Čo sa stane po neúspešnej samovražde?
Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?
Áno pretože ohrozuje seba a svoje okolie .Psychicky zdravý človek nemôže myslieť na samovraždu chcú len pomôcť
@zuzanna33 a mi povedz, ako ohrozuje okolie tým, že chce zabiť SEBA napríklad tým, že sa obesi v lese na strome?
Nikomu inému nebude spôsobená trauma? Nikoho nemáš?
áno ,ale na tu psychiatriu ho umiestnia pre jeho dobro,preto aby sa liečil a postune nabehol na plnohodnotný život,nie preto že sa mu nepodarí vziať si život
@gribka1 mám len ľudí ktorí ma nenávidia, takže tak. A jedného,ktorý si nič pamätať nebude
@0martina0 a čo keď on to nechce? Čo keď sa nechce liečiť?
A čo chceš od nás počuť? Veľa ĺudí v živote nemalo šťastie na rodičov, buď boli o ničom, deti sa trápili, alebo niekto ich nemal vôbec. No a postavili sa na nohy a dokázali sami sebe, že dôležité je kto sú oni a nie odkiaľ prišli.
pozri,ako nemôžeš chcieť,lekár ťa musi liečiť,pokiaľ sa ti nezačne zlepšovať zdravotný stav,a pustia ťa v prípade ,že niekto pre teba príde,ale hlavu hore,na tvojom mieste sa objednám čo najskôr k psychiatričke,hlavne povedať aj to ,že máš myšlienky na samovraždu,dnes je toľko odbornej pomoci
Na svete je predsa toľko iných dobrých ľudí, pekných vecí. Načo je dobré riešiť stále jednu osobu? Ty si tiež úžasná osoba. Už len to, že si robí tento svet nádherným. ❤
Ako keby jediny clovek na tejto planete bola tvoja matka... ona ta taha dole len tolko, kolko jej to ty dovolis. Skutocne nerozumiem, ako na teba ma este taky dosah po rokoch, co ani spolu nezijete... robis jednu chybu za druhou - si s nou v kontakte a beries si to k srdcu a nie si schopna sa vysporiadat s minulostou. A minulost tvoju pritomnost sice formovala, ale nerozhoduje o nej. Kazde rano mas novy den a cisty list papiera, cim to zaplnis. Zacni zit..
Áno smutné a pre celú jeho rodinu, prvý krát to bolo pred 30r. v deň keď sme mali venček, on si podrezal žili, zachránili ho, o pár rokov neskôr sa predávkoval tabletami, potom si zaobstaral jatočnú zbraň, naschvál nabúral autom, až skok pod vlak sa mu stal osudným
Autorka, teba nebavi ten zivot, ktory mas a rozmyslas nad tym, zobrat si aj ten zivot, ktory by ta bavil. Chyba.
Zahod tento zivot do kosa- ten, v ktorom mas na *** vztah s mamou, ten, v ktorom ta “kazdy nenavidi”, atd. a zacni zivot novy. Taky, v ktorom nebudes mat (aspon docasne) kontakt s mamou a odides z blizkosti “kazdych”. Prestahuj sa do ineho kraja ci statu. Zacni od 0 a buduj si novy zivot-taky aky chces.
Vesat sa dakde v lese by vazne bola hlupost. Uvidis, ze vsetky srac*y su len docasne. A ak mas pocit, ze si v zacarovanom kruhu mamy a ludi a veci a neviem coho.. radsej urob extremne rozhodnutie smerom pre iny lepsi zivot ako extremne rozhodnutie smerom pre ziaden zivot.
Vsetko dobre🙂
Depresia je liečiteľná a vždy je pre koho žiť.Je toľko krásnych veci, ľudí.Nie každý má dobrý vzťah s mamou možno mala tiež nejakú psychickú poruchu neviem prečo Ti také veci hovorila a prečo si si mala niečo spraviť.Ano, ide človek na psychiatriu je chorý treba mu pomôcť.Zdover sa niekomu a choď k lekárovi
Autorka pocuj. Je vela moznosti, co mozes pre seba urobit. Chodis k psychologovi? Vies aka to vie byt ulava?
Ten jeden čo si nič nebude pamätať je tvoje malé dieta?
@0martina0 chcela som sa objednať, písala som mail dvom... Jedna neodpísala vôbec a druhá nebrala nových pacientov.
@0martina0 a som aj písala, že mám myšlienky na samovraždu.. to niečo musí znamenať...
Tým že niekto spôsobí samovraždu ublíži svojmu okoliu aj cudzím ľuďom pretože môžu byť svedkami toho tela ale to nemôže pochopiť duševne chorý človek. Moju spolužiačku našla jej vlastná mamina v izbe polomrtvu stále sa chcela zabiť ani pobyt na psychiatrii nepomohol bol to veľmi ťažký prípad...a mnoho ďalších čo poznám z okolia . Každý človek má právo žiť len niekedy je duša veľmi bolava a potrebuje pomoc od iných len sa bojí o tom hovoriť
Neviem, cim vsetkym si si presla a co prispelo k tomu, ze to teraz vnimas takto, ale ver mi, ze vsetko sa da riesit a da sa podstatne zlepsit aj kvalita tvojho zivota. Uz 17 rokov zijem s hranicnou poruchou osobnosti, na antidepresiva budem odkazana do konca zivota. V 18tich som skoncila na psychiatrii. Mala som v hlave nutkavy hlas, ze sa musim zabit. Ze ak sa nezabijem, stane sa nieco velmi, aleze velmi zle. Nevysvetlim ti, preco ma to tak silne chytilo, dodnes si ani neviem vysvetlit, co to bolo za stav, ale panicky som sa vtedy vystrasila a z vlastnej iniciativy sa nechala hospitalizovat. A nelutujem to. Od zakladov mi zmenili liecbu, konecne som sa dozvedela, aku mam diagnozu, ako s tym mam narabat, ako s tym zit, co mozem robit pre to, aby som sa citila lepsie. Musela som na sebe makat, ale poviem ti tak, ze to nelutujem. Som na uplne inej vlne, nez na zaciatku a dnes mi stacia uz len tie antidepresiva, co povazujem sa super progres oproti tomu, ake kvanta liekov som pred rokmi brala. Vsetko sa da riesit. Vazne. Nevzdaj to so sebou, prosim.
Odkial si? Mozno ti mozem pomoct. Moja mama je psycholog, hoci teraz nepracuje pretoze ma zdravotne narocnejsie obdobie, ale poznam aj inych psychologov
Staci ze napises list na rozlucku. Uz to sa povazuje za dovod umiestnit cloveka na psychiatriu. Takze myslim si ze na 100% ano ides na psychiatriu nasilu ak sa pokusis zabit.
@liv1 nie, nechodím, nikdy som u žiadneho nebola a popravde sa mi hnusu predstava že cudziemu človeku budem rozprávať o svojich problémoch
@luccija áno, dieťa
A Magnézium berieš ako často a koľko?
@loliki magnézium neberiem

Tvoja matka je chorá a mali ju zobrať v kazajke. Škoda, že ťa to tak zasiahlo.