Darujeme Európu moslimom?
Váš názor?..ja som zhrozená 😒
@irriss v IT nevenuju sa "žltým" pretože ich už dávno poriešili 😉 kým u nás bolo všetko ešte v plienkach ,nahliadni troška dalej a uvidíš čo všetko museli riešiť a čomu všetkému ich občan čelil..nie je pravdou,že sa nevenuju,alebo nevenovali..
@barcelona94901
Neni pravda? Mozna ze Tveho pohledu..Ja vidim kazdy den uz leta,(od 1.do 5te tridy) 😉 ze se temto detem ve skolni lavici ve tride mych deti NEVENUJI..deti jeste dnes neumi ani cist a jen tezko pisou.. 🤐
nezajima je jejich BUDOUCNOST, co se tyce urovne vzdelani..(STAT()Prdi na svoje 🤐 , tak si predstav na ostatni 😅
@sirinka Suhlasim, ale ako z toho von....stale ich dotovat a tlacit bankovky na papieroch?
Na margo tych pedagogov, ze by mali vyvinut usilie.....stale si myslim, ze by ten tlak, to upovedomenie sa, ze
"bez prace nie su kolace" malo ist HLAVNE z rodiny.
Priklad uvadzam z vlastnej rodiny: moja babka z maminej strany nema dokoncenu zakladnu skolu. Dochodila iba 5-ty rocnik zakladnej skoly!! Dedo bol murar, najstarsi syn zo 4-och ako jedinemu mu bolo zakazane ist viac ako po ucnovku.
Moja mama, ich dcera ma 2 vysoke skoly.
Pozeram sa na tie deti, tmave, zlte, latino biele a stat im poskytuje uplne rovnake prostriedky. Ba co viac....tolko dotacii dostavaju.... PRave teraz idem na tenisovy turnaj v sobotu, ktory poriada charitativna spolocnost a vsetky zisky z turnaja idu "pre znevyhodnene deti", do specialnych sukromnych skol. Do tychto skol sa dostvaju iba deti, ktorych rodiny ziju pod hranicou zivotneho minima. ALE, vsetky tieto deti musia studovat a ukazat, ze sa chcu ucit...cize vysledky musia byt na vysokej urovni. CHudobni rodicia jak mysi, ktori nemaju ani na "ceruzky"! ich podporuju a pomahaju -ako? Ze sa im venuju. Ten kto nema urcity priemer musi odist zo skoly. PRe tieto rodiny je to vykupenie.
Cize ani tu im nepadaju pecene holuby do ust....musia sa ucit, musia podavat vysledky, musia s nimi rodicia robit ulohy..... nemusia mat peniaze, musia mat volu.
Mna pri pozerani videa na zaciatku diskusie napadlo niekolko otazok ...PRECO. Preco je porodnost v Europe taka nizka? Preco si nezabezpecime populaciu v Europe inak ako pristahovalcami? Su zakony, politika, podpora rodiny (financna aj nefinancna)dostacujuce, aby motivovali reprodukcie schopne obyvatelstvo mat deti?Vobec, co si myslite, aka je nalada v spolocnosti?Ako sa napriklad pozerame na rodiny s viacerymi detmi, napr. neromske?Ake ma zena po materskej dovolenke uplatnenie na pracovnom trhu?Starostlivost o matky s detmi bez manzelov, pri umrti, rozvode.
@babaker Podla mna by kazdy clovek mal zabezpecit pre seba socialnu podporu v podobe dietata. Cize kazda rodina by skutocne mala mat 2 deti minimalne.
Je to prirodzene a logicke, ako v tej rozpravke: O TROCH GROSOCH........ Studniar zarabal 3 grose na den, z toho jeden vracal (svojim rodicom) , druhy poziciaval (staral sa o svoje deti) a z tretieho grosa zil.
Ja osobne sa na viacclennu rodinu pozeram dobre.....deti mam v katolickej skole a v synovej, ci v dcerinej triede nemame JEDNU jedinu rodinu, ktora ma menej ako 2 deti.......Najcastejsie su 3, mame rodiny aj zo 4-5 timi detmi.
Inak ta mensia porodnost mi pripada (ani nie tak financie), ale uplna strata zodpovednosti a ludia nejako urputne bojuju z "dospievanim-starnutim"- zabava, komfort a promiskuita.
Opat k teme....
Šaría vo Veľkej Británii
Vraždy, útoky kyselinou, mrzačenie, únos, väznenie, bitie. Tieto tresty za pošpinenie cti rodiny, ktorého sa dopustí žena, sú podľa takmer pätiny mladých britských moslimov prijateľné! Pokiaľ sa vo Veľkej Británii domnievali, že tradícia zločinov zo cti pomaly mizne, fatálne sa mýlili. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na 500 mladých moslimoch vo veku 16 až 34 rokov urobila BBC. Násilie, ktoré má očistiť česť rodiny, keď ho pošpiní žena, schvaľuje až 18 percent mladých moslimov žijúcich vo Veľkej Británii. Pre 94 percent opýtaných je však vražda cti neospravedlniteľná!
Šaría
Šaría a spravodlivosť (výber z doktrín šaríe)
poškodzujúce zločiny sú spáchané napr. aj čarodejníctvom,
protiprávne zabitie je hneď po tom, že neveríte, jedným z najhorších ohavných zločinov,
odplata je povinná proti každému, kto úmyselne a protiprávne zabije ľudskú bytosť,
odplata neplatí pri vražde dieťaťa alebo „bláznivej“ osoby, keď moslim zabije nemoslima, keď židovský alebo kresťanský podriadený zabije odpadlíka od islámu, keď rodičia zabijú svojho potomka a i.,
odplata sa nesmie robiť tehotnej žene,
odškodnenie za zabitie moslimského muža je 100 tiav.
Šaría a rozvod/otcovstvo/cudzoložstvo (výber z doktrín šaríe)
rozvod je možný dvakrát
je neprijateľné vyhlasovať rozchod, keď nie je potrebný
muž, ktorý je presvedčený, že nie je otcom narodeného dieťaťa, je povinný ženu potrestať prekliatím
ak si muž nie je stopercentne istý, že dieťa je iného, nesmie otcovstvo popierať
ak muž označí ženu za cudzoložnicu (dotyčná sa musí priznať, musí byť priamy dôkaz, čo znamená, že to musia vidieť štyria svedkovia na vlastné oči) a nepotvrdí sa to, je muž potrestaný prekliatím
Šaría a manželstvo (výber z doktrín šaríe)
oženiť by sa mal muž, ktorý sa napr. kvôli túžbe po sexuálnom styku oženiť chce a má dosť peňazí
je neprístojné, aby sa chcel oženiť niekto, kto nemá peniaze (len kvôli sexu)
nevesta by mala byť: zbožná (najdôležitejšie), inteligentná, dobrého charakteru a stavu, plodná, z dobrej rodiny, panna, krásna a i.
je nezákonné, aby sa muž díval na ženu, ktorá nie je jeho ženou, ani jeho príbuzná (týka sa to pozerania nie len tvár)
nezákonné je, aby sa žena dívala na iného muža ako je jej manžel alebo príbuzný
pre ženu je nezákonné, aby ukázala akúkoľvek časť tela dospievajúcemu chlapcovi alebo nemoslimskej žene
ženu musí mať sex s manželom vždy, keď ju o to požiada, keď sú doma, je fyzicky schopná ho mať a i.
muž by sa mal milovať so svojou ženou raz za štyri noci, pretože počet žien, ktoré môže mať je štyri
Mat dve deti je fajn, mozno sa na starobu o nas postaraju, ale v podstate ak nam ide o zvysovanie populacie, je potrebne aby dvaja ludia mali aspon tri deti, teda dve, ktore nahradia rodicov a plus kazde dalsie, ktore nasu populaciu rozsiri....
@digysa
Vrazdy sa ďeju všade.
Jednoduchšie národy to robia kvoli tradíciám aj pre nedostatok pištoli.
Dôvod je hrozný. Ale ako píše článok co si postla alebo další ukamenovanie e to v rozpore s islamským pravom.
Ale je takisto časté zabitie manželky pre žiarlivosť, cudzolozstvo... Neuverenie večere medzi ostatnými etnikami.
Napísala si 18% je za vrazdy zo cti a 94% proti. Nen to buď 18 a 82% alebo 6 a 94%?
Každou ďalšou generáciou sa budú tieto čísla znižovať a zanikne alebo prejdu na pištole a náboje ako je to inde norm.
Štatistiky z 2007 USA - intimate partner violence (IPV) = toto su len násilie na ženách súčasnými alebo bývalými partnermi/manželmi
Rok 2007- spolu 2340 zomrelo kvoli násiliu na ženách partnermi 70% žien a 30% mužov
2miliony ma následky a 600 tisíc mužov.
A toto je len štatistika IPV (sucastni a bivali partneri)
http://www.cdc.gov/violenceprevention/pdf/ipv_f...
"Bývali partneri" autokorekcia na Apple mi to zle automaticky opravuje (hlavne ak nemám prechodnému klávesnicu na sk a nevsimném si to)
@barcelona94901 mne aziati nevadia...su vsade, rozlezeni po celom svete, ale nerobia take problemy ako moslimovia...a milujem ryzove opekane rezance 😀
@mariuskaa aj v Egypte som bola a teda nikdy viac...najhorsi zazitok ...okrem toho, ze nas tam nahuleny sofer skoro zabil, tak druhy sfetovany idiot sposobil dopravnu nehodu, ktorej sme boli ucastnikmi...bola som niekolko x svedkom toho, ako egyptan podal ruku mojmu muzovi (mne nie, ved som "len" zena) a ked som nieco povedala, tak sa na mna vyrutili, ze co si to dovolujem vobec usta otvarat...potom sme natrafili na dalsieho, ten stale hovoril len o tom ako moslimovia spasia svet, o nenavisti k USA, tesil sa z padu dvojiciek...no...to su len criepky, zazila som tam toho hodne...nikdy viac
@sirinka uz teraz je preludnenost na svete..ak to pojde takymto tempom dalej, nedopadne to dobre http://www.pisem.sk/2013/09/15/preludnenie-plan...
@mariuskaa Ty si aj citala tie clanky, ktore sirinka sem dala? Lebo vsetky sa ti pacia...akurat neviem v akom zmysle...
Tebe sa paci, ze lavicova strana francuzska si umelo hlada volicov a hufne privaza imigrantov, aby sa dostala na celo statu? Neviem teraz, ci chapes o com sa vlastne bavime......
Myslim, ze sem pisem uplne zbytocne.... ked sem dam nejaky pre-islamsky clanok ten sa ti bude pacit?
@digysa ja som ani jeden link na clanok necitala, a nelajkla. Ked sa k tomu dostanem, a ak sa mi nieco paci lajknem.
Niektore jej prispevky som lajkla , ktore sa mi pacili. (aj tvoje, alebo inych bab, ja nemam problem nieco lajknut aj ked mate v niecom ine nazory). Inak ja si myslim, stale, ze v podstate mame rovnaky nazor. Obe strany chceme zit v pokoji a mieri, obe strany veria, ze su aj dobri ludia bez ohladu na nabozenstvo....
Ty vidis lajknuty clanok?
Ak sem das pro-islamsky fanaticky clanok, nelajknem ho, vyrastala som inak, mam ine nazory. Ale verim, ze ine, neznamena hned zle.....
Ale ak sem das clanok, ze "Nezavisi v co kto veri, ale akym je clovekom a ako sa sprava", taky clanok si pozriem a lajknem.
ALebo clanok, kde nejaky clovek zachranil niekoho aj z inej viery, lajknem. Pozitivne clanky.
Ak si si nevsimla, ja nie som pre-islam... ja som pre nehadzanie vsetkych do jedneho vreca. A nepoznam, ziadneho zleho islamistu, ani budhistu...zida, ale poznam par hroznych katolikov (z SK)... ale asi je to tym, ze nikto z nich nie je nabozensky fanatik. Nemam nic proti tomu, ak niekto nosi satku na hlave, alebo zidovsku ciapocku.
Druha vec dala som ti statistiky z USA, kolko nasilnych smrti 1 rok, medzi intimnymi sucasnymi a minulymi partnermi..., ty si hodila clanok o kamenovani. TO je velmi primitivny sposob zabitia, (este primitivnejsie dovody) ale v usa za zabija 100 nasobne viac ale maju dostupne ine zbrane ako kamen.
@natas4
ahoj, taxikari su hrozostrasni aj v Turecku, a to som si myslela, ze Manhattan je nejnebezpecnejsi... tam som soferovala len raz v zivote., sa bojim.... V Turecku su uzke ulicky, a taxikari idu 100 vkou... normalne som nadavala muzovi, ze ja taxik si brat nebudem. Normalne sa celu cestu modlim o zivot. 😀
Co sa tyka podania ruky s Egyptanom. Neviem presne tu kulturu, mne zatial, kazdy moslim podal ruku, (ale nebol to egyptan) ale mam podobny zazitok s ortodoxnym zidom v USA. Bol realitak, ukazoval nam byt, a ked sme sa v jednej budove v lobby stretli, dal muzovi ruku, automaticky som vystrela ruku a povedal mi nic v zlom, ale nemozem si podat ruku s cudzou zenou kvoli viere. Trosku som v pomykove ostala, ale teraz to beriem uplne normalne, lebo som pochopila., maju inu vieru... Nemoze sa dotknut inej zeny.
Toto ale bol ortodoxny zid.
Manzel mojej kamosky, je "neortodoxny" a tak ma vyobijima vybozkava.. kazdy krat ma vidi, ze az neprijemne mi je to.. 😝
Neviem, ci to bolo v tvojom pripade kvoli viere, ale mozno skor preto , ako kvoli tomu, ze zena je menej ako muz.
A ktora bola tretia moslimska krajina? Hovorila si tusim 3?
@natas4
hej, to nieze mi vadi, ale beriem to ako tabu, je to uplne zvlastne, pozorovat ako jedia cez to.
Moj muz mi vzdy hovoril (podla mna zo srandy), ze podla koranu, tie zeny su pod tym habitom uplne hole. 😎 😎 😎
Dalsia vec bola videla si sex in the city? movie? kde sa stretli s tymi zenami, a pod tym habitom mali najnovsiu kolekciu CHanel, LV.... to bolo super...
tu je link len na kusok, kde sa v tom filme sex in the city, vysvetluje preco a naco..
Ale krasne a farebne bol vykresleny Abu Dhabi
@mariuskaa Prepac, ospravedlnujem sa...myslela som, ze si fakt trafena hus......ale toto bol fakt omyl. Ta trafena hus je niekto iny.
Tiez nehadzem kazdeho do jedneho vreca.....ved som to uz v zamknutej diskusii pisala, ze ja verim, ze sa najdu aj dobri muslimi, alebo arabi....a preto aj vam sa podarilo najst si slusnych ludi........rozdiel medzi nami je jediny- ja ich vidim malo a ty si myslis, ze ich je vacsina...... Pre mna su stale muslimi vacsinou zli a menej dobri. Pre teba je to naopak.
@mariuskaa to neboli taxikari..to boli "profesionalni " vodici..v Turecku som bola tri x , tam jazdia este v pohode..Egypt je otras a nikdy v zivote ma tam uz nik nedostane...ked sme havarovali, tak z druheho auta, ktore urobilo salto ponad nase auto vypadlo male cca 2rocne dieta, auto dopadlo tesne za neho...ked sme otraseni "povypadavali" z mikrobusu, tak moj muz a este jeden holandan bezali do puste tym ludom na pomoc..muz sa nehybal, dieta strasne plakalo...a vies aku cenu ma zivot v Egypte? ten imbecil sofer zrazu nastartoval a pohol s busom ze on odchadza lebo on nema cas tam cakat, kym pride nejaka pomoc, my sme na neho vrieskali nech pocka (boli sme v pusti, bez moznosti niekam ist a dostat sa ), ze predsa musime tym ludom pomoct , jeho to nezaujimalo ani za mak a jednoducho sa rozbehol, moj muz ledva naskocil do pootvorenych dveri...toto je len jedna prihoda, zazila som ich tam viac a to co sme tam zazili by som nepriala ani mojmu nepriatelovi...podotykam, ze sme nesli cez slovensku cestovku, ale cez rakusku, boli sme tam jedini slovaci
nie nepodal mi ruku len jeden Egyptan, stalo sa mi to viac x...vlastne nepodal mi ruku ziaden Egyptan...ked som nahodou nieco povedala, tak ma nik nepocuval, hladeli cezo mna, akoby som neexistovala...ti Egyptania co su "priatelski", to su ti, co lovia naivne Europanky, prevazne Rusky......noooo preco asi???

@barcelona94901
neni tmavy jako tmavy 😉
mluvim napr. o Sri Lanka, Marocco apod..😉
a realita se zrejme rozchazi z pohledu na misto, ve kterem se dotycny "tmavy" nachazi..
TADY v IT. se nevenuji ani "zlutym"...a ani zdejsim ostrovcanum, i kdyz jsou to jejich obcane, jen z ostrova:-8