icon

Čo vás najviac znechucuje v reštaurácii?

16. okt 2025

Ahojte, čo vás dokáže v reštaurácii najviac nahnevať a znechutiť? Je niečo, čo by vás prinútilo vstať od stola a odísť?

anonym_83e336
16. okt 2025
@viestta

@anonym_83e336 po tom co som precitala (nielen v tejto diskusii), byt personalom, nemam odvahu takeho rodica upozornovat. Za ten plat mi nestoji dostat sa do konfliktu s nejakou helikopterovou materou...

@viestta sama som pracovala dlhší čas ako provozní v Česku. Pokiaľ sa nám prišiel niekto sťažovať na hluk deti, išla som upozorniť rodičov ja. Boli aj taký aj taký. Ale vždy sa to vyriešilo.

viestta
16. okt 2025
@amdornik

@viestta vieš, množstvo tvojich príspevkov fakt seriózne uznávam, ale prosím ťa, prv než zareaguješ konkrétne na mňa a ešte na správu, ktorá nebola adresovaná tebe, prečítaj si kontext, z čoho vyplýva konkrétna moja odpoveď danej diskutujúcej. Ďakujem

@amdornik dohladala som si na co reagujes. A aj tak trvam na tom co som napisala.
A kedze sa to tyka dietata s hendikepom, tak o to viac. Lebo je rozdiel medzi nevychovancom a hendikepovanym clovekom. A v tomto pripade bez ohladu na vek a prostredie kde sa nachadza

oblecenie99
16. okt 2025

Ja som ako čašníčka brigádovala v kaviarni, a keď bol problém, ktorý sa opakoval, tak to boli naozaj väčšinou deti.. teda ich rodičia. Je až neuveriteľne veľa benevolentných rodičov a teda sme zažili všeličo.. jedna prebaľovala bábätko v strede kaviarne na stole, a keď sme ju prosili, že nech to nerobí, tak sa ešte na nás oborila, že je to naša chyba, lebo nemáme prebaľovací pult. Bolo to pred viac ako desiatimi rokmi, a podnik nebol baby friendly koncept, práve naopak, prečo by sme museli mať pult? Bola dokonca hustá noc, lebo bola akcia Biela noc a ja som jej nemohla povedať, že prečo nesedí doma s tým bábätkom v taký čas a musí byť v rušnom meste v prepchatej kaviarni?

Bežne sa naháńali po celej kaviarni, aj utekali za pult ku nám do kuchyne, jedno také uhánajúce do mňa zozadu vrazilo a mne nakomplet spadlo všetko z tácky na zem a mamička odmietla zaplatiť škodu, ešte bola drzá, jedno dieťa mi prešlo nohu kolobežkou na terase.. to len tak námatkovo, čo si spomeniem.

anonym_00eac6
16. okt 2025
@amdornik

@anonym_00eac6 pre teba platí úplne rovnaká odpoveď ako pre viesttu (o "poschodie vyššie")

@amdornik takže podľa teba rodičia s deťmi majú chodiť len po ihriskách, detských kútikoch... ale nie do reštaurácií, tam deti nepatria, trochu trapný názor.

terezka1947
16. okt 2025
@really8

@anonym_autor ako matka dvoch malych deti ti poviem ze...deti. Ked behaju po restauracii pistia jacia...mam rada pri jedle klud.

@really8 no mňa ako matku dvoch detí nevadia deti,ale kritiku ma rodičia,čo sa tvária,že ich deti sú jediné na svete a po novom-noe sú nevychovane,ale hyperaktívne.
Rodič,najčastejšie matka sedí a nevniva realitu okolo....

amdornik
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@amdornik takže podľa teba rodičia s deťmi majú chodiť len po ihriskách, detských kútikoch... ale nie do reštaurácií, tam deti nepatria, trochu trapný názor.

@anonym_00eac6 do reštaurácie patria deti, ktoré sa vedia chovať. čiže deti, ktoré sedia pri stole alebo sú v detskom kútiku a hrajú sa takým spôsobom, že nerušia všetkých naokolo. od počiatku píšem o vreštiacich a neprispôsobivých deťoch. kopať choď niekam inam. trápna si ty.

beky223
16. okt 2025

Mňa v reštaurácii tiež vytáčajú deti, tie vlastné 🤣 ak si to chcem "užiť", radšej si objednám donášku...

amdornik
16. okt 2025
@oblecenie99

Ja som ako čašníčka brigádovala v kaviarni, a keď bol problém, ktorý sa opakoval, tak to boli naozaj väčšinou deti.. teda ich rodičia. Je až neuveriteľne veľa benevolentných rodičov a teda sme zažili všeličo.. jedna prebaľovala bábätko v strede kaviarne na stole, a keď sme ju prosili, že nech to nerobí, tak sa ešte na nás oborila, že je to naša chyba, lebo nemáme prebaľovací pult. Bolo to pred viac ako desiatimi rokmi, a podnik nebol baby friendly koncept, práve naopak, prečo by sme museli mať pult? Bola dokonca hustá noc, lebo bola akcia Biela noc a ja som jej nemohla povedať, že prečo nesedí doma s tým bábätkom v taký čas a musí byť v rušnom meste v prepchatej kaviarni?

Bežne sa naháńali po celej kaviarni, aj utekali za pult ku nám do kuchyne, jedno také uhánajúce do mňa zozadu vrazilo a mne nakomplet spadlo všetko z tácky na zem a mamička odmietla zaplatiť škodu, ešte bola drzá, jedno dieťa mi prešlo nohu kolobežkou na terase.. to len tak námatkovo, čo si spomeniem.

@terezka1947 ale veď všetky do jednej, ktoré píšeme o tom, že nám vadia deti, píšeme v podstate o tom istom... čiže nevychované deti a ich rodičia, ktorí si ich nevedia upratať a nevedia odhadnúť, kedy je "čas" vziať dieťa do reštaurácie. ale stále tu nájdeš niekoľko nechápavých osôb, ktoré si potrebujú kopnúť.

mimochodom, mám v mojom meste veľmi obľúbenú reštauráciu, kde teda vynikajúco varia, aj cenovo vyššia, ale raz za čas teda stojí za to. chodím tam veľmi často. je tam detský kútik a bežne sú tam deti. bola som tam hádam už aj 100x za posledné roky, no len zo 3-4x sa stalo, že tam vážne boli nepríjemní spratkovia a rodičia, ktorí si asi mysleli, že ich decko je pupok sveta. šlo o situácie, ktoré opisuje napríklad aj
@oblecenie99
a to do takej miery, že jedno decko lietalo ako šialené po reštaurácii (nemalo diagnózu, čo fakt usudzujem podľa toho, ako reagovalo v podstate po celý čas. to dieťa veľmi dobre vedelo, čo robí, rodičia sa hrali na hluchých, ostatných to obťažovalo). no ale to som chcela - vyšla z kuchyne obsluha s taniermi s jedlom, tak jej vletelo pod nohy, mala čo robiť, aby to ustála aj s tými taniermi (šťastie, že niesla len dva, v každej ruke jeden)... až vtedy pani matka ráčila vstať, prišla k decku a: ale to nesmieš tomáško (meno vymyslené), vidíš, skoro si tetu zhodil... tomáško sa jej vytrhol z ruky a lietal ako šibnutý znova. ja som len oči otvárala, nebyť tam môjho muža, tak idem za ňou a ja by som ju požiadala, nech si decku uprace.

okrem tých 3-4x sa stalo viackrát, že dieťa zapiští alebo niečo zakričí, ale, našťastie, tam mali uvedomelých rodičov, ktorí ich ihneď utíšili a vysvetlili, že tam sa papá a tam nesmú tak kričať.

to len na vysvetlenie, aby aj nechápavé pochopili, ako sme to (myslím, že väčšina) s tými deťmi mysleli.

anonym_29f091
16. okt 2025
@januska12323

Nikto nespomenul psa sediaceho za stolom, ktorému dávali jesť rovno z taniera? 🤢

@januska12323 psicek nevadi, len tie detiska, no 🫣🤣

anonym_00eac6
16. okt 2025
@amdornik

@anonym_00eac6 do reštaurácie patria deti, ktoré sa vedia chovať. čiže deti, ktoré sedia pri stole alebo sú v detskom kútiku a hrajú sa takým spôsobom, že nerušia všetkých naokolo. od počiatku píšem o vreštiacich a neprispôsobivých deťoch. kopať choď niekam inam. trápna si ty.

@amdornik nekopem, reagujem na tvoje trápne komenty. Podľa tvojich reakcií a temperamentu by si mala jesť doma a nie v reštauráciách.

amdornik
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@amdornik nekopem, reagujem na tvoje trápne komenty. Podľa tvojich reakcií a temperamentu by si mala jesť doma a nie v reštauráciách.

@anonym_00eac6 môj temperament je úplne v poriadku. a s tým donekonečna opakovaným "trápnym" si už vážne smiešna.
ja sa v reštaurácii viem správať a moje potomstvo takisto. ak mám chuť na kvalitné jedlo, zájdem si do reštaurácie a nejaký úbohý anonym, ktorý sa bojí odkryť svoj koníkovský nick, mi nebude navrhovať, kde by som ja mala jesť.
do reštaurácie nech nejde ten, čo sa nevie správať. a to platí aj o príliš hlučných dospelých, samozrejme.

anonym_589c72
16. okt 2025
@viestta

@amdornik Preco nebrat dieta do restauracie? Iste, slusne sa spravat pri stole sa dieta nauci doma (aspon by sa malo naucit aj stolovat aj jest kulturne doma) ale tak isto si potrebuje "otukat" aj ine prostredie ako je detske ihrisko a domacnost. Dieta, ktore je doma naucene sa slusne spravat pri stole, bude slusne aj v restauracii. To, ktore tak naucene nie je, tak pobehuje, vresti. Jasne, ze ziadat od dvojrocneho dietata aby vydrzalo sediet pol hodinu kym mu donesu jedlo je asi sci-fi, ale od isteho veku to zvladne v pohode kazde. Je ale na rodicoch aby ho to naucili. Nas chodil na dovolenky, kde sme sa stravovali v hoteli alebo v restauraciach od dvoch rokov. A nikdy nelietal ako besny a ked aj mrncal alebo mal hlasne prejavy, tak len preto lebo mu bolo dlho cakat. Ale to sme hned riesili tak aby nerusil.

@viestta v dnešnej dobe je pre väčšinu matiek nepochopitelne, že by dieta malo počas jedla sedieť pri stole. Doma za ním lietajú s tanierom po celom byte a deti sú potom nesmierne prekvapene, keď začnú chodiť do škôlky, že počas jedla nemôžu behať a ucitelka ich nebude naháňať s lyžicou. Sú reštaurácie, kde počuješ jacanie deti , už keď sa k nim priblížiť. Rodicia ich ignorujú a my ich už odchádzame. Našťastie je v dnešnej dobe dosť takých, kde sa dá najesť v klude

anonym_589c72
16. okt 2025
@amdornik

@terezka1947 ale veď všetky do jednej, ktoré píšeme o tom, že nám vadia deti, píšeme v podstate o tom istom... čiže nevychované deti a ich rodičia, ktorí si ich nevedia upratať a nevedia odhadnúť, kedy je "čas" vziať dieťa do reštaurácie. ale stále tu nájdeš niekoľko nechápavých osôb, ktoré si potrebujú kopnúť.

mimochodom, mám v mojom meste veľmi obľúbenú reštauráciu, kde teda vynikajúco varia, aj cenovo vyššia, ale raz za čas teda stojí za to. chodím tam veľmi často. je tam detský kútik a bežne sú tam deti. bola som tam hádam už aj 100x za posledné roky, no len zo 3-4x sa stalo, že tam vážne boli nepríjemní spratkovia a rodičia, ktorí si asi mysleli, že ich decko je pupok sveta. šlo o situácie, ktoré opisuje napríklad aj
@oblecenie99
a to do takej miery, že jedno decko lietalo ako šialené po reštaurácii (nemalo diagnózu, čo fakt usudzujem podľa toho, ako reagovalo v podstate po celý čas. to dieťa veľmi dobre vedelo, čo robí, rodičia sa hrali na hluchých, ostatných to obťažovalo). no ale to som chcela - vyšla z kuchyne obsluha s taniermi s jedlom, tak jej vletelo pod nohy, mala čo robiť, aby to ustála aj s tými taniermi (šťastie, že niesla len dva, v každej ruke jeden)... až vtedy pani matka ráčila vstať, prišla k decku a: ale to nesmieš tomáško (meno vymyslené), vidíš, skoro si tetu zhodil... tomáško sa jej vytrhol z ruky a lietal ako šibnutý znova. ja som len oči otvárala, nebyť tam môjho muža, tak idem za ňou a ja by som ju požiadala, nech si decku uprace.

okrem tých 3-4x sa stalo viackrát, že dieťa zapiští alebo niečo zakričí, ale, našťastie, tam mali uvedomelých rodičov, ktorí ich ihneď utíšili a vysvetlili, že tam sa papá a tam nesmú tak kričať.

to len na vysvetlenie, aby aj nechápavé pochopili, ako sme to (myslím, že väčšina) s tými deťmi mysleli.

@amdornik asi by bolo lepšie, keby si to aj nakreslila, lebo kto nechce pochopiť, nepochopí. Tým ťažšie chápajúcim v leporelo verzii

amdornik
16. okt 2025
@anonym_589c72

@amdornik asi by bolo lepšie, keby si to aj nakreslila, lebo kto nechce pochopiť, nepochopí. Tým ťažšie chápajúcim v leporelo verzii

@anonym_589c72 ja myslím, že niektorým už ani to nepomôže. tu idú v mnohých diskusiách z extrému do extrému. niektoré sa doslova snažia diskutujúcich vytočiť, asi si honia ego a riešia nejaké nedokonalosti.. mne to nevadí. ja pokojne vysvetlím, raz, dva razy, aj päťkrát, ak mám čas. a potom už nemienim reagovať. kto chce, pochopí, kto nechce, bude neustále rýpať 🙂

anonym_00eac6
16. okt 2025
@amdornik

@anonym_00eac6 môj temperament je úplne v poriadku. a s tým donekonečna opakovaným "trápnym" si už vážne smiešna.
ja sa v reštaurácii viem správať a moje potomstvo takisto. ak mám chuť na kvalitné jedlo, zájdem si do reštaurácie a nejaký úbohý anonym, ktorý sa bojí odkryť svoj koníkovský nick, mi nebude navrhovať, kde by som ja mala jesť.
do reštaurácie nech nejde ten, čo sa nevie správať. a to platí aj o príliš hlučných dospelých, samozrejme.

@amdornik úbohá si ty a si rovnaký anonym ako ja, len založený pred pár dňami 🙂

lienka.7
16. okt 2025
@anonym_e4f7e7

@diamand2326 mňa by Melanta zaujímalo, či by si hendikepované deti aj z dopravných prostriedkov vykázala, veď predsa každý chce kľudne cestovať nie sa na postihnuté dieťa, čo si zakričí pozerať. Alebo napríklad z obchodov, vyhradiť pre matky s hendikepovanými deťmi otváracie hodiny po záverečnej, aby sa zdraví a múdri ľudia nemuseli pozerať a chudáci trpieť takéto deti. ?? Keď už sa raz za takú múdri pokladáš, tak nám ostatným daj vedieť. 😁🙋

@anonym_e4f7e7 práva mame všetci ale rozum a empatiu voči okoliu iba niektorí. A co sa tyka dopravy, pokial ju hendikepovane dieta nezvláda, ma narok na príspevok na dopravu. A vrieskajuce dieta mi vadí rovnako v autobuse ako aj v reštaurácii. Je jedno, či má nejaký hendikep alebo nie. A vieš, kde má rozčuľuju uplne najviac? V lietadle!

anonym_29f091
16. okt 2025
@catherinah

Ja som asi jediná, ktorej deti vôbec nevadia. Ja som šťastná, ze to nie je to MOJE 😀
Mne vadia veci ohľadom jedla, ak nie je chutné, alebo je moc mastné, presolene a pod.
Veľmi do restiky nechodíme, ale ked už, tak si chcem za tie peniaze dat nieco, co si vychutnám a co si doma nerobievame.

@catherinah no Ty si ako ja 🙂. Kolkokrat si poviem, fuuuha, maju to tazke, nastastie to nie je moje dieta..🤭 A raz sme boli s muzom a detmi na nejakej akcii z prace, nieco ako family day a maju tam viacero kolegov s 3,4,5 detmi. Tak si cakame v hale, kym nas pustia dnu a zrazu tresk, taky ten kryt z radiatora spadol a kolegova zena aj s tym kolegom, hned reakcia, zeeee...to nie nase? Faaakt? Konecne sa stalo, ze prvy incident nesposobilo ich dieta. A hadajtie, cie to bolo? No nase 🙃😅🤣. Inak nase celkom ludia chvalia, ze su dobri, zlati, hoci mne to tak nepride. Ale niekedy je to ok a niekedy su ako z divych vajec. Uz sa mi stalo, ze som volala muzovi, aby mi prisiel jedno zobrat, lebo mi lietali po predajni a ja som skusala v kabinke nohavice. Boli sme s nimi na tanecnej a kym som cakala na starsiu, kym skonci, tak s mensimi som sa rozhodla ist do OC, ze si konecne skusim nejake nohavice, no nebol to dobry napad. A ja cela dopotena, zuriva, zufala, cela cervena, no to bol zazitok...🫣. No hej, ja chapem, co myslite, ze rodicia maju na salame. No my nemame, ale aj tak sa obcas stane, ze nevedia, co so sebou a Ty nevies, co s nimi. Tak jedlo objednane v restike, tak neodidem, ale tak niekto z nas vzdy zasahuje.

amdornik
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@amdornik úbohá si ty a si rovnaký anonym ako ja, len založený pred pár dňami 🙂

@anonym_00eac6 len daj pozor, aby ťa neroztrhlo 🙄

luccija
16. okt 2025

@anonym_autor ja som celkom tolerantná, ale neznášam špinavý obrus a hlavne, keď zboku reštaurácie sedia na pivových prepravkach fajčia a vidím ako sú špinavo oblečení to ma vždy znechutí.V poslednom čase chodíme len na 2 miesta úplne ma prešla chuť do reštaurácií.

liv1
16. okt 2025

Vrestiace dieta je jedna vec, ale dalsia je su tie hlucne rozpravky alebo videa co im pustaju. To je obcas este horsie 😅. A potom sa cez to prekrikuju. Mali sme to mesiac dozadu v Permone na ranajkach. Akoze otras. Ja sa obcas udrzim, ako aj tentokrat, ale teda vacsinou slusne vyjadrim co si myslim 😁. Alebo proste poziadam. No a zvacsa je mi vyhovene.

A este nemam rada, ked ide na mna dym zo susedneho stola na terasach.. viem ze hulenie je tam dovolene, ale teda fakt nic moc ak tahaju jednu od druhej.

anonym_00eac6
16. okt 2025
@amdornik

@anonym_00eac6 len daj pozor, aby ťa neroztrhlo 🙄

@amdornik ja som kľudná 🙂 Ty potrebuješ skľudniť hormón, možno niečo silnejšie na predpis, keď ťa dokážu vytáčať cudzie deti.

sulavikova
16. okt 2025

@anonym_autor Zrejme zopakujem predchádzajúce príspevky: hlučná komunikácia, rozmaznané a upišťané deti, oduté čašníčky, špina a jedlo, ktoré nie je čerstvé.

betulinka1
16. okt 2025

@anonym_autor za mna obsluha. Mam co to pocestovane po svete ale za mna sme s obsluhou najhorší. Do obsluhy ratam aj stav stolov, wc, nie len spravanie k zákazníkom a dlzku doby čakania. Jaaaaj a vlas v jedle. Akoze na vzdy vratim ale ine uz nechcem radsej.

anonym_83e336
16. okt 2025
@januska12323

Nikto nespomenul psa sediaceho za stolom, ktorému dávali jesť rovno z taniera? 🤢

@januska12323 väčšina reštaurácii nieje dog-friendly.

anonym_68b223
16. okt 2025
@liv1

Vrestiace dieta je jedna vec, ale dalsia je su tie hlucne rozpravky alebo videa co im pustaju. To je obcas este horsie 😅. A potom sa cez to prekrikuju. Mali sme to mesiac dozadu v Permone na ranajkach. Akoze otras. Ja sa obcas udrzim, ako aj tentokrat, ale teda vacsinou slusne vyjadrim co si myslim 😁. Alebo proste poziadam. No a zvacsa je mi vyhovene.

A este nemam rada, ked ide na mna dym zo susedneho stola na terasach.. viem ze hulenie je tam dovolene, ale teda fakt nic moc ak tahaju jednu od druhej.

@liv1 fajčiari mi nevadia, lebo viem, že to je dovolené tak tam nechodím.Vadia mi deti, ktoré sa nudia povyberaku špáradlá hrajú sa s nimi a potom ich matka vráti naspäť.Mne stačilo na dovolenke ako deti jedia ...malé deti rodičia pekne jedia nič si nevšímajú a mini dieťa si rukami berie cestoviny celé špinavé a ruky si utierali do obrusu, alebo seba.Ja som vždy deti radšej kŕmila nech nie je jedlo po stoličkách.Vzdy, keď sme išli na večeru som sa musela pozrieť či nie sú zbytky na stoličke.

muzula
16. okt 2025

@anonym_00eac6, citaj s porozumenim. Nikomu nevadi "dzavot" deti, ludom vado ich huronsky skrek a pobehovanie a to konkretne v restauracii.

mandzula
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@amdornik ja som kľudná 🙂 Ty potrebuješ skľudniť hormón, možno niečo silnejšie na predpis, keď ťa dokážu vytáčať cudzie deti.

@anonym_00eac6 Taká koníkovská klasika - keď sa minú argumenty, nastupuje odporúčanie liečby. Hovorí to však viac o tebe ako o tom, ktorému ju odporúčaš.

anonym_d36f62
16. okt 2025
@viestta

Ked to tu tak citam, tak vacsine vadi to, na co personal restauracie ma skoro nulovy dosah. Obtazujuceho opilca vyhodit moze, upratat lepsie, moze tiez, aj podavat chutne a teple jedla, umyt lepsie taniere, to vsetko je zalezitost personalu, ale na to aby deti neobtazovali hosti su tam ich rodicia. Takze problem je v radoch nas, v (niektorych) zakaznikoch.

@viestta teraz trochu odbočím,to máš ako v Lidli 😄 zákazníci sa furt sťažujú na bordel a robia ho sami,

liv1
16. okt 2025
@anonym_d36f62

@viestta teraz trochu odbočím,to máš ako v Lidli 😄 zákazníci sa furt sťažujú na bordel a robia ho sami,

@anonym_d36f62 asi sa stazuju ti, ktori ho nerobia ci? 😀

anonym_d36f62
16. okt 2025
@liv1

@anonym_d36f62 asi sa stazuju ti, ktori ho nerobia ci? 😀

@liv1 sťažujú sa hlavne tí čo tam nechodia a lidle obchádzajú na kilometre