Čo mám robiť, keď veterinár neordinuje?
Ahojte prisim poradte mi mojho psa stale napina. Ked bezi alebo tak ho zacne napinat. Neviem co mu je ci nieco zjedol alebo co. Bojim sa onho prisim o nejaku radu ci mu mam nieco dat velmi sa bojim ze neprezije. Zatial je aj trochu pije. Ked za nim idem je ako predtym chce sa hrat no potom ho hladkam lahne si a ignoruje vsetko takze sa mi nezda ze by mu nieco bolo len ma trápi to ako ho vkuse nadrapuje ale nic nevyvracia. A volala som veterinarovi ale nedvíhal. Niekde pisali ze mu mam dat ryzu mozem teda to?
Ale ved si pisala vcera do diskusie, ze ste boli na veterine a všetko sa vyriešilo, že mal nieco v papuli zaseknute. Ci sa mi to snivalo???
@nelca84 zajtra k nam ma prist veterinar tak snad bude vsetko vporiadku🙏🙏
@kristina3791 tak skus zohnat lekaren ktora ma pohotovost alebo napis na FB do nejakej skupiny vo vasom okoli ci ti niekto nedaruje/nepreda cierne uhlie. Mne zverolekarka povedala ze to potlaci aj lahsiu otravu ked pes zozral maso pred cinzakom
@kristina3791 odkial si?
@221girl mama zajtra kupy horise je ze nechce otvorit usta a ani vodu nechce pit
@kristina3791 to co pise @zojazoja nam nevysvetlis? a ak pride zajtra veterinar, tak co riesis uhlie? To sa primarne tiez dava na hnacku. Ak on sa dusi, tak mu tym nepomozes.
@221girl to je dobrý nápad.
@kristina3791 napíš aj tu na koníkovy v skupine tvojho mesta a aj na Facebooku.
Alebo susedom napíš. Kamarátom. Možno majú čierne uhlie doma ( ten liek)
@natalia1619 ludi co su vazne chori,pred smrtou dobre ze nie nevhcu vziat do nemicnice kvoli korone s ty sa tu vzrusujes nad nejakym psom???
@kristina3791 tak mu kup nieco v lekarni na napinanie alebo grcanie ,boze neboj sa nezdochne ten pes
@ktochytavzite ospravedlnujem sa samozrejme ze ludia su na prvom mieste a vdakabohu 🙏ze u nas su vsetci zdravy teda rodins myslim. A velmi sa ospravedlnujem ak mas niekoho choreho dufam ze sa uzdravie. Len vsetci tu pisali ze moze zomiet tak som sa bala🙏
@kristina3791 preco si vcera pisala nieco ine?
A ujasni si aj ten vek a neklam furt
@ktochytavzite no neviem ako práve tvoje komentáre pomohli k veci.
Keď mladý pes tri dni neje, už ani nepije a začína byť apaticky, tak to asi nie je v poriadku.
Korona, nekorona, vyšetriť ho treba.
Neviem čo ťa na tom zaráža..
@zojazoja nesnívalo... ale bola to pekná rozprávka, ako po chvíli komentárov napísala, že už boli u veterinára, psa si necháva u seba na noc. Dnes poobede po opýtaní zase to o tom zaseknutí. A téma viac neexistuje...
Autorka veď normálne napíš, že psa u vás nemá, kto riešiť, resp. nemáte peniaze na platenie veterinára. Neviem si však predstaviť, ako chcete bez neho tento problém riešiť. Tu ti nikto nenapíše, čo tomu psovi je. Môže ísť o problém, ktorý bez podrobnejšieho vyšetrenia nezistíš. Aj psy majú rôzne alergie, problémy s orgánmi.... Jed máte v pivnici, no nevieš, či sa k nedostal k nejakému inde. Niektoré ťažkosti, treba riešiť čím skôr, lebo neskôr môže byť neskoro.
Ok, nemáte auto. Nemáte ani známych, rodinu, susedov, ktorí by pomohli? Autobus, vlak, taxík,... ? Skúsiť zohnať veterinára, ktorý by bol ochotný prísť?
@lintu uz som pisala ze zajtra pride zverolekar
@kristina3791 a preco si si vymyslala?
@kristina3791 prehliadla som.... tak potom nech to dobre dopadne 🙂 daj potom vedieť, aký bol problém
@kristina3791 tabletku rozdrv, namoc vlocky a daj tam zo dve lyzicky sacku pedigree. My tak davkujeme vsetky tabletky... inak to nezozere, ani v salame ani v nicom
@kristina3791 aj sa vyjadris k otazkam, ktore ti tu boli dane?
@veronikaszabova uz som sa vyjadrila a prepac ale teraz mam dvolezitejsie veci ns praci
@kristina3791 vyjadrila? Ale neee...
1. Preco stale klames o veku?
2. Preco si tvrdila, ze o psa uz je postarane? Ze uz je u veterinara?
@veronikaszabova no buď si z nás robí srandu alebo no, radšej som ticho. Veľa ľudí povie, že pes nemá v byte, čo hľadať. Hlavne, že o veľa psov na dvore pri dome sa majitelia starajú tak ako to vyzerá v rámci tohto príspevku, že skoro nijak. Podľa mňa akurát zbytočne strácame čas dobre mienenými radami 🤨
@kristind Presne ako píšeš, tiež ma dostáva do obrátok vyjadrenie, že "pes v byte trpí".Pes v byte je čistučký, pokial majitel psa, nie je špinďúr, pes v byte, je pravidelne venčený, má spoločnosť, pes má kontrolovanú stravu, ak nechcete, aby mal hnačky (v byte nepríjemné). Pes na dedine pozná možno 2 m štvorcové, Trpí zimou, horúčavami, V zime aj bez vody, keďže voda v miske, (starom kastoli) zamrzne, Väčšinou tieto psy nevenčia, nechce sa im, ved na čo, aj tak je vonku. Psy na dedinách prevažne trpia, na reťaziach, v špinavom prostredí a veterinárna starostlivosť nulová, ako vidíte aj tento príklad. Iste aj na dedinách sa nájdu normálni majitelia a venujú sa riadne svojim zvieratám, ale je to skôr ojedinelé.
@veronikaszabova pretoze ste mi stale pisali chpd k veterinarovi.... Tak som napisala ze uz som bola a riesila som to radsej inde
@karpina 1.ma budu ziadnu retaz. 2.vencime ho kazdy den niekdy aj 3 krat. Cez zimu ho mame v pivnici cez noc a cez den je väcsinou v bude ktoru ma vyteplenu. 🤦
@kristina3791 K tebe už len jednu otázku, na čo máte psa, ked nie ste schopní sa o neho postarať? Klamstvami a nezmyselnými dotazmi na MK mu nepomôžeš.
@kristina3791 tak neklam. Uz si s nim mala byt davno u veterinara!
@karpina milujem taky to typ ludi co ked sa nevykaka tak uz hned veterinar. Co pomali uprednostnuju psa pred ludmi. Jasne ze sa onho staram a nenecham ho len tak skapat ale toto prehanas nemyslus?
@karpina normalne sa onho starame 🤦

@ivca88 ano viem ale nemame