icon

Darujeme Európu moslimom?

janinah
2. okt 2013

Váš názor?..ja som zhrozená 😒

digysa
6. okt 2013

@natas4 k ten druhy clanok, co si sem dala, tak ten posledny odstavec a ta uplne posledna veta- to s snazim vysvetlit uz dost dlho. A v tom vidim navacsi rozdiel medzi nimi a svetom.

digysa
6. okt 2013

@erjona Tolko si tu toho skopirovala- clanky, fakty, parafrazovanie roznych autorov, hladas rozne linky...............len z tej tvojej hlavy sa tu toho prilis nenajde..........jedine, co vies napisat je, ze vsetci co mame iny nazor, ako ty sme rasisti.

Taktiez..je viditelne, ze si sa zabudla v tej DRUHEJ teme, co ju zamkli.....nebavime sa o manzelstvach, nebavime sa o tvojom zivote.........bavime sa o Islame a muslimoch vseobecne....bavime sa o svetovej problematike...
( nemyslela som si, ze ti musim vysvetlit, ako som myslela moju otazku: Preco ste v Rakusku?- neboj sa, s tvojim sukromim nemala nic spolocne, islo o retoricku otazku, ktoru si ponala, ako velmi jednodoche dievca.... ja na nu odpoved nepotrebujem, ja odpoved poznam 😒 )

Vidim, kolko casu mas na obhajovanie islamu, neujde ti ani jeden prspevok na ktory by si nereagovala.....len nechapem, co sa snazis dosiahnut....

tyranie deti- je vsade ANO...nie sme sprosti!!!! ide o to, ako sa berie a ako sa tresta
homosexualita- ja vsade na svete- ide o to ako sa berie v spolocnosti a ake maju ludia nasledky
zabijanie- je vsade, aj v nasej splocnosti- ide o to, ako sa berie, ako sa tresta a co proti tomu ludia robia...

Hon na carodejnice- strasna udalost v historii katolikov....uz sa nikdy nezopakovala
zabijanie zien zo cti- v pohode sa vykonava doteraz..... dolezity ritual v islamskej spolocnosti

Pedofilia- trestny cin v nasej spolocnosti
Pedofilia- nie je trestny cin v islamskej spolocnosti

Ja nepisem o Tebe, o tvojom muzovi, o tvojej kamaratke a dalsich 10 -tich rodinach, ktori ziju normalny zivot............Ja pisem GLOBALNE, co sa deje...... pochop to.....TY si nic....( Moja sestra zje v Rakusku tiez a tiez ma arabov priatelov a dost....ale aspon je objektivna a napise mi PRAVDU)

Apropo- dakujem za krasne obrazky o Albansku....verim, ze jedneho dna sa tam s manzelom vyberiete, lebo zivot je tam na krasnej urovni........... ( ako sory, ale ty bud zjes v bunkri, alebo na mesiaci, ked nevies, ze Albansko je jedna z najkriminalnejsich krajin s najvacsim predajom a produkciou marihuani v celej europe...ale nic...ved hladaj dalsie obrazky, pobavime sa.......)

@mariuskaa ty tu tiez pleties o New Yorku stale..... piseme o Europe..... je to krasne, ze USA ma uplne iny model muslimov, ako ma Europa.... Je jasne, ze nasi muslimi nerobia demonstracie a nepodpaluju obchody, auta a pod...ako vo Francuzsku. Vacsina muslimov, ked pridu do USA tak sa idu zbavit minulosti a ich strasneho zivota..... ktore VY dve stale popierate....
Ako keby ten hrozny zivot v Islame neexistoval......

(Kuwait,Saudska Arabia.....diktatorske staty, ktore to dobre vymysleli so zivotmi svojich ludi....umelo ich dotuju aby drzali hubu...len ked ropa odide, tak peniazky sa prestanu sypat)

zuzitko74
6. okt 2013

@erjona Nemyslím si, že moslimovia znásilňujú svoje dcéry. Táto kniha ma však zaujala preto, lebo ju napísal niekto, kto žil vo vnútri moslimskej komunity a opustil ju. Dôvody boli rôzne, nielen zneužívanie vlastným otcom. Z tohto dôvodu nezvyknú ľudia opúšťať kultúru, v ktorej vyrastali. Tu ani nejde o môj názor, na to mám primálo osobných skúseností. Preto som ti ponúkla jej názor, lebo som mala pocit, že má obrovskú výpovednú hodnotu. Nie je ľahké opustiť vlastnú rodinu, kultúru, zvyky a náboženstvo. Človek, ktorý má odvahu to urobiť a byť sám sebou napriek hrôzam, ktorým si prešiel, je pre mňa hoden obdivu.

erjona
6. okt 2013

@digysa Takze podme pekne po poriadku.... doteraz som pisala vsetko z mojej hlavy, ked si potrebujem nieco overit, vyznam sa v hladani informacii, je to aj moja praca, taktiez tuto zrucnost potrebujem pri mojom studiu za kratku dobu najst co najviac informacii. Ale asi tvoja zrucnost nie je na vysokej urovni podla toho, co si napisala.
Za dalsie - reagovala som odpovedou babam, co mi pisali este rano, pred obedom som tam hodila jeden jediny clanok, ktory trval skopirovat presne 3 sekundy - ale toto asi ty nepoznas - nie je to moj problem.
Tym, ze si o globalnej problematike ako ty hovoris si nas vsetky hodila do jedneho vreca -asi ty si nepostrehla, ze sa bavime o moslimoch v Europe a nie o krajinach ako Arabia...... tak neviem, kto si tu pomylil temu, ked stale ides do tejto problematiky.
Takze tvoja sestra hovori pravdu a my klameme - pekne... ale sak sa stale zamotavas viacej do svojich polopravd a ked ti ju niekto vyvrati, tak si rozculena, viacej nereagujes, nemas argumenty a napadas... aspon pis ako sa veci maju a nemusis tu rozsirovat islamofobiu.... Definiciu rasizmu uz poznas, takze vies presne, ze do nej spadas, o tom sa nemusime dotahovat....
Ja si sem mozem kopirovat co chcem.... keby to boli zverastva, tak by si sa mojim prispevkom nebranila, vsak?
K tomu Albansku sa mozem len zasmiat, ked uz nemas o com, tak vytahujes marihuanu? Ty si predsa pisala, ze to je diera,,,, podla mna sa nicim nelisi modernostou od Bratislavy..........nevies o tej krajine nic, tak nekomentuj....je uz vazne smiesne ako nevies nic priznat.....
Pedofilia je tresnyy cin v EU, tak ak ju niekto praktizuje bude tak ide do väzenia presne ako aj europan, tak nechapem, co sa nad tym tym tak rozcarovavas....
O tom preco moj manzel zije v AT nemas ani ponatia, tak tu velmi nemudruj.... ani mna nezaujima, preco zijes v Amerike......ale poviem na druheho, aby nepovedali na mna..... otazka bola smerovana @natas4 a nie tebe.... ked uz neodolala napisat, ze mam Albanca, nech poriadne cita, z kadial, predtym ako nieco rozsiruje....
Pekny den ti este prajem..... 😉

erjona
6. okt 2013

@zuzitko74 Nezijem v tychto krajinach, ale v EU je taketo nieco nepripustne, preto som to brala osobne, kedze sa bavime o moslimoch v EU,,, ale ked je to tam, tak to viem, ze su tam taketo problemy a trvat bude, pokial nebude nastolena demokracia a prava zien sa nezmenia, ani my to tu nezmenime, bohuzial....

zuzitko74
6. okt 2013

@erjona Celý príbeh sa odohral vo Veľkej Británii, píšem to v tom prvom príspevku, len tam som použila skratku UK. Podobné príbehy sa dejú aj vo Francúzsku - odporúčam knihy Upálená zaživa, Zmrzačená, Vydatá z prinútenia... Všetko sú to svedectvá žien z moslimských komunít v Európe.

erjona
6. okt 2013

@zuzitko74 A aka komunita moslimov to bola? Kolka generacia? Z kadial pochadzali hlavne postavy pred pristahovanim? Su aj pekne pribehy, citat stale negativne trosku skresluje aj pohlad, nie? Hlavne, ked nepoznas osobne vela moslimov ako si pisala....Je inak aj problem najst nejaku pozitivnu knihu.... Preco? Lebo dobre veci nejdu na odbyt, len negativne preinasaju zisk...😉

zuzitko74
6. okt 2013

@erjona Bola to komunita pakistanských moslimov. Jej rodičia prišli do Veľkej Británie v 70 tych rokoch 20 storočia, deti sa im narodili už tam. Ja osobne jej príbeh nepovažujem za negatívny, to, čo ona dokázala je veľmi pozitívne. Svoju knihu nenapísala preto, aby niekomu ublížila, napísala ju ako pomoc pre tých, ktorí trpia v pasci cti a hanby. Ona píše, že o týchto veciach treba hovoriť, lebo veľa ľudí o tom ani netuší, a preto sa tie veci môžu diať.

erjona
6. okt 2013

@zuzitko74 Prva generacia, aj som si myslela, cely zivot nic ine nepoznali, tak sa necudujem, ze sa takto spravali a od tej zeny to bolo super, lebo vyrastala v uplne inom systeme a videla, ze to nie je normalne, co jej rodina pacha,,,, generacie narodene uz v zahranici, sa s tou prvou neda ani zdaleka porovnat,,, bohuzial, ale super, ze to zvladla,,,, 😀

natas4
6. okt 2013

@erjona viem si domysliet, preco nezijete v Albansku ...ani ja by som tam nechcela zit 😉
Ked tu tak ospevujes moslimov, ze pomaly clovek nadobudne pocit, ze su to ti najmierumilovnejsi ludia na svete, a pomaly clovek zabudne kto ovladal lietadla 11.septembra, tak sa odstahuj s manzelom do Albanska a skus zit tak ako teraz v Rakusku 😵 potom o par rokov napis svoje poznatky a skusenosti 😵

natas4
6. okt 2013
erjona
6. okt 2013

@natas4 Tak po prve, moj manzel nepochadza z Albanska, ale z Kosova, ked uz pises, tak si aspon over co pises. A po druhe, prisiel sem za svojou matkou, ktora musela pracovat, aby jej deti mali co jest, pretoze otec mu zomrel este ked bol maly a jeho mama sa este raz vydala za Rakusaka (cize moj svokor je Rakusak), hned po prichode si mojho manzela adoptoval. Cize podla papierov je pravy Rakusak. 😉 Branil sa sem prist a nechcel tu zostat, kedze skoro cele detstvo prezil tam. Jednoducho sa situacia vyvinula ako sa vyvinula. Ja mam dokonca aj typicke rakuske priezvisko. Takze nekomentuj prosim ta, ked ludi absolutne, ale absolutne nepoznas! Dakujem.

sirinka
6. okt 2013

@natas4 kto ovladal tie lietadla, alebo kto ich pilotoval? Takisto si pozistuj trosku suvislosti aj o albansku a kosove, USA a NATO, ked uz tak rada odporucas ludom, nech sa tam nastahuju. Ze niekto odtial pochadza, neznamena, ze tam musi zit nadosmrti, ze suhlasi so vsetkym, co sa v krajine deje. Mnohi moji priatelia museli z byvalej Juhoslavie utiect, boli medzi nimi aj moslimovia a teraz ziju v AT, ani jeden nezanevrel na svoje rodisko, svoje krajiny nadalej miluju a pokial je to mozne aj sa tam vracaju. Bohuzial situacia okolo albanska a kosova je stale dost horuca a rozhodne to nebude chyba tych obycajnych ludi, ktori len chcu zit svoj zivot v pokoji.

digysa
6. okt 2013

@erjona Ty si uplne na smiech.....som rada, ze si sa vyjadrila...nic konkretne, vsetko odveci.... ja na tvojom mieste by som si dala prestavku. Ale som si ista, ze mi odpises aj na toto....proste posledne slovo musi mat erjona....tak si pis.... ja uz to ani citat nemozem....

erjona
6. okt 2013

@digysa Preco nereagujes na konkretne prispevky? Stale od veci. Tolko na margo tvojho posledneho komentu na moju osobu. Myslim, ze to ani komentar nepotrebuje! 😒

natas4
6. okt 2013

@erjona
Oblasť Gora - južné Kosovo - prevažne moslimské. Postavenie goranských žien, je špecifické tým, že výrazne vystupuje do popredia ich primárna úloha "ženy - matky" starajúcej sa o chod domácnosti, o deti, o jedlo, o muža ... Je neprípustné, aby vstúpili do kaviarne, či krčmy, nepísaným pravidlom je, že tam smú len muži. Na ulici sa počas dňa zdržiavajú pomenej, drvivú väčšinu času trávia doma

Kazdopadne bud rada, ze tvoj moslim nie je pakistanec, iranec , afganec..ti sa naozaj nedaju s moslimom z Kosova porovnat, kedze kosovski Albanci sa povazuju za tzv. Laickych moslimov, nabozensky vplyv tu nehra az taku vyznamnu ulohu

natas4
6. okt 2013

@digysa to si vystihla, posledne slovo musi mat erjona..v kazdej teme o moslimoch 😀 😀

mariuskaa
6. okt 2013

@zuzitko74 ahoj Zuzka,
pozri mna celkom taka literatura bavi, lebo je to zo zivota. A zaujima ma vsetko zvlastne, nezvycajne, tabu, drama, A kludne si to precitam. Lebo mne sa nazor nemeni, ... v tom, ze nie vsetci su zvierata.. (osobne nepoznam nikoho ako pribehy opisuju, ale mam len dobre skusenosti).
Ale horsie je to s ludmi, co si knizku precitaju, a nikdy nepoznali osobu z ineho nabozenstva, a teraz si urobia nazor, ze takto je to normalne.. ze vsetci su taki... Lebo potom toto neprispieva ku pokojnemu zivotu medzi narodmi ale skor k opaku.
Europania (niektori) nenavidia bez rozdielu, bez toho aby niekoho poznali, len preto , ze sa niekto vymyka z "normalu" uz nie je normalny, uz nenavist.

Vies vcera sme mali Heritage Festival pre budovu kde byvam, a som sa bavila so susedkami na party a som hodila do placu poznamku:
" Nie sme radi, ze zijeme v USA, ze vsetci sme tu doma a nikto nas neberie (negativne) za cudzincov, nikto sa nepozastavuje nad prizvukom... ale vsetci mozeme zit pekne, spolu mat dobre zamestnanie a zivot ..?
A jedna mi odpovedala:...
"som rada, ze nezijem v EU, ta je tak hrozne rasisticka, nemyslim si, ze ani so vzdelanim by som sa tam vedela uplatnit, pre kazdeho by som bola len ta Iracanka" . (Kocka je biochemicka inzinierka..)
Suhlasim s tym, co povedala? Nie! Nie cela EU je taka, (zase je to stereotyp ale na opacnu stranu). Mala by to ovela tahsie kvoli jej povodu? Urcite!

natas4
6. okt 2013

@sirinka mn je uplne jasne kto pilotoval a kto ovladal lietadla...ale pri tebe som si uz zvykla na rozne konspiracne teorie, tak ma neprekvapi , ked sem hodis link, ze dvojicky znicilo lietadlo, ktore ovladali ufonci 😀

erjona
6. okt 2013

@natas4 Prosim ta, nepis co bolo v Kosove pred mnohymi, mnohymi rokmi. Ja som tam neraz bola, dievcence sedia v kaviarnach a nik ich z tadial nevyhana. To ma udivuje, co mas za hlasky. Chod sa tam pozriet a necitaj uz tolko novinky a najnovsie aktuality, pretoze tie nie su vzdy tie najaktualnejsie 😉

erjona
6. okt 2013

@natas4 Aj kto si ich objednal? Ved tieto "konspiracne teorie" maju samotni Americania, nie moslimovia. Vysvetli mi prosim ta., preco sa zrutila tretia najmensia budova exaktne este pred naletom lietadla. Pomylili si cas narazu a oddetonovali ju skorej ako bolo treba. V dokumente hovoria samotni ludia, co to prezili, ako to prebiehalo a ze poculi detonaciu. Taktiez konstrukter, ktory budovu navrhoval, tvrdi, ze ani 5 lietadiel by nezapricinili jej pad. A tiez mi prosim ta vysvetli, preco ani jedno velke zviera, ktore malo firmu v tej budove v ten den v praci nebol. Preco tam nebolo ani jedneho psa, ktori hladaju bomby. Preco prave dvojicky, ked stavbu museli aj tak zrutit, lebo bolo nebezpecne v nej pracovat zo zdravotnych dovodov pre materialy z ktorych bola skonstruovana - tvorba rakoviny (myslim, ze azbest). A este mi vysvetli, preco vsetky dolezite vladne dokumenty boli v tejto budove, ktore by mohli pana prezidenta z niecoho usvecit???? A nezabudaj Bush dokoncil len to, co jeho ocinko zacal 😅

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
sendy182
6. okt 2013

@erjona http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/213801-trag... toto ma dostalo a aj po toľkých rokoch mám slzy v očiach........nevinné deti.......trpeli...........nemusíš reagovať....nakoľko sa nič zlé nestalo..... 🤐 🤐 🤐 🙄

natas4
6. okt 2013

@erjona clanok je zo septembra 2012 http://fotosutaz.mvro.sk/sutazne-fotografie/roc... ty si bola v oblasti Gora? Ked mas take zarucene informacie? Ty si skor ten pripad, vsade bol, vsetko videl a ku vsetkemu musis mat komentar ako tu uz bolo spomenute

sirinka
6. okt 2013

@natas4 😀 tak jasne to bolo aj reporterke, co oznamovala zrutenie budovy, ktora si uplne pokojne stala v zabere za jej chrbtom este dalsich 20 minut, no nevadi.

natas4
6. okt 2013

@erjona no vidim, ze aj ty ficis na konspiracnych teoriach, ze ma to neprekvapuje 😅

erjona
6. okt 2013

@natas4 Ja pouzivam mozocek a nehlcem vsetko na podnose ako mi je podavane 😉 Len na otazky odpovedat nevies, vsak?

natas4
6. okt 2013

@erjona ok Erjona Najmudrejsia 😉 a na co som ti neodpovedala? Nejak som prehliadla tvoju otazku..ty si mi neodpovedala, ci si bola v oblasti Gora, ked si tak presvedcena o tom ako zeny travia v tej oblasti svoj volny cas...a nebolo to davno, len tot pred rokom

mariuskaa
6. okt 2013

Za par tyzdnov zacina dalsia sezona Shahs of Sunset (moslimovia a zidia - z iranu) nadherna uputavka.

https://www.youtube.com/watch?v=_QBIgp8HkFg
erjona
6. okt 2013

@natas4 Len Gorancania nie su Albanci, to je nieco take ako zmiesanina Srbov a Ciganov. Prave som sa pytala manzela, tak to mam z prvej ruky, chcu sa vraj pripojit k Srbsku, ale Srbi ich nechcu, cez vojnu boli na strane Srbov a aj tak ich kosili jedneho za druhym. Staci ti taka odpoved? A teraz ty, spusti odpovede na moje otazky, co sa tyka pana Busha 🙂