Čo robí, podľa vás, rodinu?
Chcela by som vedieť Váš názor nato čo robí rodinu, či potomstvo alebo papier 😅 pači sa mi ako tu všetky buzeruju keď niekto napíše SVOKRA ak náhodou nieje vydatá. Podľa mňa ak mám s niekym dieťa, tak sme rodina ak žijeme pod jednou strechou roky fungujeme ako rodina až nato že nemame nejaky zdrap papiera a dva kružky na prstoch, on je otec mojho dietata ja som matka jeho dietata a jeho mama je babka NAŠHO dieťaťa. Alebo potom vlastne ak niesme zobratí tak babku nech deti oslovuju a hovoria o nej ako o mamke ich ocka veď to nieje ich babka lebo niesme zobrati😁
Alebo neviem poučte ma ..
@blondtana nebolo by lepšie,keby bol manželom a aj manželku živil,ak ona čaká jeho dieťa? lebo x rodín to tak má,tak to má byť...niekomu stačí,že len živí,lebo má zmysel pre povinnosť,niekto potrebuje sobáš,lebo to preň znamená aj lásku,istotu,snahu byť s tou osobou do konca života a ukázať to aj pred Bohom a ľuďmi...aby ma frajer len živil počas teh. mne príde sakra že málo....
Je taky jeden krasny francuzsky film, Aj dvaja su rodina...nemam problem s parnerskymi zvazkami a detmi, su rodina, vnimaju sa tak, vystupuju tak. Z pravneho hladiska je to manzel+manzelka, ale to si je predpokladam, kazdy vedomy a je na jeho slobodnom rozhodnuti, ci to chce, alebo nechce na "papieri". Oba "statuty" maju svoje vyhody, aj muchy. Ci mi vadi, ze nevydata zena oslovuje matku svojho partnera svokra? Nevadi. Skor vidim problem v internetovych forach, diskusiach, koli tomu, ze sa jedna len o pisany prejav, velakrat sa uplne vyznam, alebo pointa vyjadrit uplne neda a samozrejme kazda z "radiacich zien" si vyberie to svoje "podstatne", cize aj to, ci sa jedna o svokru, alebo "svokru" 😉 co pre jedneho je zivotna hodnota, pre ineho nemusi. Som vydata, tesim sa zo svojho statusu, aj ked netusim, kde mame odlozeny sobasny list a obrucky nenosime. Ale vo svojom vnimani okolia, nepokladam ine rodiny bez "papiera" ani "svokry" za menejcenne, nedajboh podradne. Pokial su vsetky zucastnene strany stotoznene a vyrovnane, nikto sa neciti ukrivdeny, tak riesit niet velmi co 😉
Podla mna je to uplne jedno,ja uz som vydata ale napriklad ked som este nebola tak ma moja svokra uz vtedy volala ze moja nevesticka a to som bola len frajerka jej syna,takze oslovovat sa mozeme vsetci ako chceme a ako to citime

@mirage Ja tu zas veľa čítam, že môj manžel ma klame, môj manžel si píše a stretáva sa s kolegyňou, mm mi škaredo nadáva a potom sa ešte tvári urazene, mm celý týždeň chodí von s kamarátmi, mm je celý týždeň v práci a cez víkendy u svokrovcov a potom im všetci píšu a prečo si si takého zobrala? Veď musel byť aj predtým taký...lenže predtým boli asi krátko spolu a ten partner, kým ju nemal istú sa viac snažil, keď už sú manželia, tak už sa nesnažia tváriť 😉