icon

Čo by ste urobili vy?

25. aug 2022

Ahojte žienky. Mám taký ani nie problém len ma zaujíma, čo by ste spravili vy. Pred 2 dňami v práci v obchodnom centre kde pracujem ako keby v takom “ostrovčeku”, mi prišli asi dvaja 10 ročný rómovia s prosbou, či si tu môžu odložiť veci. Ten “ostrovček” má 2x2 metre reálne, máme tam malu skrinku pod linkou na veci ktorá bola plná, tak proste nechali igelitku pri dvierkach. Pár sekúnd čo som im teda povedala, že dobre tak som mala z toho zlý pocit, že si jednoducho pre to neprídu.. predsa len, keď si niekto niekde chce niečo odložiť, tak to býva na palr minút max 1-2 hodiny… Áe oni prišli okolo 9:00 a ja som končila o 18:00 a jednoducho som to vyhodila.. bola to igelitky s nejakým oblečením a strasne mi to tam smrdelo…No a dnes, keď robila kolegyňa tak tam prišli, že či tu majú tu igelitku… PO 2 DŇOCH…samozrejme že ona o tom vedela a povedala že tu nič nieje a chalani že či nemá na mna kontakt a ona stale že nie nie nie..no a odišli.. zajtra idem do práce a bojím sa celkom, že tam za mňou prídu aj s rodičmi a budú agresívny a tak..neboli to zrovna takí tí slušní rómovia z nášho mesta…lebo že dnes tam boli aj s mamou…možno sa smejete že čo z toho robím ale ja vždy stresujem aj keď nemám dovod 😅

Strana
z4
lalenka33
25. aug 2022

V prvom rade by som im to tam nedovolila nechať. Ale to ti už teraz nepomôže. Povedala by som im, že keďže si pre to neprišli večer to upratovacia služba vyhodila.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lintu
25. aug 2022

1. Neuskladňovala by som veci cudzích - ak to nie je náplňou mojej práce. V igelitke mohlo byť hocičo a brať si to celkovo na zodpovednosť.... proste nie...
2. Keď už, tak by som si ozrejmila, na aký čas to tam chcú odložiť.
3. Ak by nedošlo ani k bodu 2, nedovolila by som si len tak vyhodiť cudziu vec. Presne preto, čo sa ti teraz deje.

Ale tak snáď stresuješ naozaj zbytočne.

kat15
25. aug 2022

Vôbec sa tým nezaťažuj keď preto nechodili aj ja by som usúdila ze to už asi nechcú a ešte k tomu keď to smrdelo.
Keby tam niekto prišiel máš tam security.
A vôbec by som nič nenahradzovala

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kat15
25. aug 2022

@bilberryday od toho je polícia

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kat15
25. aug 2022

@bilberryday a preto ho nechávajú v obchodnom dome skoro dva dni ?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
kat15
25. aug 2022

@bilberryday a čo má ako 10 ročným Rómom dat teraz napr 50 € lebo u nej v práci nechali x dní smradlavu tašku ?! Kde to sme ...

autor
25. aug 2022

@lintu ja by som to tam aj nechala, lenže tam sa ledva dá hýbať, niesme úschovňa, smrdelo to tam, a vzdy po práci sa musia vyhodiť odpadky a upratat sa na ďalší deň… a bohuzial povedali mi že na chvíľu odložiť…

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzubb007
25. aug 2022

Nemala si im to dovolit nechat to tam, a vyhodit to je tiez celkom drzost, podla mna opravnene stresujes, romovia su schopny narobit bordel na cely obchodak, a myslim, ze aj tak pridu rodicia ale je tam sbs dako to vyriesis

monuska112
25. aug 2022

tiez by som sa vyhovorila napriklad na upratocky ano som hrozna 😅 ale tak nemaju to tam nechavat dva dni smradlave veci... jednoducho si nevedela co s tym, nechala si to tam a kedze to smrdelo, tak to vyhodili upratovacky ako smeti. zial stalo sa....mrzi ta to chcela si im pomoct ale nevyslo to

autor
25. aug 2022

Ano ja viem že som im to nemala dovoliť, ale ja keď mozem tak pomozem, boli to deti ale bohuzial za cely den si neprisli pre to a nemyslim si že to bolo niečo extra ked tam bolo oblečenie…

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
25. aug 2022

@jabadabadu no to som im tiež povedala ale mali pravdu že už ich odstránili..

oslo1
25. aug 2022

Normalne povedz, ze ked si prisla rano do roboty, tak to tam uz nebolo, ze to upratovacia firma vyhodila.
Inak mas odvahu nieco cudzim chlapcom schovavat, mohli tam byt kradnute veci,drogy a podobne.
Hlavne strucblne a jasne, ziadne vysvetlovanie, lebo Este od teba peniaze zacnu pytat.

dzulli1980
25. aug 2022

No budeš to mať ešte "veselé" ... keď prídu s tým, že tam mali značkové veci za 500 EUR ... snáď máš do budúcna poučenie "za dobrotu na žobrotu" ... musíš sa naučiť povedať nie ...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
kat15
25. aug 2022

@bilberryday v prvom rade by si asi moje deti nenechavali veci niekde x dni

monuska112
25. aug 2022

@kat15 ja moje deti vedeim k zodpovednosti za svoje veci, takze by som povedala ze ma to mrzi, ale ak niekde nechaju par dni veci s touto moznostou treba pocitat. a nove by som im nekupila...a zo vsetkeho najviac na sevete nenavidim rasizmus, ale musim zial konstatovat, ze niektori neprisposobovi obcania miesto toho aby prevzali dosledky za svoje spravanie, pojdu radsej do obchodaku robit bordel a zoberu so sebou celu komunitu.

lintu
25. aug 2022

Ja ťa chápem, ale... Na takéto situácie by som si dávala fakt bacha, lebo vidíš, že nevieš ani ako sa môžu obrátiť proti tebe. Najideálnejšie by si teraz mala dostať sa ku smetiakom a tú igelitku tam zvoľakadiaľ vyčarovať 😀
Ak by došlo predsa len ku konfrontácií, hlavne nespomínaj žiadnu ďalšiu konkrétnu osobu, aby si nenarobila zle ešte aj jej.

gemerka17
25. aug 2022

Myslím, že si sa poučila, že to takto nerobiť. Vážne sa vyhovor na upratovačky, odkaz ich na straty a nálezy. Existuje aj možnosť, že to je pasca a oni očakávali, že sa to vyhodí a budú robiť bordel a pýtať peniaze (ako nahradu škody) . Oblecenie mozu mat z kontajneru. A takto to skúšajú. Pretože je fakt nanajvys čudné, aby takýto chlapci u cudzej osoby, ktorú v živote nevideli, nechali v igelitke smradlave oblečenie a ešte k tomu 2 dni. Čo také išli robiť, že to nemohli so sebou vziať ? Určite im nedávaj žiadne peniaze. Povedz, že si pripravená to riešiť aj s sbskarom.

autor
25. aug 2022

@monuska112 ja taktiez nenavidim rasizmus, moj dedko ma velmi dobrych kamaratov romov a to je nieco iné ako napriklad tí čo prisli a poznal ich kazdy občan mesta lebo len vyhukujú po námestí nadávajú cudzím ľuďom…

ahhola
25. aug 2022

@bilberryday... taka stovka by to refundovala, však... Svätá prostoto🗣️

ahhola
25. aug 2022

@bilberryday kde ty bývaš... Niečo by sme k tebe uložili, kufor lodný.... 😃

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ahhola
25. aug 2022

Hod do igelitky zhruba rovnakej ako doniesli nejaké handry a s úsmevom to panstvu podaj. Daj vedieť, co bolo. 😃

Strana
z4