Darujeme Európu moslimom?
Váš názor?..ja som zhrozená 😒
ja si myslim ze nikto nema mat co proti rodine moslimskej ,ktora pride zit do europ lebo chcu lepsi zivot
alebo len preto ze chcu a basta
tak ako rumun pride do talianska, lebo chce lepsi zivot ale potom je rumun co pride kradnut a znasilnovat
treba rozlisovat dodre od zleho a nie nabozenstvo od nabozenstva
prepač opraVUJEM príspevok, lebo som sa dočitala že si ateistka
@seraa na jednej strane mas pravdu, naddruhej sa treba pozriet na veci z omnoho sirsich suvislosti, v podstate sme velmi ochotne a podrobne informovani o ohavnostiach moslimov, za to na druhej strane len pramalo ludi vie, ake ohavnosti robi napr zidovsky izrael na moslimskych ludoch, podporovany zapadnym svetom. Ked si polozis otazku, preco ten nepomer v hlavnom prude medii, kto ich vlastni pozistujes, k akej viere sa hlasia najvplyvnejsi ludia nasho sveta, mozno sa zacnes pytat sama seba, preco sa okolo nas vytvara tato panika... Ano, je to narod s inou mentalitou, inym zivotnym stylom a takisto nesuhlasim so vsetkym. Len si myslim, ze informacie nam su podavane ucelovo a su starostlivo selektovane.
ale zase treba toto zmyslanie na oboch stranach
tak ako my by sme nemali mat nic proti islamu tu, tak ani teda oni by nemali mat nic proti krestantsvu
no ale tam to nevidim tak slobne prist si s krizikom na krku
cize ak chceme byt respektovani respektujme aj my, to by im mohol niekto vysvetlit
@seraa Toto co ty opisujes je podla zakona nelegalne a ked sa taketo nieco stane, su potrestani, takze si to 3 krat rozmyslia, ako sa budu spravat v EU.
Pozri sa na to z druhej stranky - Krestanov je na svete 2 miliardy a moslimov 1,5 miliardy, budhistov 0,5 miliardy - predstav si, ze zacnu moslimovia alebo budhisti rozoberat to iste ako my - Krestania nas zachvilu zaplavia - no co si myslis, co vznikne z toho?
@01fialka01 no ale ty ked si tak strašne proti homosexualom by si mala predsa moslimov blahorečiť??? Ved v moslimskych krajinach maju homosexuali trest smrti bez milosti..... Takže vivat moslimom 😅
No nehrozi ze sa to stane u nas na registraciu nabozenstva na Slovensku si zakon vyzaduje dvadsat tisic,
http://www.sme.sk/c/5605331/zakon-hodil-moslimo...
ale suhlasim s Vejulou vo Francuzsku prevaha moslimov znaci navrat k ,,normalnej rodine"
Neviem ci vivat moslimom ale vivat zdravemu rozumu urcite. 😉
prepac ja som bola v israeli a co som videla je ze israel zivy a dotuje palestinu, svojich nepriatelov!
to sa mi zda celkom humanne
brani sa a este ich aj zivia ...
ale o tom sa tu nebudmeme bavit to je tazka tema a niekto kto nebol v tychto krajnach a nevidel na vlastne oci a nevie ani 10 percent , nech sa nevyjadruje
a ake ciny robia palestinci na izrael to by som tiez mohla rospisat ! a nezabudnime ze arabi - israelcania(ktorych je tam pomerne dost vyse 1,5 miliona ) sa maju velmi dobre v izraeli a tiez su proti palestine , vedia preco ..
take vyhody ako arab-izraelcan nemaju ani domaci v israeli
ale ako som povedala s tebou sa o tom bavit nebduem , kedze uz z tvojho prispevku je jasne ze nic neviem o tom
zaujmave ze zidia robia zle len arabom hmmm 😕
ale arabi robia zle vsade tak neviem potom 🤐
dokocna aj beduini si tma ziju ako chcu a nepracuju a vlada ich podporuje
ale zase ak je stat palestina nepriatel tak sa snad budem bratit nie??
no priamo tvoju osobu asi nie kedze sa nepozname a komunikujeme cez modry konik, to bolo na vsetkych co sudia a rozpravaju o niecom o com nemaju ani sajnu
inak mk je vlastne mysleny na temy ako " Cervena vyrazka na tvaricke, co snou " 😀
preto sa tu nezhodneme , nie je to vhodne miesto
p.s to nebolo na teba
@olejka neviem, mne to pripada dosť v protiklade. Na jednej strane akceptujem všetkých a všetko... Pričom akceptovať osidlovanie europy moslimmi a na druhej strane akceptovať homosexualne zväzky su dosť v protiklade, kedže ako som pisala v moslimskych krajinach je za homosexualitu trest srmti.... Takže čo valstne chceme?????
@sisaka Na tvoj stupidny prispevok sa neda ani odpovedat.... ale pokusim sa, aby si porozumela, co sa vlastne pytam.....
Je mi jasne preco chodia Slovaci, Poliaci, Madari ci Cesi do Anglicka, alebo USA, alebo do Nemecka..... za lepsou pracu, za lepsimi zivotnymi podmienkami...
Ja sa pytam, preco som este v zivote (okrem dobrovolnikov) nestretla jedneho europana, americana, kanadana, ktory by si povedal ze "tento zivot nie je ono......pojdem radsej zit do Pakistanu, Afganistanu, Turecka, Lybie, Sirie........" TAM ma caka skvela buducnost.... 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒
PYTAM sa vsetkych, preco MY nemame potrebu chodit do ich krajin, zit svoj"slobodny" zivot v mieri, vzdelavat sa, pracovat, zakladat si rodiny a rozmnozovat sa......??????????? PRECO JE TO VZDY NAOPAK??? Ved je to do oci bijuce..... ale nejako vam to unika...
Dokaze mi niekto na toto odpovedat???
Na margo mojho sukromneho zivota -Do usa som prisla na dovolenku, mame tam rodinu a pocas dovolenky som sa zoznamila so svojim manzelom.......... Mozem ta ubezpecit, ze som tam nesla za lepsim zivotom, za lepsimi podmienkami a menit zakony, tradicie a kulturu krajiny, ako to robi vacsina muslimov. Ja som sa tam ocitla cirou nahodou....nesla som tam umyvat zachody a zarobit si nejaku tu korunu....nie. Narozdiel od vacsiny Slovakov, ktori sa vyberu za "moznostami" (co neodsudzujem) ja som tie moznosti mala doma.....a zila som v ovela vacsom komforte na Slovensku, ako v USA.
Ja som zo zapadakova neprisla, Slovensko za zapadakov nepovazujem....Ak si Ty zila v podmienkach, ktore povazujez za zapadakov, to je tvoj problem.........
Ja povazujem za zapadakov ine krajiny......ale Slovensko k nim nepatri....... Ja som nezabudla odkial som prisla a nemienim tu zhovadovat Slovensko. Ja som v USA z uplne inych dovodov, ako Ty v kanade ( usudzujem podla tvojej skvele poznamky o Slovensku). Ale poviem ti, co zapadakov je : napr. Albansko
Nevadilo by mi, keby "respektovali" a "dodrzovali" nas ZIVOT.... Zial to nerobia...a ja s tym mam osobne skusenosti....osobne, priamo sa s takymi ludmi stykam..... Su mili, priatelski, slusni.....napriek tomu mi do oci povedia, ze nasa kultura je "dirty" a oni sem prisli vytvorit si v nasich ludskych podmienkach a v nasich statoch ich vlastne "osady" a zivot podla ich kultury a podla ich tradicii.... Tu im je do umoznene...
@digysa tak v Turecku je dost slovakov aj cechov tak ako zien tak aj muzov a my tam tiez planujeme byvat.
taktiez poznam ludi z eu, ktory pracuju v arabskych statoch a niesu tam ako dobrovolnici. A taktiez poznam moslimov, ktory sa rozhodne ku nam nehrnu ale napr. tu su lebo robia pre vladu a pod a tam si nemozu diktovat kam ich maju poslat. taktiez je migracia aj medzi moslimskymi statmi a pod. Aj ini jedinci z roznych narodov migruju. Nemyslim si ze plati nejake jednotne pravidlo pre migraciu obcanov, vzdy tu bola, je a bude
@digysa krasne si vypichla tie najlepsie krajiny, kde ziju moslimovia, z tychto krajin je prave mnoho utecencov pred vojnovymi konfliktami, teda nie vsetci opustaju svoje krajiny uplne dobrovolne.
Okrem toho mas dost bohatych arabskych krajin, kde maju dost vysoky prilev migrantov... Nie je to teda vzdy tak, nemas spravne informacie.
@digysa - to je diskutabilne, ja som studovala historiu, takze nieco viem aj o arabskej (resp. islamskej) kulture, nie je toho malo, co priniesli tomuto svetu. Okrem ineho, napr. aj juzna Europa je velmi poznacena prave arabskym vplyvom, niektore skvosty (a to myslim teraz naozaj vazne a uprimne) by sme tu bez tohto vplyvu nemali (napr. taka Alhambra v spanielskej Granade je famozna). Teraz myslim cisto vedu, kulturu, umenie a pod. Urcte je toho naozaj vela, druha vec je, ze ak sa o to cielene nezaujimame, tak to nevieme. Ale to, ze nieco nepozname, neznamena, ze to neexistuje 😉 Mozno ani oni nepoznaju tych "nasich" europskych ci zapadnych vedcov, umelcov atd. Ja sa priznam, tiez mi mnohe mena nic nehovoria. Ten strach, o ktorom pises nizsie, moze pramenit prave z tej neznalosti. Kazdy sa prirodzene boji neznameho. Niekedy staci spoznat, a clovek zmeni postoj. Nemusi to tak byt, ale aj moze. Ja osobne som bola v jednej moslimskej rodine na navsteve, a poviem Ti, neviem, ci som sa niekedy v zivote stretla s vacsim prejavom ucty, aky ti ludia voci mne mali ako k hostovi. Plus v praci tiez obcas pridem do kontaktu s ludmi s tymto vierovyznanim ci z moslimskych krajin - vzdy je to uplne normalne pracovne stretnutie, bezproblemove. Pretoze ludia su to ako my. Dokazeme najst spolocnu rec aj mimo pracovne veci, o kulture a pod. Pretoze je to vzdy len o ludoch.
@nivi
@sirinka
@katrinka8 Kocky, ale mne nejde o migraciu ale o respet kultury...ja uz neviem, ako to mam povedat...
Mam znamu Egyptanku, nemozem na nu povedat ani jedno zle slovo. Zavola mi, je mila, vzdelana, slusna...dokonca mi napise aj Marry Christmas, deti sa zbezne poznaju....hravali spolu tenis (uz je v inom klube). Chcela aby som trenovala jej dvoch synov.
Raz sme sa pustili do debaty.... prisla k nam nova tenisova trenerka a dufam, ze vsetci si viete predstavit, ake oblecenie nosia zeny na tenis- tricko a tenisova minisuknicka. Prve co povedala bolo, ze jej to vadi, ked jej synov trenuju takto oblecene zeny....ako jedina v klube si vyziadala aby ich trenoval iba muz. Samozrejme tato poziadavka bola nesplnitelna, kedze klub mal nedostatok trenerov a to bol aj dovod, ze prijali novu trenerku. (po case z klubu aj odisla...☹ ) Ked sme sa ale o tejto skutocnosti bavili nezavazne, tak som sa cirou nahodou dozvedela aj ine detaily o jej zivote: oni maju svoju "obrovsku komunitu" kde si ZALOZILI vlastnu muslimsku skolu, lebo ona by nikdy svoje deti do americkej skoly nedala- koli tomu ako sa americke deti chovaju, koli tomu co sa v skole ucia, koli tomu, ze si nemozu klaknut a modlit sa, koli tomu, ze nemaju hodinu koranu (ktory mi mimochodom stale nukala..aj mi tu knihu nakoniec dala), koli tomu, ako chodia UCITELKY oblecene...koli obleceniu, ktore nosia dievcata do skoly alebo na sportove aktivity.
Potom mi popisala, ake mali vyberove konanie na ucitelov- vsetky ucitelky museli dodrziavat muslimske zasady, kazdy den mohli mat oblecene iba dlhe nohavice so svetrom, ci trickom s dlhym rukavom, topanky kde nesmie vytcat palec ani pata. Ked chceli mat sukne, tak iba dlhe p clenok. Povedala mi, ze nasli zatial 2 ucitelky, ktore su "ucitelky"-cize su dotatocne vzdelane a k tomu ochotne pristupit ku vsetkym tymto pravidlam. Samozrejme jej dalsia dilema bola buducnost chlapcov- kde najst pre nich zeny....dufa, ze v ich komunite sa nejaka najde, lebo inak budu musiet ist hladat do Egypta....americanka do uvahy nepripada 😅
Moja otazke znie......................naco toto vsetko? Naco sem vlastne prisli, ked sa im nas "svet" vobec nepaci? Preco nam ho chcu menit? Preco nezostanu tam, kde mozu zit vo svojich tradiciach a vo svojej kulture?
Nerozumiem tomu..........a doteraz sa to snazim pochopit. Ak by som mala rozpor v takych dolezitych veciach, ako je vychova, kultura, skola, nabozenstvo a uplne odlisny zivotny styl, ako ludia v Amerike, tak sa jednoducho zoberiem prec a pojdem tam, kde mi to bude vyhovovat. Svet je velky.....
@digysa
(1) Na tvoj stupidny prispevok sa neda ani odpovedat -tak o tom sa da diskutovat, koho prispevok je stupidny a hadaj sisankyn to nie 😝
(2) Ja sa pytam, preco som este v zivote (okrem dobrovolnikov) nestretla jedneho europana, americana, kanadana, ktory by si povedal ze "tento zivot nie je ono -tak asi poznas len ludi s tvojim pohladom, co ti na to povedat, aka som, takych mam priatelov
(3) PYTAM sa vsetkych, preco MY nemame potrebu chodit do ich krajin - ked ju ty nemas, neznamena, ze ju nik nema!
(4) Mozem ta ubezpecit, ze som tam nesla za lepsim zivotom, za lepsimi podmienkami a menit zakony, tradicie a kulturu krajiny, ako to robi vacsina muslimov. - stretavas sa zo zaujimavou sortou moslimou, len ja sa pytam, ako sa dokazes vobec s nimi bavit, ked ich tak strasne nenavidis - ked do nich tymto stylom sturchas, ani ja by som ti inak neodpovedala - ako sa hovori - blba otazka, blba odpoved 😝
(5) Ja som sa tam ocitla cirou nahodou....nesla som tam umyvat zachody a zarobit si nejaku tu korunu....nie. Narozdiel od vacsiny Slovakov, ktori sa vyberu za "moznostami" (co neodsudzujem) ja som tie moznosti mala doma.... - no keby si to neodcudzovala, tak by si to nenapisala a ze si nesla za moznostami, s kratkej navstevy u znamych si sa zabudla vratit 😉
(6) Ale poviem ti, co zapadakov je : napr. Albansko - bola si v tejto krajine? Podla coho usudzujes, ze je take Albansko? Kuk fotky, takto vyzera zapadakov? Viem, ze ti nedalo nesturchnut, ale chapem tvoj postoj, kedze mas doma "praveho americana" ako hovoris a nie je indian ( musim sa smiat - takze tiez pristahovalec) 😀
(7) Nevadilo by mi, keby "respektovali" a "dodrzovali" nas ZIVOT. - zasa len prazdne slova, bez podkladov a tvoje emocie, tvrdenia a nenavist. 🙄
(8) napriek tomu mi do oci povedia, ze nasa kultura je "dirty" a oni sem prisli vytvorit si v nasich ludskych podmienkach a v nasich statoch ich vlastne "osady" a zivot podla ich kultury a podla ich tradicii.... - tak toto by som ti neuverila, ani keby si mi to na diktafone pustila, este by som ti povedala, ze pri tvojej zaujatosti si to sfalsovala 😵 😵 😵 😵

@erjona
lebo ja pisem preco ludia maju tento nazor co je napisane v nazve temy
konflikt zo zakonom ma kazdy narod ale ak je to konflikt co je legalny u nich a u nas nie , vtedy nastava problem
ludia pozeraju an extrem nie na normalne zijuce rodiny
preto ta tema