Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?
Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.
holky keby ste videli co teraz robi moja mala,doniesla do detkej izby hrnce a teraz beha po nich a smeje sa. 😵
@zuzin78 ja by som planovala byt tak rok, samozrejme az to vyjde....prave podpisujeme hypoteku, ideme do vlastneho bytu konecne(mesiac po svadbe a stale sme u svojcich rodicov 😀 )a manzel sice zaraba pekne, ale nie dost, aby zvladol najom,hypoteku, dve dospele osoby uzivit, a naklady na domacnost a babatko...sice budem mat matersku, hadam to prezijeme...toto bude nase prve babo, tak neviem 100% vyjadrit, ci to iste poviem, uz ked budem na materskej 😀
A ako je to s tym DNP VYSVETLITE MI TO DIEVCATA,LEBO UVAZUJEM AJ JA NAD TYM.
nie som na MD,ale koncom augusta mi konci.
@effie81 asi ano effie, skusim to tak o tyzden. Normalne som si povedala, ze si pokupim aj tie ovu testy, nech mam istotu.
Baby vy ste sa zas tak rozbehli, sak sa nestiham zorientovat, kde som zanechala naposledy svoj posleny prispevok. A o novoprislich spolusnazilkach ani netusim, idem mrknut, ktoze to bude s nami planovat. Nestiham, nestiham... 😀
@damilenka skus si precitat najprv toto.... http://www.socpoist.sk/materske/1293s?&lang=sk
musis byt minim. 270dni nemocensky poistena v poslednych dvoch rokoch pred porodom, t.z. ze ak porodis buduci rok, tento rok by si si mala priplacat nemocenske poistenie, vyska zavisi od toho, kolko by si chcela poberat z maximalnej moznej davky stanovenej zakonom
@damilenka tak to prides do socialky a vypises prihlasku o DNP a platit, ty si musis dat maximalny vymeriavaci zaklad t.j . 1086€ a z toho 4,4% a budes platit 47,70€ mesacne. musis byt poistena 270dni az potom mas narok na maximalmu matersku co je okolo 600€.a toto mozes vyuzit aj na PNku, ale max.pnku budes mat az po 270dnoch.
@zuzin78 baby, mna minuly rok od toho DNP odhovorila pracovnicka poistovne s tym, ze sa mi to nemusi vyplatit lebo, ze sa uvazuje o zruseni tejto moznosti. Ona vtedy spominala uz januar 2010, ze mozno odvtedy nastanu nejake zmeny. Cosi plietla o zneuzivani a ze tomu chcu zabranit. Uviedla priklad, ze si mozno budem platit cele mesiace, potom to zrusia a praska, nedostanem nic. Jedine ze by z toho slo pokryt pnku. Ale vidim, ze veselo planujete, cize ziadna zmena asi v tomto nenastala. My ste to tak rataliá s muzom, ze ci sa to vobec oplati - teda lebo ja som doma,rodicovska mi uz skoncila a som bez prac. pomeru - ci by som nevrazala kopec penazi a nakoniec sa mi mozno vrati to iste i menej. No vaham.
@damilenka nasla som link ,skus si aj tento pozriet.
http://blog.etrend.sk/mihalblog/2010/05/10/rodi...
holky na obed tu budem, ked drobec zaspi. idem sa s nou hrat 😀
@marikac Marika, tak to je teda rozdiel, myslim, ze by sa nam to ale oplatilo ak by sme boli pobliz. Takto budes mat ty ostaru s tym, ze bud zasles - cize ist na postu, samozrejme zabalit alebo to sem povezies. Je to cas navyse. Ale si zlata. Ja si to asi objednam teda tu, no co uz.

@marikac skor ani napad, tri roky, verim, ze to vsetko utiahneme z jedneho manzelovho platu, a aj platit pozicky a leasing na auto. bude to tazke,a le deti nas najviac potrebuju teraz do 3 rokov.
mna volali do prace naspat, ked Sofi mala 10 mesiacov, to sa pytala moja sefka manzela.ci pridem. povedal ze nie. Robime v jednej firme. 😀