Chodievate na stretávky zo strednej školy?
Ahojte. Dostala som pozvánku, ale priznám sa, veľmi sa mi nechce. Nemali sme práve najlepší kolektív, skôr také skupinky, žiadna súdržnosť. V podstate som si tam nenašla ani kamarátov, nie som s nikým v aktívnom kontakte, viem o pár babách, ale nepíšeme si, nestretávame sa.
Chodíte na takéto stretnutia aj po rokoch?
@zuzulienocka78 ano, mali sme zo strednej 2 x a vzdy som bola a vzdy bolo super, vela smiechu.
Na tie velke nie, falosnost tam prevlada… ale jeden spoluziak, ked je v BA sa vzdy ozve a zijdeme sa 4-5ludi a to je super 🙂
Mali sme raz. Išla som ale boli sme super partia. Veľa spolužiakov neprišlo, myslím že ani viac krát stretávka nebude.
Zo ZŠ by som nešla, kôli kolektívu. Tam to bolo o ničom
Áno, stretávame sa dokonca častejšie, pravidelne raz do roka 🙂 ale ja som mala úplne inú situáciu ako ty... a nechodia všetci...
Fuj nie 😃
Radsej zo zakladnej
ja chodim kazdy rok. Navstivim svoje rodne mesto, stretneme sa niekde v pizzerii, bavime sa velmi dobre. Boli sme taky bezny kolektiv, nie extra sudrzny ale kazdy mal kamaratov, nebola ani sikana ani ani nikto nebol vycleneny outsider.
paradoxne teraz v dospelosti si rozumiem s mnohymi, ktorych som na strednej prehliadala, ci mi neboli az taki sympaticki. Koncili sme ale v roku 1989, takze sme uz zrele zeny, mnohe aj babky.
@zuzulienocka78 nie, vôbec.
inak nas pride vzdy cca polovica 14-18 ludi. Mnohi su prec mimo slovenska a dve spoluziacky uz bohuzial tragicky zomreli.
ano chodim vzdy ked je aj z gympla aj zo ZS
s niektorymi sa stretavame aj sukromne ako rodiny ale na stretavky samozrejme aj tak chodim
Bola jedna, na tej som nebola. Ziadne dalsie organizovane neboli. V kontakte so spoluziackami okrem 1 nie som. Neboli sme dobry kolektiv, vlastne ziadny. Moja neboha mama chodila, mali ich pravidelne aj po velmi vela rokoch.
@zuzulienocka78 nie… a uprimne, som stastna, ze som sa ich zbavila 😄…
Ano chodim stretame sa oficialne kazdych 5 rokov a neoficialne kazdy rok aspon take tvrde jadro..zo zakladnej napriklad nebola ziadna..tam si uz niektorych ludi ani nepamatam
Chodievam. Mame kazdych 5 rokov, chodieva vzdy viac ako polovica. Tiez sme neboli nejaka extra partia, skor skupinky, ale aj tak su stretavky super a tesim sa na ne. A prehovaram tych co nechodia, nech pridu. A to sme boli vacsina internat, takze takmer z celeho slovenska. Naopak nemavame zo zakladnej. Bola iba raz a este v blbom termine (cez tyzden). Tam som nebol.
Chodievam, dokonca ich organizujem. Teraz sme mali po 30 rokoch a prišli všetci, okrem piatich. Ale prehovárať niekoho, kto hneď povie, že sa mu nechce, alebo že je tam nejaká falošnosť a iné, čo tu čítam, tak radšej nech ostane doma.
A mamina má dnes po 60 rokoch a malo by ich prísť 15.
@zuzulienocka78 bola som raz a keby sa organizovala znova nešla by som. Tiež sme neboli sudrzni kolektív aj keď nás bolo iba 15 v triede. Boli skupinky celé 4roky roky
@zuzulienocka78 ja nejdem len keď nemôžem, pretože som mimo. Inak áno, máms svojich bývalých spolužiakov rada, nezídeme sa nikdy všetci, ale "zdravé jadro" takmer vždy, a to mi vyhovuje. To sú presne tí, s ktorými si máme vždy čo povedať, hoci sa tiež mimo tieto akcie nestretávame, alebo aspoň nie plánovane. Je fajn sa "vrátiť" na strednú a tiež je fajn vidieť, kto sme sa kam posunuli 👍
@zuzulienocka78 nie. Keby bola, rada idem. Ale nemá kto zorganizovať. Ja som bola v tomto aktívna, ale keďže nežijem v rodnom meste, kde som chodila na strednú, je to pre mňa nereálne sa do toho pustiť.
A aj keď sú skupinky, veď to nevadí, každý sa baví, s kým chce.
Ahoj, ak sa dá chodím. Ľudia sa zmenili, dozreli, vzťahy sú iné, ako keď sme chodili do školy. Mali sme si čo povedať, bolo fajn.
@zuzulienocka78 nie
Zo strednej áno, stále sme v kontakte, píšeme si.
Ale minule mi napísal spolužiak zo základnej, že budeme mať stretávku, že by bol vekmi rad, keby prídem. Napísala som len, že nemám čas ale popravde by som s tými ľuďmi nešla nikam ani keby mi zaplatili 🤣 9r ma sikanovali, načo by som si to robila
My sme mali jednu stretávku rok po skončení strednej školy, na tú som išla, aj keď sa mi vôbec nechcelo.
Boli nejaké návrhy na ďalšie, ale to padlo. Aj som rada
Už by som nešla. Dobrý kolektív sme neboli. Zopár ľudí mám na facebooku a s jednou som aj bola nejaký čas v kontakte, ale už nie som s nikým v kontakte.
áno mali sme 3 x a vacsina sme boli
Ja som vyse 20 rokov po maturite a oficialnu stretavku sme nemali, bol jeden pokus kedy sa narychlo obvolavali ale ja som nemala chut ani cas. Ani teraz by som nesla - tiez sme neboli nejaky super kolektiv, same skupinky. S jednou spoluziackou som bola aj na vyske a sme stale v kontakte a uprimne ostatni ma fakt nezaujimaju. Ale zo zakladnej skoly sa stretavame doteraz
Chodila som na každú , okrem poslednej...tam mi nevyhovoval termín...od maturity som už 35 rokov a mame pravidelne každých 5 rokov
Nikdy som nechodila, teraz sme mali po 20 rokoch a isla som. Prisli aj baby zijuce v zahranici. Naozaj bolo fajn. Po rokoch mame skupinu na mess. A piseme tam obcas. 😁
Tiez sme mali kolektiv nic moc. Ale vzdy sa niekto normalny najde. Vekom uz sa aj ludia zmenia.
My sme mali par rokov dozadu zo ZS, nesla som. Bola som tam roky sikanovana a byvala triedna ucitelka ma na ulici ani neodzdravi. Nemam si s tymi ludmi co povedat, na co by som tam chodila a este platila kytice a pohostenie pre ucitelov, co boli len poplatni rezimu.
My sa stretavame pravidelne kazdych 5 rokov z gympla, vzdy to prisposobime tym, co ziju v zahranici……neboli sme nejaky uzasny kolektiv, ale napodiv nas celkom stmelili tie stretavky, chodia skoro vsetci a byva to super, povedali sme si, ze to budeme mavat castejsie….kym zijeme….pretoze nam spoluziaci poodchadzali i pomerne mladi -havarky, infarkty a podobne, baby sme zatial komplet….
Nie, robili mi zle, s takými ľuďmi sa nestretávam.

@zuzulienocka78 nie
Bola jedna
Dalsia sa ani nezorganizovala kedze kolektiv sme sudrzny neboli