icon

Dá sa susedova žiadosť slušne odmietnuť?

6. máj 2023

Mam starsieho suseda ktorému rada pomáham,vybavujem veci pošta.. banka..internet atď nákupy ,lekáreň no proste také tie veci,chudák nikoho nemá a ešte sa stará o ležiaceho syna aj koláče mu vždy v nedeľu donesiem robím to rada .Momentálne je chorý a požiadal ma vyprať mu veci posteľné atď plne 2 tašky ale mne sa to proste sorry ale hnusu pot špinavé atď ako to slušne odmietnuť alebo čo by ste robili?

Strana
z3
slniecko66
7. máj 2023

Ved mu to chod do oci povedat. Presne ako si to tu pisala, ze je to hnus.. vadia ti chlpy a pod. A o pomoc ta uz nikdy nepoziada.. budes mat po probleme 🙂
Alebo mu to daj precitat a povedz, ze ty si ten anonym.

betulinka1
7. máj 2023

Nemas niekde čistiaren alebo pracovnu? Ak nie normalne by som mu povedala, ze kvoli chlpom od mačiek nie. Ze dieta ma citlivú pokozku a proste sa bojim, ak niekoho najde, tak to tam kludne odnesiem a prinesiem. Myslim, ze sa neurazí.

mk1111111111
7. máj 2023

Ja by som to tiez neprala v svojej pracke, na to som hakliva. V cistiarni to bude drahe, ak chces pomoct, tak naozaj len v tej verejnej pracovni.

ukulela
7. máj 2023

@valeria_h ale autorka ľudská je. Ona pánovi pomáha. Len s praním má problém, lebo mačky, lebo moč. Aj ja by som mala.

valeria_h
7. máj 2023

@ukulela Ja nepíšem, že autorka nie je ľudská. Narážala som na niektoré komentujúce.

palicka
7. máj 2023

@valeria_h Prepac, pri všetkej úcte, už si niekedy prala veci po “leziakovi”? Alebo po starom človeku, ktorý nedodržiava hygienu, občas mu “ujde”… lebo je proste starý? Predpokladám, že nie, lebo vy si sa nedusovala, aká si sociálna. Ja som to robila niekoľko rokov. No bol to môj blízky človek a poviem Ti, nezvládol by to každý a ani som to mojim súrodencom nezazlievala, že sim na to zostala sama. Občas som chránič matrace, postelne radšej vyhodila a kúpila nové…, robiť to po cudzom človeku, za nič, to už si fakt Matka Tereza. A to v tom najlepšom, lebo to bol podľa mna výnimočný svätý človek!

ahhola
7. máj 2023

@jaja1979 do prkna jajus... Mam kamarátku vo 4 a až teraz mi trklo, aké je to zle... 🦂

valeria_h
7. máj 2023

@palicka Áno, prala som bezdomovcovi vo svojej práčke. A ja a aj celá moja rodina sme živí a zdraví.

eternity24
7. máj 2023

Keď ma pokazenu práčku, oprala by som mu tie veci. Daj si rukavice, hod to do pračky a máš. Potom práčku vyzdezifikuj a je po probléme.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
7. máj 2023

@evamarek77 veľmi dobre viem,starala som sa o mamku s rakovinou! Vieš to je rodina to je úplne iné!

kiwi3
7. máj 2023

nechapem, preco ta tu maju niektore potrebu tlacit k tomu, aby si to vyprala. mas normalne legitimne dovody a este sa to snazis aj alternativne riesit. cize jedno z dalsich rieseni: nech si po ten balicek pridu a vyperu ony. urcite sa tu niekto najde z rovnakeho mesta, ked su take hrdinky.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
palicka
7. máj 2023

@evamarek77 Prepac, bola to tvoja babička. Toto je cudzi človek, autorka sa už o nho vlastne z časti stará. Nemôžete po nej chvieť, aby suplovala rodinu,mesto, štát… ak by sa to fakt dotýkalo niektorej z tých, ktoré sa bijú do hrudníka, že oprat, samozrejme… myslim, žeby neurobili ani toľko, ako autorka. Niektoré si to aspoň dokážeme uznať…

lenqua_12325
7. máj 2023

By si sa čudovala, čo za bordel ma doktor na prádle, čo nosí z nemocnice. Normálne hodín so Sanytolom do práčky a koniec. Keď sa perú tenisky v práčke, tiež nerobím cirkus. Proste to treba oprať.
Niesi ale povinná prať cudzie veci. To už je iná téma.

mima172
7. máj 2023

Ja by som mu to oprala. Tiež by mi bolo nepríjemné chytať tie veci do rúk, tak by som si dala rukavice a po vypraní dala program na vyčistenie práčky. Keďže ide o výnimočný stav (pokazená práčka), tak by som to urobila.

palicka
7. máj 2023

@mima172 som jediná, čo si mysli, že to nebude raz? Veď už teraz im rieši nákupy, lieky, pomoc… očividne staršiemu ubudli sily, mladší nemôže… títo musia riešiť komplexnejšie aj pre ich budúcnosť

mima172
7. máj 2023

@palicka Jasné, chápem ako to myslíš a áno, hrozí to, žeby to bolo zrazu častejšie. Asi by som to oprala so slovami, že rada operiem a ci už pozeral novú práčku, že mu môžem pomôcť vybrať.

autor
7. máj 2023

@evamarek77 neľutujem inak by som to neurobila,mňa to kvázi teší mnohokrát mi dával peniaze to by som nikdy nezobrala..deťom sa čoko ale ja to robím lebo som tak bola naučená

kornelies
11. máj 2023

V pohode oprala. Nech si roztriedi pradlo. Keby si byvala v USA, tam su verejne, samoobsluzne pracovne. Ludia si donesu pradlo, daju prat a idu na nakup.
Pusti pracku na prazdno so Savom a problem vyrieseny.

Strana
z3