icon

Čo sa to s vami deje?

babyface32
3. aug 2023

Ahojte kočky, mamičky, neviem, či máte aj Vy zlé skúsenosti, ja som ich doteraz nemala, no ale štvrtá zlá skúsenosť za sebou v priebehu dvoch mesiacov sa mi zdá trochu veľa🫣
1. Najprv mi mamička, ktorej pošlem balík aj s darčekom, odmietne napísať hodnotenie, že najprv jej musím napísať ja prvá. Tak sa tak stalo, no hodnotenia som sa aj tak nedočkala😏
2. Kupujem na MK synovi tenisky ešte rok a pol v záruke, kde mamička má bloček, ktorý mi nepošle. Tak som ju poprosila, nech mi ho dopošle, myslíte si, že sa tak stalo?😂
3. Kupujem si bielu ľadvinku, v popise biela, tak skvelé. Príde mi ľadvinka domov a zrovna som mala na sebe biele tričko, ľadvinka skôr béžová ako biela, keď pekne napíšem panej, že to je ale iná farba ako biela, mi napíše, že ona nevedela, že chcem snehobielu. No neviem ako Vy, milé žienky, ale pre mňa biela je a navždy bude biela a nie béžová🙈
4. Najväčší gól som zažila včera, keď maminka mi píše za synove tenisky, (v popise je uvedené, že sú pre chlapcov), odmerala som jej VD a potom mi napíše, že sú neni dievčenské bez diakritiky. Tak sa jej pýtam, či to je otázka alebo dotaz? Že dotaz. Tak som mala dosť! To už aj čítať je Vám niektorým zaťažko?! Človek sa teší, že má záujemcu a potom Vás takto opinká. No mám dosť!
Bola by som rada keby ste sa so mnou podelili aj Vy ostatné o podobné skúsenosti. S pozdravom Sandra

Strana
z3
dzulik_
5. aug 2023

Mne sa minule stala "milá" príhoda. Darovala som balík dievčenského oblečenia veľ.74. V príspevku bolo uvedené "darujem za poštovné" + fotka oblečenia. Napísala mi pani, že berie a kedy viem odoslať. Odpísala som, že teda poštovné vychádza toľko a toľko, ak má záujem, nech mi ho odošle na účet. A v tom sa spustila spŕška nadávok na moju osobu, že klamem, zavádzam, pýtam peniaze, hoci som uviedla, že darujem 🤦🏻‍♀️ keď si vyliala zlosť nakoniec sa spýtala aká je to veľkosť, že to chce pre 12r syna 🤣 takže zrejme videla len darujem a ďalej nedošla 🤦🏻‍♀️ a o tom, ako sa nevedia niektoré ani len pozdraviť, slušná komunikácia je tiež scifi, pomlčím. Pridám inzerát na fb a pod tým 10 komnetárov "záujem" a možno jedna správa, kde sa záujemkyňa slušne pozdraví a normálne komunikuje. Fakt otras niektoré ženy 🙄

hendikep
5. aug 2023

Objednala som bundu myslela som ze je metalicka a bola cierna ako uhlie… dcera v nej vyzerala ako SBSkar 😂 akoze mala medzi tymi klucovymi slovami “cierna” ale myslela som ze to tam dala len tak … :D mozno moja chyba

hendikep
5. aug 2023

Potom lanova plachta rucne tkana, vraj maly fliacik .. prisla totalne spinava modrou farbou, potom cervene bodky a proste skvrny fakt roznych druhov.. a odpisala nato ze sa ospravedlnuje ale ma sedy zakal 🤦🏼‍♀️

dorothee
5. aug 2023

Ja som citala jednu mudru vec-ak to,co ta teraz trapi, o rok nebude mat ziadny vplyv na tvoj zivot,nema vyznam sa s tym trapit 😀

karolinakr
5. aug 2023

@hendikep dcera ako sbskar 😅 ďakujem ti za tento post, si ma uprimne rozveselila

elanor
5. aug 2023

@tanyag dotaz je bohemizmus, teda v slovencine nespisovne, ale z cestiny znamena otazka. Cize je to to iste. Otazka = dotaz.

0silvia0
5. aug 2023

@dzulik_ na ten "zaujem" treba napisat "ok"

tiezjedna
5. aug 2023

@babyface32 otázka a dotaz je to isté, s interpunkciou alebo bez. Akurát jedno je po slovensky a druhé po česky. Tiež ma to zarazilo.
Inak k ostatnému - vždy a všade nájdeš "divnoľudí" a myslím, že hoci je na MK väčšina užívateliek normálnych, tak výnimky sa nájdu😎 Riešenie je predávať buď inde, alebo posúvať rodine, kamarátkam, charite...

diavant
5. aug 2023

Aj mne sa stalo ze som kupila a vec bola inej farby ako som si myslela. Prosim vas mohli by ste fotit tovar ked svieti slnko a rovno pod oknom? Inak ta farba bude vzdy ina

tanyag
5. aug 2023

@elanor Áno áno, už som poučená 😁 ďakujem

atinkaa
5. aug 2023

@autorka, Sandra ahoj, suhlasim skoro vo vsetkom co si napisala
1- stava sa bezne, myslim, ze to suvisi s tym ako sa k sebe bezne vacsina ludi na Slovensku spravaju, ak nieco chcem, tak ocakavame, ze vsetci budu ochotni, laskavi, napomocni. Jakmile sa obrati garde, tak vacsina ma na haku, v pazi a predsa sa ona/on nepotrha … a takto si tu zijeme, este mala nevyhoda je, ak si slusna a velkodusna, ze aj pribalis darcek, to uz totiz vyzeras, ze si kompletne blba a vlastne si zasluzis, aby ti “ukazala”, stale ber, ze sme v krajine, kde oslavujeme zlodeja - teraz mam na mysli Janosika, aj ked mame aj inych, co to vedia jak kral!
Predpokladam, ze ty si jej hodnotenie napisala. A ze nepocita s tym, ze ho mozes upravit a tak, kedze mame radi hry na dolezitejsieho, vipky, jak v skolke, tak by som jej ho sucho prepisala, na popis ako ste spolu komunikovali. Neboj ona sa frisko ozve.
2 - ak mal byt blok sucast kupy a trvas na nom, tak by som jej to pripomenula a pridala do hodnotenia aka je s nou debata. Aby si vedeli dat aj ostatni pozor. Ano, ide o malickost, ale u nas sa presne tymito malickostami degraduju akekolvek sluzby. Za mna, ak predavam a nenajdem blok (alebo ani nechcem hladat), tak by som to odkomunikovala aj za cenu, ze si zkazim predaj. Prislo by mi to fer. Aj ked je to blbinka.
3 - ladvinka biela nie je, za mna ani bezova😁🙈ivory anglicky mozno? Tym, ze je taka ako “zazltnuta biela” no tiez hadze zlate odlesky, aspon ja to tak vidim.
4 - ta vobec nemoze na Slovensku prekvapit, ludia necitaju, vacsina nevie citat s porozumenim a plus vo veciach obchodu su take veci, ktore tu robia aj velke firmy, nie maminy na MD. Teda ticho, drobna otazka na nieco podstatne ako tu, pre koho boty su, ci drobne klamstvo sa tu pouziva, ked ludia nevedia povedat, dakujem za premeranie. nakoniec ich nevezmem. My toto nevieme aj preto, ak tak je z diskusie hadka, nadavky, urazanie sa navzajom. A nielen na MK.

Kazdopadne nech sa ti dari a popredas/kupis co potrebujes. Moja skusenost je kruta, ale pokial sa da - nekupovat tu nic alebo minimum, a ked tak necakat od toho ozaj nic, pretoze sme zvyknuti klamat, podvadzat a pri mojich predajoch sa tesim, jak su maminy prekvapene, ze sedi popis viz hodnotenia a ze sa lucime vludne, pripadne, ze sa vratia opat. Kedze tak ludsky chcem verit, ze Janosika vymenime napr. za M.R.Stefanika alebo J. Gabcika a ze sa naucime taku malickost ako zdravit, podakovat a od druhych vyzadovat to, co by sme v opacnom garde si priali aj my🤟✌️obcas to vyzera ako utopia, ale u mladsich 15+ to vidim, teda to snad postupne pride.

peter0123
5. aug 2023

@babyface32 fakt asi doma sedela a čumela na set kým ho dieťa nevyrastie a potom chcela vrátiť 😀

babyface32
autor
5. aug 2023

@karolinakr to je skvelý nápad a asi sa ľudia aj viac potešia a budú vďačnejší.

babyface32
autor
5. aug 2023

@dzulik_ Boze moj! Tak to pani sa asi aj doma takto zhovára. To cloveka štve, ze je slušný, snazi sa, ja to vzdy vsetko vyperiem, vylestim topánky, balím darčeky a niekto ani len ďakujem nenapíše a este ked takto niekto nadáva, tak to je vrchol úbohosti. Alebo nevedia tie zeny citat? Ci kde je chyba? A zadarmo by vsetko chceli! Ale musia pochopiť ze aj nas to stalo peniaze a často ideme pod cenu. Ja napríklad uplne novú supravu Adidas s visačkou, na ktorú som zabudla, nepredám za 3€, ked stala 40€. Ale zase viem kde ju predávam a ze si nemozem vypýtať ani 40€. Snažím sa aby boli tie zeny spokojne ale vidím, ze cely MK ide dolu vodou a každá druha chce len zjednavat a este su aj drzé🤦🏻‍♀️

babyface32
autor
5. aug 2023

@atinkaa ahoj🙂 ďakujem za naozaj skvelý a pravdivy nazor! Vystihla si ako sa tu zije a ako sa reálne k sebe ľudia správajú a žiaľ ani na MK to nie je inak.
K tomu 1. bodu, samozrejme, ze mi záleží na tom, aby mamičky vedeli, ze som spoľahlivá predávajúca a aj kupujúca a preto som vďačná za každé hodnotenie, no nevynucujem si ho ako to niektoré asi pochopili. Ja s tym nemam najmenší problem a ked je obchodík v poriadku, tak velmi rada pisem hodnotenia. Nato tu ta možnosť predsa je, ak niektoré stale nechápu… ona mi ho nenapisala ani po mojom hodnotení, čakala som asi 2 týždne a tak som to svoje vymazala a bolo. Napríklad sa mi stalo, ze ja som pre syna na MK hľadala lacnejší dron. Nasla som 2 za 20€. Ale keďže som ich potrebovala súrne, slusne som mamičku poprosila, ci by po prečítaní mojich recenzií nemohla urobiť výnimku a poslat mi ich prvou triedou, ze som spoľahlivá. Bola taka ochotná, ze prave vďaka mojim hodnoteniam mi ich poslala expresne. Po otvorení balika som zistila, ze chyba nabíjačka na baterky a tak som jej v správe o prebratí balika pekne napisala, ze chyba nabíjačka. Ospravedlnila sa, jej syn ju našiel a expresne mi ju poslala. Takze aj o tomto su hodnotenia a niekedy vedia pomoct😊
K 2. bodu, bloček neprisiel a uz ani nemam chut niekoho kvoli nemu naháňať, ale ja ked nieco sľúbim tak to aj splnim. Tak sa pozná charakter človeka.
K 3. bodu, ladvinka bola na fotke naozaj biela a aj v popise takze som si bola 100%tne ista ze mi pride tovar, za aký som si zaplatila ale výsledok si videla sama. Moze byt, ivory je ideálny názov odtieňu👏🏻
A 4. bod je uz len mavnutie rukou. Ozaj sa mohla opýtať ci nie su vhodne aj pre dievča ale ako mne ona napise výčitku ze su neni dievčenské tak naco hľadala v chlapčenských inzerátoch?🤦🏻‍♀️ a konverzáciu zacala tiez len aká je vnútorná dĺžka takze… nie su v dnešnej dobe ľudia ku sebe slušní, nie su vďační, nic, správaju sa poniektorí ako bohovia a pritom su na smiech deťom. Ja svojho syna, ma 11, učím co to je “Dakujem” , “ prepac”, “nech sa paci” , “dobry den”, “prosim”, nech z neho nevyrastie nevychovane teliatko do tejto zlej, skazenej a neslušnej doby. No mozem ti povedat, ze veľakrát si všímam, ze ma viac rozumu ako niektorí dospeláci a to je velmi smutne😏
Takze aspon my, co mame záujem nespravat sa ako somarikovia, buďme k sebe slusni, láskaví a mozno sa tomu priucia aj iní✊🏻🫶🏻

babyface32
autor
5. aug 2023

@peter0123 jedine, už iná možnosť asi nie je🙈😂

Strana
z3