icon

Čo vás najviac znechucuje v reštaurácii?

16. okt 2025

Ahojte, čo vás dokáže v reštaurácii najviac nahnevať a znechutiť? Je niečo, čo by vás prinútilo vstať od stola a odísť?

sense
16. okt 2025

Keď sú čašníci nevsimavi, s idú 5x okolo ignorujú ťa, lebo to nepatrí pod ich rajon

alenka58
16. okt 2025

chodím s rodinou len do cca do 5 reštaurácií dookola ktoré mi vyhovujú, je tam skvelá obsluha, výborne varia a nie je tam hurhaj, takže nemám sa na čo sťažovať

anonym_5eba1e
16. okt 2025

My sme vylucili vela restik kde sme boli stali zakaznici kvoli zhorsenej kvalite jedla. Kvalita sa zhorsila, ale ceny vzrastli.
Potom sme vylucili zopar na zaklade zhorsenej obsluhy. Zmeny personalu, absencia riadenia (aj ked pozname majitela). Sa nebudem niekomu doprosovat ze chcem zaplatit.

Ak by som nemala objednane, tak urcite odchadzam: ak by ma personal ignoroval, ak by sa k nam posadili hlucni neohladuplni hostia (caaavo na telefone, hlasne pozeranie nejakych videi, neupratane deti) a zvierata (pes...).
Ked je "chyza" spinava, odchadzam uz pred sadnutim za stol, alebo bezprostredne po spozorovani takeho stavu.
A ked mam problem s jedlom (vlas, mucha, cervik), necham, vratim ho s vysvetlenim aky je problem, ale uz nechcem nahrazku a nikdy viac tam nejdem.

Chronicky neznasam pohar, ktory sice je "umyty", ale su tam odtlacky ruzu od predchadzajucej zakaznicky a casnik si to akosi nevsimol. A vo vseobecnosti neznasam mokre pohahe, z ktorych este kvapka voda (do drinku - vina, coly, limonady).

simca06022011
16. okt 2025

inak mna napadlo este... neviem ci to niekto sleduje.. ale niekedy napr misky a taniere tak nosia ze omacaju v polievke to co nesu nad tym.. :DDD moj otec za to vzdy cirkus robi (napr polozia jedno na druhe a tak to nesu a ten spodok misky/taniera na vrchu sa pekne namoci do jedla)

anonym_5eba1e
16. okt 2025
@simca06022011

inak mna napadlo este... neviem ci to niekto sleduje.. ale niekedy napr misky a taniere tak nosia ze omacaju v polievke to co nesu nad tym.. :DDD moj otec za to vzdy cirkus robi (napr polozia jedno na druhe a tak to nesu a ten spodok misky/taniera na vrchu sa pekne namoci do jedla)

@simca06022011 Presne. A to este nevies, kde ten tanier (namoceny v polievke) pred tym stal...fuj.

jana_eyre_2
16. okt 2025
@mandzula

@jana_eyre_2 vieš čo, ja bývam nad kaviarňou, kde sa poobede stretávajú rodičia berúci si deti zo škôlky. Musím vtedy zatvárať okná, lebo tie deti jačia, akoby ich z kože drali. Ja by som to svojmu dieťaťu proste nedovolila, pretože viem, že u seba doma si chce človek po práci oddýchnuť. Dnes je to, bohužiaľ, v mnohých prípadoch tak, že dieťa je doslova boh a na jeho "práva" sa nesiaha, lebo rešpektujúca výchova. Rešpekt k iným však chýba.

@mandzula ja bývam oproti tescu a teda dospelých nervóznych ľudí vnímam omnoho horsie ako deti.. totiž u detí sa také správanie dá pochopiť, najmä ak sú vonku už naozaj niekde paru vypustiť musia..

anonym_e4f7e7
16. okt 2025

@anonym_autor preboha, mne sa až nechce po týchto komentoch ísť sa najesť do reštaurácie, mám pocit že spolustolujúci majú maniere ako princezna anglicka. V reštike neznesú deti, fajčiarov, diskutujúcich čašníkov, neupravené jedlo, obrusy musia byť tip top, všetko čistučke, pokorný personal a usmievajú sa aj záchody, prostredie, výzdoba, poháre, taniere, vzduch, všetko ligotavé ... A to všetko v cene povedzme jednej pizze a coca coly? 😁 Nebolo by riešením najesť sa doma a neotravovať si deň návštevou reštaurácie? doma si to môžete pripraviť na striebornom podnose a pustiť si ku žuvaniu aj Beethovena. Alebo by ste sa mohli skúsiť vydať do kráľovskej rodiny, tam sa Vaše požiadavky budú plniť.

mandzula
16. okt 2025
@jana_eyre_2

@mandzula ja bývam oproti tescu a teda dospelých nervóznych ľudí vnímam omnoho horsie ako deti.. totiž u detí sa také správanie dá pochopiť, najmä ak sú vonku už naozaj niekde paru vypustiť musia..

@jana_eyre_2 ja nevidim dovod, aby jacali kdekolvek. Bezny dzavot mi, samozrejme, nevadi, ale bezbrehe jacanie ano. Nas si dospelaci vzdy upratali a spomina to aj manzel zijuci ako dieta na sidlisku. Podchvilou sa niekto vyklonil z okna a upozornil ich, ze nema potrebu byt v pavilone opic. Dnes je to nepredstavitelne, kult dietata je extremne silny.

mandzula
16. okt 2025
@anonym_e4f7e7

@anonym_autor preboha, mne sa až nechce po týchto komentoch ísť sa najesť do reštaurácie, mám pocit že spolustolujúci majú maniere ako princezna anglicka. V reštike neznesú deti, fajčiarov, diskutujúcich čašníkov, neupravené jedlo, obrusy musia byť tip top, všetko čistučke, pokorný personal a usmievajú sa aj záchody, prostredie, výzdoba, poháre, taniere, vzduch, všetko ligotavé ... A to všetko v cene povedzme jednej pizze a coca coly? 😁 Nebolo by riešením najesť sa doma a neotravovať si deň návštevou reštaurácie? doma si to môžete pripraviť na striebornom podnose a pustiť si ku žuvaniu aj Beethovena. Alebo by ste sa mohli skúsiť vydať do kráľovskej rodiny, tam sa Vaše požiadavky budú plniť.

@anonym_e4f7e7 samozrejme, ze ma clovek poziadavky, ide predsa o sluzbu, za ktoru si plati, nie je to charita, ktorou si majitel cisti karmu.

anonym_00eac6
16. okt 2025
@mandzula

@anonym_00eac6 Taká koníkovská klasika - keď sa minú argumenty, nastupuje odporúčanie liečby. Hovorí to však viac o tebe ako o tom, ktorému ju odporúčaš.

@mandzula keď myslíš, já nemám problém s deťmi v reštauráciách ani mi nevadí pod oknom ich džavot. Hlavne si nedovolím napísať, aby rodičia socializovali svoje deti na ihrisku, detských kútikoch.... a nebrali ich do reštaurácií, to je vrchol netolerantnosti.
Keď vám vadia deti seďte doma, alebo ako ty zatvárajte pred nimi okná.

nufafa
16. okt 2025

Ja sa opýtam na iné.. odkedy je ten vek detí, kedy už konečne nejacia a nepistia? 🙃

mandzula
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@mandzula keď myslíš, já nemám problém s deťmi v reštauráciách ani mi nevadí pod oknom ich džavot. Hlavne si nedovolím napísať, aby rodičia socializovali svoje deti na ihrisku, detských kútikoch.... a nebrali ich do reštaurácií, to je vrchol netolerantnosti.
Keď vám vadia deti seďte doma, alebo ako ty zatvárajte pred nimi okná.

@anonym_00eac6 a co je zle na zavreti okien, ked mi vadi hluk? Mam sa tvarit, ze decibely su ok, ked ich produkuju deti? Mozu deti naozaj vsetko len preto, ze su deti? Potom tu mame dospelakov, ktori vidia len seba. Vychova k tolerancii sa zacina v detstve.

kalifka
16. okt 2025

neznášam:
* čašník, ktorý nemá ani páru, aké jedlo sa podáva
* drzá obsluha
* nevychované deti

anonym_5eba1e
16. okt 2025
@anonym_e4f7e7

@anonym_e4f7e7 Casnicka?

viestta
16. okt 2025
@nufafa

Ja sa opýtam na iné.. odkedy je ten vek detí, kedy už konečne nejacia a nepistia? 🙃

@nufafa ked sa zacnu za vsetko zduvat, prevracat oci stlpkom a vsetko ofrflu. Sice bez dovodu ale uz len z principu

jana_eyre_2
16. okt 2025
@nufafa

@nufafa no niektoré také deti nikdy ani nemali 🤷🏻‍♀️ ale zväčša to končí pubertou, tam sa vrieska zase z iných dôvodov.. potom si človek vraví aké to bolo fajn keď boli malí..

lienka.7
16. okt 2025
@mandzula

@jana_eyre_2 ja nevidim dovod, aby jacali kdekolvek. Bezny dzavot mi, samozrejme, nevadi, ale bezbrehe jacanie ano. Nas si dospelaci vzdy upratali a spomina to aj manzel zijuci ako dieta na sidlisku. Podchvilou sa niekto vyklonil z okna a upozornil ich, ze nema potrebu byt v pavilone opic. Dnes je to nepredstavitelne, kult dietata je extremne silny.

@mandzula presne tak, aj ja si to z detstva pamätám. Z prvého poschodia na nás zreval dedo z okna, ze co jacime jak paviani a aby sme boli ticho! A nikto si nedovolil ani ceknut, ani rodicia. To teraz? Dôjde ti sibnuta matka vybuchavat, aby si sa laskavo nestarala do jej deti. To, ze robia bordel na chodbe ze sa trasie celý panelák (buchaju po zabradli a pod.) je podla nej ôk. Predsa sú to deti. Podotýkam 10-12 rocne a BEZ diagnózy!

mandzula
16. okt 2025
@lienka.7

@mandzula presne tak, aj ja si to z detstva pamätám. Z prvého poschodia na nás zreval dedo z okna, ze co jacime jak paviani a aby sme boli ticho! A nikto si nedovolil ani ceknut, ani rodicia. To teraz? Dôjde ti sibnuta matka vybuchavat, aby si sa laskavo nestarala do jej deti. To, ze robia bordel na chodbe ze sa trasie celý panelák (buchaju po zabradli a pod.) je podla nej ôk. Predsa sú to deti. Podotýkam 10-12 rocne a BEZ diagnózy!

@lienka.7 ale potom vyobliekaju deti na vystupenie ku dnu ucty k starsim, kde deti zaspievaju, zarecituju, zatancuju, rodicia ich pofotia, pochvalia sa na sockach. To je presne ich predstava preukazovania ucty, a nielen k starsim.

liv1
16. okt 2025
@anonym_d36f62

@liv1 sťažujú sa hlavne tí čo tam nechodia a lidle obchádzajú na kilometre

@anonym_d36f62 neviem ci sa rozumieme. Ak niekto tvrdi ze je v lidli bordel, no tak tam asi bol 😁 ci? A za dalsie budem sa opakovat, stazovat sa bude ten, ktory tam ten bordel nerobi predpokladam 😁

anonym_d36f62
16. okt 2025
@liv1

@anonym_d36f62 neviem ci sa rozumieme. Ak niekto tvrdi ze je v lidli bordel, no tak tam asi bol 😁 ci? A za dalsie budem sa opakovat, stazovat sa bude ten, ktory tam ten bordel nerobi predpokladam 😁

@liv1 rozumieme, však v Tom je ten háčik

anonym_6f44ab
16. okt 2025

Jednoznačne cena, kvôli tomu do reštaurácie nechodíme.

anonym_00eac6
16. okt 2025
@mandzula

@anonym_00eac6 a co je zle na zavreti okien, ked mi vadi hluk? Mam sa tvarit, ze decibely su ok, ked ich produkuju deti? Mozu deti naozaj vsetko len preto, ze su deti? Potom tu mame dospelakov, ktori vidia len seba. Vychova k tolerancii sa zacina v detstve.

@mandzula neviem koľko máš detí, ale pri 2,3 deťoch je normálne, že sú hlasnejšie a niektoré matky to ani nevnímajú. Čo príde tebe hlasné iným príde akceptovatelné o tom je tolerancia u detí, pri dospelých je to samozrejme o inom.
Inak väčšinou s tvojimi názormi súhlasím a rada ich čítam, ale v tomto sa nezhodneme.

mandzula
16. okt 2025
@anonym_00eac6

@mandzula neviem koľko máš detí, ale pri 2,3 deťoch je normálne, že sú hlasnejšie a niektoré matky to ani nevnímajú. Čo príde tebe hlasné iným príde akceptovatelné o tom je tolerancia u detí, pri dospelých je to samozrejme o inom.
Inak väčšinou s tvojimi názormi súhlasím a rada ich čítam, ale v tomto sa nezhodneme.

@anonym_00eac6 nevadi, to je poriadku. Mam jedno, uz dospele, no vzdy som vnimala, ze inym mozu jeho prejavy vadit a primerane prostrediu a situacii som ich korigovala, som totiz znacne empaticky tvor, viem sa vcitit do potrieb inych.

anonym_afe5bc
16. okt 2025

u nas sa v restike vykakalo asi 4r dieta a ked casnicka povedala rodicom oni hi hi hi, ha ha ha a kazali upratat casnicke....normalne to neriesili pritom dievca si normalne stiahlo oblecenie a cuplo pod stol....ale to bol uz extrem.Nakoniec to upratovala casnicka

basska_b
16. okt 2025

Citam si diskusiu a myslim, ze existuje snad 1000 odtienov toho, co pomenuvate "deti vrestia/vystrajaju" 😃 takze kazdy mame limit niekde inde. Ja uz veru s detmi do restiky nechodim... stale trpnut, aby nedajboh nieco hlasno nepovedali alebo im nepadlo na zem... dakujem pekne, to sa clovek ani nenaje. Ale mam rada baby-friendly restauracie, poupratujem stol aj pod stolom, ak nieco padne a necham aj pekne sprepitne.
Ja odidem v pripade arogantnej obsluhy alebo pripaleneho/pokazeneho jedla.

terezka1947
16. okt 2025

No ale k téme,čo mi v reštaurácii vadí.
Špinavý stôl,neslusna obsluha a jedlo,kt.je neadekvátne cene.
Nemyslím menu za 7e. Ale jedlo,kt.sa hra na niečo cenou,no zďaleka nie chuťou.

terezka1947
16. okt 2025

A ešte k tým deťom.
Mne nevadí,že deti rozprávajú,záplaču,zakricia....stačí mi,že rodičia to nejako riešia a snažia ukocirovat.
Ak však vidím pobehujuce a kricuace deti,rodičov sedieť a vychutnávať rozhovor a jedlo a ja sa bojím o tie ich deti,že spadnú,niečo na seba zhodia, o svoje oblečenie,či musím dávať pozor,aby mne nerozbili tanier,či pohár,keď buchnú do stola,toto je cez čiaru.
No ale čo chceme....nevychovaný rodič ťažko môže vychovávať dieťa.

anonym_7c5129
16. okt 2025

@anonym_autor uvrieskane decka

amdornik
16. okt 2025
@terezka1947

A ešte k tým deťom.
Mne nevadí,že deti rozprávajú,záplaču,zakricia....stačí mi,že rodičia to nejako riešia a snažia ukocirovat.
Ak však vidím pobehujuce a kricuace deti,rodičov sedieť a vychutnávať rozhovor a jedlo a ja sa bojím o tie ich deti,že spadnú,niečo na seba zhodia, o svoje oblečenie,či musím dávať pozor,aby mne nerozbili tanier,či pohár,keď buchnú do stola,toto je cez čiaru.

@terezka1947 presne tak 😉

mandzula
16. okt 2025
@terezka1947

A ešte k tým deťom.

@terezka1947 V tomto mi hovoris z duse. Chapem, ze dieta je proste dieta, uci sa, ako zit v spolocnosti, a moja trpezlivost sa odvija presne od toho, ako k tomu pristupuje rodic. Ak ma snahu vec riesit, ocenujem to, ak je ignorant, staviam sa k tomu uplne inak.