icon

Čo robiť pri eskalácii konfliktu u susedov?

24. nov 2024

Okolité štáty už vydávajú usmernenia pre svojich občanov. Nájdeme aj my nejaké usmernenia? Čo budete robiť ak sa situácia prenesie aj na nás?

pink_lady
25. nov 2024

@lonely66 to je o tej co uz vystrelilo...musia prijat nejake bezpecnostne opatrenia...aby ochranili nemcov, francuzov, .....nie Slovakov :D

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
25. nov 2024

@pink_lady asi tak
@lonely66 neviem či tá raketa neni medzikontinentálna a nemá dolet až 5000 km :(.

yosi
25. nov 2024

Zaujímavé, že toho sa najviac boja ženy ktoré by aj s deťmi mali otvorené hranice. A my čo by sme šli šupom na frontu sme pokojní 😉

pink_lady
25. nov 2024

@lonely66 vsak to co minuly tyzden vystrelili

nikaeli
25. nov 2024

Keď sa tak nad tým zamyslím, počas bežného dňa som v práci, manžel tiež, deti sú v školách. Ak by niekde niečo buchlo, mám všetko nechať tak a kozmickou rýchlosťou doletieť do škôl pre deti a potom domov? hmm, mám na to len 15 minút. Keď sa zamyslím hlbšie, pracujem v škôlke, to asi nebudem môcť len tak zbaliť svoje saky paky a letieť za mojimi deťmi, že? a kedy mám zabedniť tie okná? predbežne už dnes? a žiť v temnote bez prístupu svetla a vzduchu? ak by chcel použiť jadrovú zbraň, nepomôže nám už nič. Ani zásoby potravín na týždeň, či dva. Všetko bude zamorené. Vzduch, voda, pôda, všetky rastliny, zvieratá, všetko. Otázkou je, prečo by to robili? čo by mali zo zdevastovanej Európy a mŕtvych ľudí? kto by makal na ich zadky?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
25. nov 2024

@yosi žena s deťmi bez muža na úteku je fantastická predstava a ešte film na pozadí, čo muž prežíva v nasadení a či sa ešte uvidia. Neviem kto to má ťažšie či tá žena, ktorá sa pozerá na hladné, premrznuté deti, odpovedá na ich strachy, otázky a plače, alebo ten muž. Ani jedno nie je výhra podľa mňa.

pink_lady
25. nov 2024

@lonely66 vystrelili skusobnu raketu ako reakciu na povolenie utiocit hlboko v rusku...

Ak to bude niest jadrove hlavice tak sa nestihneme ani prezehnat...anie si to este uvedomit...zial

autor
25. nov 2024

@pink_lady och 🙄. Najhoršie je, že oni sú toho schopní.

kikiballa
25. nov 2024

Teraz mi prosím úprimne odpovedz. Kam by si sama utekala s deťmi? Do zimy, do neznáma keď nepôjde elektrina, internet ani nebudeš vedieť kde je to bezpečné. Prvé čo sa zastaví,bude letecká preprava. Ako ďaleko zájdeš autom? Do blavy? Do Prahy? Kam? Ak sa niečo zomelie,bude to v rici. Či už budeš doma v Ubli alebo v uteceneckom tábore na okraji Berlína. Nepozeraj správy a máš pokoj v duši. Ver mi.

autor
25. nov 2024

@kikiballa nepozerám správy už dlho. Nemám ani tušenia čo budeme robiť ak nastane taká situácia.

kikiballa
25. nov 2024

To nevie bohužiaľ nikto. 🙄

loliki
25. nov 2024

A čo sa potom traseš? Správy nepozerám a som v pohode a ty tu neustále naháňaš každému strach. Si troll? Platia ťa za to? Robí ti dobre šíriť paniku? Navštív psychológa, nech ti dá psychiku do poriadku. Úzkostné stavy sú ich parketa.

annm81
25. nov 2024

@lonely66 Vystrelilo. A spustilo okolo toho kampaň šíriacu strašnú paniku vo verejnosti. Experti sa vyjadrili, že nepoukazuje na žiadnu zásadne novú schopnosť Ruska - letela bez akejkoľvek záťaže teda aj bez bomby, aby dosiahla vyššiu rýchlosť, len na východ UA, aby nemohla byť zostrelená - teda aby sa dalo prezentovať, že Rusi majú novú extrémne rýchlu a nezostreliteľnú raketu. A ako je vidieť na týchto diskusiách, dosiahli presne to, čo chceli - ľudia panikária o jadrovej vojne bez toho, aby aspoň skúsili analyzovať jej reálnu pravdepodobnosť.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
25. nov 2024

@annm81 áno,to je tá nejaká,či o nej Putin vravel pred svojím publikom,že je nadčasová, moderná a vyspelá- MATRIOŠKA ( za letu sa rozpadne na viac kúskov).

yosi
25. nov 2024

Pozri, ja som s tým zmierený, že keď bude treba ísť do boja, tak pôjdem. Taký je život niekedy... Aj môj dedo bol na východnom fronte a prežil. Pre mňa je podstatné aby boli moje deti, žena, mama, sestra v bezpečí. A to hovorím tiež ako obyvateľ krajného východu

annm81
25. nov 2024

@zuzanita1609 Aj o Kinžale nedávno tvrdili, že je nezostreliteľná a akosi nevyšlo...

yosi
25. nov 2024

@annm81 Aby som ťa uviedol do obrazu, tá raketa je balistická. Teda letí po balistickej krivke. To znamená, že najprv stúpa, a až následne padá, pričom naberá rýchlosť. PVO systémy sú schopné zostreľovať takéto rakety až pri záverečnej fáze letu.

zuzanita1609
25. nov 2024

@annm81 ja už všetkým vravím okolo, buďte kludní. Rusi majú vrtuľník s katapultáciou pilota do listov. Potom mi tvrdili,že listy vrtule sa najskôr vystrelia,až potom pilot... úprimne,tento "systém" môže fungovať iba na východe,u súdruhov 🤭. A tak . Keby chceli niečo,si nestihnú niečo 🤭

autor
25. nov 2024

@yosi takých mužov ako sa opisuješ, je žalostne málo. Väčšina našich mužov sú schopní poslať na bojisko ženu a nazvať to rovnoprávnosťou.

yosi
25. nov 2024

Už prešlo dosť času na to, aby som sa s tým zmieril, že to možno takto bude. Beriem to tak, že aj môj otec by to urobil pre nás keby musel, lebo nebol srab a preto som si ho vážil. A ja tiež nechcem byť v očiach mojich detí zbabelec a srab

autor
25. nov 2024

@loliki okolité štáty vydali usmernenia pre svojich občanov. Vážne si myslíš, že nás sa to netýka? Nie som troll. Tak ako ty považuješ bavenie sa o tejto téme za šírenie strachu, ja považujem ticho okolo nej za maximálne nezodpovedný počin.
Už len vďaka tejto téme som sa dozvedela veľa hodnotných informácii a tiež tu @annm81 vysvetlila, že Ruská raketa letela bez záťaže a ťažko hodnotiť nakoľko by naozaj doletela aj s ňou.

zuzanita1609
25. nov 2024

Vojna nebude!!! Veľa bohatých ľudí by to nedovolilo pre svoj biznis. Predsa nik nechce,aby sa zmenili "pomery" tak rýchlo. A nezalezie nikde nik pred jadrovou zbraňou. Možno na tých pár dní,ale čo zo sveta potom,keď nebude mať kto pracovať, nechať sa odžubavať pre bohatých-oligarchov 😉.

natalka13
25. nov 2024

Nepozeras spravy. Takze nic nevies ale vypisujes tu bludy.

zuzanita1609
25. nov 2024

Práveže pozerám,za covidu-panika, všetci boli doma, planéta si konečne na chvíľu oddýchla. Potom útok na Ukrajinu, ktorý mal trvať 3dni, trvá vyše 1000dni, ľudia mimo Ukrajiny si "ako-tak" zvykli na vojnu,kým sa ich to osobne nedotýka. A keď príde niečo väčšie,tak pôjdem prvá z môjho rodu. Deti som si asi aj pre "toto" radšej nerobila,aj keď podmienky boli.

loliki
25. nov 2024

Už len vďaka tejto téme si sa dozvedela veľa hodnotných informácii ? Začni študovať niečo užitočné a nie na modrom koníkovi. Vypočítaj akou rýchlosťou Rusi postupujú a kedy vlastne by sem mali doraziť. Potom zisti, koľko majú vlastne vojakov, keď už naverbujú po ruských väzňoch aj kórejských atď.

yosi
25. nov 2024

@zuzanita1609 Aj pred WW2 bolo veľa vplyvných a bohatých ľudí, a nezabránili tomu.

gleep1
25. nov 2024

@yosi ale pred ww2 nikto nečakal koniec sveta tak ako ho poznali 😄