icon

Čo so psom?

7. aug 2023

Dobry vecer chcem sa poradit pred vcerom mi usiel pes a zrazilo ho auto a pani s miesta nehody usla.. Ide o to ze psik ma trznu ranu na slabine a kaka krv a nemam peniaze na veterinara a pyta odomna 200 eur niekde aj viac. Nemam si ani kde pozicat o psika sa snazim doma starat kupila som dezinfikacie a tak. Lenze potrebuje pomoc neviete mi poradit nejakeho veterinara alebo niekoho kto by mi s nim pomohol za nissiu sumu ? Alebo poradit co robit kde ho mam pripadne dat nechcem aby trpel alebo umrel

heidi4
7. aug 2023

On moze mat vnutorne krvacanie, trhliny, zlomeniny a pod. a ty ho mastickami a dezinfekciou potieras? To vazne? Dufam, ze ak si raz nieco zlomis, tiez budes len doma sedkat a natierat sa. 👍 Ten pes si ani posraty panadol proti bolesti nemoze dat, vies, ake je to zufalstvo pre nich? A jediny clovek, na koho je odkazany, kto by mu mohol pomoct, sere nanho? Mozes sa hanbit.
Skoda, ze som daleko od vas, hned by som mu sla pomoct. Jemu, nie tebe! 👎

pietra
7. aug 2023

ja neverím, že keby si s takto zraneným psom prišla na veterinu, tak ťa vyhodia. Urobili by minimálne základné ošetrenie a dohodli sa s tebou na splátkach a ďalšom postupe.

lenicka298
7. aug 2023

Nášho psa keď pohrýzol druhý pes, tak partner sadol do auta a letel s ním na pohotovosť. V tej chvili ho ani nenapadlo brat peniaze a tak. Veterinár( v BR )to bral úplne v pohode, že momentálne nemá pri sebe cez 200 eur. Bez problémov sa dohodli, že mu peniaze donesie po víkende keďže bol piatok. Odpísal si údaje z OP a bolo. Ešte mu aj prepravku požičal... Skôr by som to riešila tak, že nabehnem na veterinu s úrazom a po ošetrení poviem, že mám pri sebe len toľko a toľko. A dohodnem kedy donesiem zvyšok. (Je to hnusne, ale chúďa zviera. ) Neviem si predstaviť, ako si prišla na tu sumu. To akože voláš/pošleš foto co sa stalo, a čakáš na výslednú sumu? 🙈 Toto není hľadanie lacnejšieho kozmetického salónu, ale jemu ide o život!

pietra
7. aug 2023

našťastie sme sa nikdy v takejto situácii neocitli, ale urgentne na veterinu sme už nie raz bežali - s alergickou reakciou, s otvorenou zlomeninou po útoku psa, .... Peniaze boli v tej chvíli to posledné, čo sa riešilo. A nie vždy bolo v peňaženke dosť hotovosti. Skrátka sa to doplatilo pri najbližšej návšteve, nikdy z toho na veterine nerobili vedu

nika11103
7. aug 2023

Joj ale ste jej naložili ale chápem vás … ja budem teraz za svinu ale okamžite utekaj na veterinárnu pohotovosť . Musíte mat nejakú aj v Banskej Bystrici a pokial viem , nikde nepýtajú peniaze za nič dopredu . Ja na druhu stranu chápem tu situáciu , že proste niekto nemá 200 eur len tak vo vacku alebo si nemá odkiaľ požičať atd atd . Prosím zober ho ešte raz hneď , nenechaj ho trápiť sa - zober všetku hotovosť čo máš doma . O psíka sa ti postarajú a potom buď povedz pravdu alebo si niečo vymysli a peniaze rýchlo zožeň . Zavrieť tá nezavrú , podpíšeš im papier . Ja som v Bratislave pred niekoľkými rokmi doniesla na pohotovosť fenocku nájdenú a účet bol 150 eur . Mala som u seba len sto eur a úplne v pohode ani slovo mi nepovedali podpísala som im papier že dlžím ešte 50 eur dali mi číslo úctu a dokonca mi dali až mesiac tuším že keby aj náhodou nie mám napísať , ale ja som im to poslala na druhý deň . Len tým chcem povedať že ti psíka určite zoperujú len ho prosím zober

dzulli1980
7. aug 2023

Mne inak príde dosť divné, odkiaľ autorka vie, že to bude stáť 200 EUR ... kde na veterine, keď prídeš, sa Ťa ako prvé opýtajú, či máš peniaze? ... vždy sa dá dohodnúť ... furt sa neviem zbaviť pocitu, že autorke ide len o to, vydrankať nejaké peniaze ... kočky, ktoré ste pc zdatné, nie je tá fotka stiahnutá kdesi z internetu?

heidi4
7. aug 2023

@pietra presne, peniaze VZDY sli uplne bokom, to bola posledna vec, co ma zaujimala. Hlavne, ze mi ho zachrania a pomozu mu.
Potom som napriklad skromnejsie jedla, alebo sla na brigady, NIKDY zo mna neubudlo, vzdy sa dalo pomoct si financne, ''naskrabat to''. Vsetko sme prezili bez ujmy. Raz som si aj od babky pozicala a neskor vratila. Sme tu, prezili sme. Ved oni s takymito ludmi (co nevytasia z fleku x stoviek z kabelky), musia mat bohate skusenosti a verim, ze su aspon niektori ludski a chapu to

pietra
7. aug 2023

@dzulli1980 fotka je už vymazaná

pietra
7. aug 2023

@heidi4 a hlavne sa letelo na veterinu, na cenu sme sa pýtali, až keď bolo zviera ošetrené. A áno, boli aj časy, kedy sme si od rodiny museli požičať.

autor
7. aug 2023

@pietra fotku som vymazala a nebudem sa uz k tomu vyjadrovat . Proste ano viem o aku sumu ide kedze mi to povedali hned a nie nedalo sa s nimi dohodnut dohodla som sa s jednym ktory nam nasluboval ze nas zoberie a nakoniec racej ani nezdvihol a s dalsim ku ktoremu sa zajtra mame zastavit a dufam ze tento nas zoberie ... Chcela som len radu, neni mi to jedno ale ani sa nemienim hadat

autor
7. aug 2023

Bola som s nim vo zv ako som uz pisala ambulancia zavreta cakali sme tam a telefon nedvihal . Peniaze si nemam od koho pozicat a ak sa bude dat dohodnut zajtra na splatkach tak urcite sa dohodnem a aj to splatim

heidi4
7. aug 2023

@pietra poznam to velmi dobre, tiez sme si uzili a preskakali svoje. Z pohotovosti rovno na brigadu... Uskromnit sa v inych oblastiach na nejaky cas (nic horibilne - vsetko sa dalo prezit). A pod. Nelutujem vsak ani jeden jediny cent, ktory siel na mojho psika. Kazdy jeden bol ''well spent''. A platila by som aj dalej dalsie stovky, tisice, keby tu este mohol byt pri mne ❤
(sme tu, prezili sme - myslela som seba a babku, ze neubudlo z nas nikdy kvoli tym financiam na pohotovost)

pietra
7. aug 2023

autorka, ale veď v poriadku, že vieš dopredu cca sumu, keď si volala. Ale toto sa naozaj nedá riešiť doma dezinfikovaním. To chce psa skontrolovať, vylúčiť vnútorné krvácanie, ... Minimálne zašiť tú otvorenú ranu. Ale bude tam aj vážnejší problém, keď kaká krv.
Vygoogli si najbližšiu veterinárnu pohotovosť, nepýtaj sa dopredu na splátky, nehovor o finančných možnostiach, len na tú veterinu choď. 200€ nemáš, ale nejaké peniaze snáď máš, zober všetko, čo môžeš

nika11103
7. aug 2023

@pietra keď si prečítaš moj komentár mame rovnaké zmýšľanie 😊😊😊

heidi4
7. aug 2023

Tak zajtra drzim palce, dufam, ze sa toho dozije

autor
7. aug 2023

@pietra ved ja viem ze nie ale ja som fakt v telefone prosila aj som vravela ze nemam tolko penazi ze mam 100€ ci sa neda nejako dohodnut proste ma odmietli . Toto dezifikovanie mi poradil ten pan zverolekar ktory nas ma zajtra zobral bol mimo ale zajtra uz pracuje a vravi ze nas zobere vie o nasej situacii fakt tento jediny.. len sa pre istotu pytam ako dalej lebo vravim ze jeden nam povedal to iste isli sme tam a nic.

autor
7. aug 2023

@lenicka298 viete mi poradit meno toho veterina ?

heidi4
7. aug 2023

Tak nehovor vopred, ze nemas peniaze, nepytaj sa vopred, kolko to bude stat. Nechaj ho zachranit, osetrit/zoperovat a potom ries financie, splatky, papierovacky, na to je cas. Na jeho zachranu velmi nie

pietra
7. aug 2023

držím na zajtra palce, snáď to dobre dopadne. Ono totiž čím dlhší čas, tým sa ťažšie ošetruje, vraj. Ani so šitím to nie je potom ľahké.
A rada do budúcnosti, aj keď to možno znie "vychcane". Nepýtať sa dopredu na cenu v takejto situácii, to nie je plánovaný zákrok typu odstránenie zubného kameňa. To je urgent kvôli úrazu. Keby si tam prišla a až počas ošetrovania sa opýtala, tak buď ti tie splátky dajú alebo urobia len základ a dohodnete postup.

zuzkaburik
7. aug 2023

To je už čo za výmysel, že : chcem si aj zverejniť nick, ale neviem ako... Trošku sa tu človek prezradí hm...? Keďže na "utajenie" nicku je potrebné byť natoľko sofistikovaný a vedieť kam kliknúť, aby sa práve z toho verejného nicku stal anonym... 👎🙅‍♀️🤦‍♀️

dzulli1980
7. aug 2023

V okamihu ako som napísala, nech nejaká zdatnejšia kočka dá tú fotku do googlu, či nie je odniekadiaľ stiahnutá, ju autorka vymazala? ... tak to tiež o niečom svedčí ... hanbi sa ... zarob si a nežobri peniaze takýmto úbohým spôsobom.

autor
7. aug 2023

@dzulli1980 kde tam vidite ze by som zobrala peniaze ?? O co vam ide

miskakyska
7. aug 2023

@dzulli1980 tu bola nejaká fotka od autorky?

dzulli1980
7. aug 2023

@miskakyska Áno bola ... a v okamihu, ako som poprosila nejakú pc-zdatnejšiu kočku, nech skúsi "vygúgliť", či to nie je fotka stiahnutá z internetu, ju autorka zmazala.

nikuskaakolarova
7. aug 2023

Myslím že by sa dalo dohodnúť s veterinárom a hlavne keď je to vážne 🤷‍♀️my sme raz tiež museli zaplatiť za ošetrenie pre psíka a nemalý sme naraz toľko peňazí a dohodli sme sa na splátkach no náš psík nemal operáciu ...skúste sa dohodnúť

clodika22
8. aug 2023

To je strašné, že existujú takíto ľudia, ktorí ujdú z miesta činu, mne je z toho skutočne zle. Každopádne si myslím, že k veterinárovi by si mala ísť tak či tak, veď sa mu môže stav ešte zhoršiť, takto mu vôbec nepomôžeš. Ak je normálny, tak sa s ním istotne dohodneš.

simca06022011
8. aug 2023

V bb je "milión" veterinarov. Na Sliači je aj klinika riadna.
Základ je nemám na psa =nemám psa - a to nemyslím v zlom. Nehody sa stávajú, ja mam psa a už sme sa sili 3x, ošetrenia nie sú zadarmo... materiál, narkóza. Nikdy nám vinník žiadny škodu neplatil.a psa treba ošetriť hneď.

saraxyz
8. aug 2023

Na Sliač skus zavolať

pietra
8. aug 2023

autorka, tak ako? Zobral vás veterinár? Daj vedieť, ako to so psíkom dopadlo

pietra
8. aug 2023

@clodika22 je strašné, ak šofér z miesta nehody ujde. Ale v úvodnom príspevku autorka písala, že pes jej ušiel, takže šofér nebol na vine a aj keby ostal, nemal by žiadnu povinnosť sa podieľať na nákladoch za veterinu.

@simca06022011 lenže počas vlastnenia psa môžeš prejsť viacerými životnými fázami. Keď si ho berieš, môžeš mať dostatok financií a už o rok to tak byť nemusí. Buď rada, že nepoznáš stav, že ideš od výplaty do výplaty a pred ňou prepočítavaš každé euro.