icon

Čím sa najlepšie upratujú omrvinky po deťoch?

lumarque
23. júl 2012

Maly stale robi smeti. Tu je kus rohlika, tu kus kukuricky...pozametam a za chvilku je to zase odznova. piskoty, piesok.. ved to poznate. Najhorsie , ze vonku mame na dvore len zem, tak sa strasne nanosi. Niekedy nestaci zametat ani 3x denne a vysavac tiez nechcem mat stale stale vytiahnuty. Rozmyslam, ze si kupim mechanicku metlu ako boli volakedy, pouzivate niekto? http://vysavace.heureka.sk/leifheit-11950/?gcli...
dakujem

anjelicek26
23. júl 2012

@lumarque - chcela som napisat - pes, ale to asi nie je riesenie, co hladas 😀

Ja mam vysavac, zbehnem to 2x denne, musi proste stacit. Papa sa pri stole - iba tam - takze aspon po celom dome nie je nadrobene.. topanky vyzuvame pred dverami a oklepeme, dovnutra vstupia uz v ponozkach.

vodnarky
23. júl 2012

@anjelicek26 -na tie omrvinky je to dobre riesenie(pes).. 😉 😀

@lumarque -ja stale zametam..je to ale otrava.. 😝 sme sa rozhodli,ze kupime ten maly sikovny vysavac do ruky ..tak uvidime ci to bude lepsie.. 😉

elienka
23. júl 2012

hi hi aj mňa napadol pes - mám jazvečíka - zem je "ako obízaná" aj stoličku mi poupratuje, mne stačí utrieť stôl.
Švagriná to riešila malým vysávačom do ruky, moja mama má vysávač na baterky - taký, čo visí na stene, tam sa rovno dobíja a len ho zoberie a môže vysávať.

adriana7
23. júl 2012

@lumarque , malý vysávač do ruky mám vyskúšaný - nič to neťahá 😠 , teda sú aj značky okolo 150 eur, ale taký asi nemáš na mysli 😀 - to už si od manžela a santu zaželaj ten robotický 😉
...ak máš koberec, mechanická metka o.k, ale ak plávačku a dlažbu, tak najlepšia je obyčajná metla na vlastný pohon 😀 ..neboj sa, nebude to trvať dlho, ak necháš drobca jesť samostatne, tak o pol roka to už bude podstatne lepšie
p.s., poznám maminy, čo majú non stop igelit pod vysokou stoličkou a deti im papajú v takých skafandroch, aké naši chlapi na dielni používajú na striekanie farieb 😀 ...ja od istého času, kedy som zametávala 5x denne, nedovolím jesť malej doma inde ako za stolom, to sa potom dá aj 5x denne

adriana7
23. júl 2012

@lumarque , ešte ma napadlo, že na prechody z vonku dnu (aj my stále chodíme z kuchyne a obývačky na terasu), som kúpila malé koberčeky s protišmykovou podložkou a tam sa decká buď vyzujú, alebo aspoň ošúchajú a ja ich večer len vytrasiem, nezdá sa, ale gro veľkej špiny to zachytí

kathynka
23. júl 2012

@lumarque no my mame doma maly rucny vysavac, co sa nabija na podstavci a tiez ho maju v rodinach, kde opatrujem deti a je to super...raz-dva hotovo 😉

kvetinka211
23. júl 2012

@adriana7 suhlasim, rucny vysavac je na omrvinky uplne ale uplne onicom
mala metlicka a lopatka = menej nervov a rychlejsie upratane. ..

adriana7
23. júl 2012

@kathynka , a ako dlho s ním naháňaš napríklad tú kečupovú kukuricu? 😀 , ja nechcem rýpať, vopred prepáč, ale ja som na to nemala nervy 😵

adriana7
23. júl 2012

@kvetinka211 , ale
@lumarque sa už asi pre bruško ťažko zohýba, či?
v kiku som včera videla klasickú dlhú metku aj s klasickou lopatkou, ale na dlhej rúčke a v takom super tvare, že sa nemusíš zohýbať...
...inak bola tu ohľadne poriadku ešte jedna téma a nasmiali sme sa, lebo jedna rada bola aj typu, že čím si staršia, tým horší zrak a tým lepší dojem z poriadku v domácnosti 😀

katren
23. júl 2012

@lumarque ja mam vysavac permanentne v elektrine v kute kuchyne....neschovavam ho, ved nemame stary crep, ma cca.2 roky.....ja doobedie neriesim, vysavam ked pospia na obed a potom po veceri 😉 a samozrejme aj pomedzi, ked ma to vytaca.... 😅 😀

digysa
23. júl 2012

@kathynka Podobne 🙂 Mam tiez maly rucny vysavac a chystam sa kupit este jeden, lebo mame dve poschodia.

Je tak super ovladatelny, ze deti si vysavaju po sebe spinu a omrvinky same vo svojich izbach 🙂

Nie je nad to, ked zacnete deti zaucat do upratovania uz v utlom veku...my to prekrucame vzdy na HRU 😉 😀

digysa
23. júl 2012

@lumarque Ja mam nieco podobne...... (zazrela som to na tvojej stranke, co si sem hodila )

http://vysavace.heureka.sk/sencor-svc-190/

@adriana7 asi mas ozaj slabsi vysavac.... mne to povysava vela veci. Asi zalezi od kvality. Ja si nemozem vynachvalit...

Metlu som v dome nepouzivala ani nepamatam.....to len vonku na terase alebo pred dverami.....

kathynka
23. júl 2012

@adriana7 co je kecupova kukurica? 😝

lumarque
autor
23. júl 2012

@anjelicek26 asi tiez zavediem prisne vyzuvanie hned pri dverach.
@digysa
@kathynka asi zavisi velmi od znacky rucneho vysavaca, ten co ma mamina je uplne o nicom. to uz je lepsia metla. ale dobry napad, ze si deti s nim po sebe povysavaju- maly ma malu metlicku, ale to ho skor bavi rozmetat spinu po celej izbe, ale aspon mi neberie tu velku.
@adriana7
Veru s tym bruskom sa mi teraz k lopatke dost zle zohyba. Preto som rozmyslala o mechanickej metle. Vy ju mate? Lebo ja uz si nepamatam, aka bola ucinna- nasi tu storocnu vyhodili. Ktovie ci by zvladla take slizke spagety roztrusene po polke kuchyne ( maly je uz sice rozumnejsi, ale obcas ho chyti amok)

janea
23. júl 2012

... no my tu storocnu doma mame... je dobra asi skor na suche smeti a nitky z sitia a tak,,a pouzivame ju na kobercoch, na linoleu az tak nefunguje, skor tie smeti len presunie z jedneho miesta na druhe... ta mechanicka metla tu spinu nabera takymi stetinkami, a potom to mas cele vo vnutri v tej skatuli, a to vysypes... cize napr konkretne tie spagety by asi zvladlo napichat na tie stetiny a polepit o vnutro tej krabice, a to by sa Ti asi velmi dobre necistilo... :( @lumarque

zigzag
23. júl 2012

@lumarque juj aka som rada,ze nie som v tom sama 😀 ja zmyvam dlazbu po kazdom jedle, na nervy.... 😝

ichbinich
24. júl 2012

Podla mnozstva bordla pouzivam bud melticku a smetak alebo rovno velky vysavac.
Mala som aj taky maly rucny vysavac, dokonca dva. Ale ta bateria bola po kratkej dobe pokazena, nevydrzalo to potom vysavat ani len omrvinky pod jednym miestom, nieto este po celej rodine... Syna odomrvinkujem stojac na jeho srtolicke, aby mi vacsina bordla ostala pod stolom a nie po celom byte. Ale nie vzdy to ustriehnem, resp. niekedy sa ide prechadzat s keksom, a to potom aj tak vyzera... Ale inak sa tiez snazim o jedenie iba pri stole a okamzite vyzuvanie topanok. Z pieskoviska ho prenesiem rovno na balkon a vyzlecieme sa na balkone.

Na ostatne zvysky jedla rovno beriem mokry vechet a zeberiem to s vechtom. Raz som povysavala nejake zvysky jedla a potom mi smrdel vysavac, bleeeh. To uz nerobim.

Dnes musim zase povysavat, uz mam neunosny bordel. Cetsve zemle straaaasne mrvia 😉 Vcera mi syn zaspal o 22, to som akurat narvala umyvacku, zavesila pradlo, umyla seba a stacilo mi. Dobry skutok na dnes bude povysavat a ak sa mi podari, vylozit umyvacku...

viera27
24. júl 2012

Ak mas plavajucu podlahu, tak na omrvinky a prach ci chlpy zo zvierat je jednoznacne najlepsi takyto 2v1 vysavac. http://vysavace.heureka.sk/electrolux-zb-2901/
Vynikajuco sa s nim manevruje, vies z neho oddelit aj rucny vysavac. Jedna z veci, ktoru najviac vyuzivame v domacnosti. Klasickym vysavam uz len raz za dva tyzdne.

adriana7
24. júl 2012

@kathynka , no kukurica obabraná kečupom 😀, rovnako zle sa zmetajú, ako píše
@lumarque , slizké špagety 😀

adriana7
24. júl 2012

@ichbinich , ako pekne skloňuješ, že "bordela", vidno, že žiješ v at, aj otec žil 22 rokov, tiež ku koncu už slovenčinoval ako ty 😀

ichbinich
24. júl 2012

@adriana7:
Co sklonovat, ale ked neviem vlastnemu synovi povedat, co sa ako vola, to je sranda 😉 😀 Napada ma to zvycajne v ostatnych troch jazykoch, ktore ovladam, len nie v slovencine...

Ozaj, existuje slovensky vyraz ako nemecke basteln? Teda nieco vyrabat v ramci hobby? Basteln je napr. vyrabat nahrdelniky, hracky, ale aj to, co robi domaci kutil. To je Bastler. No ale ked mi syn povie, ze chce ist basteln, lebo vidi deti v knizke, ako z donesenych musli a piesku z dovolenkly robia s tym rozne veci. Tak co mu mam povedat? Ideme robit rozne veci? 😉 😀

Aby sme boli v ramci temy: taky vysavac, ako odporucala @viera27, bude mat najblizsie v programe Tchibo/Eduscho, prave mi prisiel mail 😉

adriana7
24. júl 2012

@ichbinich , z nemčiny má slovenčina veľa poslovenčených výrazov, aj v stavebníctve (kelňa, cvolštok...), aj tvoje "baštrngovanie"...ale deti to teraz volajú "ideme si vyrábať", alebo "tvoriť" 😀

kathynka
24. júl 2012

@adriana7 tak ale otazka bola na omrvinky a nie slizke spagety zababrane od kecupu 😉 na to ani metlicka s lopatkou nepomoze...to je trosku ina piplacka uz...

ichbinich
24. júl 2012

@adriana7:
Jezis, take lahke, a ja si uz davno lamem hlavu! Ze tvorit! Dakujem! 😀

Tie vyrazy z nemciny poznam, moje hobby je nachadzat za kadejakymi slovenskymi vyrazmi nemcinu a ine jazyky:
Piglajz=zehlicka=Bügeleisen
sajerajt=Sauerei
snuptychel=vreckovka=Schnupftuch
merinda=olovrant= merienda zo spanielciny!!!

Bastrngovanie ma pre mna osobne negativny podton vo vyzname pokusat.
Este som neprisla na to, z coho je "vixlajmant". U nas v rodine sa to pouziva na umelu kozu, celkovo neprijemne umele latky. Ak mas tip, napis 😀
A ekrazit je znacka! Vechet pochadza urcite od znacky Wettex na tie kuchynske mokre utierky. (aby som ostala aspon trosku v ramci temy 😉 😀)
No a rifle v slovencine su od znacky Rifle. Predpokladam, ze to boli jedine jeansy, ktore sa dali kupit v Tuzexe, a preto sa to zauzivalo...

adriana7
24. júl 2012

@kathynka , otázka bola"tu kus rožka, tu kus kukuričky" 😀 , ale neťahajme sa o slovíčka, je fakt, že sú to rozdielne upratateľné špiny, škody, že takto pri jedle nevedia separovať deti, že "mami, na pravo - to je na metličku, a na ľavo - skôr na handru"... a ja dodám, že to v strede na vaňu 😀

adriana7
24. júl 2012

@ichbinich 😀 😀 😀 , ty si hotová etymologička!
ale je fakt, že tieto neslovenské slová k nám doniesli naši dedovia, ktorí chodili na roboty do rakús (kedysi celé r-u) 😉

ichbinich
24. júl 2012

@adriana7: Tak ako etymologicka som sa este sama nevidela ani ma tak este nik neoznacil 😉 😀 Dakujem za kompliment 🙂
No, stare dobre(?) Rakusko-Uhorsko. A to, co nam zaviedla Maria-Terezia, s tym bojujeme doteraz, zeano 😉 Skolstvo, byrokracia atd.

"To v strede na vanu" je dobre 😀 Alebo na terasu a hadicu 😉