icon

Čo si myslia ateisti o posmrtnom živote?

katka7912
1. jún 2024

Zdravím. Som veriaca a preto mám presnú predstavu o posmrtnom živote. Avšak ma vždy veľmi zaujímalo, ako to majú ateisti? V okolí ani nemám niekoho, kto je úplne neveriaci.. ďakujem

lenkakravcova
1. jún 2024

@wolf_ a trápi ťa to? Koľkokrát som tu aj od teba videla mnoho príspevkov s rôznymi urážkami (nie priamo nadávkami ale povysovaním sa). Trápilo ťa to alebo trápi ťa to?
Podľa mňa väčšina ľudí robí niektoré veci tak nejako podvedome automaticky bez ohľadu na iných. Niekedy nevedomky, niekedy proste sebecký. Každého nás to ale neskôr dobehne.

lenkakravcova
1. jún 2024

@viestta myslíš si, že trest odťatia ruky by neodradil pár jedincov od lúpežného prepadnutia iných?
Za pokus by to stálo zaviesť. 😃 Len by ten trest trebalo skutočne aj vykonávať. Koľko politikov/lobistov by sme mali zrazu bez ruky?

lienka.7
1. jún 2024

@katka7912 co bude po smrti?
Konečne si oddýchneš a nič ta nemusi trápiť 👌

viestta
1. jún 2024

@lenkakravcova alebo verejne zbicovat cudzoloznicu... Nastastie ja zijem v strednej Europe a v 21. storoci, ja telesne tresty neuplatnujem ani na dietati.

axve
1. jún 2024

@katka7912 iba taka kratka reakcia, velmi pekna literatura je o tom od Emanuela Swedenborga - nebo a peklo.

athelas86
1. jún 2024

@viestta Moja zlatá, ja mám doktorát z filozofie, o morálke ma nemusíš poučovať. Ale skús mi odpovedať prečo by sa podľa teba nejaké percento ľudí nemohlo začať správať nemorálne? Povedzme každý 10-tý človek by kradol vo veľkom. Nemá rodinu, deti.. čo mu bráni? Svedomie? Veď to každý z nás dokáže jednoducho potlačiť. Nedokázal by to za 10 000 000 eur? Po odpovedi si to rozoberieme ďalej.

lenkakravcova
1. jún 2024

@viestta prečo len ju? 😂 Ak sa bicuje, tak oboch - aj chlapa. Pri sexe sú vždy dvaja. nediskriminujeme!

No vidíš. A pritom na tom druhom svete sú aj tie telesne..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
viestta
1. jún 2024

@athelas86 moj zlaty vystudovany filozof, ked chces akademicku debatu vybral si si zlu platformu. My taki jednoduchsi sa riadime moralkou. Nam to staci.

viestta
1. jún 2024

@lenkakravcova vynechaj ma, naozaj nemam chut sa s tebou bavit o odsekavani ruk...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
gribka1
1. jún 2024

@wolf_ Aha, no pravda, tak som asi ešte nikomu v živote nevynadala🤣.

scila
1. jún 2024

@katka7912 netuším čo sa stane, ale rozhodne sa snažím správať k tejto planéte čo najohľaduplnejšie, lebo čo ak reinkarnácia existuje a ja sa narodím zas?!

syslik81
1. jún 2024

po smrti ateistu,krestana,budhistu ci hocikoho ineho bude presne to iste -co sa vsetci dozvieme az umrieme ... alw presnu odpoved ti ani papez neda-lebo to nezazil ..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sajmi
1. jún 2024

@tilly toto sa občas deje aj mne.... 😬 Normálne panický záchvat.

lenkakravcova
1. jún 2024

@wolf_ Áno, ale tak už nevrátim.
Neprimeranú záťaž som nedokázala ovplyvniť - keďže šlo o skok z vyvýšené ho miesta.
Tu nešlo o kalkuláciu koľko čo, ale o kalkuláciu koľko € a utrpenia to bude to zviera stáť. Ak by tak stalo aj 50€ ale mala by som istotu že pes ostane kripeľ s bolesťami, tak ho dám utratiť. Naopak ak by som mala za 1000€ istotu že bude na 100% už vpohode tak ho dám operovať bez premýšľania. Tam išlo o to, že výsledok nebol zaručený.
Ty si do toho nevidela. Nemala si tieto informácie no i tak si sa do mňa pustila a pokračuješ tvrdiac niečo čo nie je pravda. A ohľadom náboženstva opäť tiež nemáš pravdu, lebo aj toto to zohladnuje.
Uvedomuješ si to čo vlastne robiš a ako tým škodiš nie len iným (ak by niekto nemal takú povahu ako ja, možno by urobil presný opak toho čo si chcela, pretože už len z princípu by šiel proti útoku do protiútoku) ale koniec koncov aj sebe?

neviditelnypes
1. jún 2024

Spomenul som si na jeden SMBC komix, ktorý končí:
"Takže zákony sú akýmsi výčtom ľudských hánb."
Plus tradičná extra pointa na tlačítku:
"Už si si niekedy skúsil predstaviť, ako vysvetliť mimozemšťanovi, prečo potrebujeme zákony proti vražde?"
https://www.smbc-comics.com/comic/law-4

PS: Musel som hľadať ako sa skloňuje "hanba". 🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
athelas86
1. jún 2024

@viestta no jasné. Na jedného morálka platí, na druhého nie. Jeden človek sa riadi svetskymi princípmi, druhý ich môže ignorovať.
Takže čo z toho vyplýva pre posmrtnú existenciu? Ty sa správaš moralne takže si môžeš vybrať "nič", ale existuje teda ten posmrtný život alebo nie? 🤔 Ale už sa na dnes vypínam

viestta
1. jún 2024

@athelas86 pre mna je po smrti nic. NIcovate nic. Moje telo sa stane biologickym odpadom a to je vsetko.
Co je po smrti pre teba je mi uplne jedno

ktochytavzite
1. jún 2024

@lenkakravcova tak taky masochista pri myslienke ze ho niekto oleje horucim ohnom ma z toho erekciu.Cize na takych koran,ci bublia nemyslela?Peklo bude raj pre masochistov😉

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
puklica13
1. jún 2024

@stanulienkat jezisku, oplula som monitor 🤣🤣🤣🤣

lenkakravcova
1. jún 2024

@ktochytavzite myslíš? 😃 Nechcú masochisti len akože utrpenie?
Že vieš, pred reálnym cúvnu.
Napr dajme tomu škrtenie chcú ale smrť už nie.
Alebo možno pre tých bude nejaké nudné peklo🤣 ze sedieť a nič. A nič a nič. 😅

sablinka
1. jún 2024

@katka7912 Verím v posmrtný život- nebo, peklo, očistec.

erikavesela
1. jún 2024

@athelas86 asi to, ako si ta v spomienkach uchovaju tvoji potomci...a to, ci sa chces spravst moralne a eticky
Po smrti pride jedno velke nic...zomries, tvoje telo sa rozlozi (alebo ho spalia)..to je vsetko

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
1. jún 2024

@lenkakravcova Ako ktori,niektori pri tom aj radi umieraju,cize na to asi koran nemyslel pri poslednom sude ze aj taki ludia ziju,ale kedze v tyc dobach o tom nebola az tak chyru,nie je o tom zmienka v korane ci inej knihe.