Chcem hospitalizáciu detí do 1. roka aj s matkou

norikk
15. máj 2011

Chcem aby deti do 1 roka mali právo pri akejkoľvek udalosti byť hospytalizované spolu s matkou. Kto si to myslí, nech sa pridá. Po mojej skúsenosti som zdrtená z toho, ako to v niektorých nemocniciach funguje.
Deti, či už dojčené, alebo nedojčené potrebujú byť neustále s matkou, a podľa mňa by sa malo uzákoniť, aby sa nemocnice postarali o to, ak bude musieť byť hospitalizovaná matka, aby s ňou mohlo byť aj dieťa. A obzvlášť deti dojčené, ktoré sa bez matky naozaj nezaobídu, či už majú 1 alebo 11 mesiacov.

(touto témou nechcem vyvolať žiadne hádky, ale chcem, aby ste mi pomohli, ako vyriešiť takýto probém!)
Ďakujem.

maryanna
15. máj 2011

Pripájam sa, bola som so synom hospitalizovaná pred mesiacom v nemocnici, a to čo som tam videla, že ako sa majú (nemajú) deti bez matky (a to som bola na oddelené batoľa teda večšie deti) bolo to niečo hrozné........... A dr na príjme na mňa ešte akože pozerala že prekvapená že chcem s malým ostať......aj keby neviem čo bolo, nikdy tak malé dieťa min do troch rokov samé v nemocnici nenechám...........

zuzanockamt
15. máj 2011

@maryanna ale tu ide o to, ked ostane v nemocke matka a nie dieta ... tak aby to dieta ostalo s nou ... ked hospitalizuju dieta, tak je jasne, ze matka ostava

titkovamiriam
15. máj 2011

fuuu to si neviem predstavit niekde na chirurgii či are aby bolo male dieta,to by som nechcela

gabka24
15. máj 2011

@norikk súhlasím s tebou, že by mali byť deti z matkou, ale neviem si predstaviť, keď som bola na operácii žlčníka po 4 týždňoch po cisárskom a malý by tam bol so mnou, to by bolo asi ťažké 😒 ale je to asi na mamine, mne nemocnica ponúkla len toľko, že mi môžu nosiť na kojenie malého príbuzní, ale keďže som bola 30km od rodného mesta nešlo to. Ale súhlasím s tebou, pokiaľ si maminka myslí, že to zvládne mali by jej vyjsť v ústrety. 🙂

norikk
autor
15. máj 2011

tak aj s manzelom, oteckom, lebo je samozrejme, ze mamicka sa tam ide liect, nemoze sa starat aj o dieta....
ved existuju VIP izby, a v niektorych pôrodniciach mozu byt s mamickou cez noc aj oteckovia.....a ved aj vo vôčšine nemocnic, nielen v pôrodnici maju VIP izby....tak preco by sa to nedalo...
ja len som chcela, ci by sa nedalo vytvorit nejake pravo pre deti.....

latvia
15. máj 2011

v sudane su s chorym v nemocnici cela rodina...

lencici
15. máj 2011

Moja Tamča bude mať 4 roky a samú v nemocnici by som ju teraz nenechala!!!

janinah
15. máj 2011

pozri si Chartu práv hospitalizovaného dieťaťa,hned 2.bod je,že dieťa má právo byť vždy s rodičom,,,,ja som v nem. s tým problém nemala,treba sa vedieť ozvať a vybaviť si to

maroli
15. máj 2011

Male deti tazko znasaju oddelenie od matky,mam o rok mlasieho brata,chodili sme spolu aj do skolky.On tam za cely rok neprehovoril slovo,s nikym sa nebavil,cely den sedel sam za stolom!Nikdy som nechapala preco.Az teraz mi to nejak dochadza,on bol asi tak v styroch rokoch na operaciu pruhu.Sam v nemocnici.Mama mi hovorila,ze v noci s nim bezali na pohotovost a hned si ho tam aj nechali.Boze ked si to predstavim,malicke dieta,ktoremu je zle,potrebuje mamu pri sebe a zrazu sa ocitne same na cudzom mieste s cudzimi ludmi.Vraj strasne plakal,potom po tyzdni mu z toho tak nejak preplo,ze nespoznaval rodicov.Proste to pre neho musel byt obrovsky sok.Som stastna,ze tato doba je za nami,lebo ja by som sa od mojho maleho nehla ani na sekundu,keby musel byt hospitalizovany.
No a ked sa na to pozrieme z druhej strany,suhlasim,ked matka chce mat pocas pobytu v nemocnici svoje dieta pri sebe.Aj ked to uz pre dieta nieje az take sokujuce,ved ma otca babky atd.Teda pokial to nieje male babatko.

benne
16. máj 2011

mala som operáciu ked malý mal 7 týždnov.. ak by som ho vtedy bývala ešte dojčila, dajú ho na detské oddelenie a boli by mi ho nosili na kojenie - v kežmarku. Po odstránení žlčníka som bola nevládna až do večera a schopná sa postaviť na druhý den ráno... a na obed som šla domov.. ja by som ho nevládala ani dvihnúť, bez dalšej pomoci, by som ho dojčiť nevládala minimálne 5 dní.

sonoio
16. máj 2011

fiha,a ja si zas vobec nemyslim,ze nemocnicne prostredie je pre dieta najvhodnejsie,a najzdravsie 😒 ked je to dieta,ktore musi byt hospitalizovane,samozrejme,ze by matka mala byt pri nom,ale ak je hospitalizovana matka,neviem, ci je pre dieta byt v takom prostredi,kde nic nie je naturalne okrem chorob -vhodne.

terrs
16. máj 2011

V slovenskych nemocniciach na to mnohokrat nie su podmienky. Dobre to maju nemocnice, kde je aj detske odd - mozu dietatko mame nosit..

zuzana76
16. máj 2011

ja som bola hospitalizovana s malym, ked mal 5 tt, hospitalizacia boli kvoli mne, lezala som na gynekologickom oddeleni, bol so mnou aj muz na izbe, mali sme nadstandard, problemy sice boli, po zakroku som 6 hodin nesmela dojcit a problem bol s UM jedna davka pre maleho, vraj na koho ho vykazu, nastastie sestricka na prijme bola velmi mila a vsetko vybavila, ale kvoli tomu mlieku muz behal hodinu a pol po 2 oddeleniach, detske, porodnica, zase detske, vsade sa vyhovarali,ze oni to mlieko nemozu poskytnut, nakoniec dostal na detskom oddeleni, potom som odsala vsetko mlieko a vecer som uz dojcila, muz odisiel domov o 18.00 a maly zostal so mnou az do rana, kedy ma prepustali. U nas to prebehlo az na mensie problemy v poriadku, ale viem,ze vo vacsine pripadov to tak nie je.