Dávate tringelt dovozcom jedla?
Nie, uz keby som mala davat tringelt kazdemu tak nebudem mat ani na to jedlo 😀 tringelty v restauraciach, kadernicka, manikura, kurieri,...
Ked objednavam a hned platim kartou, tak nie. V hotovosti som neplatila ani nepamatam. A nie, nemam v penazenke ani to euro. Mozno tak raz za 4 mesiace a aj to odo mna vydranka nejaky clovek na ulici.
Mam jedneho kuriera, co mi vozi zradlo pre psov, tak tomu davam "vsimne" obcas nejaku flasku, cukriky. Za to, ze mi to prenesie rovno do auta.
Asi veľa ľudí nedáva lebo každý jeden je prekavapený, keď dám 😅
Ja zas nedávam kaderníčke, teda už nechodím, ale kedysi.
Ja davam, no ziadne velke ciastky😅 len zaokruhlim na najblizsie cele euro (napr ked mam platit 15.30€ tak necham 16€, ked je to ale napr 15,90€ tak necham 17€)
keď mám zaplatené dopredu, tak nie. keď platím v hotovosti, tak zaokrúhlim sumu. nezvyknem dávať nejaké veľké tringelty. tak je to ich práca, mne tiež nedá nikto v práci navyše peniaze.
Nedávam 99 percent platím popredu a aj keď platím jemu nedávam. Tie ceny v restikach už sú tak vysoké, že nie. Kedysi som automaticky dávala, ale to za jeden Burger nepytali 20 eur
@nikoletta1712 lakomý? Akože prepáč, keby sme mali platy adekvátne k cenám, tak asi by to bolo inak
Koľko ľudí musí 2x rozmýšľať, kde dá peniaze a nie ešte, žeby tringelt dávali…
@terezka2911 presne...navyse ti ludia predsa dostavaju normalne vyplatu za svoju pracu. To potom mozme davat tringelt uplne kazdemu...bankarovi, predavacke, upratovacke, lekarom, smetiarom ....
@nikoletta1712 ja zarabam dost dobre a aj tak nedavam, maju predsa svoj plat :D
Väčšinou platím kartou vopred, takže nie. Pokiaľ platím v hotovosti tak dám občas. Ale väčšinou nemám v peňaženke ani to euro
@michaelam2 Ani ja nechápem. Potom každí by mali dostať všade. Mne nikto nedá navyše, iba toľko, koľko je na faktúre

obľúbeným, overeným a milým. 👍