icon

Čo si myslíte o žene bez vodičského preukazu?

nela22323
7. nov 2023

Čo si myslíte o žene, ktorá nemá vodičský preukaz?
Kedy ste si vodičak robili vy. Dokážete fungovať aj bez auta?
Napíšte prosím

katarinka289
8. nov 2023

@tiezjedna nie každé zamestnanie vyžaduje VP. Napr.ja som nepotrebovala v ziadnom

tiezjedna
8. nov 2023

@dskjhfdlkdjhl správne. Ja hovorím zo svojho pohľadu zamestnávateľa.

tiezjedna
8. nov 2023

@katarinka289 detto príspevok vyššie.

mandzula
8. nov 2023

@dskjhfdlkdjhl ani ja, kedze mam robotu v kompe a pracovisko doma na stolicke.🙂

drahomirrra
8. nov 2023

Mam od 18. Nemyslim si nic, pokial nie je z nej leniva krinolina a chce aby ju vyvazal muz a cele siroke pribuzenstvo. Lebo takych “bojim sa soferovat; ale vy ma vozte” poznam mraky.
Kazdeho vec, ale v dnesnej dobe si to neviem bez auta a VP predstavit.

mandzula
8. nov 2023

@drahomirrra ja sa bojim soferovat a muz ma "vyvaza". A vies preco? Lebo mam strach, ze zabijem seba alebo mozno teba, tvoju rodinu. Nie je vtedy rozumnejsie vozit sa s niekym, kto to robi bezpecne? Myslim, ze ano.

dankabetka
8. nov 2023

@nela22323 o zene co nema vodicak si nemyslim nic... je mi to jedno 🙂
Ja som si robila vodicak prvý krat v 16 - na motorku ( otec jazdil na motorkach a ja som chcela s nim) ...tak k 16 mi zaplatil vodicak a kupil mi motorku..... ten pocit slobody a tie km co sme odjazdili cez leta... fuuuu...
vodicak na auto som robila v 18... nikdy som aktivne nejazdila na aute ( v 19 som odisla na VŠ a k autu som sa dostala naozaj sem tam), po skole som ostala v Ba - tu pouzivam MHD, auto samozrejme mame - jazdi muz a ja som sa konecne dokopala teraz v 39 jazdit tiez na aute...

terina25
8. nov 2023

@nela22323 ja nemam a ani ho nechcem. A zijem aj bez neho

maryetta
8. nov 2023

Ze ak neviem plavat tak neskacem do hlbokej vody.
Ak zena sa na to mozno neciti. Nechce. Nevie tak… je bezpecnejsie pre všetkych ak bude vyuzivat ine dopravne prostriedky.
Ja vodicak mam. Na take kratsie cesty sa vyberiem. Ale tiez to chce odvahu kedze som 10rokov skoro vobec nesoferovala.

lenka1993
8. nov 2023

Robila som keď som mala 17. Od 18 sedím za volantom denne. Šoférujem 12 rokov a bez vodičáku si život neviem predstaviť

majka99999
8. nov 2023

@drahomirrra tiez sa nechavam "vyvazat", ked ideme niekam autom. Inac MHD alebo taxik. Lebo vodicak mam, ale soferovat neviem, mam problemy s priestorovou orientaciou, reflexy tiez nic moc, jazdit po BA, kde je plno aut a semafory, nehrozi. Skratka na to nemam hlavu, muz mi neveril, kym ma nevidel, ze som nevybrala zakrutu na bicykli a naburala do zabradlia. Tak mu vravim, ze nech si predstavi, ze to je Octavia. Odvtedy je s tym ok. Ja by som rada soferovala, kedze nepijem, a muz by si na navsteve aj daco dal, ale ked to bolo na druhej strane BA, holt nic.

Co sa tyka original otazky: nemyslim si nic zle, ja som v pohode bez auta, tazkobsi to viem predstavit, keby sme byvali v malom mestecku, kde ziadna praca, a 1-2 potraviny, co zatvaraju o 17ej.

nikha2809
8. nov 2023

Robila som si ako 18 ročná, dlho som nejazdila, hádam aj 10rokov, momentálne si neviem predstaviť fungovať bez auta.A o žene čo ho nemá si nemyslím nič, je to každého vec

petrastrbanikova
8. nov 2023

@mina0202 čo sa akože do toho ľudia starajú?vsak si vodičský asi za niečo dostala a nedali ti ho len tak nie? 🙈ako pises máš ho len pól roka tak soferuj čím skôr začneš tým lepšie neskôr to bude len a len horsie

miroslava21
8. nov 2023

@majka99999 u mna to iste, priestorova orientacia nula bodov, bezpecnejsie sediet v aute ako spolujazdec a nie sofer 🙂
Soferuje muz na vacsie nakupy ci vzdialenosti, inak fungujem na mhd a vsetko v pohode.

bucko555
8. nov 2023

Robila som vodičák ako 18 ročná , potom som nesoferovala pár.rokov lebo som nepotrebovala....ako sa narodila mala som začala jazdiť, jazdím denne a nemám problém ani dlhšie trasy (väčšinou dovolenky jazdím ja)

avanka
8. nov 2023

@nela22323 nič..sama mám 42 a vodičák nevlastnim,ani nechcem. Veľa jazdím na bicykli a pešo,takže mi nechýba. Inak..všade jazdíme s manželom spolu,ten je fantastický šofér
Nie každá je predurčená vlastniť vodičský 🙂

ivangeline
8. nov 2023

Mam vodicak,nejazdim. Co si mysliet? Existuje mhd... :D

majulino
8. nov 2023

Mám 34 rokov a vodičák som si na naliehanie manžela urobila až tento rok. Tlačil ma do neho kvôli situácii na Ukrajine. Šoférovala som asi 5x cez víkend. Mám 3 deti. Nákupy a všetko je v mojej réžii, chodím pešo, aj s deťmi, aj sama.
S deťmi som zvládla aj výlety, aj na opačný koniec Slovenska vlakom, autobusom. Chodím s nimi na huby, do prírody, na Šíravu. Všade sa dá dostať aj inak ako autom. Naposledy sme sadli o 12 na vlak do KE, odtiaľ na autobus a išli sme do zoo. Domov sme došli opäť vlakom o pol deviatej. Aj keď idem s deťmi lyžovať idem vlakom na otočku

nika11103
8. nov 2023

Ja mám tiež vodicak od 18 a nesoferujem , lebo veľmi zle vidím . Ale tak ja som od zS zvyknutá dostať sa vsade mhd a tak je to dodnes aj s malou . Mame výlety , je mi to ľúto len vtedy, keď je autobus alebo elektrická plna chorých ľudí a kašlú mi na decko 😀 raz som sa jednej pani spýtala či sa nechce do nej vysmrkat . Inak pohoda a hlavne mám vďaka tomu viac pohybu lebo veľakrát ideme aj peši lekárke alebo tak , ja kebyže aktívne šoférujem tak mám plus 10 kíl určite by som bola pohodlná a vozila sa vsade . Ale samozrejme je to dobre mat vodicak , aj neaktívne v zálohe . Ale tie ktoré vodicak vôbec nemajú majú tiež moj obdiv , lebo si poradia aj bez autá ale aj tie čo majú vodicak majú moj obdiv že sa nemusía vláčiť trebárs s nákupmi . Sme proste všetky super bez ohľadu na vodičak 🤪❤️

226lenka
8. nov 2023

Vodičák som si robila v 23 rokoch, ale nesoferujem, ani auto nemáme. A je tu taky problém s parkovaním v celom meste že kým budeme bývať v byte tak žiadne auto nebude. Bývam v KE, jazdí nám tu MHD, všade sa ňou dostanem. O žene čo nemá vodičák si nemyslím nič.

janinah
8. nov 2023

Myslím m.ze vodičák už patrí k všeobecnej výbave človeka.tak ako ovládať Pc.Ale je mi fuk.ci ho niekto má alebo nie.Chodim autom skoro 40 rokov.V rámci prác.pohotovosti nás hocikedy zavolajú do práce.vecer.v noci víkend a ani by mi nenapadlo otravovať muža s vozenim.Kolegyna to robí roky.ich vec.ak im to tak vyhovuje .Ja by som si pripadala ako nesamostatne decko . Ďalšia si urobila vodičák teraz v skoro 50 tke.novy frajer ju motivoval.zatial nejazdí.mozno sa rozbehne.som zvedavá.

majkakvet
8. nov 2023

@nela22323 ze to je jej vec.

angeli121212
8. nov 2023

@nela22323 nemám vodičák pretože na šoférovanie nemám a aj keď sa to manželovi nepozdáva stojím si za tým, že radšej bez auta a vodičáku akoby som mala ohroziť niekoho zdravie nedajbože život. Každý si musí vedieť zhodnotiť objektívne svoje achopnosti.

luccija
8. nov 2023

@nela22323 v 20 r som si robila a jazdila mesiac išlo mi to, ale potom som bola s kolegom v aute škaredo sme havarovali on šoféroval a skončila som so šoférovanim.Zijem aj bez toho buď idem taxíkom, keď to je urgent, alebo ma odvezie muž.
Myslím, že už nikdy nebudem jazdiť.Moja mama si robila vodičák v 53 r a jazdí výborne.
Ale určite auto a tá sloboda idem kde chcem uľahčuje život.

zuzubb007
8. nov 2023

Nic si nemyslim o zene co nema vodicak, ak nemam k tomu vztah radsej nemat vodicak, ja mam o 18tich a jazdim kazdy den, uz by som nevedela bez auta existovat ako vazne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
8. nov 2023

@majka99999 Rec bola skor o tych, co sa nezvezu v ramci spolocnej cesty, ale o tych “treba mi do lidla, hodis ma?”

bodka2213
8. nov 2023

@nela22323 Robila som si vodičák v 25 tke. Vôbec mi to nechýbalo ... Mala som už aj dve deti ... Všade kde to bolo ďaleko má vozil manžel. ...Potom si urobila sestra a tá donútila aj mňa ....od vtedy chodím všade na aute ... Všetko má svoje výhody a nevýhody ....Ušetrí to veľa času ale na ďalšej strane som strašné zlenivela ... Nemám vôbec pohyb ,pribrala som 20 kg 🙄 keď niečo treba sadnem do auta a idem .... Tak som chodila pešo .....čiže áno je to veľká pomoc ale človek tak zlenivie 🙈 čiže niekedy si vravím , či nebolo lepšie ho radšej nemať 😎🙈😂 v pohode som bez neho fungovala a mala som aj ten pohyb a kondičku 🙃

trojnasobnamama
8. nov 2023

Nemam vodičák a mam zťp dceru.No nerobim si ho koli tomu,ze dcere sa musim počas jazdy venovať a ak by som bola s ňou v aute nedokazala by som sa na cestu sustrediť.Samozrejme je to obmedzujuce premňa no nemienim nikoho ohroziť.Šoferuje manzel tak zatial mi to nevadi.

lusa18
8. nov 2023

@mina0202 prosím ťa pošli takých ľudí niekam a sadni do auta a choď....a keď sa im nepáči, peši nech idú oni 🤷 ako inak asi naberieš zručnosti.... nepochopím takých ľudí čo toto dokážu povedať, zbytočne deptať.Ja som to tak mala so sestrou 😁 ona vodičák od 20r...ja som si robila neskoro ako 36ročná.....keď raz po mne začala v aute hučat, zastala som a povedala jej nech vystúpi alebo vystúpim ja a jedna z nás pôjde peši 🤷😅 a pritom nie že by som zle jazdila,ale proste ona to má tak,že keď šoféruje niekto iní tak je nervná.Dokonca aj svojho muža péruje za jazdy a to on je vodič z povolania už 30rokov 😅😅