Čo urobiť pri ohrození nebezpečným vodičom?
Ženy som v totálnom šoku. Išli sme s autom ja, priatel a 3 mesačne babatko. Vodič iného auta nám vošiel do cesty, šiel šialene rýchlo, skoro sme havarovali, našťastie auto z ľavej strany neslo a priatel rýchlo dal volant doľava. Trúbil na vodiča, ale on s kľudom volal a ešte sa usmial. Mohla to byt obrovská havária. Komu mám volať? Mám jeho ŠPZ. Je mi zle ako to mohlo skončiť.
nerob si ilúzie, na príslušnom úrade PZ by ani brvou nepohli. Ľudia sú 🐖 vo svojom bytí a súkromnom živote, potom tie 🐖🐗 stretávaš všade= v obchode, na pošte, cestách, lyžiarskom svahu... 🤷♀️
chapem, ze si v soku a otrasena, ale obavam sa, ze asi vela nezmozes. bohuzial treba predvidat pri soferovani aj za inych. ja takychto situacii vidim denne cca 5 ( po ceste do/z prace), keby moj manzel nepredvidal aj za ostatnych, tiez by to dopadlo minimalne "slusnou" havarkou.. ale obavam sa, ze ak nemas kamerovy zaznam/svedkov a realne k nicomu nedoslo, tak spz vozidla ti bude na nic
Ak máte v aute kameru, tak môžeš skúsiť na políciu oznámiť, ale pochybujem, že sa tým budú zaoberať, keďže sa nič nestalo.
Ak kameru nemáš tak, len predýchať a upokojiť sa.
Bohužiaľ nič nevyriešite. Nám sa stala podobná situácia, na ceste bolo viacej aút, len tak tak že sa nič nestalo, ale v šoku sme ostali viacerí, samozrejme vinník si išiel ďalej. Nemali sme záznam, tak sme to museli len rozdýchať.
Moja otázka na čo záznam, keď su dvaja svedkovia, ktorý boli svedkom uvedenej udalosti, majú SPZ a neverím, keď sa na policií niečo nahlási, že to nechajú len tak, poviem akým smerom ide, zastavia ho, dajú mu fúkať a vyriešené.
@patka06 ak má záznam, tak sa budú. Mňa tiež jeden taký truľo ohrozil. A dostal pokutu, aj keď sa nič nestalo, za porušenie nejakého pravidla a ohrozenie bezpečnosti premávky).. takže ak má záznam, tak to riešiť budú. Ak nemá - tak čím skôr si kúpiť kameru. Lebo bez nej sa dokázať nič nedá.
@s_o_n_i_k_e "urcite" ho budu nahanat niekde po meste. A co ked nenafuka? Niektori sa chovaju ako idioti aj za triezva. Svedkovia su sice dvaja, ale kde mas dokaz, ze si to nevymysleli?
@s_o_n_i_k_e tak to by si sa čudovala. My sme riešili konflikt so susedou- neurotická, agresívna alkoholička (2 chlapi mali problém spacifikovať ju- úprimne, nikdy som nezažila tak ožratého a vulgárne-agresívneho chlapa... ), vyhrážajúca sa fyzickými útokmi, poškodzovaním spoločných priestorov a majetku. Všetko nahraté na mobil, svedkovia... V ten deň nás na PZ poslali domov, že máme prísť zajtra. Na druhý deň, že sa vôbec príslušník unúval, mal sprosté pripomienky a komentáre. Predvolali svedkov, doložil sa prepis nahrávky, aj USB kľúč... a vieš ako to skončilo!? Triezva pani sa pri výpovedi priznala, postúpilo to na priestupkové konanie. Tam nás sťažovateľov ani neprizvali!!! Keď som sa bola informovať odutá úradníčka a lá komunist systém ma informovala, že konanie už prebehlo, vyriešené, založené. Skoro ma tam vykotilo od zlosti 🤦 (Ináč mali sme už nachystané TO...) Potom som si povedala, však už pomaly balím a odchádzam z republiky, nebudem už čerpať svoju energiu a ničiť zdravie v tom Debilistane. Lebo však vieme, komu pomáhajú a koho chránia, však? 🤷♀️
Zial asi nic, ja som raz pri takom, co nas vylozene provokoval a ohrozoval volala z auta policiu, pockali by nas na najblizsej pumpe, dotycny vsak nahle odbocil a fical opacnym smerom. Takze sme hliadku upovedomili a zrusili to ich cakanie na nas. Mali SPZ, neviem ci s tym nieco robilo, tam islo ale o 20 minut fakt zlej divociny. My sme jo chceli pustit pred seba a zastali, on vsak zastal za nami. Tiez minule vo Viedni mali vecer taketo ilegalne preteky, ohrozovali vsetkych okolo. Ale tam su na usekoch kamery a viem, ze vedia poslat predvolanku s TO. Ale aj tak sa to deje.
Žiaľ, nič. My sme mali podobnú situáciu - ohrozil nás šofér veľkého MHD autobusu. Prechádzal z pruhu do pruhu, nás vytlačil, museli sme sa vyhnúť do protismerného pruhu. Našťastie, oprotiidúce auto sledovalo situáciu a zabrzdilo… Mali sme videozáznam. Volala som na Dopravný podnik, že nech skontrolujú vodiča, keďže išiel ako opitý. Okamžite nás odkázali na políciu, kde sme to išli nahlásiť. Ale nič z toho, predpokladám, že dostal len pokarhanie, keďže vodičov je nedostatok.
ja som riesila incident na dialnici s vodicom firemneho auta (Asseco) tak, ze som na HR, PR oddelenie a sefovi celej spolocnosti napisala (pravnik sformuloval) list s opisom celej situacie a otazkou, ako budu situaciu s agresivnym vodicom riesit.
pre info - jazdil ako sialenec, prechadzal z pruhu do pruhu, blokoval inych vodicov,,,v case rannej dopravmej spicky na obchvate D1 v Bratislave - tri pruhy.
ked sa isiel zaradit do pruhu, v ktorom som isla ja, jemne som zatrubila - aby si ma vsimol a nenabural do ma - cez dva jazdne pruhy predpehol vodicov, zaradil sa pred mna a, prosim pekne, ZASTAVIL vozidlo.
Ja som brzdila asi aj ocami - vodic vystupil, presiel k mojmu autu a zacal po mne hucat stylom "ty piip prije..., co na mna trubis, mam ti rozkopat piip..."
Nastastie, mam o tom z auta zaznam, mam fotografiu SPZ aj s jasne uznacenym nazvom spolocnosti - cize dokazovanie bolo jednoduche.
Zamrestnanec dosta pisomnu vystrahu kvoli hrubemu poruseniu discipily - zle meno firmy a na vlastne naklady si zaplatil kurz na zvladanie agresivity + ja som dostala 24 asi metrovych ruzi ako ospravedlnenie - priviezol to kurier
toto ako typ, ked budete mat problem s agresivnym vodicom jazdiacim v aute s oznacenim firmy. odfotte si SPZ, odfotte si nalepku na aute a volajte/piste
treba to riesit !
Ak máš kamerový záznam tak smer polícia. Ak to bolo firemné auto tak napísať do danej firmy aj so záznamom - presne ako @nyusika
Ak nemáš video, tak bohužiaľ...tvrdenie proti tvrdeniu. Respektíve sa tým ani nebudú zaoberať
Neviem či sa to stalo v meste či obci. V každom prípade to ŠPZ daj policajtom. Vedia si to podľa mňa preveriť. Možno to aj niekto videl, že vás ohrozil. Niekde býva aj kamera ani nemusia ľudia o tom vedieť. Za pokous to stojí. Chápem, že je to šok. Našťastie sa nič nestalo. Vždy to ale prirodzene človeka vystraší.

Ak nemáš kamerový záznam, tak asi nikomu.. lebo to nemáš ako dokázať. Ak máš kamerový záznam, tak ísť na políciu.