icon

ČO spraviť, aby mi psík neznačkoval v byte?

bielavlcica
19. okt 2019

Chcem sa spytat ideme si vziat od majitela psika civavky. Je rozkosny len mqm otazku. Psik je ockovany cipovany ale ako zabranim aby mi v byte znackoval kedze byt nie je moj? Mam ho vykastrovat? Nezmeni mu to osobnost? Nemam so psami skusenost kedze vsetko sme mali fenky. Prip. Budem rada ak mi date rady ohladne psikov. Na co si dat pozor. Najlepsie majitelia civaviek

Strana
z3
bielavlcica
autor
19. okt 2019

@betulinka1 oni ho predavaju za 100€ bez akehokolvdk papiera ze je pes ockovany vraj papiere su v ba

bielavlcica
autor
19. okt 2019

@bielavlcica a mimoto chlap ho doniesol a fajcil mu pri hlave ako ja by som ho aj vzala ale sama tam nechcem iat

betulinka1
19. okt 2019

@bielavlcica mne sa nezda ta civavka ani cistokrvna. Nedavala by som za miesaneho psika 100 eur. Pockaj a hladaj dalej. Alebo im rovno povedz kolko si ochotna dat.

janne318
19. okt 2019

@lula313
@alazala
@hettinka tak ja samozrejme chápem, že chovné stanice sa bránia voči predaju psov (alebo teda všeobecne zvierat) bez PP. Ja teda nie som nejaký extra psíčkar, na zvieratá ma namotala až moja dcéra - tá keby mohla, mala by doma od slimáka až po slona všetko. 😂 Miluje zvieratá odjakživa. Prvé "väčšie" zvieratko, ktoré dostala ako trojročná, bol britský modrý kocúrik (škrečky a zajačika nerátam) - kocúr s PP, z vychýrenej chovnej stanice, krásny, 7,5kg - no žiaľ, keď bol v najlepšom veku, odišiel na rakovinu lymfatických uzlín. 😥 Ďalší zvieratko - psík - labrador, tiež s PP, zas trpel závažnou hormonálnou poruchou. Darmo mal rodokmeň jak japonský cisár, perfektné RTG a rodičov víťazov všetkých možných ocenení - toto ochorenie jednoducho nebolo možné predvídať. Jednalo sa o genetickú hormonálnu poruchu krvotvorby - a úprimne Vám poviem, žiadnemu milovníkovi zvierat by som nepriala zažiť to, čo sme si s tým psíkom zažili my. Poslednú transfúziu bohužiaľ nezvládol - a to mal 5 rokov. 😥 Teraz má dcérka fenku - labradorku, a 4-mesačné mačiatko - klop,klop.., zatiaľ našťastie obe zvery zdravé a bezproblémové. No keď vidím akých všelijakých orieškov majú ľudia z okolia, nezaočkované, kŕmené pomaly pomyjami - a zdravé to je. Takže ono je to s tými "drahými papierovými zvieratami" tiež relatívne.

lintu
19. okt 2019

Ten pes je pekný, ale nie je to posledný pekný pes na tejto planéte. Celé to pozadie okolo jeho predaja smrdí. Všetko je podané len ústne. Bez akýchkoľvek ďalších dôkazov. Bohvie čo je vlastne reálnou príčinou jeho predaja. 100€ za "čudo vo vreci" by som ja len tak nedala. Sú aj serióznejší predávajúci. Prípadne iné spôsoby ako sa dostať k psíkovi.

Fotky na bazoši sú fotené z kilometrovej vzdialenosti, lebo ten pes je nebezpečný aj cez sklo? 😂 😂 😂

janne318
20. okt 2019

@hettinka nejdem sa hádať, zvieratá rozhodne nie sú moja parketa, ale teda keď sme dcére kupovali domácich maznákov (s PP), pokladničný doklad sme nedostali ani k jednému. 😅 Pochybujem, že CHS tie peniažky zdanila - a je mi to jedno. Úprimne Ti poviem, keby to bolo na mne, ani ten preukaz pôvodu by som k nim nepotrebovala. Exmanžel (dcérkin otec) na tom ale trval.

bielavlcica
autor
20. okt 2019

Mne sa aj paci ale popravde prevychovat psa ktori kdo vie odkial pochadza a k tomu este je agresivny....

marsmykkok
20. okt 2019

@janne318 tak najzdravší a najodolnejší sú krížence, teda oriešky bez pp. Ale naopak akože "čistokrvné" bez PP sú na tom najhoršie, lebo sa to robí pre peniaze a krížia sa aj príbuzný, lebo nik nemá rodokmeň a nevie ani že sú príbuzný. S PP je to istejšie ako bez PP. Chovateľ musí mať často zdravotné testy, treba chodiť po výstavách, bonitácia a to všetko stojí čas a peniaze, potom šteniatka kvalitne chovať, očkovať, často aj s nimi absolvovať ešte pred predajom povinné vyšetrenia ktoré tiež stoja peniaze,určite nemajú z toho zisk veľký. Narozdiel tých bez PP, ktorý majú náklady minimálne. Mrzí ma tvoja zlá skúsenosť, stáva sa aj také, ale je menšia šanca oveľa že také niečo zažiješ pri psíkovi s PP ako pri bez PP

bielavlcica
autor
20. okt 2019

@marsmykkok len mi je luto toho psika

7ammy7
20. okt 2019

@bielavlcica ja vás chápem, že je ťažké teraz na toho psíka len tak zabudnúť. Hlavne keď viete, že starostlivosť oňho nebude 100%ná, ale pokiaľ si ho zoberiete upletiete si na seba bič. Máme 3psov, jedneho sme si brali ako 5 ročného zo zlých podmienok. Bohužiaľ je to agresor, hlavne na ostatných psov a mačky. Za 6 rokov co ho máme sme síce spravili pokrok voči správaniu k ľuďom, ale stále je vidieť, že je to narušený pes. Napríklad má dlhú srsť a treba ho strihať, on to neznáša a pohrýzol každú strihačku, takže ho žiadna nechce zobrať🙄potom ho strihal veterinár pod narkozou ale to nevyhovovalo nám, takže sme museli zaobstarať strojček a manžel sa naučil ako ho ostrihať (aj tak ho vždy pri tom rafne). Neznáša cestu autom, takže všade pešo (len trpneme aby sa mu nestal úraz, lebo veterinár v našom meste nieje na vážne prípady vybavený), odkedy ho máme nehrozí žiadna dovolenka (nemá rád auta a odlúčenie nenesie dobre) a milión ďalších drobností. Si ochotná prispôsobiť svoj život problémovému psovi?

hettinka
20. okt 2019

@janne318 nejde iba o choroby, ale o život tých rodičov tvojho zvieratka. A tiež o kontrolu počtu mnozenych zvierat. Nakoniec ajo to, že sa ako “čistokrvné” stena predáva všeličo. A kto chce orecha, nech navštívi útulok a nepodporuje množenie psov niekde v pivnici.

hors
Autor odpoveď zmazal
hors
20. okt 2019

@bielavlcica Ahoj toto je orech ako hrom. Ja má civavky jedna je čivava buldocek a druha je originál civavka s PP. Vieš na bazos je to veľmi klamlivé. Co sa týka mini čivava tak toto nenájdeš nikde 100% ja príkladne mam mini ma 12 mes.vyzera na 3 mesačne šteniatko civavky a ma 1,2kg.Podla mňa pes nemá ani očkovací preukaz podľa mňa sa ho chcú čím skôr zábavyt ale myslím si, že nie ze dcéra má alergiu ale skôr ze ho nechcú je tam niekde pes zakopaný.

janne318
20. okt 2019

@hettinka teraz sa priznám, že nerozumiem. Ako sa dá u 2-mesačného šteniatka predpokladať, či bude alebo nebude trpieť v budúcnosti nejakým ochorením? Aj keď sme boli pre psíka osobne, nemali sme možnosť vidieť "dovnútra" CHS. Neviem, či rodičia i šteniatka boli skutočne kŕmení prémiovými granulami, aká starostlivosť bola venovaná fenke počas gravidity, aké podmienky mali psy vytvorené, a pod.

caelley
22. okt 2019

@janne318 Jednoducho tak, ze psy trpiace dedicnymi chorobami, ktore su u kazdeho plemena ine, su z chovu vyradene a stenata mozu mat len zdrave psy.

Strana
z3