icon

Chyba pri doručení zásielky

vetthy
22. apr 2025

Ahojte,. baby. Píšem sem veľmi nahnevaná, a predtým,že to začnem barjako riešiť, som zvedavá na Vás názor.
Minulý pondelok som objednala priesady dosť vzácnych rastlín od súkromnej osoby za vyše 100 eur. K cene som zaplatila expresneho kuriéra. Síce odosielateľka mi poslala všelijaké fotky,ale v tom hektickom období pred sviatkami som tomu nevenovala ziadnu pozornosť. Sobotu som panej zavolala,kedy poda balík,aby som podľa toho rozvrhla týždeň. Ona sa neskutočne čudovala,že balík podľa jej údajov už skoro tyzden, takze od 16 ho je uložená na poste. Tak dnes som volala postarke, kt.potvrdila,že áno,balík má,a dôvod nedorucenia bolo,že ani kuriér,ani dopravná spoločnosť nevedeli ma kontaktovať, nakoľko odosielateľka uviedla neexistujúce telefónne číslo. ( Ja som jej poslala správne).ešte bola ochotná,že dnes ma počká, kým dôjdem z roboty,aby tam balík nestal ešte jeden deň. Napísala som predávajúcej, kt.inac mi to dala milá, seriózna a ochotna,kde sa stala chyba,a ona dosť arogantne odvrhla,že preto posiela zákazníkom podaci list a číslo,aby kontrolovali správnosť údajov a balíka na ceste. Fakt nesiem spoluúčasť na 100 eurovej škode?! Lebo som toho názoru,že keď dovoz zaplatím,udávam správne údaje,jediná moja povinnosť so založenými rukami čakať na kuriéra. Či vy na to?

maranco
22. apr 2025

@vetthy nebola jej povinnosť sledovať tvoj balík a oznamovať ti prečo si si ho stále nevybrala z pošty

guudy
22. apr 2025

@vetthy ako som uz pisala, sledovat balik si si mala sama ;)
Za nespravne uvedene kontaktne udaje je zodpovedna predavajuca.

zuzubb007
22. apr 2025

@janai1 áno u nás sú už naučený, keďže chodia pravidelne, keď mám zaplatené dakedy ani nevola a nechá pred vchodom, čo úplne oceňujem

vetthy
autor
22. apr 2025

@janai1 veľa veci objednávam aj posielam. Dám adresu,zaplatím čo treba a čakám na telefón od kuriéra. Podľa mňa žiadne iné povinnosti nemám.

nikaeli
22. apr 2025

@vetthy pani ti poslala foto balíka? je na ňom vidieť tvoje údaje? vieš, aj mne sa to už stalo, ale kupujúca si hneď všimla na fotke preklep v čísle a dala mi echo. Prepísala som to a nakoniec bolo všetko v poriadku.

vetthy
autor
22. apr 2025

@zuzubb007 no,ja nedrzim telefón a 24/7 v ruke,mám aj iné povinnosti a na Messengeri som bola nedeľu 5 minut,keď som zablahoželala dcére do Holandska k narodeninám nie som povinná byť na nete stále a kukať,kto mi čo píše alebo posiela

vetthy
autor
22. apr 2025

@patka06 možno nie je. Ale balík nebol doručený jej chybou,či nie?

catherinah
22. apr 2025

@vetthy bola to jej chyba. Jednoznačne. Ona sa pomýlila v telefónnom čísle?
Pri väčšom počte balíkov nemáš šancu sledovať také veci. To keď niekto objednáva raz za pol roka, tak si to možno pozerá.

janai1
22. apr 2025

@zuzubb007 u teba sú naučení, ok... toto žiaden normálny kuriér neurobí

janai1
22. apr 2025

@vetthy podľa teba 😂 No tak seď doma so založenými rukami lebo z kráľovnej by korunka spadla keby otvorila správu alebo sledovanie zásielky 🤦🏽‍♀️

vetthy
autor
22. apr 2025

Opakujem.jej povinnosť uviesť správnu adresu,aby zásielka bola dorucovatelna
@patka06

vetthy
autor
22. apr 2025

@janai1 ja mám tri domy, dve rodiny,dve záhrady,psa,vnučku aj chorú mamu a prácu nepretržitej prevádzky. Samozrejme mám čas a 5 minut kontrolovať 10 zásielok,kde sa nachádza ...

vetthy
autor
22. apr 2025

@maranco jej povinnosť bola poslať balík správnymi údajmi,aby bol dorucovatelna. To by bola jej ovinnost

nikaeli
22. apr 2025

@vetthy ale svojim spôsobom je to aj tvoja chyba. Kúpila si kvety za 100€ a čakala týždeň. Informovala ťa pani o odoslaní, či nie? Mohla si ju požiadať, aby to poslala až po sviatkoch. Mohla si ju bombardovať skôr, či už balík poslala a nečakať týždeň. Zbytočne sa tu rozčuľuješ. Na našich názoroch nezáleží, musíš si to doriešiť a predávajúcou.
Podstatná otázka na záver - už si balík prevzala? v akom stave sú kvety? čo vlastne požaduješ od predávajúcej?

diana45
22. apr 2025

@vetthy a tvojou povinnosťou bolo čo......???

marhulka13
22. apr 2025

@vetthy tak potom neobjednávaj, keď sú nenájdeš 30 sekúnd na kontrolu balíka. Takisto si na vine a vlastne ani neviem, o čo ti ide

januska12323
22. apr 2025

@vetthy zbytočne sa tu rozčuľuješ. Bola na fotke dobrá adresa so zlým číslom? Keď bola mala si to riešiť alebo si aspoň uznať chybu a nabudúce si budeš dávať pozor.

kiwi3
22. apr 2025

tak chybu ste spravili obidve. hlavne, ked si objednavam nieco drahsie a dolezite, tak doverujem, ale preverujem. ved to je v tvojom zaujme. ked ti poslala ten podaci listok, mala si si skontrolovat udaje, nestalo by sa to...

vetthy
autor
22. apr 2025

@zuzubb007 no,možno kuriér bol pred domom,len ako má zavolá,aby som išla von prevziať zásielku,keď ma zle telefónne číslo? Asi zo zúfalstva to potom uložila na pošte. Mal by to vrátiť odosielateľovi,podla mňa,ako nedorucovatelnu zásielku.

lucia147852
22. apr 2025

Chyba je na oboch stranách. Ale ty sa zbytočne zduvas a vyvinujes. Poslala ti údaje na kontrolu (normálne to posielajú aj oficiálne firmy s poznámkou, že aj nájdeš chybu, máš ju dovtedy a dovtedy oznámiť), ty si to odignorovala. Tvoja chyba. Keď čakám nejakú expres zásielku, tak sa ozvem a nezobudim po týždni. Zbytočne dupes nožičkami.

janai1
22. apr 2025

@vetthy 😀😀 ale na objednanie 10 balíkov čas máš ale na pozretie kde sa balík nachádza už nie?

klementinka58
Autor odpoveď zmazal
vetthy
autor
22. apr 2025

@13uzivatelka11 ok. Ak by som to začala naháňať dajme tomu,štvrtok,tak isto nepochodim.to je malá dedinka, posta je otvorená do 10,00 a potom poštárka ide doručovať. Takže do utorka by sme nepohli ani tak, ani tak

vetthy
autor
22. apr 2025

@janai1 každý človek potrebuje k životu veci. Niekto túla po obchodoch pol dňa,niekto to vyrieši objednaním za 5 minut

patka06
22. apr 2025

@vetthy Ok, dala jeden nesprávny údaj - pomýlila sa v tel. čísle,, ale na mail by ti tak či tak malo prísť oznámenie

nikaeli
22. apr 2025

@vetthy reaguješ iba na to, čo sa ti hodí. Fakty ignoruješ 🤷🏻‍♀️ ak chceš poradiť, nie iba potľapkať po pleci, tak odpovedz:
* poslala ti pani fotku s balíkom, kde vidieť tvoje údaje?
* vedela si, kedy bol balík poslaný?
* prevzala si ho už?
* v akom stave sú kvety?
* čo pozaduješ od predávajúcej?

januska12323
22. apr 2025

@vetthy nemáte zvonček?

nyusika
22. apr 2025

@simsalabim stat sa to moze, ale da sa to jednoducho napravit

vakatko
22. apr 2025

@vetthy čo tu vlastne riešiš ??
Pani sa pomýlila stane sa, chyba sa opravila, nikto ťa nepodviedol, neoklamal... balík dostaneš, život ide ďalej. Pri toľkých povinnostiach čo si uviedla, máš čas vypisovať na MK?? Daj sa do kľudu, uvar si medovkový čaj, prehltni pár Mg, užívaj si život a pekné počasie. Týmto samonasieraním ubližuješ len sebe, plytváš energiou, privedieš si psychické problémy a rakovinu. Pekný deň prajem 🙂

mamina7070
22. apr 2025

je to tvoja chyba, ona sa s tym piplala a ty to nepreberies vcas? jasne ze sa hneva

max by som ti dala na jej mieste 10% zlavu na dalsi nakup