Dá sa začať vzťah aj v 73-ke?
Píšem nový koment, nakoľko starý koment mi budúca priasteľka objavila a zaúradovala.
Ide o príspevok:
"Dá sa začať aj v 73-ke?
Pokiaľ boli Vaše reakcie pozitívne, kým ste nám kvitovali - bola spokojná.
Keď sa však objavil názor, že kompromis má byť na obi dvoch stranách, už som sa dozvedel:"Aký kompromis? Ty si dávaš dariť od nejakých sprostých žien, ktoré o živote nič nevedie?" No a aké negatíva vyplávali:
1.Byt dá synovi a keď sa ona pominie, aby som šiel do DD.
2. Do pol roka sa mám postarať, ab bývalá družka (máme byt 1/2 -dva listy vlastníctva na katastri. Vvaja cudzí ľudia v dvoch polovičkách bytov - so spoločnou strechou.
Do pol roka mám vytlačiť bývalku z bytu, byt predať a peniaze budú na "môj pobyt do Domova dôchodcov."
3. Usporiadala na svojom byte žúr. Šunka, jedlo, víno. Prišla kamarátka BEBA s dvoma mužmi.
Jeden bol vraj jej kamarát. O tom, že som na priateľkinom byte nevedeli.
Ten druhý chlapík (Jaro) sa krútil okolo domácej. Aj ona sa smiala zo všetkého čo rozprával, ladovala ho prevareným vínom, uvarila aj druh´fľašu vína... Ale najdôležitejšie.
Mal som sklonenú hlavu (nie od pijatiky), všimol som si, ako Jaro ukazuje kamarátovi palcom na mňa. Na to sa ma druhý kamarát (Maroš) spýtal: "A spíš aj aj Hely?
Čo je koho do toho, či u Hely spím???
Vydržal som do konca. odišli. (jaro zaveršoval Helene básničku aspoň 10 minút dlhú... Potom odišli všetci.)
Po odchode som ten postreh povedal Helene a ona: "To nič nie je. Ty si žiarlivý. Neobstál si, už sa našich stretnutí nezúčastníš... Jaro nič zlého nespravil, ale ty si neobstál."...
Zaskočila ma aj podmienka o nasťahovaní.
Spím tam od piatku do pondelka večera - večer idem do môjho bytu. Cez týždeň v žiadnom prípade.
Zaskočila ma veta:"Uvidíme po kúpeloch.". Hela ide do kúpelov s kamarátkou.
Medzitým sme sa dohodli, že pôjdeme do kúpelov ja a Hela. Krátko na to zavolala kamarátke Mariene, či nejde s nami do Nimníc. Ona zásadne odmietla.
Posledný záver:"Ja pôjdem s Mariou do kúpelov a uvidíme, či vydržíš tri týždne bezo mňa. (???)
Ako si mám vysvetliť:"Uvidíme po kúpeloch?": Môže znamenať aj alternatívu: "Keďsi nájdem v kúpeloch lepšieho, je koniec, zatiaľ si ťa držím v talóne."...
A jej domácnosť? Strava skromná. Nesplachujeme riadne, iba z vedra, lebo voda je drahá - na splachovanie používa odpadovú vodu z práčky.
Mraznička natriekaná salámou, šunkami, skriňa s ostatnými lakocinkami (crekry a pod.)
Šiel som si do skrine po košelu a čo som objavil v spodnej časti? Osem flašiek rôznych pálenok a dve fľaše vína. pripravené na "posedenie" s kamarátmi a s kamarátmi, ale ja sa zúčastniť nesmiem.
"Ke´d chodíme spolu. vystačíme si sami. Prečo tie priateľstvá?"
"Bola som sama, preto tie priateľstvá. keď budeme žiť spolu, priateľky nebudú. (???)
(Už to vyzeralo na spadnutie. Už si aj obrúčky vyzerala. Tiež má 73 rokov...
Ke´som jej postreh s Jarom pripomrnul, (pri vstupe do bytu ho až nadvihlo, neodzradil, nepodal ruku), vraj "žiarlím" a bezdôvodne."...
A ja som jej tak veril...
To je definitívny záver...
príde mi to ako úryvok z poviedky...
Nemá to hlavu ani pätu
@deti95060810 Žiaľ, je to realita. Ani slovo tu nie je vymyslené, miestami vypustené detaily...
@mane01 Úprimná vďaka! Možno, keby som u nej spával denne, neprišiel by som na veľa vecí. Prekvapila ma radikálne:" Dohodli sme sa.Spíš tu od piatka do pondelka. V pondelok večer ideš domov." (Dohoda vyzerá inak, bolo to jej rozhodnutie.) A to je spolužitie a plánovanie budúcnosti?
Keď som sám, vďaka tomu preberám v pamäti klady a zápory...
@pedro25
Lev
23.07. - 23.08.
Charakteristika znamenia
Škorpión
24.10. - 22.11.
Charakteristika znamenia
Od tejto kombinácie sa nedá nič očakávať. Sú na seba alergickí skôr ako sa stretnú. škorpión sa narodil so sklonom k žiarlivosti, aj keď nemá príčinu a Lev mu svojim správaním podľa jeho meradiel príčinu poskytuje a to Leva ženie do iných dobrodružstiev. Obaja chcú byť lepší a ani jeden z nich nie je ochotný ustúpiť. Málokedy sa dohodnú. škorpión neváha uštipnúť a Lev nakoniec zuteká, lebo výstupmi vášne a žiarlivosti sa cíti byť ponížený. Ale, ich nenávisť môže prerásť vo vášnivo prudký flirt. Lev žije láskou a pre lásku, škorpión dôverne pozná celú škálu vášne. Medzi oboma vzniká napätie, ktoré sa musí vybiť. V sexe nájdu očakávané erotické potešenie a to môže byť základ pre vzťah. V partnerstve môžu vychádzať iba vtedy, ak škorpión bude obdivovať Leva a podriadi sa mu.
@pedro25 no neviem, ale keď ta "73"označuje váš vek, tak mali by ste mať viac rozumu. Lebo toto mi príde ako správanie, vyjadrovanie a riešenie vecí dvoch 18 ročných pubertiakov.
Je to celkovo napísané veľmi čudne, ťažko podané, akoby si fakt sa snažil písať nejakú poviedku,strašne veľa zbytočných "omacok" okolo toho, tam sli, toto povedala, tie mená ľudí sú totálne zbytočne, opisov, a neviem ešte čoho. Reálne vy som to zhrnula do 4 viet.
Navyše ten opis znamení a charakteristík (hlúposti) znamení v poslednom príspevku, prepáč, ale pôsobíš na mňa veľmi zvláštnym dojmom,ze nepíšeš skutočný tvoj zážitok, ale chceš byť len amatérskym spisovateľom (navyše dosť nudným)
@jaskolka Aj to je názor...Obaja sme ročník 1950. Ona začala veľkým splanutím a že to zariadil "vesmír".
To je tá veľká láska, ktorá si už vyberala obrúčky (lacné) po 350€... alebo po 380 €...
Ona tlačila na urýchlenie vytlačiť bývalku z bytu a byt predať. (Presťahovať sa do dvojizbového bytu sa nechce, lebo má "hrubé múry"... ˇ)Peniaze z bytu dať na účet - vraj na môj pohreb.
"A keď sa ty skôr pominieš?"
"Pôjdeš do Domova dôchodcov, lebo syn ťa tu nenechá bývať."...
To nie sú žiadne rozprávky...
To hovorí za všetko...
Aby som upresnil.
Tento príspevok je pokračovaním príspevku "Je možné začať aj v 73-ke?
Kým nám členovia fandili, bola spokojná. Keď sa však objavili rady a názory v rámci kompromisu - vtedy vystrčila rožky a v podstate mi zakázala pokračovať v písaní a začala našu debatu "kontrolovať", či som zase nepísal do "modrého koníka" primitávnym osobám.
Z toho dôvodu som založil toto vlákno s tým, aby som sa poďakoval tým, čo mi dávali rady v pôvodnom príspevku. To, čo je "navyše" sú iba fragmenty na pripomenutie minulého príspevku. (K tomu bývalá priateľka už prístup nemá.)
V podstate som chcel naznačiť, že rady padli na úrodnú pôsu -ako v prvom, tak aj v tomto príspevku. Skončilo to po troch mesiacoch a všetkým ÚPRIMNE ĎAKUJEM!!!
@mane01 Vyšlo na vaše slová. Ďakujem! Viete, kde je pravda? Tá "pani" (bola dva krát rozvedená), prevádzkovala vo vlastnom byte hodinový hotel...
V kuchyni rozťahovací gauč a veľký televízor, v izbe veľká manželská posteľ a veľký televízor.
Keď som si šiel do skrine po prádlo, zavydil som o jednu flašku. Pozerám, čo je to za flaška (zakrytá prádlom - nakoniec tam bolo 12 ks rôzneho alkoholu (nebola tam borovička, vodka, ani rum)... Taká je realita...

😳