Čo vás núti stále nakupovať nové oblečenie?

4. dec 2022

Pozrela som si bazár na MK. Konkrétne dámske oblečenie. Nerozumiem tomu, prečo niektoré ženy predávajú toľko použitého šatstva. Keď vidím ten strih, materiál a dizajn...no sú to handry. Čo núti ženy nakupovať stále takéto veci, keď si to podľa popisu oblečú len raz alebo vôbec? Prečo vôbec prinesú z obchodu takú nevkusnu hrôzu? Veď treba si kúpiť také oblečenie, ktoré mi vyhovuje a budem ho nosiť. A čo sa týka dámskych šiat, nadčasové kúsky sa dajú nosiť roky, či?

jana_eyre_2
4. dec 2022

Stačí si aplikovať túto tvoju vetu "Veď treba si kúpiť také oblečenie, ktoré mi vyhovuje a budem ho nosiť" na každého človeka na MK a zistíš čo ženy motivuje kúpiť si oblečenie. Každemu totiž vyhovuje niečo iné, to čo je pre teba handrou, pre iného nie je a zase naopak.. najlepšie by bolo riešiť len vlastný šatník a nie šatníky ľudí ktorých nepoznáš..

liljana
4. dec 2022

Tiez tomu nerozumiem, ze niekto oplieska svoj prijem na handry, ktore ani nenosi a ktorych vyroba a farbenie najviac znecistuje planetu. Potom place, ze nema na najom, co dat jest detom,... ale plne skrine starych veci, co vysli z mody.

h2
4. dec 2022

Možno si to nekúpili, ale sú to napríklad darčeky od svokry. 😁

autor
4. dec 2022

@jana_eyre_2 tv Hmm, keď im tie handry tak veľmi vyhovujú, prečo ich po jednom oblečení predávajú? A načo im je také množstvo handier? No prezrad, čo ženy "motivuje" kúpiť si nepotrebné oblečenie? Skús odpovedať na otázky. Nevytacaj sa, prosím.

abbey1
4. dec 2022

Hoď sem zopár kúskov z tvojho šatníka. Veď tomu, že pre niekoho to budú tiež nevkusné handry.

majlo1234
4. dec 2022

Mna napriklad priberanie a inak asi nic😃

jana_eyre_2
4. dec 2022

Ja ti to neprezradím, lebo nie som zástupca žien čo nakupujú oblečenie, dokonca ho kupujem malo a len to čo potrebujem.. avšak si myslím, že každý človek sa môže rozhodovať podľa seba a robiť si so svojimi peniazmi a časom čo len chce.. ak ti ide o ekológiu, tak ľudí oslovis skôr menej útočným spôsobom ako takouto diskusiou.. to je len taká nevyžiadana rada 😏

pimpa12
4. dec 2022

Veľa žien motivujte zľava. By si sa čudovala ako na niekoho pôsobí slovo "SALE - 70 percent" a podobne. Takto ľudia nakúpia veci ktoré vôbec nepotrebujú a často je to brak. Platí to pri všetkom nie len pri oblečení. Ďalšími dôvodmi môžu byť nevhodné darčeky alebo zmena postavy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
4. dec 2022

Ako tu uz bolo x-krat napisane, muz si svoje pudy upokoji pohladom na peknu zenu, v zene podobny pocit mozno vyvola prave to nakupovanie. A otazku vkusu riesit netreba, je to kazdeho osobna vec. Niektomu by sa nevkusnym alebo mozno nudnym zdalo tvoje oblecenie, takze hodnoteniu by bolo dobre sa vyhnut, ak chces naozaj riesit otazku potreby nakupovat.

natalala
4. dec 2022

No mam pocit, ze na Slovensku este plati “vela a lacne” pri obleceni/potravinach/hrackach pre deti/topankach atd.
Toto som robila, ked som bola pubertiacka, ale teraz si radsej kupim 3-4 kvalitne veci ako 15 handier napr z vypredaja, len preto, ze su lacne alebo radsej investujem do kvalitnych topanok ako mat milion nepohodlnych z nejakej umeliny a riesit otlaky 🙈

jenn7
4. dec 2022

Lebo vela zien nejde po kvalite ale po kvantite. Myslia si, cim viac v skrini tym lepsie a opak je pravdou. Ja nam velmi malo oblecenia, ale su to drahsie a hlavne kombinovatelne veci a tym padom nevyzeram ze nosim stale to iste. Tiez nie som fanusik tych preplnenych skrin lacnymi handrami.

tykat
4. dec 2022

Tak niekto ti berie ako zivotny styl, tocit neustale oblecenie, mat tie iste veci vo viacerych farbach, sledovat trendy, vysku a tvar opatkov, dlzku a sirku nohavic, sukni...proste ich to bavi. Co nenosia predaju, peniaze z predaja znova daju do noveho a tak dookola.

Mna toto vobec nebavi, kupujem oblecenie nepodliehajuce mode, kvalitne materialy, vyhotovenie, lahko kombinovatelne, odolne noseniu... za cizmy dam kludne 200€ ale su topkvalita.

lenkakravcova
4. dec 2022

Ja som si menila šatník asi 2x celý, takže považujem za normálne mat inzeráty na oblečenie. Okrem toho pri každom tehotenstve kupujem a predávam. Lebo zatiaľ som nikdy nepribrala úplne rovnako v rovnakom ročnom období, tak asi zbytočné budem mať letné nohavice, nosené počas tehotenstva, veľkosti L ďalších 20 rokov v skrini (ze keby náhodou), keď normálne nosím S.

gabika0825
4. dec 2022

Ja osobne som bola tiež taká keď som mala 20-25 😁 neskôr som už nemala kde oblecenie dávať a tak som to trosku obmedzila a popredavala alebo podarovala po kamoskach, teraz som v takom štádiu že je mi ľúto aj vyhodiť za oblecenie veľa peňazí, ja sama si kupim aj lacnejšiu vec (handru) ale viem že ju mám k čomu obliecť. Mám taký elegantnejší štýl takze mi veci k sebe navzájom pasujú. Ale napríklad na topánkach a kabelkách nešetrim, tam idem naozaj na kvalitu a na funkčnosť. Ale občas mám takú chut si pokúpiť aj nejaké veci ktoré viem že oblečiem možno 2x 😄 ale keď má niečo už po 100 rokoch v obchode zaujme tak prečo nie. Pokial to teda nie je na bežnom poriadku tak nevidim na tom nič, sme ženy 😀

janetinka27
4. dec 2022

mozno si v obchode saty dokladne nevyskysaju a kvoli vyraznej zlave to prostekupia. aj toto, aj toto, tamto. a doma zistia, ze je to handra, ze im to vzadu odstava, ze im to netvaruje postavu atd

katka700
4. dec 2022

Úplne s tebou súhlasím až na tú poslednú vetu že nadčasové kúsky sa dajú nosiť roky. Vysvetli čo je podľa teba nadčasový kúsok. Jediné čo ma napadne je sako Chanel strihu lebo nemá limec (ktorého tvar sa mení pomaly každú sezónu). Nadčasový kúsok je niečo ako jednorožec. Ani doslova drahé značky nesiju nadčasové kúsky ale stále menia detaily - tvar klopy na saku, limec na košeli, manžety, tvar a výšku pása na sukni. Ľudia ktorý sa vyznajú v móde vedia presne z ktorého roku a ktorej kolekcie je určitý pre laické oko akože univerzálny nadčasový kúsok. Celé roky sa dala nosiť riflovina, mancester 70tych rokov alebo tweed spred 100 rokov. Kvalitná látka ktorá vydrží každodenné nosenie bez známky opotrebovania (vysuchance, zmolky) je dnes vzácna ako jednorožec. Nepodporujem fast fashion ani bezhlave nasledovanie módnych trendov ale nahovárať si že je možné obliekať sa nadčasovo a pritom moderne akebo že 1 nohavice je možné nosiť 10 rokov je nezmysel.

kittykat22
4. dec 2022

Keby si zalozila tuto temu pod svojim nickom, tak ti odpoviem. Ale kedze ides anonymne aby si sa mohla povysovat, tak sa ti vykaslem davat normalnu odpoved.

dilino
4. dec 2022

To čo sa TI nehodí neznamená že sa to nehodí druhému. Ja mám aj secondhand a na začiatku som aj známym odkupovala oblečenie a kúpil si to druhý. To znamená že to čo nechceš TY neznamená že sa to nehodí a nebude to chcieť nikto iný.

autor
4. dec 2022

Nachádzam tu aj inteligentne odpovede, aj odpovede v štýle "trafená hus zagagala". Cieľom diskusie vôbec nemalo byť moje povysovanie sa. Taktiež som neišla na bazár s cieľom nazerať iným ženám do šatníka. Veď ony ho tu zverejňujú dobrovoľne samy. Ale ako si v bazari niekto dokáže kúpiť nejaký kúsok, keď tam väčšinou nie je uvedený ani názov materiálu, ani percentuálne zloženie. Podľa mňa je neustále nakupovanie a predávanie šiat dosť veľká strata času. A asi aj peňazí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz