icon

Čo sa to deje s ľuďmi?

17. nov 2022

Veľmi nepríjemná skúsenosť dnes. S mužom sme boli na prechádzke v parku, oproti nám skupina 5-6 ľudí, ktorí išli vedľa seba. Vôbec neuhli, tak ani ja. Narazili sme do seba. Začali agresívne nadávať, kričať. Jeden z nich už išiel do bitky.
Čo sa to deje s ľuďmi? Ja to už nechápem.

aurora33
18. nov 2022

@zoeeoz asi tak, však normalne ideme oproti sebe, uhneme sa, usmejeme a život ide ďalej. Nepotrebujem si nejako dokazovať svoju nadradenosť tým, že budem tvrdohlavo stať na ,,svojej strane chodníka”.

salonka22
18. nov 2022

Bohuzial, primitivizmus, vulgarnost, nekulturnost a agresivita vladne svetu, a Slovensku obzvlast.

gerrwie_girl
18. nov 2022

@domak2 presne toto aj ja hovorím. U nas na SVK si to možno ešte ako tak môžeme dovoliť. Ale žila som v Írsku a odvtedy sa teenagerov doslova bojim čoho su schopní. Viem o pripade kedy srobovakom dopichali na smrť Poliaka len preto lebo im odmietol kúpiť chlast vo večierke. Po priateľke môjho brata hádzali sklenené fľaše, ešteze im ušla. Ze si mysleli ze to je Poľka. Naozaj kto videl takychto sfetovanych nevychovanych vyrastkov tak nebude hrdina a radšej ustúpi. Ono sa dobre mudruje ženám co nič podobné nezažili a veria ze ich "akcia" bude mať nejakú vychovnu odozvu. Skutočnosť je bohužiaľ iná. Tam zlyhali rodicia jednoznačne.

silvia2013
18. nov 2022

ja by som uhla , hlavne ak mám kočik , načo zbytočne provokovať?

gerrwie_girl
18. nov 2022

@monymony1 ja som bola vychovana bitkami a krikom, a som slušný (podľa mňa niekedy až moc) clovek a aj môj 5 rocny syn je úžasné slušne dieťa ktoré poďakuje, poprosí, a včera mi dokonca povedal, že by chcel aby sme šli na 2 týždne zbierať odpadky po ludoch, ktory nevedia kam smeti patria. Takže nie. Z bitych deti nevyrastaju hulvati 🙂

zoeeoz
18. nov 2022

@aurora33 mne sa dokonca stala taka vec, ze som stala na prechode a nikto ma nechcel pustit..ziadne auto..a dosiel ku mne typek zo zastavky, so slovami, mozno ked tu budeme dvaja zastavia a nie nebolo to balenie ani nic neskusal, len pockal kym nas niekto pusti..ja neviem ja asi zijem na inom slovensku :D

monymony1
18. nov 2022

@gerrwie_girl ste vynimka 🙂 vsak to je sueper ze to robite inak ako vasi rodicia

hayabusa1337
18. nov 2022

pravdu ti poviem ja ked vidim ze niekto je taky obrovsky ignorant ze ma vsetkych v pazi tak tiez si idem dalej, parkrat sa stalo ze dotycny utrpel nechutny bodycheck :D potom vzdy taky prekvapkani sa otacaju a niektori uz aj otvaraju usta ale nakoniec sa spamataju a dojde im ze oni boli na vine a mozu mi pobozkat rit a ja vzdy nahodim len taky ulisny usmev ze nabuduce si chod po svojej strane blbecek, ale poviem pravdu keby idem so zenou alebo detmi tak sa im vyhnem lebo ked uz lrislo k bitke neni to ja vs 5 ale ja vs 5 plus branit zenu a decko tak treba porozmyslat. a aj ty si mozno mohla porozmyslat a nevystavovat muza zbytocnemu nebezpecenstvu a teda aj seba.. hold niekedy je zivot nefer ale nabuduce mozno natrafia na mna a oplatim in to :D ber to tak karmicky

gerrwie_girl
18. nov 2022

@monymony1 nemyslím si ze som výnimka 🙂. Co mam kamarátov a známych v mojom okolí, sú v mojom veku cca okolo 40. Viacerí boli biti ako deti, vtedy to bolo IN 😁 (keď to zlahcim). A sú to naozaj slušní vychovani ľudia. Keby nie ani sa s nimi nebavím. Ja si skôr myslím, že tie niektoré dnešné decka sú také aké sú, lebo nestoja rodičom anilen za tu bitku.Sú úplne ignorovanie, nie je tam záujem o nejakú výchovu. Naši ma síce občas zbili, ale bolo to v snahe naučiť ma ako sa správať a nerobiť blbosti ked som ich robila. Bola to "dobre mienena vychovna bitka". Možno nie spravny spôsob, to beriem. Ale neminul sa účinku. Dnes sa rodicia nezaujímajú o nič len telefóny, telka, svoje záležitosti a decko odignorovane :( .

letfenixa
18. nov 2022

Akurát že toto nie je "tá dnešná výchova ", ti seniori, čo blokujú uličky v Lidli, boli vychovávaní bitkou a nadávkami, takže sa to ťahá generáciami.

hayabusa1337
18. nov 2022

@zoeeoz na toto mam trik, ja som hlavne sofer najazdim 5000 km mesacne, peso idem zriedkakedy, ale ked uz ho pouzijes tak naozaj prosim v takej situacii ked vidis ze ti ignoranti dlho nezastavuju normalnu naznac telom resp. aj nohou ze vkracas na prechod ale nehod sa tam hned nech ta niekto nezrazi.

hayabusa1337
18. nov 2022

@letfenixa nemozes porovnavat seniorov a mladych.. seniori su povacsinou vygumovani a uz im to nemysli ako predtym ale je to pochopitelne clovek starne mozog uz neni to co predtym az na par vynimiek to je holy fakt .. skratka priroda

zoeeoz
18. nov 2022

@hayabusa1337 to sme vtedy skusali obaja, uplny ignor :D

annm81
18. nov 2022

@andreatytler No ale pravdepodobnosť, že na teba nejaké 15 ročné dieťa vystrelí je tak malá, že snáď za zmienku ani nestojí.

Viem, že povestná kanadská slušnosť nie je mýtus na štyl "pohostinný ako Slovák". Myslím, že už predškoláci by mali čo naučiť priemerného Slováka. Keby sa mamky z modrého koníka, čo tu pravidelne riešia kto bol v práve na detskom ihrisku ocitli niekde na ihrisku v Kanade, otvárali by oči, ako sa dokáže správať malé dieťa. No ale to dieťa sa tak správa nie preto, že videlo u mamky príklad, že ak niekto zaberá celý chodník má do toho človeka bez slova strčiť.

zoeeoz
18. nov 2022

@annm81 nj asi tak mala pravdepodobnost ako, ze ta zastreli mlady debilko lebo si gay

annm81
18. nov 2022

@miadi Tiež som pár rokov žila v Kanade vo veľkomeste. Naozaj tam človek nestriehne na to, či náhodou niekto nevytiahne zbraň.

@zoeeoz Myslím, že gay na Slovensku má oprávnenejšie obavy o svoje zdravie ako Kanaďan o to, či ho zastrelí 15 ročný fagan.

pupi14
18. nov 2022

teraz je to úplne inak ako kedysi, ľudia nemajú pred sebou rešpekt, proste vôbec nič. nechápem. človek už ani televízne noviny nemôže v pokoji pozerať, keď vidí, čo sa to vonku deje a čoho všetkého sú ľudia schopní

h2
18. nov 2022

Autorka, ty si normálna? Vidíš pred sebou skupinku ľudí, ktorí zjavne nevnímajú okolie (áno, ich chyba) a ty do nich naschvál nabúraš podľa hesla "keď oni neuhli, tak just ani ja nie!" a ešte sa divíš? Treba sa zastaviť, povedať "Dovolíte, prosím?" Alebo niečo podobné. Ja osobne by som sa aj usmiala a po tom, čo by uhli, by som poďakovala. Ale to som ja, to už robiť nemusíš.

maciatkolulu
18. nov 2022

@andreatytler ale nooooo🤣🤣🤣. Skus si to prečítať ešte raz, 😉

silvia2013
18. nov 2022

@annm81 neprehánaj

annm81
18. nov 2022

@silvia2013 V čom myslíš, že preháňam?

maciatkolulu
18. nov 2022

@andula77 vieš čo, mne sa ešte takáto debil iná naozaj nestala a vieš prečo? Presne ako tu už niekto písal, lebo keď vidím, že sa niekto rúti, nejdem si dokazovať právo na mojich par cm z chodníka, bud uhnem. A pomyslím si svoje, alebo sa usmejeme aj s tým druhým, druhými a uhneme si navzájom, raz jeden, raz druhý, ale ty brdo, zakladať diskusie o tom, že mi niekto neuhol a kecať dokola o právach je také, koníkov aké, niet asi veľmi čo riešiť, či? Tak sa rieši úplná DEBILINA, SPROSTOST. dúfam, že je ti jasne, ze nepíšem, že si debilna a sprosta🤣🤣🤣, príjemný deň a drz sa svojho práva na chodník, neuhni ani za ten svet. Nevadí, že ten oproti môže byť chorý ako je to v mojom prípade, ty si uplatní to svoje PRÁVO, držím ti palce.

milluska
18. nov 2022

@h2 neviem preco hned na autorku utocis... asi to nezazivas pravidelne a nepracujes s ludmi.... Ludia su ignoranti, arogantni a ver ci never dost je ich takych ze na just sa neuhnu a dokedy clovek ma byt slusny a ustupovat? To mas ako ako ked zbieras po idiotoch v lese odpatky ale nikto im nic nepovie, preco si robit konflikt? Ale takto to nidky robit neprestanu! Ja som slusny clovek a malokedy sa necham vytocit, ale ked vidim ze clovek je zadubeny magor a robi naschval aby si nieo dokazal, ozvem sa... Neidem ho mlatit, Boh ochranuj, ale slusne poviem, ze chodnik ma dva smery a treb byt ohladuplny... Drzat hubu a krok je taka nasa klasika a preto nas stat vyzera ako vyzera....

lea02
18. nov 2022

Odchádzam z práce kvôli útokom na moju osobu mladej kolegyne, mladšou o 40 rokov, môžem byť jej babkou, dovolila si upozorňovať ma,znevažovať. Je to smutné, akí sú mladí ľudia, bez úcty k starším. Podotýkam,má tam protekciu, a myslí si, že môže všetko, žiaľ.

h2
18. nov 2022

@milluska Ale veď to som presne autorke radila, ozvať sa. A ona je taká istá, ako tí ľudia, o ktorých píšeš, že sa na just neuhnú. Veď práve ona sa neuhla na just. Predpokladám, že skupinka si ju len nevšimla.

zoeeoz
18. nov 2022

@annm81 trvalo mi asi 10 sekund guglenia o strelbe +/- 15 rocnych v canade, nie je to tam nic nezvycajne..a akoze uz len porovnanie ako take kto ma vacsie pravo bat sa o svoj zivot viac za urcitych podmienok je smiesny

annm81
18. nov 2022

@zoeeoz A koľko si takých prípadov našla? Koľkokrát si sa prechádzala niekde v Kanade a začala premýšľať, že teeneger oproti tebe vyzerá strašne podozrivo, čo ak má zbraň? Ja som nad tým za pár rokov nepremýšľala ani raz. Čo myslíš, prechádzajú sa bežne po centre Nitry (srdce slovenských neonáckov) gayovia otvorene ruka v ruke?

milluska
18. nov 2022

@h2 ja som pochopila ze sa ozvala... 😅

tiika
18. nov 2022

@stanulienkat takáto teória sa vôbec nerazi, mám toho naštudované mnoho; avšak spôsob výchovy, ktorý sa momentálne presadzuje si mnohí mýlia s benevolentnou výchovou, čo nie je to iste… K tomu si pridajte sociálne siete, čas pred mobilmi, malo pohybu, vela všetkého (hračiek, sladkosti, oblečenia,..), tlak spoločnosti na výkon, všade samé reklamy, porovnavanie sa, kto je lepsi a výsledok je pomaličky vidieť. A potom sa to pripisuje, že sa razí taká a taká výchova a bohužiaľ ostatní neznalí s ním hneď súhlasia.. No nie, nie je to pravda, kto sa o to zaujíma, určite by nesúhlasil.. veď staci si prečítať aspoň nejakú aktuálnu literatúru na tuto tému, nič o neslušnosti, nerešpekte, egoizme, sebestrednosti dieťaťa sa tam nedocitate, práveže naopak

h2
18. nov 2022

@milluska Ja som pochopila, že sa neozvala, len do nich nasprosto narazila, aby im dala najavo, že sa mali uhnúť.