icon

Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?

mirka251
8. jún 2010

Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.

zuzin78
17. jún 2010

@marikac skor ani napad, tri roky, verim, ze to vsetko utiahneme z jedneho manzelovho platu, a aj platit pozicky a leasing na auto. bude to tazke,a le deti nas najviac potrebuju teraz do 3 rokov.
mna volali do prace naspat, ked Sofi mala 10 mesiacov, to sa pytala moja sefka manzela.ci pridem. povedal ze nie. Robime v jednej firme. 😀

zuzin78
17. jún 2010

holky keby ste videli co teraz robi moja mala,doniesla do detkej izby hrnce a teraz beha po nich a smeje sa. 😵

zuzin78
17. jún 2010

@marikac kolko by si chcela byt pri babatku ty?

marikac
17. jún 2010

@zuzin78 ja by som planovala byt tak rok, samozrejme az to vyjde....prave podpisujeme hypoteku, ideme do vlastneho bytu konecne(mesiac po svadbe a stale sme u svojcich rodicov 😀 )a manzel sice zaraba pekne, ale nie dost, aby zvladol najom,hypoteku, dve dospele osoby uzivit, a naklady na domacnost a babatko...sice budem mat matersku, hadam to prezijeme...toto bude nase prve babo, tak neviem 100% vyjadrit, ci to iste poviem, uz ked budem na materskej 😀

damilenka
17. jún 2010

A ako je to s tym DNP VYSVETLITE MI TO DIEVCATA,LEBO UVAZUJEM AJ JA NAD TYM.

marikac
17. jún 2010

@damilenka teraz pracujes?

damilenka
17. jún 2010

nie som na MD,ale koncom augusta mi konci.

jabadaba
17. jún 2010

@effie81 asi ano effie, skusim to tak o tyzden. Normalne som si povedala, ze si pokupim aj tie ovu testy, nech mam istotu.

Baby vy ste sa zas tak rozbehli, sak sa nestiham zorientovat, kde som zanechala naposledy svoj posleny prispevok. A o novoprislich spolusnazilkach ani netusim, idem mrknut, ktoze to bude s nami planovat. Nestiham, nestiham... 😀

marikac
17. jún 2010

@damilenka skus si precitat najprv toto.... http://www.socpoist.sk/materske/1293s?&lang=sk
musis byt minim. 270dni nemocensky poistena v poslednych dvoch rokoch pred porodom, t.z. ze ak porodis buduci rok, tento rok by si si mala priplacat nemocenske poistenie, vyska zavisi od toho, kolko by si chcela poberat z maximalnej moznej davky stanovenej zakonom

marikac
17. jún 2010

@jabadaba ja si idem ovu testy objednavat z UK, nechces sa so mnou spojit? tam je to niekolko nasobne lacnejsie...len tie naklady by sme si podelili

jabadaba
17. jún 2010

@marikac tam je to lacnejsie? A co to vobec stoji u nas? Nemam ani sajnu. Hm, aj by som sa stebou dohodla, ale ako, ja som z opacneho konca - BA. Ja som v tomto total motak.

zuzin78
17. jún 2010

@damilenka tak to prides do socialky a vypises prihlasku o DNP a platit, ty si musis dat maximalny vymeriavaci zaklad t.j . 1086€ a z toho 4,4% a budes platit 47,70€ mesacne. musis byt poistena 270dni az potom mas narok na maximalmu matersku co je okolo 600€.a toto mozes vyuzit aj na PNku, ale max.pnku budes mat az po 270dnoch.

jabadaba
17. jún 2010

@jabadaba a za ako dlho by to z UK prislo sem?

marikac
17. jún 2010

@jabadaba dam ti priklad u nas na nete stoji 21 ks ovulacnych testov-21,39 eur+postovne, v Anglicku stoji 25ks-10 eur, mohli by sme to objednat ku mne a ja ti to preposlem do Blavy, alebo aj zanesiem, mam tam segru v Senci

marikac
17. jún 2010

@jabadaba po zaplateni to trva nejaky tyzden plus minus par dni

zuzin78
17. jún 2010

@marikac ved uvidis ako to budete zvladat financne 😉

marikac
17. jún 2010

@zuzin78 kolko si priplacas ty?

jabadaba
17. jún 2010

@zuzin78 baby, mna minuly rok od toho DNP odhovorila pracovnicka poistovne s tym, ze sa mi to nemusi vyplatit lebo, ze sa uvazuje o zruseni tejto moznosti. Ona vtedy spominala uz januar 2010, ze mozno odvtedy nastanu nejake zmeny. Cosi plietla o zneuzivani a ze tomu chcu zabranit. Uviedla priklad, ze si mozno budem platit cele mesiace, potom to zrusia a praska, nedostanem nic. Jedine ze by z toho slo pokryt pnku. Ale vidim, ze veselo planujete, cize ziadna zmena asi v tomto nenastala. My ste to tak rataliá s muzom, ze ci sa to vobec oplati - teda lebo ja som doma,rodicovska mi uz skoncila a som bez prac. pomeru - ci by som nevrazala kopec penazi a nakoniec sa mi mozno vrati to iste i menej. No vaham.

zuzin78
17. jún 2010

@damilenka nasla som link ,skus si aj tento pozriet.
http://blog.etrend.sk/mihalblog/2010/05/10/rodi...

zuzin78
17. jún 2010

@marikac ja 47,70€ dost ale co narobim....

marikac
17. jún 2010

@jabadaba ja by som to nenazvala zneuzivanim, nie je to nezakonne jednak a na druhej strane ako si mame inak pomoct, ak stat dava almuznu?

marikac
17. jún 2010

@zuzin78 ja len o nieco menej 😀 37,50 € snad sa mi to aj vyplati!

zuzin78
17. jún 2010

@jabadaba ano hovori sa stale o tom a nic sa nezrusilo. skoda ze som skor o tom nevedela, a mohli som si to aj skor zacat platit,

zuzin78
17. jún 2010

@marikac stat teraz dava 164€ a z toho mame vyzit? ved je to hanba 🙄

zuzin78
17. jún 2010

@marikac keby som si mohla dat svoj plat a minut max.vymeriavaci zaklad, platila by som ovela menej. ale nemozem si to dat ,nakolko som na RD

marikac
17. jún 2010

@zuzin78 no prave a zi z toho....ved to pocernejsi obcania nasho "demokratickeho" statu beru daleko viac... 😠

zuzin78
17. jún 2010

@marikac a cele dni nic nerobia a stat rozdava aj inym 13 dochodky.atd a nam nic, ved my len stat oberame o peniaze. to som si uz vypocula od starsich obcanov. ach skoda reci..... 🙄

zuzin78
17. jún 2010

holky na obed tu budem, ked drobec zaspi. idem sa s nou hrat 😀

marikac
17. jún 2010

@zuzin78 ejha vasi dedkovia a babicky su neskutocne premudreli, a kto by na ich dochodky tak robil? ak nie nase deti?

jabadaba
17. jún 2010

@marikac Marika, tak to je teda rozdiel, myslim, ze by sa nam to ale oplatilo ak by sme boli pobliz. Takto budes mat ty ostaru s tym, ze bud zasles - cize ist na postu, samozrejme zabalit alebo to sem povezies. Je to cas navyse. Ale si zlata. Ja si to asi objednam teda tu, no co uz.