icon

Čo robím zle? Neviem si nájsť kamarátku

extempore
24. mar 2018

Povedzte mi baby, čo robím zle. Mám 35, dve malé deti do 5 rokov, bývame s mužom vo veľkom meste. Mám doktorát, skvelé zamestnanie, finančne sme na Tom na slovenské pomery asi nadpriemerne. S manželom máme pekný vzťah, ľúbime sa, chodíme na rôzne akcie, do kina, divadla.. Len niekedy by som potrebovala sa zdôveriť kamarátke, chápete to. Problém je v tom, že si prosto žiadnu neviem nájsť. Na materskej s deťmi som bola krátko a pravdupovediac, nikdy som nebola ten typ, čo vysedáva kočíkom na sídlisku. Vždy sa s nejakou kočkou zoznámime, ale potom to ide do stratena.. pár krát jej napíšem správu, ona stručne odpíše, vždy si sľúbime že pôjdeme na kávu, ale keď to nenaháňam, tak z toho nikdy nič nie je. Sama od seba sa žiadna neozve. A mňa to už fakt prestáva baviť sa stále vnucovať..

lindusss2016
24. mar 2018

@baklik no ano, lebo asi mate spolocne temy. Ja si viem pokecat tiez s hocikym, mam vela konickov a tak vacsinou s ludmi najdem spolocnu rec. Ale ona vyslovene napisala, ze chce rozoberat take a take temy a nema zaujem sa bavit o veciach tykajucich sa bezneho zivota.

diana20
24. mar 2018

@lindusss2016 no ja nemám vš, lebo som odišla po strednej do zahraničia pracovať, aby som mohla pomôcť rodičom, ktorí nemali peniaze aj keď mamina ma vysokú školu.. Krachla im firma.. nemám teda žiadny titul, ale viem dva cudzie jazyky slovom aj písmom, žijem v zahraničí, mam už rodinu a pracujem presne ako upratovačka a nemyslím si teda o sebe, že neviem prispieť aj ku intelektuálnym témam.. Riaditeľka hotela je moja dobrá kamarátka mimochodom... Ma titul, ja nie, som len upratovacka a aj tak si rozumieme.. Je mi zle z toho, že niekto má takéto predsudky.. ☺️ ale čo už no nečudujem sa ze potom ľudia nemajú kamarátov.. ☺️ lebo bohužiaľ je viac ľudí na tých nižších pozíciách ako na tých vašich super pozíciách.. Ak si o nich hneď myslíte, že sú jednoduchí a ze majú sedliacky rozum... Teda ze su sprostí podľa mňa..☺️

lindusss2016
24. mar 2018

@jana_eyre co konkretne je predsudok? No ja mam aj kamaratky, ktore nemaju vzdelanie ako ja a napr.o literature, kinematografii alebo filozofii sa s nimi bavit neda. To neznamena, ze sa nad nimi vyvysujem. Su to zeny, ktore si nesmierne vazim a mam ich rada pre ich charakterove vlastnosti.
Ja som vyslovene reagovala na to, aky typ kamaratky si hlada autorka. Necitala som vsetky komentare, takze vacsina debaty mi unikla. Odpovedala som na komentar, podla ktoreho sa autorka "vychvaluje" svojim socialnym postavenim. Mne to tak proste neprislo a jej povodny prispevok povazujem za opis jej osobnosti. A ked ta moj nazor tak poburuje, tak si poriadne precitaj, co som napisala. Netvrdim, ze vzdelanie sa rovna inteligencia. To ani z daleka. Ale nech mi tu nikto nerozprava, ze bezne clovek bez vzdelania dokaze rozoberat intelektualne temy (mozno existuju vynimky, ale ja take nepoznam). Proste vzdelanie rozsiruje obzory, tak isto aj konicky a v tejto sfere zas nema rozsirene obzory autorka. Tot vsio.

jana_eyre
24. mar 2018

@lindusss2016 uprimne nechapem preco si myslis, ze menej vzdelany clovek sa nedokaze bavit o intelektualnych temach.. bud poznas tak malo inak vzdelanych ludi ako si ty, alebo ich ani nechces spoznat..

ja mam napriklad ucnovku, ale mam kamaratky co su vysokoskolsky vzdelane a nie, nebavime sa len o pokakanych plienkach a neohovarame susedy.. (viem, viem nie doslovne, len odpovedam tvojim stylom) dufam teda, ze aj tu je obcas vidno ze moja mentalna uroven nie je uplne pod uroven vas co maju titul pred menom..

toto robenie rozdielov mentalnej urovni podla vzdelania je premna jednoducho prizemne.. tak ako poznam.vysoko skolsky vzdelanych ludi co maju myslenie uplne jednoduche, tak poznam ludi so zakladnou co maju rozhlad a prirodzenu inteligenciu..

lindusss2016
24. mar 2018

@diana20 tak to je trosku ina situacia, ked si v zahranici. Ja som v zahranici bola tiez a viem, ze je nesmierne tazke sa tam rychlo prepracovat k lepsej pozicii. Mam viacero kamosiek, co pracuju ako chyzne v zahranici a ja osobne si s nimi mam co povedat, lenze ja narozdiel od autorky viem a chcem rozoberat aj tie "jednoduchsie" temy. Verim ale tomu, ze ak by si sa vratila sem, tak s dvoma jazykmi najdes lepsie uplatnenie. Sorry, ak si ma zle pochopila, pod pojmom upratovacka som skor myslela nejaku starsiu klebetnu pani a nie mladu babu, co drie v zahranici. A este raz opakujem, pisala som to obrazne. A samozrejme netvrdim, ze clovek bez VS nevie prispiet k ziadnej takej teme, ale pravda je taka, ze vzdelanie rozsiruje obzory (samozrejme nie kazdemu, niekomu ani titul nepomoze).
A pardon, este by som rada opravila tvoje vyjadrenie, ze si ja myslim, ze clovek so sedliackym rozumom je sprosty. To vobec nie, pre mna je sedliacky rozum nieco ako prirodzena inteligencia a ta sa neda naucit v ziadnej skole. A k tej jednoduchosti len tolko, ze casto takito ludia su ovela "ludskejsi". Ja mam bratranca matematika, ktory sa vzdelaval a aj vyucoval na poprednych svetovych univerzitach, o intelektualnych temach sa s nim da kecat do aleluja, ale od ludskosti to ma velmi daleko, je to taky mimon proste 😀 Mrzi ma, ze si nepochopila moj komentar, ale rozhodne som to nemyslela tak. Nikdy by som si nedovolila tvrdit, ze si sprosta, uz len preto, ze mas super pravopis a to sa dnes uz na internetovych forach velmi casto nevidi 😂

jana_eyre
24. mar 2018

@lindusss2016 mna tvoj nazor nepoburuje, skor by som povedala, ze ma sokuje ze v dnesnom.svete sa stale nachadzaju ludia co ludi takto rozdeluju.. to je akoby si tvrdila, ze o politike sa da bavit iba s politologom.. teda odborne asi ano, ale s kamaratmi sa niekto chce bavit na odbornej urovni? potom to nie je kamaratstvo..

lindusss2016
24. mar 2018

@jana_eyre uplne suhlasim s tvojim komentarom, najma co sa tyka prirodzenej inteligencie. Ja mam kamosky (a velmi dobre) aj bez VS a rozhodne ich za inteligentne povazujem a naopak som mala aj zopar spoluziakov z VS, u ktorych sa o inteligencii bavit absolutne nedalo. Svojim vyjadrenim som chcela povedat len tolko, ze ak sa autorke ziada rozoberat zdlhave debaty o psychologii, sociologii a pod, tak na to uz bude potrebovat vzdelanejsieho partnera do diskusie. Ja napr.k tomuto mam co povedat, ale nebudem tu klamat, ze ma zrovna tieto temy bavia a naplnaju. Momentalne som na materskej a moje deti su moj zivot, takze ja som mamickovsky typ a urcite by som si skor pokecala s mamickou upratovackou ako s doktorantkou o politike.

A len tak mimochodom, pod vzdelanim sa nerozumie len titul pred ci za menom. Vzdelavat sa v dnesnej dobe moze clovek aj sam. Cize ak aj mas ucnovku, ale mas nejake hobby a sama si o tom doplnas informacie, tak je jasne, ze vies prispiet aj do takejto debaty.

lindusss2016
24. mar 2018

@jana_eyre opakujem, ja s tebou suhlasim. Ale autorka ma zaujem prave o taketo kamaratstvo.

jana_eyre
24. mar 2018

@lindusss2016 ok, chapem teda..

diana20
24. mar 2018

@lindusss2016 asi sa ma to trochu dotklo práve preto, že si zrovna povedala upratovacka a aj ja robím upratovacku a sestra tiež a nie sme ani jedna sprostá... A preto, že som mala pocit, že nás hádžeš všetky do jedného vreca a to je podľa mňa predsudok... Lebo automaticky je pre teba upratovacka niekto, s kým sa normálne na úrovni nedá porozprávať a teda keby sme sa my dve stretli, tak by si sa so mnou nemala ani záujem nejak normálne intelektuálne rozprávať, lebo som upratovacka a to ma ani nepoznáš.. Ja som nečítala všetky autorkine príspevky teda nevedela som, že má záujem o takéto kamarátstvo.. To ale nie je kamarátstvo a teda je jasné potom, že prečo nevie nájsť kamarátku..

lindusss2016
24. mar 2018

@diana20 no tak to sa ospravedlnujem. Ja som zas citala len prvu stranku a tam som reagovala na jeden konkretny komentar a potom som zbezne precitala autorkine prispevky, kde sa teda opisala ako nie mamickovsky typ, teda ani kamosku si nehlada medzi mamickami, vyslovene pisala, ze chce, aby jej kamaratka mala vlastny nazor na politiku (ja napr.nazor na politiku mam, ale velmi ma nebavi sa o tom rozpravat a ani nemam potrebu to riesit s inymi ludmi, doma do mna dost huci manzel 😂) a ako dalsie temy tam spominala psychologiu, sociologiu, tusim a uz viac nepamatam. Nvm, nechcem sudit autorku, kedze ju nepoznam, ale mne to z jej slov vychadza tak, ze je dost racionalne zalozeny clovek a mozno je tak trochu chladna? Nvm naozaj, mne to tak prosto prislo. Ja som naopak emocionalny typ a mozno by som si s nou vedela pokecat o literature, ale asi by sa z toho nejake hlbsie kamaratstvo nezrodilo. Z toho, co tu pisete aj s @jana_eyre, mam skor pocit, ze by som si ovela lepsie rozumela s vami. A teda za mna suhlas, ze tam bude pes zakopany a mozno prave preto nema kamosky, lebo hlada skor partnera do svojich diskusii a obcas by sa chcela postazovat na muza, ked sa poskriepia 😀 Su iste aj ludia, co maju zaujem o taketo kamaratstva, ale je ich podstatne menej a asi preto sa jej tazko hlada...

maminecka2
24. mar 2018

Baby, pridam sa aj ja do klubu. Som na tom rovnako. Pochadzam z maleho mesta, studovala som v Cechach, teraz zijeme v Ba. Takze kamosky z detstva, zo strednej, vysokej su daleko, mnohe v zahranici. V praci dve kolegyne- kamosky, ale sli na matersku v inu dobu ako ja, jedna uz tiez v zahranici, druha byva na druhom konci mesta (a navyse ona tu zazemie z VS ma, takze mna "nepotrebuje k zivotu")- uz sa tiez nevnucujem. Ked som si konecne nasla kamosky z panelaku, kde to bolo ozaj perspektivne aj na dobry vztah (navyse sme sa stretavali velmi casto na ihrisku), tak sme sa prestahovali. Uz sme si aj pomahali, deti strazili, veci si posuvali.
A teraz zasa od znova. Novi susedia, nova skolka.
Aj ja som smutna, potrebovala by som pokecat, trochu sa vyvencit- muz je ochotny vecer deti postrazit, ale nemam s kym. Presne sa s niekym dohodneme do cukrarne a za rok mi to vyslo raz...na dve hodiny.
Pre mna je tiez spriaznena dusa manzel a este moja sestra- ale je 200km 😔, ale nejaku kamosku by to ozaj chcelo.

diana20
24. mar 2018

@lindusss2016 no tak to neviem, kde vonku nájde takých ľudí... Asi by som šla tam, kde robí hľadať, alebo znovu študovať na vysokú... Alebo niekam medzi právnikov alebo tak hľadať, že komu sa chce diskutovať o psychológii, sociológii a politike.. 😂😂

lindusss2016
24. mar 2018

@diana20 no dnesna chora doba uz ani tym "jednoduchsim" ludom neposkytuje vela prilezitosti na spoznavanie 😂 kde to este s takymito narokmi...
Mne sa veru chce bavit len o peknych a veselych veciach, ako samozrejme, ze si s kamoskami povieme aj osobne problemy, ale kedze je ich zivot plny, tak nemam ozaj potrebu sa este zarmucovat nasou politickou scenou a snazit sa problem vyriesit z psychologickeho hladiska. Ked sa pohadam s muzom, chcem, aby mi kamosky povedali, ze je debil a nepotrebujem psychologicke rozbory jeho osobnosti, tie mu robim sama 😂😂😂

extempore
autor
24. mar 2018

No tak prečítala som si tu vaše niektoré príspevky a rada by som veci uviedla na pravú mieru. Nie som chladný, ani prudko racionálny a pragmatický typ človeka. Som račica, rodina je pre mňa dôležitá, rovnako ľudia okolo mňa. Vźdy sa do všetkého vkladám celá, preto má vždy sklamanie bolí. A verím ľuďom. Ale v poslednom čase mám taký pocit, že asi nepatrím do tejto doby alebo čo. Ako keby ľudia zneužívali moju otvorenosť a ochotu. Lebo ja neviem napr. ako to máte nastavené vy, ale ja keď viem, že nebudem mať čas sa s niekým stretnúť, tak mu to nesľubujem len preto aby som sa ho zbavila. A keď príde čas stretla a ja už mám vybavené stráženie detí, tak ani bú ani Mú... A tiež by som nemala žalúdok žiadať od niekoho láskavosti keď toho človeka potom budem ignorovať. Minulý rok v marci som šiestim "kamarátkam" doslova na poslednú chvíľu robila daňové priznanie. Bola som v 9 mesiaci tehotenstva. Uprosili ma. Samozrejme, že som to robila zadarmo za cieľom utužovania vzťahov. Keď sa mi potom narodila dcéra, ani jedna z nich mi ani sms-ku s blahoželaním neposlala.. tak kde je chyba? Tento rok tie isté baby priliezli zas. Už ich ale "vybavil" môj muž. A tak sa pýtam - to sa už naozaj vytratila z ľudí akákoľvek aj elementárna slušnosť?

miz
24. mar 2018

Tiež mám doktorát, nadpriemerne vysokú inteligenciu a logické myslenie a mám niekoľko kamošiek a väčšina má iba učňovku resp. maturitu. Nie je to o statuse, ale o tom, že tie baby musíš brať také aké sú a nie ich posudzovať a chcieť po nich 100% ako si napísala. Jednoducho ty ich buď odsúdiš, že sú "málo vzdelané" alebo ich uženieš tak sa ti radšej vyhnú ako ich máš zlikvidovať. Ja si idem s kamoškou oddýchnuť a teda neriešim, že jej to nedopaľuje tak ako mne alebo vôbec jednoducho vysvetlím a ideme ďalej. Nesúdim a neposudzujem, lebo by som bola sama, tak ako ty...

dzejn80
25. mar 2018

Dievcata, dobre sa mi tato tema cita, haha, uz len preto, ze mi nekolu oci gramaticke chyby 😀😀😀. Tiez nemam vela kamosiek, take ozaj dobre su presne 3. Take, s ktorymi si mam co povedat. Kazda je ina, kazdu som spoznala pri inej zivotnej situacii, navzajom sa nepoznaju. A musim povedat, ze s kazdou som na trosku inom levele komunikacie. Jedna je este zo skoly, jednu som stretla cez manzela a jedna je kolegynka z prace. Kazda ma ine zazemie. Stretavam sa s nimi striedmo, lebo pri 2 detoch, rodine a praci nie je tolko casu, ale uzivam si tie chvile, lebo moj muz nie je velmi na rozpravanie.
Ale uplne suhlasim s tym, ze vekom, detmi, prezitymi roznymi situaciami sa vsetci menime. Ja som nikdy nebola party girl, ale som otvorena, vyrehotana a mam rada spolocnost. Napriek tomu dnes si tu spolocnost uz vyberam, lebo nie som ochotna investovat svoj drahocenny cas do hocikoho. Vysavacov energie je okolo nas nesmierne vela. Prajem vam vsetkym, aby ste nasli, co hladate 😃 ... a kavu mozme dat tiez, rada si rozsirim obzory 😜

dzejn80
25. mar 2018

@extempore vies, ludia vzdy zneuzivaju dobrotu a ochotu, nie nadarmo sa vravi "za dobrotu na zobrotu" ... zle je, ked su sebecki a neuvedomuju si, ze kazdy ma svoj pohar. Stavim sa, ze tvoje "danove" kamosky boli velmi prekvapene, ked zistili, ze im tie priznania tento rok neurobis ... a vravia si ako si sa zmenila a aka si "fajnova"

0silvia0
25. mar 2018

@dzejn80 ale ze fakt... malokedy sa stava ze diskusia je na takejto super pravopisnej urovni ako tato☺

0silvia0
25. mar 2018

@extempore k tym danovym priznaniam: mne ta tvoja snaha o utuzovanie vztahov pripada taka silena. Tie tvoje zname, lebo kamoskami by som ich nenazvala, boli bez chrbtovej kosti a ja osobne by som o priatelstvo takychto osob nemala zaujem. Ja osobne na tvojom mieste by som radsej prijala fakt ze som typ ktory tazsie nadvazuje priatelske vztahy ako by som sa takto cez sluzbicky dopracovavala ku kamaratkam a ocakavala aspon kusok pozornosti spat.

tana85
25. mar 2018

orecitam si celu diskusiu, ale zatial sa hlasim s rovnakym problemom. kamaratky z gymnazia vysumeli lebo kazda niekam odcestovala a usadili sa tam. VS kamaratky detto plus ja uz pomaly dvojnasobna mama riesim ine veci (momentalne), a na take ihriskove kamaratstva nie som. manzel sa mi cuduje, ze sa nedam do reci s inymi maminami, ale pre mna to je malo, ze obe mame deti v podobnom veku.... no ano, deti by sa spolu zahrali, ale pre mna z toho nic lebo len malokedy naozaj zistim, ze mame nejaku spolocnu temu. osobne sa rada bavim kludne aj o detoch, ale trochu inak - napr. rozne sposoby vychovy (montessori, waldorf), co mnohe maminy vobec neriesia tym, ze by nieco citali a mali chut si vymienat nazory. mala som partiu kamaratok, ale casom som pochopila, ze ma z viacerych aktivit vynechavaju a aj ako ty pises - na ich sviatky sme sa skladali na velkolepe dary, na moj sviatok si ledva spomenuli. to zaboli hoc aj nie som typ, ze ocakavam vzdy vsetko spat. zvykam si bez nejakej blizkej duse, je mi nou teraz manzel, ale nie je to ono. predsalen, s nim asi neporozpravam o vsetkom 🙂

lindusss2016
25. mar 2018

@tana85 ja som na materskej 2 roky, spoznala som kopec mamiciek a podla mna, takmerbs kazdou sa uz daju riesit temy ohladne montessori, waldorf, barefoot, nosenie, ockovanie... naopak si myslim, ze mamicky dost citaju. Samozrejme, ze potom je ta opozitna skupina, co sa spolieha vo vychove na vzor svojich mam a babiek. Ale ja to vidim tak pol na pol. Podla mna mas zhruba 50%nu sancu spoznat mamicku, ktora bude mat na vychovu podobne nazory ako ty. Ja som si za tie dva roky nasla dve super kamaratky medzi mamickami, zacalo to cez deti, ale mame velmi vela inych spolocnych veci.

henikav
25. mar 2018

@extempore tak ti poviem, ak sa ti dari, je mozne aj to ze ti ludia zavidia, je mozne ze sa na teba "kamosky" vesaju len zo zistnych dovodov.... Tiez ma prestalo bavit behat za kamaratkami, len aby som silou mocou utuzovala vztahy a cuduj sa svete, niektore zostali napriek tomu, ine pribudli, aj ked v istom veku ma clovek tolko povinnosti, ze jednoducho nestiha, s niektorymi sa vidime raz za rok, alebo aj menej, ale viem ze ak u nich niekedy zazvonim necakane o polnoci, povedia mi pod dalej a cit sa tu ako doma.

vanilia85
25. mar 2018

Clovek aj kasle na to ze si vystaci ale niekedy pridu take slabe chvilky ze je tak otupno a zase sa nad tym zamyslim. Ale zasmat len kamosky co vyuzivaju nema zmysel

xxxkatka
25. mar 2018

@extempore ako vzdy sa mozes stretnut s niekym, ze to proste neklapne alebo len druha strana je "ina". Len taka piskoska, mala som kamosku, teda myslela som si, ze sme kamosky, ked jedna sla kocikovat tak cinkla zospodu druhej ci nejde. Tato "kamoska" ma raz zacala uplne ignorovat, nechapala som co sa stalo, az som sa nakoniec dozvedela, ze som u nej zazvonila (na kocikovanie) na Luciu 13.12 a vtedy vraj chodia k bytu len bosorky 😀 A ja ani netusila aky je den nieto, ze je Lucie ci nejake povery k tomuto dnu....Ale tak proti gustu... 😀 Ale takychto ludi som nestretla vela, nastastie. Mam kamosky aj zo skolky, zo zakladky, zo strednej, z vysky, z byvalej prace...Ale take tie naj su asi zo skolky a zakladky. Mozno skus nehladat a vyckaj co z toho bude, hladaj v ludoch to dobre, skus sa s ludmi bavit aj o volovinach, o tom co ich zaujima...

vienala
25. mar 2018

@extempore tak teda danove priznania aj ja robim zadarmo a niekedy ma to aj hneva, ale u mna je to z ineho dovodu ako u teba.
Nezavidim ti, ale fakt si nemozes najst intelektualne primeranu kamaratku napr. na kruzkoch tvojich deti alebo v praci? Ja mam tri deti a nepamatam si, ze by som s kamoskami riesila plienky a prikrmy, to len fakt okrajovo. Ved aj ked mame viac deti, stale sme zeny a riesime zenske veci a netocia sa vsetky temy okolo deti. Mna osobne politicka situacia ci filozoficke debaty velmi nezaujimaju. V praci sa musim sustredit a podavat vykon, tak vo volnom case sa mi uz nechce riesit zlozite veci, nakolko musim este riesit fungovanie rodiny s troma detmi.
Inak si neviem celkom predstavit, kedy chces mat cas na kamaratky. Ako som vyrozumela, ze mas dve male deti, dokonca tusim jedno rocne a chodis do prace. Neviem, ci som z ineho sveta, ale ak je to takto, tak si neviem predstavit, ako by som si nasla cas na vysedavanie s kamoskou v meste. To si viem predstavit maximalne na pokec v obyvacke, ale pri pobehujucich malych detoch to asi nebude na siahodlhe filozoficke debaty. Nemyslim to ironicky, ale fakt sa skus zamysliet, ci nebude problem aj tu.

mija777
25. mar 2018
ditezka
Autor odpoveď zmazal
vanesanova
25. mar 2018

@pbarborka ano aj ja tak ak chces mozme popisat lebo ja som tiez na materskej mam rocneho syna a vsetky kamosky su bud daleko alebo pracuju popri detoch a na mna im uz neostava cas 🙁

vanesanova
25. mar 2018

@extempore no tak potom ta asi tie kamosky neberu ako kamosku ale skor ako znamu s vyhodami a nemozes hladat kamosku v kazdej babe s ktorou sa stretnes bud si sadnete a budere sa stretavat alebo nie mozno z tvojej strany je to tak ze ty ju beres ako moznu kamosku na kavicku na vinko a mozno ona ta berie tak ze ty si jej dobra na tie danove priznania vies je ina rychla doba ja som na materskej s rocnym synom muz je cele dni v praci lebo rozbieha podnikanie a ja som este k tomu strasne utiahnuta zle nadvezujem vztahy neviem sa sama od seba nikomu prihovorit ale zas na druhej strane ked niekoho uz blizsie spoznam som velmi otvorena mozno niekedy az moc a vtedy sa ma asi zlaknu ked im vsetko hned vesam na nos 😄 no ako som pisala je ina rychla doba a ludia teraz predovsetkym riesia seba a svoje zalezitosti ak si clovek nenajde dobre kamosky na strednej alebo na VS tak si uz nenajde alebo velmi tazko a to je aj nas pripad uz som sa naucila nejak zit v samote ale vazne su okamihy s ktorymi sa chces s niekym podelit a byva ti otupno hlavne ked na teba dolahne stres a unava zo vsetkych povinnosti keby ze som ale selektovala kamosky na tie so vzdelanim a tie ktore ho nemaju urcite by som v zivote ziadnu nemala proste niekedy sa musis prisposobit a nechciet len rozpravat ale aj pocuvat mozno vase debaty nebudu vzdy na urovni a o politike biznise planoch do buducnosti investovani ale jednoducho si s nou len oddychnes kazda si vylejete svoje starosti z domu z prace a odchadzas z kavicky s dobrym pocitom a nakopnuta novou energiou nie je totiz dolezite o com hovorite tam ide skor o to ze kazda si poviete o svojich problemoch a treba pocuvat nie len hovorit o sebe.