icon

Dávate do mikulášskeho balíčka aj ovocie?

11. nov 2024

Dávate do balíčka aj ovocie? Mne to skôr príde ako prežitok z čias socializmu, keď boli mandarinky a banány nedostatkový tovar a mali sme ich fakt iba na Mikuláša. Teraz to podľa mňa stráca význam, keď je ovocie bežne dostupné v priemernej rodine každý deň,

Strana
z2
panipanka
11. nov 2024

priznavam, ze nedavam. lebo presne je to tak, ako pises. ovocie mame bezne doma kazdy den. kazdy den ho jedavame. nie je to ako so sladkostami. super je ale susene ovocie, to zase u nas tak bezne nie je, takze to za mna do mikulasskeho balicka patri 🙂

majlo1234
11. nov 2024

@earlgrey to je sen mat take dieta, ja mam uplny opak

earlgrey
11. nov 2024

@majlo1234 Sen ako sen...😄 máme problémy v iných veciach, takže ver mi, moje dieťa nie je snom nikoho 🤣

ivik4
11. nov 2024

Hej dam ale len napr. 1 mandarinku a raz aj cibulu dostal ked neposluchal . Ja ale miesto vela sladkosti dam napr. Aj ponozky spiderman a podobne co ma akurat rad

3petka
11. nov 2024

Nedávam príde mi to tiež divné, nakoľko ovocie máme vždy dostupné na stole.

klotildabazarik
11. nov 2024

Sak daj co uznáš za vhodne 😂mi davame

titla
11. nov 2024

Davam z kazdeho rozku trosku, takze aj ovocie, napr. granatove jablko, lebo ich ma rad a nie je to take bezne kazdodenne ovocie ako napr. banany. Inak oriesky, chrumky, ovocne koze a kalendar s cokoladkami. Nerobim ziaden celky balicek

minenkak
11. nov 2024

Hlavne ovocie

adkoalauri
11. nov 2024

Všetko tam dávam, len Mikuláša z tej lacnej čokolády nie

sabina230
11. nov 2024

Jasne že dávam. Pokiaľ viem tak mandarínky sú skôr sezónna záležitosť, ešte som ich nevidela v lete v obchodoch, takže si myslím že mandarínky nie sú bežná záležitosť a patria jednoducho odjakživa k Vianociam.

earlgrey
11. nov 2024

@sabina230 vážne si nevidela mandarinky v lete v obchode?

iwesska
11. nov 2024

Nedavam,decka si zoberu ovocie aj same.

andymi
11. nov 2024

Napriek "každodennej samozrejmosti" vždy do balíčka pribalím aj ovocie. Je to taká príjemná spomienka na moje detstvo.

7lenka11
11. nov 2024

Radšej ovocie ako tam napchať ďalšie nepotrebné hračky. A potom o dva týždne na Vianoce dať pod stromček zase kvantum hračiek. Ja som zástanca tradícii a originálneho pôvodu sviatkov. Preto si staršia nájde v balíčku klasiku - ovocie a zdravšie sladskosti, mladšia kapsičky a piškótky, keďže nemá ani rok 🙂

siska53
11. nov 2024

Daj do balicka, co chces. Ja im tam davam cibulu, mrkvu, zemiak. A daku tu mandarinku. Teraz bude asi cokolada nedostatkovy tovar, tak asi budeme davat uz len tu 😅.

zuzitko74
11. nov 2024

Ach, jaj, veď nech dá do balíčka každý to, čo chce. Chvalabohu, žiadny povinný obsah balíčka zatiaľ nikto nezaviedol.

bobaas
11. nov 2024

Nie, nedávam, kupujeme adventný kalendár s hračkami (lego, Barbie, hot wheels, čo je práve aktuálne). Sladkosti málo, len to, čo viem, že zjedia (mini balíček s tromi vecami). Kopec sladkého dostanú u starých rodičov, už to nie je vzácne.

bielasovicka
11. nov 2024

Nie nedávam.

kris_tin257
11. nov 2024

Ja dávam hlavne ovocie, syn zbožňuje orechy, a sladkosti zdravšie (nedávam žiadne keksy čokolády horalky a podobne), maximálne dám 1 Kinder vajíčko ale z toho nám vždy polovicu dá 😀

scila
11. nov 2024

Na vyváženie nezdraveho sladkého davam aj ovocie. A keďže kam sa s deťmi pohnem (kaderníčka, kvetinárstvo, autoservis) o škole nehovoriac, núkajú im sladké, prídu mi sladkosti v dnešnej dobe ešte väčšia samozrejmosť ako ovocie. Takže do balíčka prihodím aj mandarinku a kokosový orech, ak natrafím tak aj kumkvat.

paradajkova
11. nov 2024

Jasne, ze davam. Moje dieta, vnima ovocie ako sladkost, takze ano aj tuto sladkost ma v balicku.

zuzanockamt
11. nov 2024

Ovocie k mikulášskemu balíčku patrí presne tak ako sladkosti. Mne zase príde divné, keď sa dávajú hračky, knižky, kozmetika, ponožky a pod. To už nie je Mikuláš. Ja dodržiavam dlhoročnú tradíciu - ovocie a sladkosti.

milanemila
11. nov 2024

Ano davam aj ovocie ale zas nedavam kopec sladkosti, kt mne pridu ako odpad a ini ich davaju 🤷🏼‍♀️ nase deti maju radi ovocie a ked nie cerstve, tak mrazom susene, ovocne koze, kapsicky atd. Dnes je dostupne uplne vsetko, takze v podstate nic v tom balicku nie je nejaka nezohnatelna vzacnost.

mell27
11. nov 2024

Ja dam lyofilizovane ovocie, oriešky, orechovú nutelu,... Typické sladkosti nie... Ty si daj,čo považuješ za vhodné, nepotrebuješ na to povolenie od koňa.

lenka.25
11. nov 2024

Nedávam ovocie , vždy mame doma minimálne 3 druhy ovocia , každý deň si deti beru na desiatu + pred tréningami si každá dáva banán . Tento tok budú mat adventný kalendár urobený zo žrebov, v balíčku budú mat ponozky s vianocnym motívom , Essence Juicy bomb,parfumovanú vodu z Pupa , mochi a rozne druhy orieškov .

nelka93
11. nov 2024

Mne sa balíček bez mandarínky ani neráta, bolo by to sklamanie. Ale keď nechceš tak ju tam nedaj

oblecenie99
11. nov 2024

Baby, ja som cez túto tému ináč dostala brutálnu chuť na mandarínky a tie oriešky, asi si ich kúpim zajtra a budem lúskať pri telke.. U mňa sú tie mandarínky na Mikuláša z detstva tak zafixované, že mne ani nejdú na chuť napr. v lete 😅

karmen118
12. nov 2024

U nás decká dostali vždy na Mikuláša od rodiny kopec čokolády a sladkostí od každého - hlavne lacnej čokolády, som mala na to nervy, lebo dcéra má ekzém a vždy sa vyhodila hrozne aj keď zjedla len trochu - tak potom už jesť nemohla a z Mikuláša nič nemala, syn zas nemá mieru pri sladkom a je nejedák, tak som musela pred ním tie balíčky schovávať - tak zas rev a nechcel mi jesť normálne vôbec. Takže som poprosila rodinu nech radšej kúpia knižku/drobnú hračku a nejakú kvalitnejšiu čokoládku stačí aj jedna a zvyšok nejaké zdravé sladkosti, chrumky a kľudne aj to ovocie - dcéra má aj v tom obmedzenia. Tiež si dali povedať až keď dcéru videli total vysypanú a uplakanú ako ju všetko svrbelo, dovtedy som bola tá čo nedopraje deťom sladké ani na Mikuláša 🙈

cacianka
12. nov 2024

@babababka uhlie a šúľok z kukurice,
tuším začnem predávať, biznis je biznis 🤣😇

fatima30
14. nov 2024

@oblecenie99 presne zakaždým keď si dám mandarínky tak sa mi vybaví Mikuláš keď som bola malá☺️

Strana
z2