icon

Čo je to vianočné upratovanie?

stevka193
28. nov 2012

neda mi... vopred sa ospravedlnujem, ak niekoho poburim..ale..... co je to prosim vas to vianocne upratovanie..respektive "velke upratovanie pred akymkolvek sviatkom" ..?? 😎 keby nebol ziadny sviatok v celom roku, kedy by bolo velke upratovanie? 😕 ja to totiz nepoznam...aano... poznam dievcinku, ktora uprace len den predtym, ako jej pride manzel z prace..sama sa tym totiz chvali a potom na FB kazdych 5 minut pise, ze akooo sa nudii..napriklad aj moja svokra utrie prach a uprace spajz len pred sviatkami... esteze nemame spajz..uufff.... 😅 niesom nejak trafena, co sa tyka poriadku..nijak chorobne postihnuta upratovanim.. ale, zoberte si...vysavat musim kazde dva dni, kedze mame tri deti a psa, ktory sice neplzne, ale aj tak.. popri tom vysavani utriem aj prach a vacne ocapkany stolik.. okna musim umyvat aspon kazde tri tyzdne, kedze mam podozrenie, ze nam miesto dazda na okna prsi nizkotucne mlieko 😒 raz za mesiac mi sibne a vypracem skrine, alebo kuchynsku linku... tak co mam robit v ramci toho velkeho upratovania..? lebo sa citim previnilo, ked z kazdej strany pocuvam o vianocnom upratovani a ja len nechapavo cumiim... neukamenujte ma maminky,ktore chodite do prace... to beriem ako polahcujucu okolnost.. 🙂 ano som na MD, ale nenudim sa... mam zo seba dobry pocit, lebo mame akotak stale poriadok a venujem sa aj detom..ked sa uz velmi nudim hackujem, alebo sa ucim nemcinu, ktora mi mimochodom absolutne nejde... ale furt nechapem pojem velke upratovanie pred sviatkami.. 😉

Strana
z2
1ingrida1
29. nov 2012

@blondiee83 tak ako raz jedna stara pani povedala : no a co sak z nich nejim :D ako z okien,ked som jej dosla pomoct umyt okna :D

959touareg
29. nov 2012

tiez som z tych co nenavidi pojem vianocne upratovanie. 😠 ked clovek pravidelne, preventivne upratuje pocas celeho roka, tak predvianocne riadenie nepotrebuje. 🙂
ja osobne podlahu upratujem kazdy den, niekedy aj 2-3x do dna najma v miestnosti, kde sa clovek najviac pohybuje, prach utieram 2x tyzdenne, niekedy aj viac podla potreby, skrine riadit nemusim, nakolko vzdy z nich vyberam a ukladam oblecenie pekne, su tam stale kominiky 😉 , takze bordel sa v nich nema kedy spravit...to je moja uchylka od detstva 😉 .
co sa tyka okien, tak to priam nenavidim , od mladosti sa mi to rovna smrti, brr, no umyvam ich 3-4x do roka, najma tie stresne, tie sa zaspinia hned. a co sa tyka okien, mam taku smolu, vzdy ked umyjem-prsi za den, dva ☹ , co ma privadza do zufalstva.,
riadenie nemam velmi v laske, no kedze som chora z neporiadku a spiny, robim to automaticky . viem, je to chore.
a na zaver.....toto vsetko praktizujem v 5-poschodovom dome s 2-ma velkymi garazami ako bonus k tomu, kedze su sucastou domu.

🙂 tak co, kto sa so mnou vymeni?????

1ingrida1
29. nov 2012

@959touareg mas moj obdiv 🙂 ja mam problem upratat dvojgarsonku :/

959touareg
29. nov 2012

@1ingrida1
dakujem, ja viem,nemas co zavidiet, ked sme sa sem nastahovali tiez som myslela ze skapem ked som doupratovala vsetko ☹ , ved len kuchyna s obyvackou - je to jedna miestnost - ma tolko metrov stvorcovych ako cely byt co sme predtym mali.....a o schodoch ani nepisem, kym tie poumyvam a co sa po nich denne nachodim ☹ , ale ako hovori manzel, nepotrebujem aspon chodit do fitka a zadok, nohy sa mi rokmi pekne udruje v kondicke 🙂
ked nie sme doma a pridu rodicia strazit dom, tak moja mama vzdy hovori ked uz odchadzaju...ach jaaaj, toto jedno ti nezavidim, mala som co robit kym som poriadila polku domu ☹ -verim jej.
teraz uz tuzim iba po peknom malom novom jednopodlaznom bungalove a moja podmienka je......ziadne schody, ani jeden jediny. 🙂 uz ich nechcem vidiet.

lucka1987
29. nov 2012

@stevka193 mam doma doma rovnako 😉 kazdy okolo ma robi vianocne upratovania. a ja jaksik nic.. lebo upratujem priebezne kazdy den. kuknem pod gauc, vidim nejaky prach, tak ho odsuniem a povysavam a utriem. nenechava si to na sviatky 😀 to iste aj okna 😉 tie umyvam cca raz za mesiac.. byvame v bytovke ale na dedine. cize tu sa tak neprasi ako ked sme byvali v meste. spajzu upratujem vzdy, ked vykladam do nej nakup 😉 skrine, to je pernamentne, ked zehlim a skladam pradlo.. ja vianocnym upratovanim mozem pomenovat v podstate posledne upratovanie pred Vianocami 😀 kedy aj vyzdobu riadne dam a tak.. ale to ej trochu diskutabilne, kedze este aj na stedry den sa namrvi, z ihlicia porpbi neporiadoka tak opat zapinam vysavac 😀
mimochodom, byvam v malom dvojizbaku....
pocitam, ze ked sa nastahujeme do 200 m2 domceka s 1500 m2 zahradou , a budem chodit do prace , tak toho casu tlolko nebude 😀

1ingrida1
29. nov 2012

@959touareg ja ti verim, toto ti asi nikto nezavidi.. ale ja by som asi potrebovala taku poriadnu facku do zivota co sa tohoto upratovania tyka.. vsetky zeny s nasej rodiny upratuju jak besne, nikde nemaju bordel,to len ja som taka pokazena nejaka :/

959touareg
29. nov 2012

@1ingrida1
neber to tak, pokazena nie si v ziadnom pripade, len mas ine priority. ved predsa upratany a vylesteny byt nie je to naj v zivote. casto prave takyto vyglancovany byt nie je to prave,orechove. najma ked sa tam potom rodina citi ako v sterilnom prostredi a clovek sa boji si aj sadnut, ze narusi tu skrobenost 🙂 a este ked do toho beha nas@ata manzelka s handrov v ruke a hundre, buzeruje vsetkych naokolo ako robia bordel, spinu a ona sa s tym toooolko natrapila.
to radsej mat na jednej strane bordel a na druhej zase pohodu medzi sebou, nie? ale verim, ze bordel nemas ani ty 😉
ale viem, ze na psychike to neprida, ked vsade dookola zeny upratuju a ty nie...to sa clovek citi akosi previnilo, poznam to. 🙂

renkol
29. nov 2012

@blondiee83 Jak by řekl syn, tak on z okna vidí a to mu stačí a že když je špinavý tak aspoň nemůžou lidi z ulice čučet nám do oken. On dokáže okecat všechno, aby nemusel pomoct s úklidem. 😀 😀

renkol
29. nov 2012

@1ingrida1 To náš malý vyhrožuje, že pozve zloděje co ukradne všechny hadry a přípravky na uklízení a pak nebude mít čím uklízet si ten nepořádek v pokojíčku. 😀 😀 😀
Chvilkama by mě zajímalo, jak vypadá zloděj co krade jenom hadry a čisticí přípravky. 😀 😀 😀

ichbinich
29. nov 2012

Ja na vianocne upratovanie tiez kaslem. Vianoce budu aj so spinavymi oknami 😅
Po prve pracujem a po druhe sa snazim udrziavat aky-taky poriadok. Aj ked zajtra uz planujem odist skor z roboty, syna nechat v jasliach, a v klude si upratat 😉 Lebo uz sa mi presypa papierovy odpad aj z prepravky na to urcenej, aj z papieroveho Ikea sacku, ktory som tak pristavila... Teraz pred Vianocami nas zaplavuju reklamami... o nervy...

A upratovacie orgie nemam rada. Ked je syn pri vedomi, tak sa da maximalne povysavat... A kedze doma uz nespi, iba v jasliach, mam smolu 😉 😝 Takze okna umyvam, ked pride moja mama, syn je v jasliach, ja si vezmem dovolenku, a potom spolu tie okna umyjeme... Uz su zase dost spinave, ale do Vianoc uz nemam volny vikend, vsetky su obsadene, a cez tyzden, ked chodim domov za tmy, okna umyvat nemienim. Navyse sa ma ochladit... A na Viancoe aj tak nie sme doma, tak co. Zide z oci, zide z mysle 😀
Ja robim radsej sem-tam kusok ako vsetko naraz. Jeden den sa prinutim k umytiu zachoda, druhy kupelne, treti utriem prach a pod. Nutim sa preto, lebo mam na to cas iba vecer, ked syn spi a kolkokrat sa mi o 9-10 vecer fakt nechce. Respektive uz iba zavesim pradlo a stacilo. Alebo si radsej pozriem film...
Ale aj u nas doma sa gruntoval dom este 24.12. na obed, namiesto toho, aby sme si v klude sadli a pozerali telku, pripadne uz iba varili a dopekali keksy... Ale generacii nasich mam to z hlavy uz nevyhodime 🤐

gubcikova
29. nov 2012

ja tiež neviem čo je vianočné upratovanie kedže upratujem každý deň

mata1001
29. nov 2012

no baby ako vas citam tak niektore (vacsina z vas) mate upratane skoro stale...majte sa...idem upratat :D

mariana0915
29. nov 2012

tak ja chapem velke upratovanie ako umyvanie okien,poodtahovanie velkych veci napr v kuchyni sporak a take veci ktore bežne pri upratovani nerobim,u nas upratujem vysavam každy 2 den a raz tyždene utieram prach 😵 😵

sisaka
30. nov 2012

@959touareg neviem sice kolko to mas dokopy metrov stvorcovych, ale cokolvek nad 300 m stvorcovych by som brala uz len s upratovackov, kto si moze dovolit velky barak snad nie je odkazany na svojpomoc ....

959touareg
30. nov 2012

@sisaka
som doma, nie je problem, stiham to aj sama. aspon sa nenudim. a clovek zase nonstop od rana do vecera nebeha s handrou v ruke. 🙂 mne to vyhovuje a som veeelmi spokojny clovek. 😉 nic mi nechyba, nastastie.

Strana
z2