icon

Čo si myslíte o psoch v obchode?

27. nov 2024

Co si myslite o psoch v obchode? Podla mna zvierata do obchodov nepatria.

simca06022011
28. nov 2024

Patri to k socializacii, do potravin nie, ale inak nemam problem ak je to slusny, cisty pes...
ja mojho nevodim ani len do mesta, ze na namestie a tak, ale naozaj na takychto miestach sa podla mna najskro nacvici pes a nauci sa spravat🙂

simca06022011
28. nov 2024

Inak moj pes sa kupe tak 2x do roka... a nesmrdi absolutne. A to teraz nepisem ako jeho majitelka, ale celkom objektivne, dala som testovat smrad psa znamym a tak.. lebo ked prislo na debatu psa, nejak sme k tomu vzdy prisli. Cize neviem preco by malo byt psa prechadzajuceho sa cez nejaky shopping citit na okolo.. tak ze by to obtazovalo ludi, co prebehnu dookola.

oblecenie99
28. nov 2024

@bessie12 Prosím ťa, my sme jednu takú upozornili a poprosili, aby láskavo nemenila plienku na stole v kaviarni (podotýkam preplnenej, bola Biela noc a milion ľudí) a ona nás úplne že odignorovala a robila svoje. Predstav si, koľko zákazníkov vieš takto znechutiť že viac k tebe ani nepáchnu. Ľudia boli všelijakí, a keď sa stal niekedy exces, aj nám dali niektorí jasne vedieť, že to ich nezaujíma ako, čo smieš a nesmieš, oni sem prišli slušne sa najesť, neposkytuješ im podmienky, tak to láskavo rieš. Čiže na jednej strane "bojuješ" s mamičkou, čo prebaľuje dieťa na stole, ktorá ťa má v riti, na druhej máš za chrbtom (oprávnene) sa sťažujúcich ostatných zákazníkov.

bessie12
28. nov 2024

@oblecenie99 byt majiteľom tej reštaurácie, tak by som jej asi dala zákaz vstupu ( ak je take nieco možné ) a vykazala by som ju. Na to su toalety s prebalovacim pultom. Co za vymleta mater 🤦‍♀️

lenkasarka
28. nov 2024

Oveľa viac mi v marketoch vadia ludia špinaví,zavsivavení,smradlaví (hlavne osadníci) keď sa prehrabavaju v pečive chce sa mi rovno grcat. Pes je oproti nim malina.

misiak7777
28. nov 2024

@oblecenie99 tá čašníčka sa nášho 30 kg čierneho psa bála, ale sama od seba mu doniesla vodu v čistom popolniku 🙂 ešte prišla, povedala že nemajú misky pre psov, ale zato aká bola napriek strachu pozorná som absolútne nemala problém jej nechať dýško. Vieš je to o ľuďoch, psa som automaticky dala do kúta aby jej nezavadzal pri práci, a keď som videla napriek jej strachu aspoň podať vodu tomu psovi ( teda podala ten popolník mne, fakt sa bála) tak pre mňa to bolo veľmi milé gesto od nej ♥️ dnes človek druhému človeku pohár vody nepodá, nieto psovi 😉😉

misiak7777
28. nov 2024

@bessie12 tak upozornena bola, aj ľuďmi... Nepomohlo, veľmi nepríjemná a trápna situácia

bessie12
28. nov 2024

@misiak7777 mohli ju vykázať z baru, keď upozornenie nepomohlo.

gribka1
28. nov 2024

@misiak7777 Snáď už len plienka v ksichte by pomohla pochopiť 😂

alenka58
28. nov 2024

@januska12323 sú šľachtené psy ktoré nepatria na dvor ale sú vyslovene bytové, musia byť vnútri, tým nechcem povedať že môžu do obchodu, len ľudia si mýlia že pes patrí na dvor, áno ale je veľa plemien u ktorých to neplatí

alenka58
28. nov 2024

boli sme na obede s mm a pri vedľajšom stole mamička kojila dieťa, bolo nám to nepríjemné a bolo by nám nepríjemné aj keby tam sedel pes

xckaretxxx
28. nov 2024

@alenka58 ja som bola na obede a k vacsiemu - 6 miestnemu stolu si sadla rodinka. Bola tam aj matka s novorodencov. Položila vajíčko s dieťaťom na stôl, decko mrncalo celý čas, smatrala tam okolo neho celá rodina. Proste na zamyslenie...

xckaretxxx
28. nov 2024

@xckaretxxx zneprijemnovali touto situáciou cele okolie

alenka58
28. nov 2024

@xckaretxxx tiež by mali zvážiť či s takým baby ísť do reštaurácie, všetko je o ľuďoch, ako sa správajú

xckaretxxx
28. nov 2024

@alenka58 presne o tom píšem, či je nutné ísť s 2 týždňový bábätkom do ruštiny. Nebola to žiadna oslava, bežný obed.

xckaretxxx
28. nov 2024

@xckaretxxx restauracie

11niko
28. nov 2024

Deti sú tiež ako doprovod a drbu sa tam o zem a ziapu a všetko obchytkavaju. Potom druhá skupina. Alkoholici, narkomani a bezdomovci. Smrdia a sú hnusný ako celulitída. Teraz čo je horšie?

annm81
28. nov 2024

Vôbec som nepochopila, prečo sa tu dávajú do kontrastu matky s nevychovanými deťmi a ľudia s nevychovanými psami. Akoby to boli dve oddelené skupiny. V realite sa tie dve množiny budú dosť prekrývať - žena, čo prebaľuje dieťa v reštaurácii na stole bude presne tá osoba, ktorá ak má psa, tak sa bude dívať inam, kým jej pes kadí na chodník, akože to nevidí a nemusí upratať. Rodič, ktorý nechá decko jačať v reštaurácii, nebude riešiť, že jeho pes pol dňa zavýja v byte.

libusak
29. nov 2024

Radsej vychovany pes ako spinavy bezdomovec. Viac ako vychovany pes mi vadia vrieskajuce deti (a teraz ma zabite). Ano som matka a nie, moje deti v obchode nevrieskali. Ak by som sa mala za ne hanbit, nakupovala by som bez nich.

Ale k veci. Je to o ohladuplnosti vseobecne. Psik nema byt co uviazany pri obchode pre jeho bezpecnost. Najskor vybehat vonku a potom nakupovat. Ohladuplne brat do uvahy ludi, co sa psov boja a mozu mat alergie. Ohladuplne beriem aj to, ze niekto musi do obchodu s dietatom a spolocne nezvladaju obdobie vzdoru.

frflos_nespokojny
29. nov 2024

trosku na okraj, ked tu spominate deti

luba28
29. nov 2024

nikde vo svete uz toto neriesia,ale tak SR je este v plienkach 🙈

maciatkolulu
29. nov 2024

@klarissa25 v kočíku,vozíku,kľudne môže, v Rakúsku,tam sú všeobecne zhovievavi. Čo je podľa mňa fajn. Nestretla som sa ani v reštaurácii,ani v obchode s problémovým psom,zato s vrestiacimi deckami sa stretavam pravidelne

maciatkolulu
29. nov 2024

@libusak ono človek pochopí dieťa,čo má vzdor a vrieska,ale decka čo skriekaju ako hluché,vyberajú veci,rozoberajú,hádžu,ozuzlavaju,tých je pozehnane

maciatkolulu
29. nov 2024

@alenka58 tak ideál ostaňte doma 😉.

maciatkolulu
29. nov 2024

Decentné kojacia žena,ticho sediaci pes,to fakt niekomu vadí? Ja poväčšine,ak na to nie je dôvod, etusim,kto sedí pri vedľajších stoloch,zameriavam sa na ľudí s ktorými som a Beckham po okolí.
Minule sme boli s mužom na raňajkách v novej ,milej pekarnicke, na otázku,či môžeme so psom,pozerali,že samozrejme,automaticky dostane vodu,k vedľajšie mu stolu si prosadli staršie dámy tiež so psom,chvíľu po sebe steko-knucali a čuduj sa svete,ľudia sa usmievali a ešte sa pristavili ,aby pohladkali. 🤷Samozrejme,že sme si ich utisili a potom sedeli a cusali.

blonde_bella
29. nov 2024

Nie. A vrchol je psovi nevedia dať ani náhubok, dajú ho decku a je to typ psa, ktorý by sa dal použiť aj ako zbraň....
Na chovanie psa by mali byť papiere.....

slovakboy
29. nov 2024

Dnes som videl krásnych troch psikov v obchodnom centr v Žiline. Jeden sedel na nohách pani na vozíku - bezsrstý ale krásny. Ten sa musí hladkať a určite krásne hreje. Bola s ním v kaviarni a nikomu nevadil. Kľudný psík. Druhý bol veľký čierny neviem aká rasa ležal na zemi pri majiteľka a skoro som mu šliapol na chvost. Pozreli sme si obaja do očí a bolo vidieť že si rozumieme. A tretí bol zlatý retríver tmolil sa tam aj s rodinou s deťmi. Tichučko kľudný. Také psy mi v obchode vôbec nevadia. A ani v reštaurácii. Ak je ale pes nevychovaný a majiteľ ho nezvláda, tak nemá nárok si vyžadovať byť tam s ním. Personál ho môže vykázať. Mne je vždy smutno keď vidím psíka priviazaneho pred obchodom a majiteľka vnútri nakupuje. Niektorý psík pekne čaká ale videl som už aj vystrašenych ktorí nevedeli sa dočkať. Je to samozrejme náročné rozhodnúť ktorý pes áno a ktorý nie. Určitú slobodu majiteľom obchodov by som v tom nechal. Ak ju nejaký nezneužijú a budú mu tam brechať nezbedné psy.

dooodka
29. nov 2024

Tu by bolo na mieste spýtať sa toho PSA či chce tráviť čas na nákupoch, či na teraske, kým panička kavíčkuje, alebo na cvičáku, či prechádzke v lese, parku,…. 🤷🏽‍♀️
Mne osobne pes, ktorý je vycvičený (rozumej VYCVIČENÝ, lebo daj pac, sadni, ľahni nieje vycvičený pes) okey, lenže prioritne sú to uštekané a vystresované zvieratá a tomuto nerozumiem, takže nie, nepatrí. Ak má výchovu a nevadí mu veľa ľudí, podnetov, prečo nie.

sabinami
29. nov 2024

Mne by vôbec nevadili, v zahraničí je bezne že sa chodí so psami aj do potravín 🙂

moon321
29. nov 2024

Mne to vadí aj v reštaurácii a aj v obchode