Darujeme Európu moslimom?
Váš názor?..ja som zhrozená 😒
@aurorag to je hanba si priznat, ze kvoli peniazom a socialnym vyhodam? alebo by si musela priznat, ze za nieco v tych uzasnych moslimskych krajinach boli prenasledovani a obmedzovani, preto odisli? - preco by to mala byt hamba, vsak velke mnozstvo ludi zo SVK odislo prave z tychto dovodou (peniaze a socialne vyhody). Ludia, ktori su prenasledovaní, lebo chcu nieco zmenit, zlepsit, zhodit diktaturu si zasluzia ochranu, ci ty si ineho nazoru?
@digysa Moja otazke znie......................naco toto vsetko? Naco sem vlastne prisli, ked sa im nas "svet" vobec nepaci? Preco nam ho chcu menit? Preco nezostanu tam, kde mozu zit vo svojich tradiciach a vo svojej kulture? - ty uz mas nejake fobie z tejto temy, ci sa mylim, trosku si nastuduj ich kulturu, zacni byt k nim mila a zistis, ze nie su taki ako sa ti zdaju byt na prvy pohlad 😉
@erjona ved prave, nie je to ziadna hanba. ale ked uz odidu niekam, kde sa maju lepsie a nie su prenasledovani, dostane sa im ochrany, preco sa tejto krajine neodvdacia tym, ze respektuju jej zvyklosti a kulturu? pretoze prave tato kultura vytvorila tie lepsie podmienky. a ich kultura zase vytvorila to, kvoli comu z vlasti odisli.
@aurorag A kto ti kto povedal, ze nerespektuju? Ja tu poznam dost moslimov, ale ani jeden neprisiel do vstyku so zakonom, taktiez maju manzelky z inej kultury. Odkial prichadzas na to, ze nerespektuju? Urcite percento nerespektuje, priznavam, tak ako aj domaci, alebo ine nacionality. Ved tu hod konkretne podklady, ked to tak urcite vies, dakujem 😉
@aurorag
95% dodržuje pravidla.
V USA takmer nulová kriminalita medzi muslimskou etnicitou.
Prisťahovalci z týchto krajín su vačšinou vysokoškolský vzdelaní a pochádzajú
z vyšších spoločenských vrstiev. To iste ti co dostali azyl počas vojny v ich krajine.
Za 10 rokov nemám ani jednu zlu skúsenosť so žiadnym náboženstvom alebo jeho príslušníkom.
@digysa Tak, kto nema argumenty, ten nediskutuje. S ludmi, co ti vyvratia tvoje tvrdenia a mozno menia tvoje zmyslanie, sa nediskutuje. Za dalsie si sa pytala vseobecne, ci ti vie niekto zodpovedat na tvoje otazky (ja som nikde nepostrehla slova "okrem erjony"). Pokial sa budes snazit nejake krajiny zhadzovat, alebo nejake nacionality, ver tomu, ze budem vzdy prva, ktora bude reagovat! Je to verejne forum, pises verejne, ked nechces, aby sa niekto zapajal do diskusie, tak si otvor sukromne forum. Dufam, ze si ma pochopila 😉 😉 😉 😉 😉
@mariuskaa Vynechajme ameriku (ak som uz skusala v predoslych prispevkoch...neviem, preco a ako sa sem amerika dostala....) Skusme pokracovat v Europe, lebo je jasne, ze ta ovplyvnena muslimskym narodom ovela viac....
Ked uz tu robime percenta.... tak len na zamyslenie....
Vo Francuzsku zije 12% muslimov a vo Francuzskych vezniciach je 70% vaznov muslimov
4 z 5 Muslimskych dievcat su sexualne zneuzivane vo veku medzi 3 a 6 niektorym z clenov rodiny
6 z 10 muslimov nevie citat. Kazdy treti clovek v arabskom svete je negramotny (1 z 3 och ludi)
91 percent zabiti zo cti robia muslimi ( 84% v USA, 96% v Europe)
Homosexualne spravanie je nezakonne v 36-tich muslimskych krajinach Z toho 10 krajin ma trest smrti ( V Anglicku v roku 2009 robili prieskum, kde sa nenasiel jeden muslim, ktory by suhlasis s hmosexualnym partnerstvom)
V roku 2012 statistiky dokazuju ze najviac teroristickych utokov bolo spachanych Muslimskou populaciou. Bolo ich okolo 9000
Viac ako 95% samovrazednych bombovych utokov je spachanych Muslimskou populaciou
Sloboda slova- Turecko ma najviac zatvorenych novinarov vo vezniciach na celom SVETE...viac ako v Cine, viac ako Irane
Islamske krajiny su jedine na svete, kde pedofilia je povolena a nikde sa netresta. V koreane ju opisuje Muhammad, ktory bol pedofil sa zasnubil so svojou manzelkou vo veku 6 rokov. On sam mal 51...
Toto proste nie je moja salka kavy..
@digysa Vo Francuzsku zije 12% muslimov a vo Francuzskych vezniciach je 70% vaznov muslimov - len kde si na to prisla, ked neexistuju ziadne statistiky, ktore by delili kriminalnikov na moslimov a nemoslimov - ale tieto uzasne protimoslimske clanky na internete som citala aj ja - kedze neexistuju ziadne statistiky, tak je velmi diskutabilne, ci to je pravda 😉 4 z 5 Muslimskych dievcat su sexualne zneuzivane vo veku medzi 3 a 6 niektorym z clenov rodiny - nic takeho som nenasla a mohla som hladat po internete kolko som chcela. Bavime sa o EU? Prave moslimovia v EU davaju pozor 3 krat viacej na svoje dcery, aby sa toto nestalo. Za kazdu cenu robit z niekoho zvery je uz prehnane, nemyslis?.... 😠 91 percent zabiti zo cti robia muslimi ( 84% v USA, 96% v Europe) - napis nam aj kolko ich bolo v celej EU, ved okrem moslimov to skoro nik iny nerobi, co viem este Cinania, tak si kludne mohla napisat aj 100% - ale nic blizsie k tomu nenajdes, pretoze by si sa musela presne pozriet do statistik kazdej jednej krajiny a prejst si sudne pripady ????? V roku 2012 statistiky dokazuju ze najviac teroristickych utokov bolo spachanych Muslimskou populaciou. Bolo ich okolo 9000 - Viac ako 95% samovrazednych bombovych utokov je spachanych Muslimskou populaciou - tak tu si ma najviac rozosmiala... EU rok 2012 bolo presne 219 atentatov spachanych a presne 6 z nich sa pripisuje nabozenskym extremistom (neuvadzaju presne o ake nabozenstvo sa jedna)! 😒 Sloboda slova- Turecko ma najviac zatvorenych novinarov vo vezniciach na celom SVETE...viac ako v Cine, viac ako Irane - no a tiez treba citat clanok do konca - rozsirovanie terotizmu a nenavisti a extremizmu. Len zaujimave, ze nespomenuli nasich bratov Rusov - tam nie je ziaden novinar vo väznici, ten jednoducho zmizne navzdy 😉
Islamske krajiny su jedine na svete, kde pedofilia je povolena a nikde sa netresta. V koreane ju opisuje Muhammad, ktory bol pedofil sa zasnubil so svojou manzelkou vo veku 6 rokov. On sam mal 51... -pedofiliu najdes prave v zaostalych krajinach, nechapem co to ma s EU spolocne! 😠
@aliza Aliza, ked to bol taky skandal, tak sa urcite o tom nieco popisalo v novinach, toto by si predsa nenechali ujst, hod nam sem ten clanok, lebo co pises je az neuveritelne a v UK podla zakona nepristupne... Ako to, ze sa spravaju moslimovia tak odlisne v inych krajinach a v Uk by to preco malo byt inak - neuverim, kym neuvidim 😉
hej, bolo to vo vsetkych novinach:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2441293...
http://www.bbc.co.uk/news/education-24360100
@aliza Anglicky nerozumiem, ale nasla som clanok - po nemecky, tu nas informuju o tom, ze je to vypoved jednej ucitelky a citujem - Sie wurde angeblich gezwungen, ein Kopftuch und einen knöchellangen Rock zu tragen gezwungen. - Ona bola "udajne" nutena nosit satku a suknu dlhu po clenky. Takze predpokladam, ze to budu vysetrovat a potom sa mozeme o tejto teme bavit, ked bude doriesena 😉
@erjona http://uk.news.yahoo.com/muslim-school-closes-t...
precitaj si uplne dole pod clankom odozvy ludi, ako oni vnimaju Islam v UK.
@erjona no jasne, urcite si to vymyslela, ze? tych udani bolo sest! a tych hlaseni bolo podstatne viac este predtym a tykali sa najma tych nabozenskych praktik.... ta skola bola z hodiny na hodinu zavreta, takze ten dovod musel byt naozaj velmi vazny, nemyslis? ked sa pytali rodicov, ktorych deti tam chodili, tak ti su v soku, ti na tom nevidia nic cudne, ze ich dcery su druhorade a sedia vzadu, vraj ich to tak uci nabozenstvo! vymyte mozgy, doslova. Toto do Europy proste nepatri a moze si to tu ktokolvek a akokolvek obhajovat. Anglicania samotni reaguju, ze toto v krajine uz nechcu lebo jedini, ktori sa prisposobuju, su prave bieli europania, zatial co Moslimovia len radikalneju a siria nenavist voci europanom a za nase peniaze! aj tato skola je dotovana statom... To sa deje a ty si zatial siroko daleko jedina, ktora to nevidi 😕.
kde sa dostala až táto téma........hmmmm........mňa trápia deti......v sudáne, keni, etoópii, na uliciach v Juž. Amerike, a pri perských kobercoch.....a pod.......... 🙄
@erjona ano, rozculuje ma, ako sa snazis hned vsetko apriori vyvratit, ako sa vsetci mylia, ako maju proste len smolu a nestretli tych pravych, dobrych, super moslimov a ako su vsetci rasisti a pritom Islam je tak uzasne, mieromumilovne nabozenstvo... ty mas jednu skusenost so svojim muzom, ktory je super, mozno este par nejakych poznate a len na zaklade toho to tu obhajujes. Prid sem k nam, kde su cele stvrte, dokonca mesta! moslimske a potom uvidis realitu. A je uplne jedno, ci radikal, neradikal....uvidis, ako Moslimovia naozaj ziju. Neviem, ci aj u vas su cele stvrte cisto moslimske...myslim, ze nie, ze? ulice, kde nie je jediny anglicky obchod, jediny biely clovek... v aute prechadzas popri vykladoch s cisto islamskym oblecenim (satky a tak), mesitach, islamskych centrach, skolach....a tych stvrti je napriklad u nas neurekom. Fakt ma clovek z toho zimomriavky. Lebo tu integraciu nevidis. Teda tu ich 😖.
@sendy182 „Moslimovia v Európskej únii: diskriminácia a islamofóbia“ (Muslims in the European Union: Discrimination and Islamophobia) je správa Európskeho strediska pre monitorovanie rasizmu a xenofóbie (EUMC) o situácii moslimov v členských štátoch Európskej únie. V správe sa vyhodnocujú dostupné údaje a informácie o rozsahu a povahe diskriminácie moslimov a prípadov islamofóbie v EÚ. O týchto činoch neexistuje takmer žiadna dokumentácia, a ani sa o nich nehovorí. V správe sú uvedené aj príklady osvedčených postupov z členských štátov a nachádzajú sa tam návrhy na opatrenia na boj proti
diskriminácii a rasizmu a na podporu integrácie.
Kľúčové zistenia a závery
- Mnohí európski moslimovia sú vystavení diskriminácii v oblasti zamestnávania, vzdelávania a bývania bez ohľadu na ich etnický pôvod a/alebo náboženské prejavy.
- Diskriminácia moslimov sa môže spájať s prejavmi islamofóbie a s rasistickou a xenofóbnou neznášanlivosťou, keďže tieto prvky sú často navzájom prepletené. Nepriateľstvo voči moslimom treba preto vidieť v širšom kontexte xenofóbie a rasizmu voči prisťahovalcom a menšinám.
- Neodškriepiteľnou pravdou je, že moslimovia sú vystavení islamofóbnym útokom od verbálnych vyhrážok až po fyzické napadnutia, a to aj napriek tomu, že údaje o nábožensky motivovaných útokoch sú iba sporadické.
- Z dostupných údajov o obetiach diskriminácie vyplýva, že moslimovia v Európe sú nadmerne zastúpení v oblastiach s nízkou úrovňou bývania, pričom je ich vzdelanie pod bežným priemerom a miera nezamestnanosti nadpriemerná. Často pracujú v odvetviach, v ktorých sa vyžaduje nižšia kvalifikácia. Ako skupina majú moslimovia nadpočetné
zastúpenie v odvetviach s nízkymi príjmami.
- Veľa európskych moslimov, najmä mladých ľudí, sa na ceste za svojím sociálnym vzostupom stretáva s prekážkami. To všetko by mohlo vyvolať pocit beznádeje a sociálneho vylúčenia.
- Rasizmus, diskriminácia a vytlačenie na okraj spoločnosti sú závažnými hrozbami pre integráciu a súdržnosť spoločnosti.
Nasla si sa v tychto bodoch? Ak nie, tak netrpis islamofobiou 😉
Svojim sposobom si to robime aj sami, ked toto niekto pocuva na kazdom kroku aky je on zly, lebo je moslim, casom vznikne nenavist a potom a necudujme, ved sme ju vyprovokovali! 😖
@aliza Zabudla si aj toho tvojho spomenut, ktory tiez patri k tym dobrym. Ja nechranim zlych, ale hadzanie do vreca kazdeho jedneho, tak to urcite nie je v poriadku. Tiez pripustas len to najnegativnejsie a nic na moslimoch nie je dobre. Tvrdenie, ze kazde 4 dievcatko z 5 bolo medzi 3-6 rokom znasilnene, je v poriadku? Mas sama doma dievcatko, bolo znasilnene, lebo to moje urcite nie. Tak potom to mam nechat tak? Nie, urcite nie, nikto nebude takymto nehoraznym sposobom hovorit to by sa tu teda mnohe potesili, keby som prestala prispievat, ale taku radost im nespravim. Vies dobre, co som pisala na inych forach - ak niekto nieco zle vykona, nech je za to potrestany - ale to moje si teda chranit budem, ked ty si to tvoje nechranis, je to tvoja vec ☹

@erjona ale ved ti @digysa dala jednoduchu otazku. Ak im tak zalezi na tradiciach a sposobe zivota, preco neziju v krajinach, kde im to je umoznene? preco sa stahuju do Europy a Ameriky? to je hanba si priznat, ze kvoli peniazom a socialnym vyhodam? alebo by si musela priznat, ze za nieco v tych uzasnych moslimskych krajinach boli prenasledovani a obmedzovani, preto odisli?