Darujeme Európu moslimom?
Váš názor?..ja som zhrozená 😒
.......náboženstvo je stále dostatočným dôvodom, aby sa ľudia zabíjali a trestali.......... 🙄 🙄 🙄 😔 🤐 .............. kto má čas si prečítať tento link............pre niektoré je to isto výmyslel a nezmysel.......... http://olser.cz/5242/mirumilovny-islam-koran-ne...
@natas4 dobre by bolo, keby si prestala vsetkych skatulkovat, ja zijem na SK a vonkoncom nesuhlasim s tym, aka je politika nasho statu, co sa tu deje, aka korupcia vladne... Mam sa zacat podla tvojho modelu nenavidiet? Vies, ono vo vacsine pripadov bezni ludia nijako nedokazu ovplyvnit politicku scenu a kroky, ktore robia. Mozes mat poct, ze demokraticky si zvolis jednu ci druhu stranu. Ale tam to castokrat konci a ten co je pri moci , hladi vlastne zaujmy, respektive zaujmy financnych skupin v pozadi... U nas zrejme tusis, o koho ide, v usa je to sukromna banka FED, ktora financuje a schvaluje, kto ju vlastni, nie je tazke si zistit... Atd. Pokial ta tato tema skutocne zaujima, urcite si popozeras a pozistujes informacie.
@sirinka ako ta uz dlhsie poznam aj z inych diskusii, tak skatulkujes a vyvysujes sa nad inymi prispievajucimi prave ty...rada nazyvas prispievatelov ovcami a beznymi ludmi (lebo ty si nieco viac ako bezny clovek ze?) ...vacsinou ti co nevytiahli paty zo svojej rodnej dediny ci mesta radi hodnotia ine krajiny, preto som sa ta pytala, ci si niekedy v USA bola...to, ze si pracovala v Rakusku ta este nerobi znalou celeho sveta...ani to, ze mas nacitane rozne konspiracne clanky, z teba nerobi cloveka, ktory pozna pravdu
@natas4 prepac, ale preto ze moj nazor je iny a podavam ti tu o tom aj najroznejsie linky a svedectva, rozhovory, neznamena, ze sa vyvysujem. Neviem, preco to tak vnimas. Co sa konspiracii tyka, aj rokovania bilderbergu boli este prednedavnom iba konspiracia a ups... Co myslis, ide o nezavazne konverzacie malej hrstky politikov s vacsou hrstkou roznych podnikatelov, financnikov pri pohari kvalitnej whiskey?
Mozno sa ti to zda cudne, ale preco je nutne vyvolat v Europe taku nenavist voci arabskym krajinam, preco je dobre, ked siroka verejnost bude podorovat vojensky zakrok, ked sa vojna rozputa, koho zasiahne, ktore krajiny, kto si potom bude na vine. Preco je taka fajn globalizacia v EU, rovnake zakony, rovnake normy... Rovnake nariadenia zhora, kvoty, sme slaby, musime posluchat, aby nam odtial cosi kvaplo... USA bolo dost prekvapene silnym odporom v europe voci invazii do syrie, je to dobre znamenie, ludom sa otvaraju oci.
@sirinka sorry, ale mna nezatiahnes do debaty o konspiracnych teoriach 😉 ty si ver comu chces, tvoj nazor ti neberiem, ale mohli by sme sa aj vratit spat k teme...tebe nevadi, ze v Europe zije coraz viac a viac moslimov? Ze sa im prisposobujeme, tolerujeme ich, stavaju sa mesity a tolko, ze v niektorych mestach ich je viac ako kostolov? Taku chces buducnost pre svoje deti, vnukov, ze budu mensinou vo svojej vlastnej krajine? Toto nie je o mediach, ale o tom, ze ludia maju realne skusenosti s moslimami 😖
@natas4 no ale pokial neovladas aj pozadie tychto problemov a ani nemas zaujem si o tom nieco zistit, v debate sa nikam nedostaneme, kedze vzdy budeme narazat na tvoj odpor voci konspiracnym teoriam a na moj odpor voci manipulativnym spravam...
Moje realne skusenosti s moslimami su prevazne dobre. Ale je pravda, ze nepoznam ani vierovyznanie vsetkych ludi, s ktorymi som sa v zivote stretla. Co sa kostolov a mesit tyka, ja ako agnostik, nevyznavajuci ziadne konkretne nabozenstvo a bez potreby akehokolvek svatostanku toto vonkoncom neriesim.
Na zacatku temy som napisala svoj nazor. Europania sa nerozmnozuju, vymierame, ale napriek tomu mame obrovsku snahu uzurpovat si tuto zem len pre nas a naco? Komu ju bude treba, ked ostane len prestarnuta generacia? To, ze nas vytlacaju z naseho uzemia je dej uplne prirodzeny, europa je vyborne miesto na zivot, malo prirodnych zivlov, dobre klimaticke podmienky, momentalne bez vojnovych konfliktov, z este stale velmi slusnym zivotnym standartom... Je prirodzene, ze narody, ktore sa zvacsuju budu migrovat tam, kde sa im bude darit. Ze europa nastavila pristahovalecku politiku tak, ze mnohi pridu iba vyuzit socialne systemy? Koho chyba? Ale ani to uz nepotrva dlho. Pristahovalci sa postupne zaclenuju do krajin a prirodzene prinasaju zo sebou aj cast vlastnej kultury. Ked budu mat zaujem aby sa im aj nadalej darilo, budu musiet prilozit ruku k dielu a to je to, co sa aj deje. Ze sa raz europa zmeni, preboha a co? Stalo s to v historii xkrat, domaceobyvatelstvo bolo utlacene, pobite a pristahovalci prevzali moc nad krajinami, v europe sa to deje prirodzenou vymenou genetickeho materialu, komu toto lezi v zaludku? Neviem ci sa stane zazrak a europske zeny zacnu viac rodit... To je jedine, co nas este moze raz zachranit....
@natas4 a kedsca pytas na buducnost nasich potomkov, omnoho viac ako nabozenstvo ci farba pleti ma trapi, co budu jest a pit, ako sa bude hazardovat s ich zdravim... To tiez stoji za podrobnejsie preskumanie, to v podstate suvisi aj s tou globalizaciou, aby sa firmam podarilo lahsie implementovat na europsky trh ...mne napriklad u nas omnoho viac prekaza gmo ako mesita...
@sirinka veru
@sirinka
..ja mam strach z toho, co mam moznost sledovat tu....jakoby se vracime z mnoha duvodu k negramotnosti....
za vsim jsou penize...velke naklady na cokoliv, chybi investice, prace a moznost se vzdelavat adekvatne ....
K uspechu nejsou treba "zkusenosti a vzdelani"
jen si vsimnete, ze tam, kdo se schovava v boji za "viru"..je velikanske procento negramotnostti ☹
Nevidim problem ve vire..ve druhu nabozenstvi a jmenu Boha..ale v negramotnosti, problem ktery se siri jako smrad - nenapadne a pomalu, aniz bychom si to uvedomovali dostatecne 🤐
Vracime se, couvame...bojim se bolesti hlupaku 😔
@natas4 ja len podotknem,že aziatov tu máme tiež hojne,spomínaš mešity ,ale si zober cca 20 rokov dozadu,,oči vyočenééééé aha číííínan .to bolo ako vidieť černocha..nemožné..ojedinelé..sem-tam nejaký študent...
poznali sme to iba z filmov ,kde" dabing "na celý film robil jeden chlap 😀
nevedeli sme čo je to "čína" rezance,či bambusové výhonky,koláčiky šťastia ,aj samotnu pizzu .. si mohla vidieť jedine prostredníctvom filmu ..a pozri dnes..
chtiac,nechtiac nakupujeme" čínske" jedlo,hračky,oblečenie,autá,elektro,,máš to tu na podnose ,kam sa len pozrieš.. bistrá,stánky ,obchody,reťazce,fabriky,kde nám šefuju aziati..pracuju tu,su tu kvoli živobytiu,či Slovensko,dedinka,mestečko..taká Praha,Europa..všade su..Taliani s nimi viedli boj,zober si,že dokázali zlikvidovať rodinné podniky,atd..
máme s nimi dokonca deti,ktoré chodia do našich škol,komunikuju v našom jazyku a je ich skutočne veľa,,
KOMU PATRI EUROPA... 😉
riešime tu dobré,zlé,moslimské,biele,čierné,páči sa mi čo napísala sirinka buducnosť našich detí,to je riadný klinček po hlavičke..
@sirinka
zdejsi trend je v tom, ze lide se citi nedostatecne odmenovani za praci...
Je to videt hlavne ve skolstvi, deti jsou brany jako rukojmi..
Nepojedeme na vylet, nemam to proplacene...
nemuzu se venovat uloze, protoze jsem tu sama a supluju...
V lonskem roce doslo k tomuto: 3 predmety nebyly vyucovane vubec, ale na vysvedceni ohodnocene...
neni dostatek ucitelu...a ti, co jsou nemaji zajem...jsou znechuceni bud dlouhym cekanim do penze ci spatym ohodnocenim a neustalym "strihanim financi"..
nejsou kridy ani toaletni papir..
nejsou dosttupne telocvicny..tak se necvici
neni papir na kresleni, tak se nekresli..
podcenuje se nasobilka, svadi se to na technologicky svet . mame kalkulacky, telefon preci😉
atd..
nejsou penize na pocitace, tak se nevyucuje informatika
je velka nemocnost ucitelu, tak se supluje ale nevyucuje...
Vse je zalozene na znamostech a zneuzivani moci statnich uradu...
Detem TMAVYCH pristehovcvalcu se nikdo nevenuje...naopak se jim neustale naznacuje ...........vrat se odkud jsi prisel...
@irriss to je hrozny stav, pamatam sa, uz si o tom pisala... No riesenia v skolstve a zdravotnictve vobec su velkym problemov mnohych statov... Bohuzial sa opat dostavame k zakladnemu kamenu urazu a to, kto a ako naraba s nasimi peniazmi, ako su prerozdelovane a kolko ciernych dier sa kde najde.... 😒 a opat moja konspiracna teoria... Aky lud sa najlepsie ovlada? Nevzdelany a komu teda tato situacia nahrava do kariet... Ach jaj....
:
@sirinka svata pravda!!!!!!!!!!!!!!
Cituju Te...
Aky lud sa najlepsie ovlada? Nevzdelany a komu teda tato situacia nahrava do kariet... Ach jaj....
p.s. Jsem zoufala v posledni dobe, ani stiznost na Ministerstvo a na Policii nepomohlo...i kdyz to vypadalo slibne..ale faktem je, ze se i nadale pokracuje ve stejnem rytmu, ktery jsem popsala... 😖
I nadale je preferovana kalkulacka a deset prstu, na kterych deti zpracovavaji i tisice a zbytky strkaji do kapsy..
Anglictina- vymalovavaji obrazky v ucebnici a spojuji je se spravnymi frazemi...Zadny dialog ci inetraktivita...
a pristi rok jdeme na zdejsi stredni skolu BEZ toho, aniz bychom se seznamily s notama, s kompasem....ci si rekly anglicky "Dobry den, Jak se mas" 🙄 🙄
Pozadala jsem o "propadnuti", bylo mi receno, ze nelze a jaky je pry rozdil propadnout ted a nebo na stredni..no JE v tom rozdil, i kdyz oni tvrdi, ze ne..
TED by to byla jejich (ucitelu) chyba..pristi rok to bude chyba devcat, protoze budou "jedny z tech", co nezvladly prestup z duvodu dospivani 😅 😅 😅
Nechcem byt zla ale tato debata mi zavana "socializmom".... tmavym detom sa nikto nevenuje..... Toto ma vie dobre nasrat!
A co takto rodicia, co keby sa oni trosku zacali venovat? Ja vidim velky rozdiel medzi tmavymi detmi, ktorym sa rodicia venuju a tmave deti, ktorych rodicia cakaju, ze sa im stat bude venovat.............cista demagogia toto!
Moj syn aj dcera maju tmavych kamaratov dost....ale zeby boli nejako zanedbane, menejcenne.......o tom nemoze byt any rec!
Stat daj nam, stat postaraj sa o nas, stat pomoz nam, stat vsetko za nas urob...........Socializmus= lenivost.
Hovoríš teraz o Amerike vo je úplne iný prípad "prijímania" inej farby.
Alebo o Európe?
@irriss Detem TMAVYCH pristehovcvalcu se nikdo nevenuje... "
s touto vetou ja tiež nesuhlasím,skutočnosť vnímam práve naopak ,pečený holub rovno do ust im padá a dalšie pečené holuby maju nelegálne,invalidné,kadejaké,europske..pre dávky si dokážu vycestovať..ved si pozri z čoho má Brusel hlavu v smutku..Británia dávečky ..čierný obchod..samé zlo ..peniaze na čierno ..ktoré im nikto nekontroluje,..miliardy penazí dole potokom...a nič z toho..po rokoch žiadný výsledok,ved načo aj???
ešte je to málo,budu sa sťažovať ..zatiaľ čo ty sa možeš udrať v práci,v bežnom živote,ked niečo chceš..a skus sa sťažovať niekde..venuje sa im až príliš a skutek utek..
@mariuskaa Hovorim o celom svete.... Logicky a matemtaicky je viditelne, ze stat nedokaze uzivit a postarat sa o tolko ludi... vid. deficit USA, vid. Grecko, Portugalsko, Taliansko......V cele Europe je jediny stat, ktory dotuje vsetkych a to su NEMCI...ked sa ti odpoja od EU tak vsetci mozu ist slamu jest.
Nase krajiny (vychodny blok) by aj mali sancu, lebo my sme precovity narod a tahame sa z komunizmu...ale mam 2 velky nevyhody- neskutocna korupca a vsetci ludia stale kradnu.... 🤐
Kazdy chce od statu nieco....ale stat nie je biznis- stat nedokaze zarabat peniaze, stat viditelne nedokaze tie peniaze investovat na spravne veci, nevie s peniazmi narabat....
Pikoska z naseho mesta (a pritom Florida je na tom super, my mame budget pod kontrolou)- 5 milionv dolarov za nove znacky ulic ( a pritom tym starym nic nechybalo!!!!!!! Stat hospodari s peniazmi presne ako, keby tie peniaze nepatrili statu....a presne tak to aj je....peniaze su nase 😖 )
Skusme si to nejako vysvetlit. Ja to vidim tak, ze socialna politika je v mnohych statoch europy dostatocne stedra na to, aby sa ti nemuseli hrnut do prace. Ked sa budeme bavit o pristahovalcoch zo zaostalych krajin, z nizkym ci ziadnym vzdelanim, vieme si predstavit o ake typy prace ide, nie ze by neboli potrebne alebo by som to chcela znevazit, len byvaju mizerne zaplatane a navyse a bohuzial sa s takymito zamestnancami nezaobchadza bohvieako slusne, co mozu byt tiez dovody zohravajuce svoju ulohu na tom, ze radsej vyuzivaju socialne urady.
Dalsia vec.. Rodicia sa detom nevenuju , no pokial sa stale bavime odcetoch rodicov bez vzdelania, tak ani sa im bohvieako venovat nemozu, tu pedagog by mal zohrat dolezitu ulohu a ukazat a doviest to dieta k tuzbe mat lepsie vzdelanie a lepsie moznosti... No castokrat prave pre nedocenenie svojej prace su pedagogovia vycerpani a vyhoreni a tak skutocne pristahovalecke deti, ktore mozno potrebuju omnoho viac energie zanedbavaju. A tak sa nam uzatvara kruh, z ktoreho ani von ani dnu... Ja si nerobim iluzie, ze sa nieco take da plnit na 100% ale treba robit male kroky a postupne... Treba sa zamerat na skupiny, kde je vola. Lenze ked tu mame skupiny, ktore su apriori chranene europskou uniou ako diskriminovane skupiny a skutocne im padaju pecene holuby do ust, ked vidia ze vyssie usilie by im prinieslo len minimalne zvyhodnenie, tak ide skutocne o velmi tazku ulohu.
Ale musim povedat aj to, ze ja som sa nestretavala s pristahovalcami, ktory by nemali zaujem o studium, aj ked rodicia prisli malo vzdelani, pracovali aby ich deti mohli studovat univerzitu.

@sirinka ty si mi neodpovedala na otazku...toto nie je diskusia 😉