Čo je po smrti ?
Ahojte ja viem trocha blbá téma ale chcem sa spýtať aký máte názor na to vy. Už dlho mi behá po rozume čo je po smrti ? Čo sa somnou stane ? Extuje život po smrti ? Budem si pamätať môj život na zemi ? Nedokážem sa s tým zmieriť ! Som strašne smutná a chce sa mi plakať ! Ja mám prekrásny živoj milujucého manžela 2 prekrásne detičky ! A nechcem to stratiť ! Veľmi mi na tom záleží !! Budem si pamätať po smrti na moju rodinu a oni na mňa ? Hnevá ma to a strašne ! Bojím sa toho ! Čo je po smrti ? Extuje duša ? Alebo budeme v nebi žiť spolu a budeme tam šťastný či ako to je ?? Ďakujem
Ja som krestanka a nebo , peklo pre mna nie su len take rozpravocky, ale fakt. Takze po smrti je bud to alebo to o tom nepochybujem Bodka.
@tomiholjubavi obdivujem, že si na tu úvahu o “mysli” a mozgu prišla sama. 👍 K rovnakému záveru dospeli už aj mnohí vedci, ktorí sa snažili nájsť miesto v mozgu, kde sa ukladajú spomienky. Neexistuje, došli k záveru, že je mimo mozgu, môžme to nazvať energiou, ktorá sa prejavuje cez mozog. Prirovnali mozog k TV - keď tv nefunguje ešte neznamená, že vysielanie nefunguje tiež, keď vypadne obraz alebo zvuk je chyba v samotnej telke, vysielanie naďalej pokračuje v nezmenenej kvalite, akurát telka tento signál nedokáže spracovať a následne “podať”
O tom, že existuje nehmotná súčasť človeka nemam žiadne pochybnosti, v akej forme sa táto energia zachováva a funguje po smrti je už ťažšie zistiť.
Koli zachovaniu energie súhlasím s tým, že každá akcia vyvoláva reakciu. Život je ale veľmi krátky časový úsek a to spôsobuje u ľudí, co neveria v reinkarnáciu zmätok, keďže nevidia v mnohých veciach zmysel - prečo sa stalo to, či ono, prečo práve ten človek či onen, zvlášť keď akcia nastala niekedy v minulom živote a v tomto prišla reakcia. Mnohé situácie v živote majú hlbší zmysel, ktorí obmedzeniami súvisiacimi s pobytom tu na tejto planéte vo fyzickom tele, nie sme schopní pochopiť, to ešte neznamená, že všetko treba apriori odmietať a trvať na tom, že existuje a funguje len to, čo môžme preskúmať našimi zmyslami.
Kvantová fyzika je jedným z prvých nahliadnutí do nefyzickej roviny tohto sveta, ak toto ľuďom neotvorilo oči, tak už neviem, čo by mohlo...
Tiež som nedávno nad tým uvažovala. Odkedy mám deti, mám oveľa väčší strach, že sa mi niečo stane, že sa stane niečo im. U mna to prameni z toho, že som prišla o mamu ako 11-ročná. Odvtedy som sa postupne dostala k Bohu. On mi otvoril oči a ukázal, že môžem žiť, že mu môžem veriť. Stala som sa kresťankou (zila som v úplne ateistickej rodine) a aj keď mávam ešte ťažké chvíle, tak si poviem, že bude dobre. Snažím sa užívať si každý deň, s deťmi, s manželom, s rodinou a priateľmi. Myslím aj na seba a robím to, čo ma baví bez ohľadu na to, čo si o tom myslia iní. Veľmi mi pomohla kniha Život po živote od Moodyho, dá sa nájsť aj online. On to celé pekne vysvetľuje a popisuje zážitky ľudí, ktorí prežili klinickú smrť, alebo boli blízko smrti. Oplatí sa, dostaneš reálnejší obraz 🙂
pri tejto teme mi vzdy zide na um jedna vystizna pesnicka Šance od D. Landu ...
chce to trochu nadhladu, ale odkaz je, myslim, jasny 😉
A tak jsem vděčnej za tu šanci,
že přijde po životě ráj, kde ti suchou deku daj.
A snad tam budou pěkný stromy
a čistý záchody - to mám rád.
A když nic není, tak co to změní?
Já se obávám že nic. Všechno má svůj rub i líc.
Ale tu šanci, tu si prostě nedám vzít.
Už ste videli dúhu? Videli ste tú časť oblohy, ktorá sa nazýva Za dúhovým mostom?
Je to miesto, kde žijú všetci naši domáci miláčikovia, keď nás navždy opustia. Hovorí sa, že keď naše zvieratko umiera, tak odchádza na miesto nazývané Za dúhovým mostom. Sú tam lúky a kopce pre všetkých našich maličkých i veľkých miláčikov. Všetky zvieratká tam spolu žijú a hrajú sa. Je tam dostatok jedla a vody. Je tam vždy teplo a veľa slniečka. Nikdy im tam nie je zima. Zvieratká, ktoré boli staré, slabé a choré sa na tomto mieste stávajú znovu mladými, zdravými a plnými energie. Zraneným sa opať zacelia rany, prestanú trpieť a stanú sa takými ako boli predtým - šťastnými a veselými. Všetky zvieratká sú tam šťastné a spokojné. No ich dušu predsa len trápi jedna vec. Ich srdce smúti za ich najvernejším, najdrahším priateľom, ktorý zostal tam, niekde ďaleko od nich. Ale jedného dňa sa váš miláčik uprostred hier zastaví a začne sa pozerať do diaľky. Jeho oči sa zalesknú, telo sa začne chvieť od netrpezlivosti...Zrazu sa rozbehne, až letí nad zelenou trávou a nohy ho nesú rýchlejšie a rýchlejšie... A keď sa vy a váš najvernejší priateľ opať stretnete a láskyplne sa objímete viete, že už sa nikdy nerozlúčite. Opať pobozkáte jeho milú tváričku, pohladíte ho po hlavičke a zahľadíte sa do jeho krásnych verných očí, ktoré sa ztratili z vašeho života, ale nikdy nie z vašeho srdca. Potom konečne spolu odídete na miesto nazývané Za dúhovým mostom.
@janulik2008 ty vole...... 😨
@janulik2008 vau. Tak toto je uz ina liga
Podla mna nic. Koniec. Ale nemam cas riesit taketo nieco
@obsadenemeno Jedine, co by ospravedlnilo fantasmagoriu, ktoru vypotila @janulik2008 je, ak cislo v jej logine je rok narodenia :D V pripade ze to tak nie je, no comment 🙂
@obsadenemeno
@beky1813
@mircalla
@takaakoty Neviem čo je k smiechu, ak má dospelý človek vieru a krásnu fantáziu. Kde by boli všetky nádherné rozprávky a príbehy, nad ktorými plačete pri telke, keby boli všetci ľudia nudní realisti, bez zmyslu pre snívanie s otvorenými očami.
Ľudia veria v mnoho blbostí - Zúbkovú vílu, Veľkonočného zajaca v nešťastný piatok 13...
@nadaa1 prosim ta preco si robis uzkosti z takejto veci? Moja sesternica stratila 18 mesacneho syna, moja kamaratka 22 rocneho syna. Toto su skutocne trapenia, v tychto pripadoch cloveku napadnu rozne myslienky. Smrt je prirodzena sucast ludskeho zivota, kazdy raz zomrie, treba zit najlepsie ako sa da a nie sa pocas zivota trapit tym co bude po jeho konci.
@andri7 pochybujem, zeby ludia "verili" v zubkovu vilu alebo velkonocneho zajaca. Su to rozpravky pre deti. Tiez neveris, ze Sipkova Ruzenka spala 100 rokov a princ ju "bozkom" prebudil? Ale podavat to ako nieco, co je skutocnost je snad trosku od veci, nie?
@janulik2008 krasna myslienka ❤
baby, kazdy milovnik zvierat dufa, ze svojho psika, alebo macku raz znovu stretne. strata zvieratka vie boliet rovnako, ako strata cloveka.
@tomiholjubavi mne to dosť pomohlo keď nám umrel kocúr kt. sme zbožňovali a týždeň som za ním plakala ... áno týždeň za "obyčajnou" mačkou zbožňovali sme ho a aj trz si na neho spomeniem mali sme ho od mačiatka 🙂
a pre ostatných ja sa riadim heslom ži a nechaj žiť. Neberiem nikomu vieru dokonca kamoška veriaca neverí že je niečo po smrti a ja to rešpektujem 🙂
Tuto otazku si kladiem od velmi utleho detstva. Presla som si mnohymi fazami uzkosti, kde ma devastovalo, ze smrt je fatalna a konecna. Neskor som sa zacala zaoberat duchovnymi svetmi a to mi prinieslo v tejto oblasti do zivota na cad pokoj. Postupne sa vsak tieto duchovne svety rozpadli pod naporom mojho kritickeho myslenia s mne zostala opat myslienka na smrt v jej biologickej surovosti. Opat ma to trapilo, az sme raz s priatelom navstivili jeden krasny a velmi stary cintorin v Dolnom Tisovniku. To miesto nebolo temne, ani smutne, z tych tiel boli uz len ulomky kosti a ich pribehy boli davno zabudnute. Ale slnko krasne svietilo, stromy rastli a vsetko bolo v poriadku. A tak sme sa so smrtou zmierili. Proste raz umriem, moje telo sa rozpadne a moj pribeh bude zabudnuty a vobec to nevadi, lebo tak to jednoducho je. Toto je ale samozrejme moj subjektivny pohlad a vnimanie smrti 🙂.
@nadaa1 moja znama mi pred nedavnom rozpravala pribeh o svagrinej, ktora pri porode zacala tak krvacat, ze jej ledva zachranili zivot, v tu noc sa nad nemocnicou objavili strasne blesky, hrozna burka, ako keby bojovalo dobro so zlom...vravela ze videla seba, svoje telo, opisala kto kde stal, co robili, navstivila aj manzela, vedela co mal oblecene, co robil a hovoril... behal mi mraz po chrbte, no povedala, ze citila sa tak dobre, ze si kladla otazku preco manzel place, ze tam je tak dobre, taky pokoj, nic ju nebolelo... tak verim v to, ze je tam tak krasne a dobre, ze sa toho nesmieme bat ak raz...
@nadaa1 po smrti nič nie je ... pozeraj sa na to realisticky. Proste smrťou odchádza nielen tvoje telo ale aj vedomie. Myslím si však, že tvoje ,,vedomie,, ak to tak budeme nazývať, môže chvíľu možno aj pár dní ešte blúdiť po svete po opustení tela, ale potom sa rozplynie a už nič nie je.
Všetky živé organizmy (nielen ľudia) odchádzajú, potom by bola zem preplnená rôznymi energiami, ak to tak nazvem ak by niečo ostalo, však koľko organizmov už pomrelo. A domnievať sa, že iba my ľudia ako jediný sa niekde prevtelíme .... to je blbosť, pretože sme jediný tvor ,,inteligentný,, a smrť si plne uvedomujeme, tak sa ju snažíme preferovať pozitívne tým že niečo s nami bude, že nezmizneme ... ale to je len blud
toť všetko môj názor
@jamika27 to som presne pisala vyssie.. ze len zdravy clovek si uvedomuje svoje “ja” a preto riesi smrt. Zvierata, rastliny, tie smrt neriesia, hoci su tiez zivi. Bez rastlin a kyslika by sme tu ani my neboli.
A dokonca ludia s poskodenym mozgom, ktori si seba neuvedomuju, sa smrti tiez neboja, lebo ju nechapu.. tak ako babatka a velmi male deti, ktore este nemaju dostatocne vyvinutu inteligenciu. To je podla mna dost dobry argument, ze cele nase vedomie, pamat, zazitky su v mozgu a ked umrieme, mozog vypne a bude uz iba tma. Tak ako ked spime a nesnivame, nevieme o sebe.
@janulik2008 ano, duhu som videla xkrat, robim ju casto detom na zahrade ked striekam z hadice na rozpalenu travu ked svieti slnko. A nie, naozaj neverim, ze tam stretnem svojho mrtveho psika a stovky zabitych komarov ci pavukov.
@jana_eyre ano zomrel. Ale to nemeni nic na tom, ze rozlisujem pragmatickost a vieru. Detom hovorim, ze z babiny je anjelik v nebi, aby to lahsie zvladali. No ja uz dieta nie som a plne si ivedomujem ako to s mozgom je, kedze som videla deti s tazkou dmo a nebol tam ani naznak usmevu, citu, uvedomenia si seba ci svojich rodicov. Mozog im dobre nefunguje, nevedia si zapamatat ani to ako sa najest, a kto je ich mama.
boze nehnevaj sa na mna ale ja mat tvoje zmyslanie a tvoje problemy som stastna ako blcha 👌

zeny, ja vam poviem, co sa stane po smrti.... nase duse sa vratia na domovsku planetu...... 😉