icon

Dávate kuriérovi nejaké sladkosti?

11. feb 2023

Ahojte, býva u vás zvykom dať nejakú sladkosť kuriérov počas bežného dňa? Teda takto. Jasne, že keď sú Vianoce a majú toho veľa, tak vždy niečo prichystáme (medovníčky, čokoládku, linecké, ovocie..), keď prídu večer a volajú, vždy sa spýtam, či im nedonesiem kávu. Samozrejme, aj keď mi balíček donesie až hore k bytu, lebo dieťa spí alebo niečo, tak dám nejakú čokoládu. Ale teda neviem, či je to bežné aj keď príde, idem na parkovisko....nebude sa po mne trápne pozerať, ze mu nesiem sladkosť? Ja objednávam často, stále platím vopred, takže nikdy nemám veci na dobierku. Takže tringelt ako € mu nenechám...a aby sme sa chápali, máme fakt dobrých, milých a ochotných kuriérov. Viem, že ten dovoz mám zapálený a oni to majú zaplatené tiež, ale aj tak.

Strana
z2
matkav21
12. feb 2023

nie nedavam bezne pocas roka, iba tesne pred Vianocami lebo ich lutujem. Ale ked ty sa im chces podakovat takto aj inokedy, tak isto sa potesia. Len si ich zase nerozmaznaj prilis 😀

mata1001
12. feb 2023

Nie nedavam nič, naposledy ani nevystupil z auta (ok ved nemusi) a ako bonus mi fukol dym z cigarety do ksichtu...

kaca222
12. feb 2023

Nikdy nič nedávam

mamamasama
12. feb 2023

Trapas 🤦🏻‍♀️

tahomi
12. feb 2023

Najnovsie uz ani nevystupuju z auta, svojvolne presmerovane baliky, ak sa da ja sa kurierom uplne vyhybam a volim zasielkovne/packetu.

Davala som nejake drobne na dorovnanie ceny, teraz uz nedavam nic a vonkoncom nie aby som mu nosila jedlo/kavu, nie som jeho manzelka ani kamaratka, ale klient.

lasona
12. feb 2023

Kurieri ktorí chodia ku mne sú vždy milí, príjemni. Ja zakaždým keď prídu, donesiem im niečo. Bud malú sladkosť, alebo aj jabĺčko umyté, a poviem im, to mate desiatu. Dajte si. Vždy sa potešili, aj mi povedali ze im dobre padne. Takže ja dávam. A nedávam si vydávať úplne, keď sa dá, vždy nechám malý tringelt

nelca84
12. feb 2023

Este som veru nepocula o tom, ze by sa kurierom davali sladkosti 🙈 okrem toho, ze je to trapne (vsak to neni male decko) neviem si predstavit, kolko by som tych keksov musela mat, ked niekedy mi pridu aj dvaja za den 🤦‍♀️ak by som potrebovala nieco nad ramec jeho povinnosti a on by bol ochotny, tak mu radsej dam nejake drobne...

zuzuliennka1
12. feb 2023

nedavam nic, akoze naco? je to ich praca, su za nu zaplateni. ale vzdy sa pozdravim, spravam sa slusne, podakujem a snazim sa ich nenechat dlho cakat, ked zavola, ze uz je dole
@reanda ja ani trinkgeld nenechavam, uz sa mi niekolkokrat stalo, ze ma kurier, resp. firma priamo v automatickej sms s info, ze pride balik, vyzvala, aby som si nachystala presnu sumu, hotovost, alebo teda kartou

eskop
12. feb 2023

Keď je ochotný a milý, tak mu dám nejaké drobné. U nás chodia len traja, už sa dobre poznáme 😃Ten co vozí tesco nákup u nás je super, mávam fakt veľké nákupy a keksíky zadarmo dáva ešte on mne 😃😃😃

evaachesa
12. feb 2023

Práve som si predstavila ako idem po balík a kuriérovi podávam Merci čokoládu...za mnou ďalší 3ja ľudia čakajúci na balík s čokoládami/kávou v rukách. 🤣 To si robíš iba srandu, však? 😁💁

arawis
12. feb 2023

No, ja nedavam nic na jedenie, lebo kedze doma mame potravinove obmedzenia, automaticky usudzujem, ze nie kazdy moze jest vsetko (ako my). Takze skor nechavam sprepitne, zaokruhlim dobierku, a tak 🙂.

sense
12. feb 2023

Nie nedávam a jediného milého som za poslednú dobu videla akurát tak jedného staršieho poštára. Inak katastrofa, jedného som dokonca videla ako mu balík padol a miesto toho aby ho zdvihol ho doslova ku schránka dokopal. Som mu povedala ze sa budem sťažovať, viac som ho u nás nevidela. Ale už chápem prečo niektoré balíky prídu v takom stave akom pridu

mk1111111111
12. feb 2023

Ja ma zvacsa zaplatene, tak nemam ako dat tringelt. Ale mame roky neskutocne milych a ochotnych kurierov, prinesu az do vnutra a zvacsa tazsie veci, nikdy ma nenechaju tahat sa s tym. Nedavam im cokolady a nic podobne, ked by im to dal kazdy, ani dodavka by im nestacila a kazdy ma rad nieco ine. Tak im dam raz za cas 5-10 eur, ako vdaku za ochotu a vsetci sme spokojni.

bloger
12. feb 2023

Nie je to bežné ale poteší, že si ich prácu niekto váži. Ja toto moc nevyžívam skôr zásielkovňu. Vyzdvihnem si balíček na výdajnom mieste. Raz som dal čokoládu predavačke, že má s tým starosti. Potešilo ju to a prijala ju. A ja som mal dobrý pocit, že som niekomu urobil radosť.

danica2711
12. feb 2023

no ja len čumím... sladkosti kuriérom? Veď sú to dospelí chlapi, čokoládky a keksíky majú poväčšine na háku. Keď už, tak euro do ruky, ale pravdu povediac, ja si tiež vykonávam svoju robotu najlepšie ako viem a nikto mi nepchá do ruky keksíky, na ktoré vôbec nemám chuť, ani peniaze navyše

1fifinka1
12. feb 2023

Tak ja ako poštárka dostávam stále nejaké darčeky, okrem finančných tringeltov som už dostala dobosky, čokolády, domáce pálené, cukríky, v piatok 4 na Slovensku vypestované kiwi. 🙈🙊😁😁 Dostávame všeličo. Nevidím na tom nič trápne, ani zle. Nás to vždy poteší. A väčšinou dajú ti, čo majú málo, ti co maju veľa nikdy nedajú nič, ani cent. Ale tak neočakávam to, ale poteší ma to.

zuzuliennka1
12. feb 2023

@1fifinka1 neviem ako casto si objednavas tovar tak, ze pride kurier - ja celkom casto - a vzdy je to velka dodavka plna, doslova plna balikov.
Keby za kazdy balik mal vodic dostat dobosky/sladkosti/bonboniery,… ani si nepredstavujem, ako a kde by to uskladnil a tiez, vozit to v aute cely den!? musel by byt nadseny….
je rozdiel postarka na dedine/v mensej obci, kde sa poznaju po mene a dodavky a kurieri vo velkych mestach s velkym objemom rozvazaneho tovaru

a tiez by ma moc nepotesilo, keby sa napr. moj balik ocitol v aute medzi poslednymi a za vsetky predosle by tam kurier mal vselijake jedlo, este sa cosi vyleje, znici… radsej sa treba ku kurierom slusne spravat, pozdravit a byt trpezlivy, to ocenia urcite viac, ako serepeticky a jedlo

judit47
12. feb 2023

Ja davam-nevidim natom nic trapne smiesne atd.

Rovnako ked poprosim susedu nech mi nieco preberie-jej(jej detom) nieco prinesiem. Kurier ku nam chodil skoro kazdy den takze-ano doniesla dom mu Tofifee-aj postovemu aj sps aj dpd. Rovnako ked som robila za mlada v gastre a zakaznik co chodil kazdy den nato iste, mi podal cokoladu alebo lizatko ma to potesilo.
No a co ze to neje-niekomu da. A teda odvtedy ma zdravia s usmevom a su ako med(nieze by predtym neboli)ale su ovela milsi a to som z Ba kde je dost velka anonymita,ti kurieri tu chodia 3-4 roky.🤔 Nevidim natom nic cudne trapne smiesne apod no a co ze je to neho robota-ked su slusni mili a ochotni nevidim dovod im nedat drobnost raz za cas.

1fifinka1
12. feb 2023

@zuzuliennka1 nepreháňaj prosím ta, nikdy mu nedá každý niečo. Ale nič trápne na tom nevidím. Bože zeny.

zuzuliennka1
12. feb 2023

@1fifinka1 no podla autorky je priam samozrejme dat nejaku cokoladu 🙈😅 ak teda vychadzam z toho, tak aj keby to teda robil len kazdy druhy clovek, dakujem pekne.
ja som sa nikdy nestretla s arogantnym alebo drzym kurierom, vsetci su mili, pozdravia,.. aj bez cokoladok a blbosti

gerrwie_girl
23. nov 2025

Toto by mi ani vo sne nenapadlo 😁

Strana
z2