icon

Darujem a hneď zistím, že ju obdarovaný človek predáva

miavra
24. dec 2020

Ahojte,
rada by som spoznala Vas nazor - darujem nejaku vec a hned na druhy den ju najdem, ze ju obdarovany predava. Chapem, ze doba je tazka a kazde € sa zide, len mi to pripada, ze niektori sa spravaju vyslovene ako priekupnici. Vdaka za nazory. #darujem

Strana
z2
miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
24. dec 2020

chápem, že to mrzí, ale akonáhle niečo darujem - momentom prevzatia by mi malo byť jedno, ako s tou vecou obdarovaný naloží, či nie?
a vždy máš možnosť vec pofotiť, inzerovať a predať aj ty sama

majamat
24. dec 2020

viem ze sa to stava, zial nezabranis tomu. do nikoho nevidis a zvlast takto cez net. tiez sa mi to nepaci, ale nic s tym neurobime.
ja sa chystam uz rok dat veci na bazar,a le nejak sa mi nechce. uz som sa dopracovala aspon k tomu, ze som ich vyfotila. a tie lacnejsie a opouzivanejsie,a le schopnne hadzem do toho kontajnera na oblecenie.

qetka
24. dec 2020

nevodaj pani predava tu krasnu deku, co ste darovali? 🤦‍♀️ no odpadnem. Ale tomu sa nevyhnete :( Ale ta ma odvahu, ak ju predava este aj tu pod svojim menom 🤷‍♀️

miavra
autor
24. dec 2020

@qetka ano

miavra
autor
24. dec 2020

@zuzanka.zuzu Aj pre darovanie to musis nafotit a nie je problem tam dopisat sumu.

lavender21
24. dec 2020

Ja po zlých skúsenostiach, kedy sme sa dohodli že si mamička príde vyzdvihnúť veci zadarmo a tá sa neukázala, dávam veci do kontajnera na oblečenie a verím že tam to lepšie poslúži...

qetka
24. dec 2020

@miavra neurobite s tym nic, zial. My to u nas robime tak, ze veci darovavame vramci skupiny mamiciek na fb nasej mestskej casti. Tu uz z videnia vacsinu pozname. Ja som si tam nasla kamosky, ktore mi automaticky pisu, ked maju nieco vo velkosti mojich deti 🙂 Ja tiez posuvam tam. A raz za pol roka posielame velke auto do azyloveho centra. Takto mame celkom istotu, ze na nas niekto nezaraba 🙂

sense
24. dec 2020

Žiaľ stáva sa to, ale ja ak niečo raz darujem tak už potom mi je jedno co daná osoba s tou vecou urobí....
... Ale tiež som sa naučila nedarovat niečo len tak hocikomu... Darujem ludom o kt viem ze to využijú oni sami...
Ono aj veci. V kontajneroch červeného kríža a iných sa triedia a co sa da speňažiť sa s peňazí... Preto tam majú ist veci čisté resp bez flakov a nepotrhane...

basska_b
24. dec 2020

Môj muž to komentoval tak že "keď majú na to čas..." - ja som tiez už prestala na bazári darovať, lebo toľko času, komunikácia, na poštu sa trepem a potom s tým niekto kupči... Radšej darujem niekomu, koho aspoň trochu bližšie poznám. Videla som už aj expertov, ktorí vyberali veci z kontajnera na oblečenie. Keď ich to baví...

miavra
autor
24. dec 2020

@qetka Dakujem za radu, Pogooglim a nieco obdobne si najdem. Poucila som sa. Uz len cielene budem darovat a to mi nebude vadit ani to, ze to dotycny hned preda. Ale urcite nebudem podporovat anonymnych smelinarov.

miavra
autor
24. dec 2020

@basska_b vsak toto - uz len to darovanie stoji dost casu.

mogaa
24. dec 2020

@miavra žiaľ je to tak....treba darovať v širšej rodine , kolegom v práci čo majú v rodine deti alebo susedom....treba sa slušne popýtať že triediš veci po deťoch a či by nechceli pár vecí na doma, že sú to zachovalé veci a je ti ich ľúto vyhodiť....alebo do charity, ak deti chodia do škôlky popýtaj sa učiteľky či tam nemajú nejaké dieťa zo sociálne slabšej rodiny že by si chcela podarovať veci...možností je veľa, ale takto ak ponúkneš cez bazár tak je na 90% že to nájdeš v predaji🙂

ivkazba
24. dec 2020

Preto roky darujem veci iba konkrétnym overeným ľuďom, u ktorých viem, že tie veci potrebujú a sú za ne vďační.

judar
24. dec 2020

Tak takuto spinavost som zazila aj ja ale na fb :( nemenovana zenska v jej skupine na fb v ktorej je adminka prosila ludi ci nemaju nejake nepotrebne koralky a komponenty - velmi to chcela na tvorbu este "skromne" pisala mi v sprave ze na tvorbu za ucelom predaja ze si chce prilepsit pre deti bo nema vela financii..fajn poslala som je 1,5 kg koralok komponentov snurok este aj sperkov ze nech si prilepsi cez tvorbu :( nepresiel ani tyzden a tie veci dala na niekolko kopok do aukcie na burze starych veci ....aby nestacilo vydrazila to za poriadne eura a ona este si dovolila z tej istej skupiny kupovat obratom strieborne sperky ....som myslela ze schytam porazku

hettinka
24. dec 2020

@miavra toto sa robí roky. Niektori z toho majú výnosný obchod. Hrajú sa na chudiatko, ľudia im darujú a oni to predaju. Nie je zo z núdze, ale “podnikateľská činnosť”.

loginexistuje
24. dec 2020

@miavra je to uplna drzost ak mne bolo darovane a nehodi sa uz tak znovu darujem a nepredavam

juliet86
24. dec 2020

@miavra mozes darovat a pojde to na dobru vec na nosene.sk

leuchtturm
24. dec 2020

preco chces darovat veci? Ak pre dobry pocit, ze niekomu pomožes, chapem, ze ta nasledny predaj hneva a citis sa podvedena. Ak sa tych veci chces len zbavit, tak ti moze byt sumafuk, co sa s tymi vecami dalej stane.

miavra
autor
24. dec 2020

@leuchtturm Ak sa ich chcem zbavit, tak ich vyhodim a nestracam cas s dotahovanim sa so smelinarmi - nech si ich najdu v kosi, ocistia ich a potom nech smelinia.

hettinka
24. dec 2020

Ja darujem cez miestne OZ, nemusim tým pádom fotiť a nahadzovat inzeráty. Oni si vždy povedia, čo treba a ak take mám doma, odnesiem tam. Oni majú sieť rodín, ktorým sa pomáha, s chorými deťmi, alebo takým po požiari, či inej katastrofe. V rámci Slovenska.

namornicka
24. dec 2020

@miavra tak tie hodnotnejsie veci predaj a tie menej daruj. Ja to tak robim. Darovane davam iba na osobny odber aby som s tym nemusela chodit na postu.

denkatn
24. dec 2020

@miavra keby si bola robot, tak ti to je jedno, ale ty si clovek s citmi, tak ti to nie je jedno. ja by som to tiez nevedela lahko prijat. to je ako ze darujes niekomu sperk a bezi s nim do zalozne. neviem ako to niekot v praxi zvladne ze je mu to jedno. drz sa. aj ja darovavam veci, ale nie take pekne ako tvoja deka, tak o nich radsej neviem. i ked k niektorym veciam clovek aj nechtiac ma citovy vztah, napriklad krasne saty co pristali mojej dcere ale uz su jej male. tak sa drz, prijemne sviatky.

romanka_369
24. dec 2020

@miavra ja som takto chcela darovat vela veci od oblecenia az po monitor dychu a podobne..na FB sa mi vzdy ozvali ludia, ktory nevyzerali ze by boli odkazany na darovane veci a kedze to boli hodnotne veci nechcela som ich dat len tak hoci komu..tak som napisala na stranku nitra tu na koniku a ozvali ludia co pomahaju rodinam ktore to potrebuju a este mi poslali aj foto zo dna ked to darovali🙂..aspon viem ze niekomu pomohli a to ma tesi najviac🤗..

moonlight1210
24. dec 2020

@miavra neocistia.
Maximalne Nafotia tak, aby zakryli chyby, a potom su tu ine mamicky nahnevane, ked im pride “ako nove, raz pouzite” nieco s rozparanymi svami, vytrhnutymi dierkami, popustenymi ockami, flakmi a smrdiace stuchlinou z toho kosa, ak to tam bolo dlhsie.

qetka
24. dec 2020

@romanka_369 mne pri darovani nejde primarne o to, aby to musel dostat niekto, kto je na to odkazany. Vela ludi napriklad nechce vyrvarat odpad, tak preto si radsej zoberie vec, ktora uz je pouzita. My sa napriklad snazime nekupovat plastove hracky - mimo teda lega, ktore vydrzi vecnost. Prero si radsej vezmem od niekoho, kto daruje a potom to posuniem zasa dalej. Napriklad aj oblecenie. Pride mi absolutne zbytocne kupovat pre male deti vsetko nove. Ponosia to par mesiacov a potom co s tym? Radsej si od niekoho zoberiem a zopar naozaj peknych kuskov kupim novych. A peniaze, co som minuly rok takto usetrila som poslala postupne tym detickam so SMA. Teraz sa chystame podobny sposobom podporovat plamienok, pripadne este obcas (ak su moznosti) podporim nejaku startup akciu - naposledy knizky pre deticky o dobrom spravani, alebo teraz u nas miestne detske centrum, kde chce majitelka za predane karticky pohybovej abecedy kupit pre deti telocvicnu, aby mali veeela pohybu. Tak som kupila karticky a vsetky deti v rodine ich budu mat pod stromcekom 🙂 Ale v podstate by som si mohla kupit nove veci pre moje deti, nie som odkazana na to, aby mi niekto musel darovat. Len mi to pride zbytocne, zahlcovat planetu a vytvarat dalsi odpad...

deedol
24. dec 2020

@qetka s tymto celym uplne suhlasim, tiez kupujem bazarove veci pre maleho a som rada, ked obcas dostanem nieco aj darom, ale - ked nieco dostanem darom a neskor sa toho chcem zbavit, tak si pamatam, ze som to dostala zadarmo, a dalej to posuvam tiez zadarmo.

romanka_369
24. dec 2020

@qetka tak ja tiez mam veci pre malu z bazarika a podobne..dokonca mi nosi oblecenie po synovy a svagrininych troch dcerkach..s tym ja nemam problem..len vravim ze ludia su dnes niektori taky ze vsetko chcu zadarmo..posuvala som po synovy kopu oblecenia v dobrom stave po 1€ a nie jedna riesila iba to v akom su stave a chcela este lacnejsie🤷‍♀️..tak preto som radsej ked to ide niekomu komu to pomoze..nevravim ze musi byt nato uplne odkazany len mu to troska pomoze🙂..

77daniela77
24. dec 2020

@miavra Mne by sa to tiez nepacilo.....🤔

judar
24. dec 2020

@hettinka ano na fb je takychto podnikateliek plno - fnukaju ze pre deti toto hento tamto a realita ina...ja zas sice nie moc casto tiez striehnem co kdo daruje ale vacsinou vidim prvotne reakcie od drahych spekulantskych spoluobcanov, ked uz sa mi nieco podari odchytit tak to posuvam tam kde treba napr. jedna pani darovala za postovne kavovu sadu, postovne som uhradila - sadu posunula clovekovi ktory kupil dom a nemal peniazky na rozhadzovanie kvoli vydavkom na prerabku a nemal ani riad, stvorkolku zas z osobneho prebratia- tu som zas zaniesla jednej rodine pre male dievcatko ...a podobne no hlavne zalezi od ludi

Strana
z2