icon

Chodí vám pošta až popoludní?

29. jan 2025

To sú čo za nové móresy? Hocikedy čakám na poštu zadlanú prvou triedou a ono to príde o 14tej poobede.

Strana
z2
hiro
19. feb 2025

@taktotedanie Preco 24/7? Povedzme 2h rano a 2h poobede nie je 24/7 ale len 4h denne.
Podpisove pravo? Komu? My sme v praci, deti v skole.
@casavina Tak nech im skratia z 8h pracovnu dobu na 4h ako pisem a vybavia viac ako za tych 8 ked sa aj tak len zbytocne nachodia, aj tak to skonci zltym listkom a ja aj tak musim ist sam na postu.
A k tym institutom to je tiez na zamyslenie - aby si ?kolko? desiatky tisic ludi kazdy den brali dovolenku ked nieco potrebuju vybavit na urade... No neviem, to nie je moc efektivne.

taktotedanie
19. feb 2025

@hiro ano 2x bude chodit lebo ty niesi doma smola
Presmeruj si to alebo si chod na postu sam

casavina
19. feb 2025

@hiro ako by sa ti chodilo do práce ak by ti rozdelili pracovnú dobu na 3 hodiny ráno a 3hodiny poobede? Lebo veď ak to môže tak mať doručovateľka, tak prečo nie ty?

hiro
19. feb 2025

@taktotedanie Preco by mala chodit 2x? Nechapem. Vsak ani ked teraz roznasa tak nechodi 2x na tu istu adresu.
Objednaval som si z USA, nemam sledovacie cislo na SK Postu - ani som nevedel ze to oni budu dorucovat, vidim len ze vcera to islo von z colnice. Nemam to ako presmerovat.

hiro
19. feb 2025

@casavina Preco by to mala byt jedna dorucovatelka? Vsak jedna by roznasala rano a doobedu na poboce a ina poobede na pobocke a potom poroznasat. Tak ci tak nase pobocky maju otvorene 10 az 12 h denne takze nevidim v tom problem.

casavina
19. feb 2025

@hiro tak nebuď pohodlný a v pohode sa prejdi na poštu... sám píšeš, že otvorená pošta je dlho.. všetko je len o pohodlnosti niektorích ľudí..

hiro
19. feb 2025

@casavina Ja sa nemam problem preist na postu, jazdim na bicykli, do prace aj dnes aj zajtra aj kazdy den. To je to najmenej sa zastavit aj na poste. Tu nejde o to ze som pohodlny :D
Tu ide o to ze oni zbytocne chodia po bytoch a dorucuju v case ked statisticky vacsina ludi nie je doma. Ked je niekto nezamestnany, ked je na dochodku tak bude doma aj rano aj vecer a nakoniec oni mozu ist na postu kedy chcu, im to moze byt jedno. Ale polovicu ludi doma cez den jednoducho nenajdu. Nosia listy a balicky ktore nemaju komu odovzdat. To je uplne neefektivny system prace.

casavina
19. feb 2025

@hiro no hold, ľudia chodia do práce a teraz čo? tvoja práca je vybaviť mail a telefonát a jej rozniesť poštu... ak nie je niekto doma, nechá lístok, takisto ako ty necháš odkaz keď sa niekomu nedovoláš... to je celé...

jana_eyre_2
19. feb 2025

Som jediná, ktorá vôbec netuší kedy jej chodí pošta? Vôbec neviem či sú tu doobeda alebo poobede.. málokedy mi chodia nejaké zásielky a už vôbec nie doporučené..

Tak či tak - poštárky majú dlhodobo nízke platy, predpokladám že len niečo nad minimálnu mzdu.. trepu sa po vonku či je palava, alebo mráz, fuci, či prší - niektoré len na bicykli, niektoré pešo lebo asi aj áut je málo.. neviem či ešte so sebou nosia hotovosť, lebo ak áno, tak ešte aj to riziko podstupujú.. vôbec by som neriešila v akej hodine má chodiť.. doobeda aj tak býva doma málo ľudí, takze ani tie doporučené zásielky nedoručia..

lucia4
19. feb 2025

@majamat som dorucovatelka , postu si triedime a zatriedujeme samé , je toho veľa , a nikde nemôžeme byt ráno alebo doobeda , niekto musí byt sj posledný . U nas sme boli 4 doručovateľky - už sme 2…
@hiro bolo by dobre si to vyskúšať …
@autor treba si to vyskúšať …

hiro
19. feb 2025

@casavina Nehovor mi ze to nikoho na poste netrklo ... ze sa postarka teperi s plnou kapsou, donesie ju poloplnu naspat a vsetci to chapu ze to tak ma byt a vozit balicky hore dole uplne zbytocne. Postarky su spokojne ze to tolko vlacia? Vsetci su tam ok ze sa vypisalo dostatocne vela zltych listkov za den? To tam nie je nik kto by vedel to dorucovanie zoptimalizovat?

casavina
19. feb 2025

@hiro nie, všetci sú sprostí, len ty vieš ako to vyriešiť! Smelo do toho... daj nápad a choď to riešiť... Každý takýto múdry by si to mal vyskúšať! Pekný deň ti prajem.

lucia4
19. feb 2025

1.trieda neznáme , že ju budeš mat doručenú doobeda @autor

hiro
19. feb 2025

@casavina Vsak uplne taka prkotina - kazdy balik ma telefonne cislo, postovy system by poslal SMS na vsetky cisla balikov ktore maju byt v ten den dorucene ze ak si ho viete prebrat na tej a tej adrese dnes o tolkej tak odpovedzte prazdnou SMS. Hotovo. Kto by neodpovedal tak by sa rovno vytlacil zlty listok a jeho balik by sa vobec nebral na dorucenie. Co je na tom zlozite? Sice by to nevyriesilo vyssiu uspesnost dorucovania ale aspon takato jednoducha vec by odlahcila batohy postarok.

bielasovicka
19. feb 2025

Poštarka chodí doobeda, ale postu ešte nosia aj také baby, co nie sú postarky ale nejaké brigadnicky či čo. Tie nosia postu poobede. Na poste je to cele postavené na hlavu

lucia4
19. feb 2025

@hiro 😂😂😂 veľký vtip . NIE KAŽDÁ ZÁSIELKA MA TEL CISLO

lucia4
19. feb 2025

@bielasovicka to je súkromná posta - so slovenskou poštou nema vôbec nič spoločne , treba si zistiť a potom písať …

majamat
19. feb 2025

@lucia4 ved ja soms tym v pohode, tka som to aj napisala. len som napisala, ze mi nie je znama ta info, preco sa to zmenilo, nevravim, ze mi to vadi. nevadi mi to.

hiro
23. feb 2025

@lucia4 No, bez telefónneho čísla nie je možné objednať niečo ani z Číny ani od nás. Koľko je tých iných bez čísla? Podľa mňa málo. A stačí malá zmena aby aj ľudia nemali na podacom lístku to vyplniť dobrovoľne ale povinne.

lucia4
23. feb 2025

@hiro bez cisla , ak mám nejaké dobierky - balíčky dajme tomu z10 - je cca 2-3 telefóne číslo , zobrať to musíme zo sebou , pokiaľ nepresahujú rozmery , na listoch nejsu uvedené žiadne telefóne cisla

hiro
23. feb 2025

@lucia4 To akože tých 7-8 bez čísla posielajú ľudia? A len 2-3 sú z Ali/Temu/eBay či slovenský eshop? Lebo na nich mám vždy číslo. Čítal som ako sa pošta sťažuje že z Číny jej chodia milióny takých a v skutočnosti je to len zlomok?
Tak či tak list je jedno, ten nemusíš podpisovať aby človek bol doma.

lucia4
24. feb 2025

@hiro škoda reci

casavina
24. feb 2025

@lucia4 tak veru... Mne bolo minulý týždeň povedané (keďže zháňam prácu a túto prácu aj poznám) že vonku sa vychádza po ôsmej ale nástup je o šiestej ráno a keď sa roznesie a je ešte na doručenie niečo tak naspäť na poštu po ďalšie zásielky a rozniesť všetko...tak neviem či tento pán má vôbec šajnu o tejto práci... treba si vyskúšať, aby bola aj taká skúsenosť z druhej strany 🙂
@hiro

lucia4
24. feb 2025

@casavina nema vôbec šajnu o tejto práci , takým sa najlepšie rozpráva , vôbec nevie čo to všetko obnáša . Ale stále ma ta práca baví

hiro
25. feb 2025

@casavina Mne pripada ze to beriete tak ze je to sice zly system ale tak to ma byt. Preco?Vo firmach co som pracoval su od kazdeho inovacie a napady cielene podporovane, vysoko hodnotene.
Balik uz mam. Preco posta neposiela SMS ze pride mi doniest balik v ten den a o urcitej hodine? Ine dorucovacie firmy vedia poslat tuto informaciu. Potom by som mohol zavolat naspat a zrusit to ked nie som doma. Ako som uz pisal ani som netusil ze balik bude doruceny prave nasou postou.
Aj tie vypalnicke poplatky. Preco sa vobec uctuju? Mne dokonca teraz dali 3€. Este si to nazvu ze "colny dlh". Hlavne ze to bolo poslane La poste France. Z EU. Kde sa ziadne clo neplati. Ine spolocnosti taketo poplatky neuctuju. A ked uz mam nieco platit naviac tak mi pride email a poslem im to rovno na ucet. Dvere do bytovky im viem otvorit cez aplikaciu a mozu mi ho nechat na recepcii pri schrankach. Pri inej dorucovatelskej spolocnosti to tak riesim, nie je ziadny problem. Ale oni chcu vypalnicky poplatok osobne, tak mi to tam nemozu nechat a odnesu to naspat.

hiro
25. feb 2025

PS: o toto hlavne ide - vsetky moje baliky maju telefonne cislo - a aj tento - ale teta postarka mi vola az ked je dole pri bytovke ze ci si ho mozem prevziat. No super ze mi vola az vtedy ked je uz tam na mieste a ja to nemam ako vyriesit a aj tak to je jedno lebo mi ho tam nenecha lebo jej nik nedal tie 3€ ktore nemaju nic s postovnym, dorucovanim, danami, clom, len si to posta sama vymyslela preto aby skomplikovala dorucovanie. Kocurkovo.

Strana
z2