Bude zákaz petárd naozaj účinný?
Tak realisticky.. Myslíte si, že ten nový zákon ohľadom zákazu používania a predávania petárd bude mať nejaký účinok? Či je fakt naivné myslieť si, že toto je posledný rok kedy si to treba odtrpieť? Ja som fakt zvedavá, či to bude budúci rok citeľné, tak ma zaujímajú názory druhých 🙂
@modraslamka U nás od rána tak isto, mačky zalezené bohvie kde, pes ktorého mám na dvore odmieta výjsť z búdy a do toho celého pomaly trojmesačné bábätko, ktoré sa neustále budí… budeme to mať “veselé” 😤
@nika523 a nie je to ani len dnes, kiežby. Celý december každý deň som počula niekoľko petárd od maličkých pirátov až po poriadne megy.. od hádzania v lesoparku cez parkoviská so zaparkovanými autami až po vyhadzovanie z okien. A z minulých skúseností to bude podobne aj v januári.
@maciatkolulu a ty ny si sa neušla do Európy keby tu robili Rusi to čo robia tam? Nechápem prečo vždy keď sa zastanem Ukrajincov tak dostanem protiodpoved že prečo len ich. Ako keby tu bola skrytá nenávisť voči ním. Ako sa majú potom medzi nami cítiť keď im furt niekto vyhadzuje na oči že dýchajú, že žijú tu, že sa brania, že prosia o zbrane a ďakujú za ne.
@tilly neveríš? Ber do úvahy ľudí, ktorí majú peniaze....
Áno, celý december 😪
Ľudia čo píšete že ako je ohňostroj super a chcete ho atď to vám fakt nevadí že trpia chorý citlivý ľudia, zvieratá atď, to fakt myslíte len na zábavu? Každoročne stratené, mŕtve psy, mačky, mŕtve vtáky to fakt vám nič nevadí?
Ak niekto považuje petardy a podobné kraviny za zábavu, tak kľudne by si mohol vyskúšať dnes službu v záchranných zložkách. Menej zdatní môžu pozrieť aj zajtrajšie televízne noviny. To, že dnes vyhadzujú peniaze do vzduchu, lebo zábava, je nepodstatné (mimochodom možno ešte včera lamentovali pri drahých potravinách).To, že tým dnes niekomu ublížia, tiež nepodstatné.
No, u nás nikdy nebol mimo polnoci nejaký šialený buchot, ale tento rok vrátane dnešku ani tuk. Fakt ani jedna petarda, pirát ani svetlica, takže jediný buchotavy zážitok mám len s pripecenymi mimo Viedne. Len by ma zaujímalo, či to tak vyzerá všade v meste.
Ok, zakrikla som to, teraz buchli prvé svetlice 🤣🤣🤣🤣
@slovakboy fuuuha.... Však jasne,ale tí mladí,arogantní drží muži,prečo nebojujú? Preco? Hmm,kto tam vlastne ostal? Ti reálni chudáci,čo nemali na falošné papiere,ti sú chudáci a nie toto tu,čo vo väčšine pobehuje po Európe. Žiaľ,je to fakt a žiaľ veľká väčšina ľudí ma dost ich správania. Ja osobne by som asi nebola drza,arogantná,nerešpektujú a dane pravidlá v danej krajine,neodrbavala by som systém ,áno na sk sa to robí,len v iných krajinách nie. Nezneužívala by som atď. Česť výnimkám. Snáď sa to už skončí a pomahat by sa fakt malo začať tam,kde je to potrebné. A vojna reálne nie je iba na Ukrajine,to je smutný fakt. A utečenci nie sú len z Ukrajiny. Ale reálne vidíš v pandorfe ,napríklad ,spokojné nakupujúce rodinky,ktoré vyzerajú všelijako,ale rozhodne nie ako zbedaceni vojnou -utecenci ,na autách aké nevidíš bežne. Takých syrcanov nevidíš. Ani palestínčanov,izraelčanov. Zato nerešpektujúcich Ukrajincov na cestách vidíš denne,ci v at,či na sk. Je to smutný fakt.
Ale k téme. Proste petardy nie kvoli všetkým, ktorým to ubližuje. Všetkých národností. Lebo dofrasa Ukrajina nie je ani členom EU. Pomáhať sa má,ale nie sú jedini. Hold môj názor.
@vroni u nás je normálne ticho🙃pár bum bolo vraj ,keď boli mladí so psom.
Tie vyhodené peniaze dať radšej chorým deťom ale osobne nie cez nadácie účty atď 🥰 to by sa videla ta zmena ak by sa to tak reálne urobilo, no je to len sen
@blonde_bella k iným svetovým metropolám sa neviem vyjadriť, ale v 2012 som bola počas Silvestra v Londýne. O šiestej večer sme išli na nábrežie Temže, odkiaľ sme sa nemohli pohnúť, lebo by sme sa už nazad nedostali… Obrovské kvantum ľudí. Ohňostroj bol na London Eye, resp. z pontónov na Temži. Trval asi 10 minút, potom všetko stíchlo. Po chvíli sa začal dav presúvať v sprievode policajtov na koňoch k najbližšej otvorenej stanici metra. Cca 3 hodiny trvalo, kým sme sa dostali na ubytovanie (štandardne cez deň sme to zvládli do polhodiny). Cca 9 hodín kvoli 10 minútam. Povedala som si, že nikdy viac taký Silvester. Radšej niekde na nejakej party s priateľmi, či na chate v horách. Dnes sme opäť v Londýne. Nemám pocit, že by tu bolo viac ľudí ako v iné dni počas roka (a to som tu bola na jar, v lete, či na jeseň)… Na ohňostroj sa nechystáme. Neoplatí sa kvôli pár minútami hrnúť do toho davu. A okrem toho, tento rok sa za vstup do zóny na nábrežie platí. Opäť však bez sprievodného programu. Nie každý túži práve po takejto oslave Nového roka. To len na margo toho, prečo by si ľudia radšej vybrali Silvester na horách.
Inak, napr. Žilina bude mať celkom fajn program na námestí - koncert, DJ a o polnoci namiesto ohňostroja svetelný mapping.
Ale čo ja vidím problém na Slovensku je to, že ohňostroje robí kde-kto. Keď už, ak by som mala vybrať nejaký kompromis, tak zakázať ohňostroj pre každého a o tej polnoci nech ho urobia profesionáli - bol by efektný, lebo vedia čo s čím, znížila by sa pravdepodobnosť vzniku úrazov a nestrieľalo by sa mesiac pred a mesiac po…
@zuzuliennka1 nám minulý rok pustali vedľa auta, mali sme ho pod balkónom takže som stihla na nich vyliať misu vody keď nerozmyslaju 🤣🤣🤣 tento rok zatiaľ pri aute ešte nik nebol 🤣
@maciatkolulu úplne moja reč, plačú ako ide všetko hore, štát malo pomáha atď a potom ich tu vidím búchať a neviem čo 🤣🤣 pred chvíľkou sme sa z mužom smiali,, reku stovky do ohňostroja par rodín a počkaj za mesiac ako im štát nepomáha 🤣
@ dúfam že zajtra po sebe aspoň poupratuju. Trieskaci petard
Ja neviem prečo niekto porovnáva ohňostroje v zahraničí a u nás. V zahraničí veľa krát je hlavný ohňostroj organizovaný profikmi a to o polnoci. Inak je kľud. Na Slovensku aj týždeň dopredu púšťajú delobuchy, petardy a to cez deň aj v noci. Iba to duní a nič viac.
Mali by zakazat predavat pyrotechniku a petardy, absolutne nedostupne, iba prskavky
Ale som za to aby bol jeden velky ohnostroj organizovany mestom. A za 10 minut moze byt po vsetkom.
@zuzulka558 🤣👍🏼👍🏼👍🏼
U nás to boli určite provokaterky z koníka. Dopísala som príspevok, že nič a vtedy buchlo. A odvtedy zase nič 🤣🤣🤣🤣
@bosorkabb asi preto, že tu nie je hlavným mestom ani krajským (okrem tuším BB) organizovaný ohňostroj.
@bosorkabb rozmýšľam,ktorý rok,keď bol organizovaný ohňostroj v ba,bol inak kľud. Inak ako píšu,aj Viedeň ma po ftakoch s ohňostrojom a je tam kľud. Divne. Nejako to nesedí.
@blonde_bella aj keď bol v minulosti tak ľudia buchali o život. Nie na jednom som bola aj niekoľko hodín predtým. Môj muž má oprávnenie ich odpaľovat. Nie je ohňostroj ako ohňostroj.
@maciatkolulu ja osobne mám ohňostroj taky profesionálny rada. Nemám však rada blbosti ktoré len narobia hluk a nič z toho. Taký originál ohňostroj nie je lacná záležitosť. Lenže ľudia si kúpia lacné blbosti, dokopy to nič okrem hluku nerobí. Nevidím v tom logiku.

@maciatkolulu áno, Viedeň sa k tomu postavila pekne. Avšak u nás nie je nič. Nič.