icon

Koľko peňazí dať kuriérovi za doručenie balíka?

23. sep 2026

Ahojte, objednala som si ťažší balík a vyšlo to tak, že muž akurát nebude doma, keď to doručia. Chcem poprosiť kuriéra, nech mi to donesie na 3 poschodie bez výťahu, lebo budem doma sama s novorodencom a nebudem to mať ako odniesť. Bežne chodím po balíky pri cestu, kuriéri sem nechodia ani na parkovisko ani pred vchod. Balík mám vyplatený, ale chcem mu dať niečo za ochotu. Koľko mu dať aby to nebolo trápne malo, ale zase si nemôžem dovoliť mu dať 5€ navyše? Keby to mám na dobierku, tak normálne zaokrúhlim na nejakú sumu, ale takto neviem.

Strana
z3
yellowunicorn
•
23. sep 2026

No ja by som dala tých 5€ ale keď píšeš, že to je pre teba veľa... Tak si posuň doručenie na iný deň, keď bude muž doma

sisa_s
•
23. sep 2026

Bolo by mi trapne dat mu 1 mincu do ruky a cau, min. tych 5 by bolo vhodne

anonym_4d6c3c
•
23. sep 2026

@anonym_autor ešte sa priprav na to, že ti to nevynesie, ani za 5€ ani za 10€

anonym_56ed16
•
23. sep 2026

@anonym_autor Ešte by som zvážila možnosť, že by som dočasne dala balík dole/ak sa tam nachádza/do pivnice a keď bude kto, tak mi ho vynesie hore do bytu

muchotrafka298
•
23. sep 2026

A to si myslis, ze on to vyniest MUSI? Absolutne Ti nemusi pomahat vynasat nieco na 3.poschodie bez vytahu. Velakrat maju presne naplanovane trasy, maju toho vela a nevynasaju veci. Prides, zoberies, maximane Ti to da ku dveram do baraku.

parvinka0001
•
23. sep 2026

Dala by som to presmerovať niekde do vydaného miesta a nech muž ide po to sám.

osky
•
23. sep 2026

Sory ale 5 eur je zalostne malo za takuto sluzbu
10 by bolo ok

Ty by si si drala chrbat za 2 eura?

autor
•
23. sep 2026
@osky

10 by bolo ok

@anonym_4d6c3c neviem, či máte skúsenosti len s neochotnými kuriérmi, ale sú aj takí, čo pochopia situáciu a nemajú problém 🙂
@anonym_56ed16 pivnica je zamknutá, to sa nedá, a do vchodu tam ani nie je miesto, a to by som sa bála
@muchotrafka298 nemyslim si, že musí.. preto ho chcem poprosiť, ešte sa nájdu aj ochotní ľudia..
@osky zase nemá ten balík 15 kg.. na 3 poschodie hádam vybehnúť nie je až taký problém, keď za to dostane niečo navyše .. máme tu napríklad poštárku, od ktorej som nikdy nežiadala aby isla hore, a koľko krát dobrovoľne mi prišla hore, a to za to nedostala vôbec nič navyše, aj sa jej čudujem, platy tiež majú mizerne ..

autor
•
23. sep 2026
@osky

10 by bolo ok

@osky tak a ešte dodám, že v dnešnej dobe je každý peniaz dobrý, a ja osobne nemám problém robiť veci aj nezištne, takže tak 🙂 v práci som robila veci aj dobrovoľne a nadrámec, a nikdy som za to nič nechcela ..

anonym_a0093b
•
23. sep 2026

Zbytocne rady, pretoze evidentne najradsej by si bola aby to bolo zadarmo.

autor
•
23. sep 2026
@osky

10 by bolo ok

@osky 10-15€ som ochotná teda zaplatiť za vynesenie práčky a podobne 😃

sisa_s
•
23. sep 2026

Ty chces nezistnu pomoc, ale kurier denne doruci desiatky balikov a keby sa mal s kazdym trepat na xte poschodie, dakujem pekne...

abbey1
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_4d6c3c neviem, či máte skúsenosti len s neochotnými kuriérmi, ale sú aj takí, čo pochopia situáciu a nemajú problém 🙂
@anonym_56ed16 pivnica je zamknutá, to sa nedá, a do vchodu tam ani nie je miesto, a to by som sa bála
@muchotrafka298 nemyslim si, že musí.. preto ho chcem poprosiť, ešte sa nájdu aj ochotní ľudia..
@osky zase nemá ten balík 15 kg.. na 3 poschodie hádam vybehnúť nie je až taký problém, keď za to dostane niečo navyše .. máme tu napríklad poštárku, od ktorej som nikdy nežiadala aby isla hore, a koľko krát dobrovoľne mi prišla hore, a to za to nedostala vôbec nič navyše, aj sa jej čudujem, platy tiež majú mizerne ..

@anonym_autor Ja trochu nechápem. Veď keď nebude ten balík taký ťažký, prečo si ho nevynesieš sama? Novorodenec to za tú chvíľu neutečie.
Áno, kuriéra poprosiť môžeš. On môže pomôcť, ale môže i odmietnuť. Ber to tak, že ak by každému druhému urobil takúto malú službu, polovicu tovaru by nestihol rozviesť.

autor
•
23. sep 2026
@abbey1

@anonym_autor Ja trochu nechápem. Veď keď nebude ten balík taký ťažký, prečo si ho nevynesieš sama? Novorodenec to za tú chvíľu neutečie.
Áno, kuriéra poprosiť môžeš. On môže pomôcť, ale môže i odmietnuť. Ber to tak, že ak by každému druhému urobil takúto malú službu, polovicu tovaru by nestihol rozviesť.

@anonym_a0093b nie, len 5€ za vybehnutie 30 sekúnd mi príde ozaj veľa.. keby zarábam 3000€ mesačne tak mu nechám aj 10€, ale človek je rad, že vôbec mesačne vyjde
@sisa_s ja to úplne rozumiem, a vždy sa snažím ja čakať na kuriéra, a nikdy som od nich nič nechcela navyše, tak snáď raz keď je takáto situácia, by mohol byt ochotný 🙂
@abbey1 nechcem ho nechať samého, a presne nevieš, kedy ten kuriér príde, koľko krát ma pošle dole a čakám aj 5-7 minút na neho, to nenechám určite samého novorodenca, môže sa pozvracať, hocičo..

autor
•
23. sep 2026
@abbey1

@abbey1 po malé balíky chodím s ním na rukách alebo v nosiči, ale toto som dúfala, že príde kým bude manžel doma..

martul
•
23. sep 2026

@anonym_autor tak si daj balík doručiť na druhý deň, keď bude muž doma
5 eur je suma akurát

anonym_2e81d4
•
23. sep 2026

@anonym_autor ja si myslím, že ak ti s tým pomôže, tak to vôbec nebude robiť za peniaze ale aby ti pomohol. Lebo či 3€, 5€ alebo 7€, tak on sa ponáhla ďalej a nie je to dostatočná suma na to, aby to robil iba pre peniaze. Je rozdiel ak si pri nákupe priplácaš službu vynesenia tovaru do bytu, lebo to je platená služba a vopred o tom vedia. Mňa kurier minule ani nebol ochotný počkať a to som bola naozaj 1 minutu od domu, nechal mi to na chodníku. Proste majú toho často dosť. Buď ho pekne popros keď ti bude volať a ak sa to nebude inak dať tak ak je to možné tak doručiť v iný deň, kedy bude doma manžel alebo si to nechať doručiť na odberné miesto. Ak to urobí, tak len z dobroty srdca. Naozaj by mi bolo trápne niekomu pomáhať za 3€ alebo nejaku taku sumu. To radšej zdarma.

anonym_77718d
•
23. sep 2026

@anonym_autor už 5 € je veľmi málo 🫣 on nie je povinný ti to doniesť na 3 poschodie bez výtahu, nemozes poprosit suseda?

Treba si prácu aj ceniť, a na tých 5 € sa ti môže vykašlať, a nebude to riskovať, pre teba je to veľa za 30 sekund ? Čiže on ti ten ťažký balík za 30 sekúnd vynesie hore ? 😅😅 nebuď smiešna

Inač zbožnujem ľudí, ktorí by všetko chceli mať zadarmo, ale veď pomôž

anonym_82ffb5
•
23. sep 2026

@anonym_autor No skúsiť môžeš, ale nie je isté, či úspešne. Uvidíš. Ja keď som mala maličké dieťa, tak jediný kuriér mi doniesol balík hore na 11te s výťahom a bol to spolužiak zo ZŠ. Keď ma raz videl ako čakám dole s placucim polospiacim dieťaťom, automaticky mi pri ďalších balíkoch povedal, že príde k bytu. Manžel bol doma len cez víkendy v tom čase a musela som si to zariadiť. Keď bolo niečo väčšie, dala som to doručiť k mame, alebo na odberné miesto a potomi to brať doviezol. Za ťažké spotrebiče som si samozrejme pri objednávke zaplatila doručenie do bytu.
Držím palce, ak sa nedá zmeniť dátum doručenia, snáď natrafíš na ľudského kuriéra.

osky
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@osky tak a ešte dodám, že v dnešnej dobe je každý peniaz dobrý, a ja osobne nemám problém robiť veci aj nezištne, takže tak 🙂 v práci som robila veci aj dobrovoľne a nadrámec, a nikdy som za to nič nechcela ..

@anonym_autor ja ta chapem
Ale viem si predstavit aj druhu stranu

Ty si pisala ,ze balik je tazsi....
Takze....

Apropo
Ty mu vopred povies,kolko mu za to das?

mooonika1975
•
23. sep 2026

Ak nemá ten balik 15 kíl, tak hádam to vynesies? Čo ide za tých 5 minút novorodenec ujsť? Ja vcskolke dve deti na rukách po 12 kíl. Nepochopím toto, keď žena musí čakať na MUŽA. A nevie sa zariadiť

rachel36a
•
23. sep 2026

Ja nechapem preco si to nemôžeš odniesť sama kedze pises ze to nie je az take tazke? Véd počkám pri okne kým bude auto prichádzať, zbehnem dole, vezmem balik, vybehnem hore. Ty sama píšeš ze je to 30 sekúnd, krat dva, plus kým ti ho poda. Novorodenec predsa v postieľke vydrží 2 minúty kým sa vrátiš. Ci ty nechodíš ani na WC keď si sama doma?

simca06022011
•
23. sep 2026

co je to tazky balik? Ak nema 15kil - vynes si to sama, dieta si daj do kocika, na chodbu alebo tak ak sa bojis, pripadne mozete sa kludne kocikovat vonku ak uz chodite von atd... zidi dole az ked pride s balikom dole.
Alebo si to daj do pivnice atd, vynesies si to neskor, postupne atd... bezne som to tak robila, ze som balik suchla len do domu a doslova poposuvala do kocikarne alebo pivnice, co bolo prave vhodnejsie vzhladom na rozmer.
Ako normalne sa ho mozes opytat, ci by bol taky zlaty a vyniesol ti to, uz podla mna cez telefon skor, aby si sa vedela zariadit. U nas sa niekedy tak ponahlaju, ze normalne cez okienko auta sa vykladaju zasielky :D A bola tu aj rada s odbernym miestom, tam ale pozor, vela ich ma limit 10kg /boxy myslim vsetky, ale odberne miesta niektore tiez/

lenka.25
•
23. sep 2026

Vlastne ten balík ani nie je ťažký 😂 . Tu nejde o ochotu , ale kuriér má tak veľa balíkov denne , že na tvoje 2 € sa môže vieš čo

abbey1
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_a0093b nie, len 5€ za vybehnutie 30 sekúnd mi príde ozaj veľa.. keby zarábam 3000€ mesačne tak mu nechám aj 10€, ale človek je rad, že vôbec mesačne vyjde
@sisa_s ja to úplne rozumiem, a vždy sa snažím ja čakať na kuriéra, a nikdy som od nich nič nechcela navyše, tak snáď raz keď je takáto situácia, by mohol byt ochotný 🙂
@abbey1 nechcem ho nechať samého, a presne nevieš, kedy ten kuriér príde, koľko krát ma pošle dole a čakám aj 5-7 minút na neho, to nenechám určite samého novorodenca, môže sa pozvracať, hocičo..

@anonym_autor Prepáč, ale i na WC a do sprchy chodíš s nim?

anonym_ee6515
•
23. sep 2026

Ja som objednala dcére poličku na knihy. Myslela som, že to bude vo viacerých krabiciach. Bolo to v jednej a bolo to dosť ťažké. Ako potrápila by som sa s tým, ale urobila som oči, či mi nepomôže 😅 na 11. výťahom, doniesol mi to do obývačky, dala som mu 5e. To mi príde také všimné za ochotu. Urobil to, lebo chcel pomôcť.

svetlonos
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Pretože si hlúpa a nepoznáš svoju cenu. Keby si takto robila v zahraničí, zoderu. To že ty nemáš svoju cenu a svoj čas, energiu rozdávať zadarmo je tvoja osobná vec. Ale očakávať toto od iných? Prepáč ale dospeje. Tiež bývame na 3 bez výťahu, stačí mi vykotulat sa tam s nákupom a malým dieťaťom.
Koľkokrát si dáme nákup priniesť (nákup online) alebo kuriery - máme zadanie doručenia pred dvere. Pokiaľ je to niečo ťažšie, dávame 5 €. Veľmi ťažké veci sú inak platené a tam sme tiež dávali viac.
Ale očakávať toto nezištne je také, no nie moc fajn.
Ver, že by si to inak videla, keby bol kuriérom tvoj muž. Pokiaľ si nastavená na neustále nezištne pomáhať, ok. Ale mecakaj to od druhých zato, že ty tak funguje s.
Mne tiež jeden super poštár doniesol balík dokonca na novú adresu, ten bol ozaj perfektný. Ale neočakávala som to.
Keď nie je možnosť u ostatných dorucovatelov priniesť pred dvere, ide to do balikoboxu a dovezie mi to manžel. A tvoj muž zo môže urobiť rovnako. Ti kuriéri majú hroznú práci anoho doma ženu deti tiež. Neboj, radi si ušetria chrbát.
Mne tiež kuriér mal priniesť madrac do postieľkyy, ja doma s dvoma malými deťmi, muž na služobke. On nie že mi to nevyniedol hore, ani tu nebol! Ešte napísal drzo, že doma nik nebol, i keď ja som čakala na balík a doručenie bolo zaplatené pred dvere bytu! Mal úplne v paži ešte aj klamal! Musel ísť po ňu muž.

anonym_cae138
•
23. sep 2026

@anonym_autor nemáš nejakého ochotného suseda/susedku vo vchode? Buď vyniesť balík, alebo postrážiť/podržať bábo?

minenkaa
•
23. sep 2026

Normálne ho popros či ti vynesie balík ,že mu dáš 5€,žiaľ baby majú pravdu nie je to veľa,tu sa neplatí práca ,ale ochota
Veď dieťa si nechaj na zemi ,v postieľke ,v kočíku a balík vynes sama,keď nemá ani 15kg ak kuriér nebude mať čas ho vyniesť hore

anonym_bf7538
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno presne v tom momente ako ty budeš tu minútu dole a hore sa dieťa povracia .

Strana
z3