Čo robiť so sladkosťami po Mikuláši?
Ahojte, nakopilo sa nám extrémne množstvo sladkostí 🥲 plno arašidovych chrumiek, piškót, čokolád.... Nezje sa to tu . Vyhadzovať to nebudem určite, deti si otvorili kinderka kvôli hračke a teraz to tu stojí. Je mi blbé posúvať to ďalej, keďže to bolo darované našim deťom s dobrým úmyslom ( aj keď o alergií na vajcia a arašidy u mladšej dcéry vedia všetci z rodiny a aj tak dostala samé piškóty a arašidové chrumky 😂) , ale fakt neviem čo s tým. Vezme detský domov sladkosti? Alebo dom pre seniorov, nejaké združenie.. Nech to aspoň nerozdavam komu príde.
Odložím, postupne vyťahujem. Keď idem na návštevu a majú deti, vezmem niečo. Čokoládu - Mikulášov atď využijem do bábovky, muffinov...
Poznám dve jednu rodiny, ktoré sú sociálne slabšie, tak im nosím. Ak nie,tak zbalím do tašky a zanesiem do kostola,kde je košík na to určený
https://misiadepaul.sk/2023/09/26/taska-svateho...
Ked som luskala priania seniorov na stranke vianocnyzazrak.sk tak mnohe priania boli prave sladkosti
@blancheporte Ja som felinde písala, že darujem veľa oblečenia po dcére, skoro všetko nové, hračky, sladké atď. správu prečítala a ani mu a ani bu...aspoň mohla napísať, že ďakuje ale nepotrebujú alebo niečo a nie úplná ignorácia...sklamanie veľke z jej strany.
Zjem 🧑🎄
Pretriedim a co deti nemaju radi pobalim do balickov a zavesim ku kosom. Romske deti alebo rodiny sa o to hned postaraju 🙂 A teda vacsinou sa fakt tesia a stale su to proste deti....
Čokoládu a kvalitné figúrky miniem do pečenia, lízatká vyhadzujem. Brumíky a keksíky odložím a pomaly deťom dávkujem.
postupne zjeme. Ale zase mi ich nemáme nejak veľa.
Ja to beriem do práce, kolegovia nás toho radi zbavia.
Ja napríklad oblečenie nové som dala pred sociálne bytovky a zmizlo rýchlosťou svetla... Myslím keby tam zanesieš sladkosti, zmiznú tiež rýchlo a idú tým čo peňazí veľa nemajú.
ja kupujem od takých čo maju na zvyš.Aj slane aj sladke
U nás to má vždy kto zjesť 😂😅 a čo nie aspoň mám čo pre návštevu,alebo vezmem ked niekde idem. A čokoládky,figúrky celé roky využijem na koláčiky.To ník nechce a napriek tomu podostávali.
Nato dsa vždy teším,že Mikuláše idú do muffin či do iných koláčov 🤣Hoc aj na polevy. To deti už automaticky mi posunuli.
@glorikarebeka a aj s toho bolo polovica ovocie ,alebo my sme dostali vždy aj kolekcie či salónky.Ale bola to pre nás vždy vzácnosť. A dnes nech niekto povie,že sa máme zle..chudoba,dražoba..😏 Ja by som sa tým nechválila a spôsob našla a nepotrebovala by som zrovna rady
s MK.Niekto má prebytok pre iného vzácnosť.
@miskajerry náš plán je ísť siedmeho alebo ôsmeho, uvidíme ešte ako bude mať manžel voľno. Ja by som ti koncom decembra napísala správu, prípadne si môžme potom aj telefónne čísla vymeniť.
@ibatanecnica ja mám zas pocit opačný. Všade samé " darujem balíčky od Mikuláša" čiže to ľudia doma nechcú, to len babky a dedkovia majú pocit, že tým deťom musia dopriať.
@cukroska ja sa sťažujem, nie chválim a vidíš , vďaka mk a tejto diskusií sa spôsob našiel hneď... Keby to ja položím ku košom tak to tam rozťahá akurát divá zver. Tu nikto koše vyberať nechodí, ľudia si tu žijú celkom slušne . Rómovia, ktorých máme cez potok do obce nechodia, neviem prečo a keď chce ísť človek tam tak jedine žeby mal samovražedné myšlienky. Tehlu do hlavy schytáš len čo rázcestie prekročíš. Nechodia tam ani tí slušní, čo sa odtiaľ presťahovali do obce.
Môj má tiež alergiu všetci to vedia ak tak dostala veci ktoré to obsahujú to zjem ja z manželom a malej do zásobu zato kúpim ovocné tyčinky z dmka na výmenu a zvyšné sladkosti postupne jeme veď majú nejakú zaruku možno nám vydržia až do konca januára a dlhšie .
To dostala balíček od nás od svokrovcou 2. Od krsnej, od tety,v škôlke , od prastarkej .
Ale mala tam vždy ovocie , dačo sladké slané a dáku drobnú hračku dzusik atď .
Z čokolády upečieme kolace aj z tých kinderkovych kludne. Do koláča z kyslého mlieka napriklad nejdu vajcia. Komoska robi coko likér a rozda na vianoce rodine 🙂
My sme v norme, mali dostali stredné veľké kinderko a jedného Mikuláša figúrku. Par drobnosti z dm. Muz sa sťažovala, ze su vo vreckách len samé orechy 😁.
Ale zas u nás dostali len v skolke a doma, rodina ďaleko. Alebo toho viac boli, peciem tie kolace 🙂
Napíš do nejakej skupiny na fb vo vašom meste, že daruješ 🙂
@marsmykkok Veď ja neberiem nikoho ako skladisko. Mne admini tu na MK poradili práve túto pani, tak som jej napísala. Ja chápem všetko, ale vždy sa dá odpísať. Ja väčšinou dávam rómom do osady, aj nové veci, mne je jedno, komu dám, ale tieto kúsky boli vážne drajšie, nové, niektoré len raz oblečené, čo sestra nakúpila v zahraničí, tak som chcela dať niekde, kde by to využili.
@earlgrey chápem. Len je to o tom, že takéto zariadenia takýchto správ dostanú kopu a proste nepotrebujú toľko. Preto je lepšie ani nenúkať ak nepožiadajú samé zariadenia že niečo potrebujú.
Farnosť? Oni robia zbierky pre detí z iných krajov a tak
Postupne budem nosiť ku košom, nájdu si tam majiteľa. Malý dostal toľko, že keby sme jedli každý deň, aj tak to nezjeme. Navyše, jeho zaujíma maximálne hračka z Kinderka, vôbec nie je na sladké. Z Veľkej noci som musela vyhodiť plno, lebo neviem z ktorej sladkosti prešli také chrobáky (čo zvykli byť aj v múke) na ostatné, ale skoro ma vytoto, keď som to objavila, 2 obrovské tašky išli do koša. No úžasne sa máme, čo vám poviem. Prosila som rodinu, upozorňovala, kašlú mi na hlavu, treba preháňať. Tak kŕmia sladkosťami decká z Luniíka IX, mne je to už jedno.
@marsmykkok Chápem. Ja som len napísala na margo toho, že tú pani niekto spomenul v komente.
Ved toto babka maju pocit. Moja svokra si tiez myslela ze detstvo bez sladkosti je tyranie. Ked som jej povedala nech nosi aspon kvalitne - staci 1.ks ale nie treba toho kvantum a tym padom najlacnejsie.
@ibatanecnica ja som už ako dieťa pred viac ako 25.rokmi dostala doma, u oboch starých, v škôlke a ešte aj od krstných. Sladkosti sme mali až do leta
No musis to stopnut v rodine. Nech daju detom balicky stari rodicia a nech sa krotia. Na co prosim ta davaju detom balicky este aj surodenci starych rodicov, ci dokonca dedkova priatelka?

dobre, napíš mi potom prosim sukromnu spravu, chystame sa aj prec , asi od 3.1 do 6.1, inokedy by som mala byt doma, srdečna vdaka, žiaci sa potešia