icon

Čo robiť so sladkosťami po Mikuláši?

8. dec 2024

Ahojte, nakopilo sa nám extrémne množstvo sladkostí 🥲 plno arašidovych chrumiek, piškót, čokolád.... Nezje sa to tu . Vyhadzovať to nebudem určite, deti si otvorili kinderka kvôli hračke a teraz to tu stojí. Je mi blbé posúvať to ďalej, keďže to bolo darované našim deťom s dobrým úmyslom ( aj keď o alergií na vajcia a arašidy u mladšej dcéry vedia všetci z rodiny a aj tak dostala samé piškóty a arašidové chrumky 😂) , ale fakt neviem čo s tým. Vezme detský domov sladkosti? Alebo dom pre seniorov, nejaké združenie.. Nech to aspoň nerozdavam komu príde.

Strana
z3
lenkalienka321
10. dec 2024

My vyhadzujeme, čo je na tom? Nebudem škodiť ostatným. Darujem iba ovocie a potraviny. A nosiť ich do školy, tak to by som určite ako mama spolužiačok neocenila. Sladkosti deťom ani dospelým nijako neprospievu, tobôž nie chorým deťom a seniorom. Zhoršujú všetky chorobné aj zápalové stavy v organizme a preukázateľne aj všetky psychické choroby a diagnózy.Teraz vyzerám ako nejaká ježibaba, ktorá deťom nedopraje, ale napísala som iba čistú pravdu.

oskvarka
10. dec 2024

u nas v kostole robievaju zbierku sladkosti pre ukrajinske deti

ailiba
10. dec 2024

My pojedame skoro cely rok Mikulasa... Ale teda nasi dostali vacsinu "zdravych" sladkosti. Sladkosti, co nepresli recenziou, sme odlozili a my s muzom ich postupne jeme.

snowflakenel
10. dec 2024

Pomaly jeme pol roka 🙂,,cokoladky do kolacov na vianoce, alebo porozdavame este. Ale.my.mame.radi slakde,,takze aj pojeme. Vezmeme.do prace, pretoze k nam mikulas nechodi,,tak sme.sa.s.kolegynami dohodli.

vieronika14
10. dec 2024

Ja som posielala do rodin kde bolo menej penazi
Ale uz to odkladam a davam postupne

ivulik105
10. dec 2024

Neviem ci to tu niekto pisal, necitam vsetko podrobne. Ale cerveny kriz zvykne v nakupnych centrach tesco kaufland robit zbierku trvanlivych potravin. Takze kludne aj chrumky, sladkosti. Potom to rozdeluju kam je treba 😉

sponka93
10. dec 2024

Ja vsetko nosim do prace. A ked som bola na MD tak som vsetko vyhodila do kosa.

victory1
10. dec 2024

@ullala presne..u nas to bolo nastavene tak,ze kazdy max 1 sladkost,ovocie,oriesky ano...
Dcera aj tak nemala rada sladkosti asi do 10 rokov ...vzdy vsetko len "vyzliekla" z pozlatka a robila si velku pozlatkovu gulu🙈 ...cokosky som pojedla ja,ale bolo ich naozaj len zopar.

lucopeda
10. dec 2024

V mojom meste sa taketo veci bezne daruju cez fb. Ved nie kazdy ma stastie na bohateho mikulasa. Ved pomial su veci v zaruke a v povodnom obale nevidim na tom nic zle.

zuzubb007
10. dec 2024

U nás 9 kilo sladkosti z Mikuláša a no neviem neviem za tých 5 dní už zmizlo dosť veľa, čiže u nás ak to vydrží mesiac vystrelim šampus 😂

ahhola
10. dec 2024

@lenkalienka321
A nie je etickejsie nekupit, nedavat mikulaske ako kupit a vyhodit???

Psotu na vas, ako hovorila moja babka. ❌

modra_kolobezka
10. dec 2024

Ked ti mikulasovia vydrzia do Velkej noci, tak ich len prebal do alobalu aby vyzerali jak zajace a mas to. Kinderka sa tiez zijdu pre oblievacov 😁

malamimi6
10. dec 2024

Manžel nosí do roboty, kolegovci zjedia 😁

basska_b
10. dec 2024

Susedska skupina na facebooku. Do pol hodiny ich mate preč

lenkalienka321
10. dec 2024

@ahhola máš dosť blaha a peňazí, aby si si ešte viac škodila? Nevieš o tom, že kto druhým zle želá ( bez ohľadu na dovod), všetko sa mu 100 nasobne vráti? A navyše, nikde nepíšem, že mi to kupujeme. Nedáva zmysel kupovať niečo, čo potom vyhodíme. Nech ti Boh odpustí a tiez tvojej babke, lebo ani neviete, koľko zla týmito rečami spôsobujete.

slavomira236
10. dec 2024

Zjedia deti. Dostali len doma po jednom balicku a mini balicek doma.

zitaje
10. dec 2024

Ja som nikdy nechápala, o akých haldách ľudia vždy po Mikuláši píšu na koni 😀 Moje deti vždy dostali balíček doma, balíček v škôlke, maximálne ešte Mikuláša u babky a to bolo celé, ale teraz keď toto čítam, už rozumiem 😀

petraru
10. dec 2024

Odložím a postupne dávam, niečo napr. Čokoládky použijem do zákuskov alebo na Silvestra robím jednohubky , čiže na špáradlo ponapichujem sladké s ovocím

sofia_s
10. dec 2024

Sladkosti sa tak rýchlo nepokazia, niečo pomlsáme, niečo odložím, niečo zoberiem do práce, keď ideme niekde, kde sú deti, myslím neskôr, zoberiem, čokoládu do rôzneho pečenia, žiadny problém, nemusím aspoň dlho nič kupovať.

ahhola
10. dec 2024

@lenkalienka321

ja nezeriem tvoje mikulasske, neviem, co trepes, ved aj nadakej prijimaj kg cokolady a vyhadzuj do smetia, tvoje pruzne svedomie to ustoji. ❌

andreatytler
10. dec 2024

Na Slovensku sa nerobia zbierky potravin pre socialne slabsich? Tu kde zijem je pred vianocami na kazdom kroku zbierka. V kazdych velkych potravinach je obrovska krabica kde ludia nosia potraviny, kostoly robia, poziarnici, skoly. Hlavne pred vianocami je to fakt vsade.

lenkaviki48
10. dec 2024

Ak by som mohla poprosiť mojím deťom potešia sa, dakujem za odpoveď ♥️

ahhola
10. dec 2024

@lenkalienka321 link neotvaram, lebo si nepochopila...
Neprijimam od rodiny cokoladu pre deti na vyhodenie.
Je to sice plytvanie v malom, ale tak vyhod to hned za pokladnou do tych zberacich boxov. Je to tovar, potravina, jedlo, maskrta, cokolada, nie odpad. Ked nejete, neberte.

lenkalienka321
10. dec 2024

@ahhola link kludne otvor a prečítaj. Sladkosti NIE SÚ potravina. Je to v podstate škodlivá látka, ktorú ponúkame deťom. Za týmto si stojím, množstvo sladkého v kombinácii so stresom je vlastne hlavná príčina chorôb a hlavne civilizačných. Ja som pochopila, že to považuješ za plytvanie. Ja to považujem za službu deťom, ktorým radšej dam kvalitné mäso, zeleninu, alebo obilniny. A nie je problém ani so sladkým, občas, nie v kvantach, ideálne domáce upečené. Čiže, názorovo sa v tomto nezhodneme. Ale ja rozhodne nebudem nikoho kôli tomu urážať a posielať na neho "psotu" a podobne nepríjemné veci. To je dosť podstatný rozdiel v prístupe nás oboch k záležitosti. A čo sa týka nezobratia sladkosti ..hm. Nechali nám to na parkovacom mieste v krytej garáži. Takze asi sme na výber veľmi nemali, či prijať, alebo nie.

ahhola
11. dec 2024

@lenkalienka321 a mozno vam to nadelil sam Muikulajda🌠
Ako spolocnost sme na vrchole blahobytu, ked sa vyhadzuje cokolada.
V roku 1915 moja babka ako rocne batola skoro zomrela od hladu.
My sme nemohli vyhodit ani korku z chleba, lebo by nas zdeptala pohladom.
Ty kupuj a vyhadzuj, nikto ti to nemoze zakazat. ❌

lenkalienka321
12. dec 2024

@ahhola to mi je ľúto. Zas na druhej strane, dnešné deti aj dospelí zas trpia obzerstvom, čo je tiež príčina obezity, cukrovky, rakoviny, čiže vedie k smrti. Treba nájsť správnu mieru. Žiadny extrém nie je dobrý. A táto doba nás nabáda práve k tým extrémom. Ľudia tiež vyhadzujú aj pokazené potraviny, ktoré nestíhajú zjesť. Ľudia nedojedaju taniere v reštauráciách. Míňajú peniaze na veci, ktoré nepotrebujú a ktoré im skodia. Vlastne to bolo tak vždy. Ideálne by bolo trochu sa skludnit, uskromniť a nerobiť si navzájom zle.

Strana
z3