniku, rano tlacovka bude platit A, poobede tlacovka a zmenili sme na B a vecer tlacovka a bude C. A ak su dane pravidla, platia bez vynimky a nie, ze zase par vyvolenych co ma diplomaticke pasy nemusia sa zaockovat, nemusia mat test a nemusia ist do karanteny. Maju snad svatoziaru nad hlavou, ze ich ochrani?? A nie, ze jeden vyvoleny si bude lietat do ciernej krajiny, lebo mam tam rodinu... ini ludia nemaju??
A nie, vakcina, ktora ani vakcinou nie je, je to genova terapia ta pred tazkym priebehom a smrtou na covid neochrani, pozri sa na krajinu, kde je plne ockovana vacina a ludia tam denne kapu ako muchy. Niekde sa asi stala chyba, ze ??
@palicka A uz len posledna poznamka k tej ucte.
Takze vali sa na nas tretia vlna a my miesto toho, aby sme sa na nu nejak zmyslupne pripravovali, tak zavolame navstevu, spravime 4 velke stretnutia, nalakame ludi ako dobytok na cerstvu slamu a ked odide, tak vam klepneme po prstoch a zavrieme vas na pol roka, lebo ste nezodpovedna banda.
Tak toto je v mojom ponimani to najvacsie moralne dno, ktore predviedli tito a my sa tu budeme bavit o ucte??
@viktorka48 Pochopitelne preto, ze nemozu. Vsetky media do jedneho prezentuju to, co musia a kto chce poznat aj druhu stranu mince, musi po tychto info sam patrat a potom si moze spravit objektivny obraz o danej situacii.
Po vcerajsich spravach to vyzera tak, ze teda uz nie. Ze sa uz nebude moct vsetko masovo zatvorit tak, ako to bolo na zaciatku tohto roka, no je stale otazne, akym smerom sa pandemia bude vyvijat