icon

Danko v kauze Dobytkár

26. sep 2023

O com to bolo?Chcela som volit SNS ale ma odradilo to,ze ma kauzy!

laurita285
26. sep 2023

A to že nevie Danko ani súvisle rozprávať ťa neodradilo? 😀

amelia89
26. sep 2023

Az teraz si si vsimla ze ma kauzy?
Je to o korupcii a podvodmi s dotaciami v polnohospodarskej platobnej agenture.

Mna by skor odradzala jeho neschopnosti vyjadrovat sa a vyrazna proruska orientacia. Ked na otazku ci sa vie predstavit po anglicky povie ze odpovie nemecky alebo rusky🤷🏽‍♀️

jana_eyre_2
26. sep 2023

@amelia89 no len niektorým ženám proruská orientácia imponuje..

deti95060810
26. sep 2023

nominanti SNS okrádali majiteľov fariem na dotaciach...
pozri "grófka" Rošková

deti95060810
26. sep 2023

@amelia89 nie každý rozpráva anglicky... niekto vie super nemecky.
to je to najmenej čo by mi vadilo.

slovakboy
26. sep 2023

V 90 tých rokoch zbohatol Danko tak, že ako študent namiesto aby študoval, tak chodil so svojim otcom po podnikoch a s odhadcami podhodnotil ich cenu a skupovali ich. Môj kamarát mal vo vedení takého podniku otca a ten keď to videl ako Dankovci a Mečiarovci rozkrádajú podniky nevydržal to a odstúpil. Takže niektorí ľudia vedia o SNS a o tom ako brali úplatky svoje ( napríklad Slota 20-30% z každej dotácie) tak ich asi voliť nebudú. Smer podobne - po Paškovi šlo do dedičského konania miliarda Eur majetku. Raši teraz v hlase bral tiež percentá čo mám informácie ústne od známych. Na nič ale nemám dôkazy len som to počul. Takže ak mi klamú kamaráti, tak mu môžeš smelo dôverovať. Radičová vravela že to iste videla aj vo svojej - teda v Dzurindovej strane. Tie percentá. Mimochodom SNS ako národná strana už nemá veľký význam - ako národ ohrozený nie sme, Maďarsky volič to tiež pochopil a už nevoli národnostne strany. Sme v EU a ako národ mame zabezpečené všetko, ešte aj drahé veľvyslanectva s drahými veľvyslancami. Hoci nás je menej ako obyvateľov v bežnom provinčnom meste v Číne. Voľ ľudí charakterných. Žiaľ tí z minulosti už nimi nie sú.

amelia89
26. sep 2023

@deti95060810 to je samozrejme pravda. ide o ten postoj vseobecne ze aj taka vec ako anglictina je pre neho grc.

laurita285
26. sep 2023

@slovakboy My sme zažili mladého Danka ako ho vyvážala každý deň štátna limuzína na VŠ 😀

slovakboy
26. sep 2023

SNS malo význam voliť keď sme sa báli Maďarov, Čechov. Ukazalo sa, že zbytočne. Strach ale robí percentá.

monillia
26. sep 2023

@deti95060810 to,že nevie anglicky absolútne nevadí, to ,že predstaviteľ slovenskej národnej strany nevie poriadne ani po slovensky je už horšie. O jeho názoroch a kauzách sa neoplatí ani písať.

deti95060810
26. sep 2023

@laurita285 myslíš jeho potomka?

laurita285
26. sep 2023

@deti95060810 toho Danka ktorý sa aktuálne snaží dostať do parlamentu :D

autor
26. sep 2023

@slovakboy Dakujem za blizsie infotmacie.Ale zda sa ze sa dostane do parlamentu😡😡

annm81
26. sep 2023

@amelia89 A nepýtali sa ho, či sa vie predstaviť aj po slovensky? Svojím spôsobom je Danko vlastne taký náš folklór - od Ľuptáka cez Sllotu a Gašparoviča až k "pánovi kapitánovi Bozkávam vás všade" - naša politická scéna by bez nich bola omnoho nudnejšia.

jamimo
26. sep 2023

@slovakboy náhodou 🙄 Moja svokra si stále myslí, že Vladimír Mečiar má nízky dôchodok, vlastní len Opel Corsu😄
Dnes mala v telefóne monológ o tom, akí sú ľudia sprostí, že volili Matoviča, že koľko miliónov prehajdákal a ukradol. Tu som jej povedala : Pŕŕŕ, ale tí ľudia si môžu myslieť to isté o vás, keď velebíte Fica celé roky... Nie, nie, a ešte raz nie!!! Ako malé decko! Robko nám dal vlaky zadarmo, to je priorita!!! (ktoré ani nevyužíva a ani nie je na ne odkázaná...) Ona je už stará, nič nepotrebuje, nech jej len neznížia dôchodok (cez 800 €), ju už ostatné nezaujíma... Ja: fíha, tak to vám nabudúce pripomeniem, lebo keď treba MR, CT, odvoz, vybaviť, tak len syn behá a vybavuje. Si fandí, že už nebude nič potrebovať (lekársku starostlivosť, DSS...) Ako jej stačí málo, však? Vôbec jej nevadí v akom systémovom chlieve žije. Nevadí, komunisti boli tiež najlepší, lebo sa o nič nemusela starať a dostala byt zadarmo.... Hahaha, pobavilo, komunisti rozdávali, ale z arizovaného majetku, židov vo vyhnanstve, kt. sa chudáci ani návratu nedožili...
Neuveríš, ale ešte sa stále nájdu obyvatelia Žiliny, ktorí povedia, že Janči Slota bol aj tak najlepší primátor 👆 To, že je 3/4 Žiliny v súkromných rukách jeho kamoša z Belize a spriaznencov to už akosi upadá do stratena. Alebo trpia ľudia hromadnou amnéziou? Sorry, mne sa toto do hlavy nezmestí 🤷‍♀️
PS: som apolitická, posledný nech zamkne, zhasne a hodí kľúče do kanála. Nikdy, nikomu nezáležalo a nezáleží na budovaní spoločnosti, štruktúre, systéme... ktorý by sa časom zlepšoval, napredoval a vytváral sociálne blaho, spoločenskú zodpovednosť, vymožiteľnosť práva a spravodlivosť, pocit hodnoty občana a hybnú- tvorivú silu komunity. Od toho má veru SR ďaleko 🤔

slovakboy
27. sep 2023

@jamimo tvoja svokra trpí popieraním. Dobre vie čo je Mečiar zač ale psychika tomu neverí. Mečiar je zločinec a s veľkou pravdepodobnosťou aj vrah. Ale od 1989 mali všetci politici a hlavne komunisti zabezpečenú beztrestnosť v podobe paragrafu 363 a najvyššieho ochrancu generálneho prokurátora. Prvým bol Gašparovič, ktorého takí ľudia dotiahli až na prezidenta. Presne si pamätám ako si ho v 1991 zavolal Havel do Prahy a odvolal ho osobne z funkcie. A Gasparovič mu povedal, ale veď ja som nič neurobil. A Havel: veď práve preto. A tak to pokračovalo až po Kováčika. Havel sľúbil ue sa nebude komunistom mstiť. Ale oni nechceli len to. Chceli aby ich nechal robiť si čo chcú. On nech si prezidentuje a oni si zatiaľ robili Mečiarizmus aj s znášanim synov a vraždením synov. Fico Slota Gašpar Danko jedna banda. Opováží sa nám niekto do toho montovať. Tak ho vyhodíme z parlamentu ako Gaulídera alebo mu unesieme syna. Oh ja dúfam že mladi to zvrátia ale oni sú zamilovaní do ľahkých riešení typu fasizmus alebo im to je jedno.

amelia89
27. sep 2023

@annm81 minule chcel zase niečo zo seba dostat a namiesto pobozkal som vyložky povedal: pobôžkal som. Som si vravela ze to by mohlo byt zapisane ako nove super slovo 😂 Vcera vecer na konci diskusie: Dakujem pestry (pekny) vecer vam prajem.
On je extrem 🫠

monillia
27. sep 2023

@amelia89 včera boli večer dve diskusie ta3 a rtvs1.Najskôr som pozerala tu prvú, potom prepla na rtvs hovorím si tam je kapitán, tam bude väčšia sranda.

annm81
27. sep 2023

@jamimo A ako si svokra vysvetľuje Elektru, keď je Mečiar taký chudobný? A znárodňovanie a menovú reformu z ktorých komunisti budovali si asi pamätá, alebo aspoň jej rodičia?

S tým posledným odstavcom si to vezmi tak, že nejakú formu vlády potrebujeme, ak nechceme anarchiu. Nebola by som taká pesimistická - v mnohých stranách sú jednotlivci, ktorým naozaj ide o napredovanie Slovenska. Mali sme vlády, ktoré dokázali Slovensko potiahnuť riadne ďaleko. Ešte v 90.rokoch to predsa u nás vyzeralo ako na súčasnej Ukrajine.

annm81
27. sep 2023

@amelia89 Pobôžkal sa možno do slovníka nedostane, ale "dal si to na Danka" je už bežne zaužívaný slovný zvrat.

jana_eyre_2
27. sep 2023

@jamimo mám veľmi podobnú svokru.. musela som opustiť WhatsApp skupinu, ktorú som vytvorila na posielanie fotiek vnúčat lebo to tam zahlcovala politickými videami a konšpiráciami... normálne nechápem, lebo inak je celkom fajn, ale čo sa týka týchto názorov mi to príde hrozne smutné...

jamimo
27. sep 2023

@annm81 ahoj. Svokra dokonca pochádza z TN, ľudia z okolitých dedín vedeli rozprávať aké praktiky používal Vladko M. pri získavaní majetkov 🤮 Niééé, ona to neprizná, to mu ľudia len závidia a toho nahovoria. Proste (nechcem uraziť dóchodcov) ale to je taká tá masová "zamilovanosť" a vzhliadanie k Bohu menom Vladko M., alebo Robko F. Vidíš to v každej reportáži, mítingu, guláši. Ako sekta.
Komunistický systém si pamätá, samozrejme, že nedá dopustiť, zlízla všetky výhody režimu. Komu už ako režim uškodil a poškodil, o tom sa mlčí. Veď boli byty zadarmo! 👆Stretávam sa s tým dodnes, ľudia to majú v sebe zakorenené. Aj ich potomkovia. Keď povieš aj B a C, už je ticho, bez slov. Napr. stará Žilina, Masaryčka bývalá výkladná skriňa mesta, Mariánske námestie, Bulvár. V dolných častiach obchody, služby, v horných častiach obydlia obchodníkov, notárov, lekárov... Komunisti vyhnali vzdelané rodiny (aj židovské) zoštátnili, arizovali, trestali buržoázne živly. Nasťahovali rómske obyvateľstvo do tých obydlí. Ešte v 90 rokoch tam bývali, zdevastované na tehlu. Nejedno archotektonické a vzdelané, kultúrne oko a srdce muselo zaplakať 🤔 Ale.... rómska otázka vyriešená (ubytovaná) , židia sa nevrátili, obyvateľstvo burcované, však mali dosť, trebalo im zobrať. Doteraz sa stretávam s tými názormi aj u mladej generácie.( Od roku 1920 opustilo Slovensko cca 750 tisíc obyvateľov a viac. (Niekde tí šikovní, ľudia so vzdelaním, otvorenou mysľou a ich potomstvom musí chýbať.) Menšia a ešte menšia menšina dedičov vlastní pôvodné domy Masarykovej ulice. Napr. rodina Francl (Frankl)
Proste ľudia žijú v spomienkovom optimizme, ktorý nebol až taký optimistický, alebo ich to nezaujíma, lebo sa ich to bytostne nedotklo, alebo nemali a nemajú mentálnu kapacitu vidieť veci ináč a o 2 kroky vpred.
Rozumiem, že nemusíš so mnou súhlasiť v poslednom odseku. Nie som pesimista, som realista a také je vnímanie reality z môjho pohľadu. Áno, boli sme na úrovni Ukrajiny, mám obavy, že stále sa neuberáme smerom " už len" k CZ, tobôž nie Rakúska atď... Skôr smer Ukrajina alebo grécky scénar (o tom som presvedčená)
Pekný deň prajem.

jamimo
27. sep 2023

@jana_eyre_2 vieš, ja akceptujem iný názor, mám rada otvorenú diskusiu, argumenty, nie hádky, spory, útoky a úteky, populistické sľuby... To čo moja svokra predvádza, to je zadubenosť, ktorú "nevybiješ" 🤷‍♀️ Pritom má Vš vzdelanie (ale samozrejme, to že má nadobudnuté vzdelanie neznamená, že je vzdelaná🤔)
Napr: bude sa biť, do hrude, že vlaky sú zadarmo. Ja: ako zadarmo? Energie, pracovná sila, odvody, mzdy, vzdelávanie zamestnancov...? Najdrajhší sociálno-ekonomický experiment cca 17. miliónov eur/rok. Keď sa zničia (už teraz sú koľajnice a niektoré stanice na úrovni krajiny 3 sveta...) Nie, nie, nie.. ona si celý život platila, pracovala, tak si zaslúži.
Alebo: fajčí 40 denne a oháňa sa tým, ako ona prispieva daňami do rozpočtu. Haló? Našla som štúdiu, kde tvrdia, že každých vyfajčených 0,10 centov stojí liečbu pľúcnych ochorení 1,- eur. Nie, nie a nie... hneď zaútočí, že neznášam fajčiarov a dôchodcov, že im závidím vlaky zadarmo. Ty môj kvet, ťahúni európskej ekonomiky sa nevozia zadarmo. Takto by som tu mohla pokračovať do vianoc 🙃