Darčeky na krstiny pre chlapcov: Čo vybrať?
Nas drobec bude mat v septembri krstiny. Nevieme aky darcek pre neho mame chciet od krstnych rodicov a ostatnych hosti. Nasmu krsniatku kupujeme zlate nausnicky, ale co chlapcom? Poradite?
lenze on ma vsetko sportove, teplaky, gate na traky, vsetko v sportovych farbach
nic elegantne
ved za nic ta nevyhodia, nech su to pekne jemne farby a moze byt obleceny ako frajer! a k tym darcekom - u nas sa davaju peniaze do perinky. host pride a pichne peniaz ale vas uz v perinke zrejme nieje tak mu daj gate s vackom 🙂
podla mna s bledo-modrou nic nepokazis,
..jessi...nerob si z toho traumu 😅 ..aj my sme "uvítanie" absolvovali a lá v športovej elegancii 😀 ..a poniektoré deťúrence tam boli teda riadne "dohabčené"...
mi sme boli v kostole cize klasika ciro biela v perinke + kosielka na prsach s vysitym menom {ktore sme mi nemali} 😉
radsej by som mala tiez frajerske veci nez takuto kombinaciu.
no my planujeme nasho Drobca krstit az v aprili v maji, takze urcite s nim budem chodit von aj predtym 😀 a bude ho krstit nas kamarat co nas aj sobasil, len problem je ze nie je z BA inak on by pokrstil kazdeho 😀 spolu s Nasim Drobcom bude krstit aj nasho kamarata 😅
inak staci ak su krsny rodicia pokrsteny alebo musia mat nieco viac? 🤐
my mame zapis v Petrzalke podla bydliska matky a dostaneme iba medailu mesta, a ruzinov dava az 5ooo Sk. spravodlive?
Melory, hovoris ze velke vrecko? 😉
to najvacsie... 🙂 ak to u vas nieje zvyk tak ti to daju v postovej gratulacii len to treba dako posunut po rodine a znamych. 😉
krstny rodic musi mat vsetko - krst, prijimanie aj birmovku (ak je zenaty/vydata, tak sobas musi byt "kostolny", aby nezili akoze "nadivoko")
a to nije ani z maleho rima a este k tomu su 3 poucenia krstnych rodicov a rodicov... 🙄 kde ta poucia ze do kostola musis proste chodit. ja som nechodila a este na krste mi farar suskal do uska ze nech si tie poucenia dokoncim aby bol krst platny. cize sme polopokrsteny ale na kamere to vypada celkom ako uplne. 😀 😀 😝
to mam ja teraz taky problem - ze v kostole {svokrovci} ale koho dalsieho s tym vsetkym zohnat!
no ja mam vsetko ale uz okrem seba asi nepoznam nikoho 🤐 neratam rodicov a starych rodicov 😀
ono je to tazke, ked akoze chces nejaku ceremoniu v kostole, tak musis splnat urcite ich podmienky, inak to vlastne ani nema vyznam, naco by chcel niekto krst/sobas alebo podobne, keby k tomu nemal mat ziadny vztah 😖 a krstni rodicia su z pohladu cirkvi veeeelmi doleziti, tak preto vselijake podmienky...
akoze poznam ludi (taki, ktori sa chcu v kostole iba pretrcat bez akehokolvek vztahu k tomu), ktori sa rozculuju nad podmienkami, ktore musia splnat pre krst alebo sobas, ze ved v kostole musia byt radi, ze ONI tam chcu mat sobas alebo pokrstit dieta, a nie aby ich farar buzeroval s nejakymi podmienkami - no comment 😝
inak, btw, jessica, ktora zacala tuto temu sa pyta na "krstiny" na urade, nie v kostole, tak vlastne zbytocne sa tu rozohnujeme nad podmienkami, ktore treba splnat pre kostol (ja len tak ze pohoda 😎 )
ahojte prave dnes my hovorila mamka ze s malou mozem chodit vonku aj ked neni pokrstena ale musi mat daaku maslicku na ruke...neviete nahodou aku ...moze byt aj obycajna??
bubatko my si tu budeme podmienky v kostole rozoberat ako sa nam chce. dakujem za pochopenie. ak sa ta daco dotyka tak zavri forum a nemusis sa vyjadrovat k tejto teme.
von nesmie chodit von lebo dieta sa narodi ako POHAN a az v kostole pri krste ho zmenia na krestana ...no coments 😝 ...a maslicku aby ju nik neuriekol {zocina} a ma byt cervena alebo daco cervene v kociku.
z krestanskeho hladiska nie lebo to je pohan[mna to rozculuje}normalne chod s babom na vzduch ci ste krstiny mali a ci nie.

danii, niečo také... ale skúsim sa na to opýtať.. 😉