ČO spraviť, aby mi psík neznačkoval v byte?
Chcem sa spytat ideme si vziat od majitela psika civavky. Je rozkosny len mqm otazku. Psik je ockovany cipovany ale ako zabranim aby mi v byte znackoval kedze byt nie je moj? Mam ho vykastrovat? Nezmeni mu to osobnost? Nemam so psami skusenost kedze vsetko sme mali fenky. Prip. Budem rada ak mi date rady ohladne psikov. Na co si dat pozor. Najlepsie majitelia civaviek
@bielavlcica Toto stena isto nemá 3mes.
A dá sa naučiť hygiene. Ak nemá kolegu doma, tak značkovať ti nebude. Treba mu urobiť nejaký pravidelný režim a bude v pohode 😉
@bielavlcica tak rovno ti hovorim, ze tento pes okolo pp neutekal a ani niekolko x generacii pred nim. To vsak neznamena, ze si nezasluzi lasku. Ale majitelia by ho mali dsrovat a nie robit na nom biznis, osobne by som ich nahlasila. Mam doma civavu bez pp a radim ti nekupovat, caka ta xy zdravotnych problemov, s ktorymi sa budete pasovat cely zivot a henti "chovatelia" sa na teba z vysoka vyseru. Ak chces psa do 100e, hladaj v utulku. Inak si kupujes len orieska s pochybnym zdravim...
Psik je urcite starsi ako pises.Ma rodokmen?Stena by po tebe ani nechniapalo a uz vobec nie malinke trojmesacne.Uz z tej fotky predavajuceho je jasne ze je starsi.
@77daniela77 no a to je dalsia vec, ze ked ide ponprstoch, bohvie, co si zazil, chudacik. Nahlasit na miestny utulok, porafia, co s tym
@lindusss2016 Ano,myslim si ze ten co ti ho predal ta podviedol a nepaci sa mi to vobec ze takto jednal.Chudak psik,asi ma zle skusenosti.Ak si ho chces nechat napriek tomu,tak to chvilu potrva kym si zvykne a urcite s nim nechod bez voditka,ussuel by ti a ktovie co by sa mu mohlo stat.Bolo by dobre nahlasit toho spekulanta.
mám väčšieho psa, ale ked skúšal raz označkovať zárubňu, strhla som ho za obojok a povedala nie, odvtedy to neskúša. Ja by som radšej išla do šteniatka, pri takomto staršom nikdy nevieš čo zažil a môže byť problematický. Inak čo sa týka pohlavia som za to aby ste raz skúsili psíka. Veľa ľudí uprednostňuje fenky, ale psíkovia sú oveľa menej komplikovaný povahou, fenky viac vymýšlajú a často im človek nerozumie-proste ženy 😀 , psík je v tomto jednoduchší.
Potvrdila mi to chovatelka ze to neni cistokrvne a druha vec tvrdia ze je ockovany ale ze ockovaci preukaz ma v BA ze mi ho poslu a ze psika treba este raz ockovat. Ako mne osobne sa tiez zda ze ten pes ma najmenej 1 a stena to neni. Najradsej by som to urobila ze ho vzala aj s nimi k veterinarovi a ten by mi povedal ci to je stena alebo dospely ale podla no pindura mi viac menej bolo jasne, ze asi to stena uz nebude lebo stence ho este nemaju tak vyvynuty ako dospely
@bielavlcica Presne ako pises,na tej jeho fotke to vidno ze pipik uz nie je stenaci,lebo ten by bol len taky"uzlik" na brusku.Nenechala by som to tak lebo sa mi nepaci ze chcel s tebou vybabrat,klame a podvadza,podvodnik.
@77daniela77 neboj ja to napisem na fb a upozornym ostatnych
@bielavlcica Tak toto urcite nie je psik z CHS. Toto je psik, ktoreho niekto pravdepodobne kupil od mnozitela a vyrastlo z neho nieco ine, ako civavka. Mame fenku z CHS (ina rasa, nie civava), dali sme za nu 1000 eur, urcite by psika z CHS len tak niekomu nedarovali zadarmo, a ak aj ano, tak pytaj preukaz povodu a ockovaci preukaz. Vyhovorky typu mame ho inde ako byvame neakceptuj. Preco by sa stahovali a nezobrali so sebou ockovaci preukaz? Pytaj mena rodicov, z akeho vrhu je, atd. Btw, psy z CHS mavaju europsky pas domaceho zvierata, nie obyc. ockovaci preukaz. Nechala si sa poriadne dobehnut, ale stale mas sancu to zachranit!
@caelley ako dobehnut ved mne bolo hned jasne ze to neni ciste a ja som ho nevzala
@bielavlcica Aha prepac, neprecitala som komplet vsetky prispevky, uz vidim 🙂 Ospravedlnujem sa.
@caelley v pohofke
@bielavlcica odkiaľ si??
@erickatt tn
Toto určite nemá 3 mesiace. Je priveľký. A takisto to chniapanie po prstoch nieje v poriadku. Šteňatá bývajú hravé, zvedavé, pokiaľ sú vystrašené neutočia-skor sa klepú a snažia skryť. Ja osobne by som ho nezobrala. Je to veľký risk nielen skrz zdravotné problémy, ale hlavne tie výchovné. Požiadajte majiteľa aby vám poslal oskenovaný preukaz pôvodu a očkovací preukaz a dal meno chovky odkiaľ pes pochádza . Pokiaľ sa bude vyhovárať, tak by som sa ďalej s ním nebavila.
@7ammy7 oni mi povedali ze je zacipovany ale ze ockovaci preukaz maju v BA co mi pride divne
@bielavlcica akú udali chovateľskú stanicu odkiaľ má psík pochádzať? Pokiaľ viete meno tak sa dá nájsť kontakt na chovateľa, ktorý im ho predal a spýtať sa jeho.
@bielavlcica inak pokiaľ nemajú ani očkovací u seba a pes reaguje takto prudko je tam možnosť, že mohol byť niekomu ukradnutý
@7ammy7 praveze mi tvrdili, ze psik bol kupeny od nejakej pani za 200€
@bielavlcica 200e za PP psa je málo aj keby mal nejakú vadu. Ja by som im neverila. Nemajú papiere, nemajú očkovací, nedali vám žiadne údaje o chovnej stanici-je to priveľmi podozrivé.
@7ammy7 ona mi ani netvrdila ze je z chovnej len ze ho maju od nejakej pani za 200
@bielavlcica tak to by som ho nebrala. Keď nastanú problémy nebudete sa mat na koho obrátiť. Pokiaľ už teraz pes ukazuje agresívne správanie, bude potrebovať dobrý výcvik, disciplínu a pevnú ruku(to môže byť finančne a časovo veľmi náročné) . A vychovávať čivavu, ktorá už je odrastena nieje jednoduche. skôr by som počkala až sa nájde vhodnejší adept do rodiny.
Bazos je plny steniat.Tento psik je mozno ukradnuty a uz je dospely zda sa,preto tak reaguje,boji sa,ktovie co ma za sebou.Mozno niekomu chyba,alebo ho vyhodili.Je mi ho luto,ale skor by si s nim poradil niekto kto uz ma skusenosti a aj trpezlivost.Chudacik.
@bielavlcica toto urcite nie je stena civavy
"bielavlcica
AUTOR
•
Dnes o 12:54
Volala som s tou pani oni ho kupili z chovnej stanice"
Tu pises, ze ona ho vraj kupila z CHS, potom pises, ze ona netvrdila ze je z CHS... ja neviem, dobry zmatok 🙂
@bielavlcica mam civavku a toto urcite nie je cistokrvna civava. Na druhej strane, kedze sa nenecha hladkat asi nebude ani uplne socializovany. Civaky su trosku nervozne sice ale uplne ist po rukach, s tym som sa nestretla. Moja je jediny pes, ktoreho mam doma a pustim k nej maleho, takze plemena civava by som sa globalne nebala k detom. Ale to ma viac faktorov, lebo zase ani detom nemozes dovolit psovi robit vsetko. Ked chodi cikat na podlozku je to suer vyhoda, nemusis riesit kazde cikanie chodit von. Takze mozes tohto psika zachranit ale nie za 200 euro. Dala by som panovi 20€ za ockovanie, ak ti da ockovaci preukaz a cislo cipu. Potom ho budes musiet trosku socializovat ale to sa da zvladnut. Mala som par zachranenych psov a doteraz mam jednu utyranu miesanku NO z utulku, asi rok trvalo kym sa socializovala. Podla fotky na rukach ste sa nestretli ani u nich doma ale niekde na parkovisku, to je vacsina znakom mnozitelov. Jasne, ze by sa nemali kupovat ale uprimne ako skonci tento psik, ked si ho nikto nezoberie ☹.
@caelley pani mi tvrdila cez telefon ze je z chovnej ale jej muz mi zas tvrdil ze z chovnej neni

@janne318 samozrejme že sú