Chyba pri doručení zásielky
Ahojte,. baby. Píšem sem veľmi nahnevaná, a predtým,že to začnem barjako riešiť, som zvedavá na Vás názor.
Minulý pondelok som objednala priesady dosť vzácnych rastlín od súkromnej osoby za vyše 100 eur. K cene som zaplatila expresneho kuriéra. Síce odosielateľka mi poslala všelijaké fotky,ale v tom hektickom období pred sviatkami som tomu nevenovala ziadnu pozornosť. Sobotu som panej zavolala,kedy poda balík,aby som podľa toho rozvrhla týždeň. Ona sa neskutočne čudovala,že balík podľa jej údajov už skoro tyzden, takze od 16 ho je uložená na poste. Tak dnes som volala postarke, kt.potvrdila,že áno,balík má,a dôvod nedorucenia bolo,že ani kuriér,ani dopravná spoločnosť nevedeli ma kontaktovať, nakoľko odosielateľka uviedla neexistujúce telefónne číslo. ( Ja som jej poslala správne).ešte bola ochotná,že dnes ma počká, kým dôjdem z roboty,aby tam balík nestal ešte jeden deň. Napísala som predávajúcej, kt.inac mi to dala milá, seriózna a ochotna,kde sa stala chyba,a ona dosť arogantne odvrhla,že preto posiela zákazníkom podaci list a číslo,aby kontrolovali správnosť údajov a balíka na ceste. Fakt nesiem spoluúčasť na 100 eurovej škode?! Lebo som toho názoru,že keď dovoz zaplatím,udávam správne údaje,jediná moja povinnosť so založenými rukami čakať na kuriéra. Či vy na to?
@januska12323 nie,nemáme,aby mamu neotravovali všelijaké indivíduá,veď vieš,ako to dnes s dôchodcami chodí, aj v našej ulici už vyrabovali nejedneho....Kto je vítaný,vie,ako sa dostane do baraku.
A teraz to podstatne - priesady su v poriadku? Prezili tych par dni navyse na poste? Toto jedine by ma zaujimalo, ci je tovar ok. Ak ano, tak dalej neriesim.
Obe nesiete vinu, aj ty ak objednavas priesady, alebo iny haklivy tovar, napr ked som objednavala sklo a porcelan, tak tiez som cakala na balik a cim skor ho prevzala a nenechala som ho valat sa na poste, alebo v dodavke u kuriera.
@vetthy nie je čistá, spravila chybu a ty si spravila chybu tiež keď si nepozerala aké fotky ti posiela, prípad uzavretý.
Neviem aké indivíduá potrebujú zvonček aby sa dostali do domu, mamu treba poučiť aby nikoho dovnútra nepúšťala a nainštalovať zvonček aj kvôli pošte.
Stále nevieme či si dostala balík v pohode alebo nie a čo vlastne od nej chceš, ak áno? Aby ti poslala nejaké oficiálne ospravedlnenie v televíznych novinách alebo aby ti vrátil peniaze alebo čo? Ak máš balík, je v pohode, kvety žijú, tak by som neriešila. Sme len ludia, každému sa môže stať chyba, určite to nespravila náročky. Ani sa nečudujem, že je naštvaná, lebo ona sa snaží, fotí, rýchlo posiela a ty drbeš na to, lebo si príšerne zaneprázdnená a potom ideš na ňu bliakať za nič. Prídeš mi ako veľmi protivná egocentrická osoba. Verím, že ty si v živote žiadnu chybu nespravila….
@janai1 keby napísala správne tel. číslo tak sa to nemuselo stať.
@deti95060810 keby mali zvonček, kuriér zazvoní a mama preberie balík
ale možno aj trúbil len mu neotvorili, lebo čo keď je podvodník lebo sa im vopred neohlásil
a keby volal tak možno aj cudzie čísla nedvíhajú lebo čo keď je to podvodník
@maranco to ja neviem, ale keby bolo správne tel. číslo tak pošľú smsku...
Mne prídeš tiež jemne divná, nehnevaj sa. Raz keď mi niekto pošle podacie číslo, hodím si to do appky a viem presne čo sa deje. Dokonca mi prídu upozornenia. Jemne arogantne v tejto diskusii vyznievas ty. Ak si sa takýmto tónom bavila aj s "milou ochotnou pani" nečudujem sa, že ti odvrkla. Mas problém priznať si akýkoľvek podiel chyby.
@patka06 https://www.posta.sk/sluzby/expres-zasielky
keď nepreberieš balík, neotvoríš bráničku tak ti nechá balík na pošte
Ja presne koli tomuto objednavam 99 % za amazonu. Je mi srdecne jedno, ze nepodporujem maly business. Na amazone mi to presne ukaze, ktory den mi to pride, v noci mi pride sms, ze je to na ceste a rano, ze dnes to pride.
Za mna je to chyba odosielatela, ja ked nieco objednavam, tak sa uz potom nepozeram do emailu, ze aha dnes to poslala, za mna je relevantne, kedy mi kurier poslem sms, ze mi to pride.
Odosielatelka zadala zle telefonne cislo, nemali sa ti ako dovolat, to je ako keby ti napisala zlu adresu.
U nas kurier hodi listok do schranky, aby som vedela, ze bol, ale teda vacsinou to oprie o dvere a ide prec, popripade da susedom.
Chyba je na oboch stranach. Kazdopadne ak mi do 4 dni nepride balik tak mi je to cudne a okamzite riesim, ale to som ja. Ozvala by som sa jej ovela skor
Toto je presne ten nas slovensky pristup - koho je to chyba a hned zvalovat chybu na druheho. Velmi mi to pripomina skolstvo: Ja napr. zadavam uz aj do edupage, co sa presne robilo na hodine, co sa maju naucit, kedy bude pisomka a aj tak su ziaci a obcas aj ich rodicia schopní sa vyhovarať, ze oni nevedeli. Pisomku nedavam ziakovi, ked pride po chorobe a aj tak mnohokrat nic. Poznamky, alebo cvicenia nemaju dorobene, lebo ved oni vtedy chybali, cize ak dieta chyba 2-3 tyzdne, tak ma 6 stran v PZ nevypracovaných a je mu to jedno. Ale ak dostane zlu znamku, alebo nieco ine, hned sa vedia ozývať. Niektorí ludia si nepriznaju chybu ani keby čo bolo.
Alebo chodci, chodia si po ceste, ani sa neobzru, v usiach sluchadla, prebehne cez cestu hocikde. akoby boli nesmrtelni mi niekedy pridu, alebo ako keby ich povinnostou uz vobec nebolo treba davat pozor, ale ti druhi musia davat pozor.
@vetthy funguje to rovnako ako pri eshope. Normálne pošleš adresu a už je na zodpovednosti predávajúceho, či vie alebo nevie čítať a adresu prepísať.
Ak ju prepise zle, a tebe balík nepríde, vracia peniaze.
Áno, ona zle prepísala číslo. Ale evidentne ti poslala údaje na kontrolu pred odoslaním (robím to aj ja pri položkách do 5e). Ale ako je tu spomenuté, číslo je nepovinný údaj. To, že kuriér nemal kam zazvoniť, nie je jej chyba. Zároveň predpokladám, že tam zadala aj mail, takže ti prišiel mail o doručovaní balíka. A ešte mi hlava neberie - keď ste tak malá dedinka, to ti nemohla poštárka povedať, že tam máš balík? (Navyše keď, ako píšeš, objednávaš veľa)
@vetthy Ahoj, prosím napíš ako vlastne dopadli rastliny v balíku. Veľa rastlín posielam aj ja, a paradoxne som teraz nastúpila do zamestnania na poštu, kde som za okienkom aj roznášam. Veľmi ma zaujíma ako to dopadlo.
(Ja som mala už písomnú sťažnosť, kde som nedoručila zásielku - áno moja chyba. Zákazník nebol doma, tak som mu vhodila žltý lístok a moja chyba, lebo som mala volať. Tak-či-tak nebol doma ale sťažoval sa.)
Veľa rastlín posielam a tak isto ja posielam aj foto aj podacie čísla, aby si vedel zákazník zásielku sledovať.
Pani urobila chybu v čísle, ale ako vyššie niekto píše -niektoré údaje nie sú povinné zadávať.
Mne osobne sa tiež stalo, že len náhodou som zbadala kuriéra pred domom a NEVOLAL. Keď som doletela za ním, tak sme zistili, že v e-shope zadali zle moje tel. číslo.
V tvojom prípade je podľa mňa chyba na obidvoch stranách.
Nechápem autorku načo tu zakladá tému keď si aj tak ide po svojom.

@januska12323 takže odosielateľka je čistá,ak ľalia...len balík bol nedorucovatelny kvôli chybnym udajovom, ale to je uplne v pohode. Veď adresát to potrebuje,nech rieši,jej peniaze, jej zodpovednosť,jej chyba...akože vážne?!...