icon

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?

24. aug 2024

Demonstracia sily, ci naco je dobre prevalcovat 9000 mestecko 50 000mi vyznavacmi koranu v 350 stanoch...?

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?
haley7897
25. aug 2024

@lenkakravcova snad. Postupne, s generaciami aj taliban pochopi, ze tadial cesta nevedie a budu musiet upustit od utopistickej extremnej verzie toho co si tam momentalne razia. Ale zial budu to roky a s nimi stratene generacie...

f333
25. aug 2024

@lenkakravcova Ako pises,kazda krajina ma svoj pravny system. Sk aj ine dem.staty maju pravny system zalozeny na rovnosti prava pre kazdeho.ci muza ci zenu......Tie islamske autokarticke nedemokraticke zalozene na istej ideologii islamu - sarie, kde su podstatou nositelov prav muzi a moslimovia pred zenama a inovercami ,ako ich nazyva islam....
A to dedenie je presne ten priklad.. Ty ako dcera ci manzelka nededis len cast oproti tvojmu bratovi ci manzelovi...... ale rovnako muz ci zena dedia rovnym dielom podla 3 stupnov dedenia.....tak je to na sk aj v inych statoch dem.pr.systemu.....ale saria robi rozdiely diskriminacne.
A to este nespominame tr.ciny znasilnenia, ublizenia na zravi ci vrazdy. aj zo citi..... na sk neplatia zakony vraz zo cti... ani v de.ale moslimovia s radostou protipravne tam dost casto pozivaju..... na svojich sestrach,zenach .. aj matkach....
Ako som pisala,ty samozes hrat na moslimku bez ziadnej konzekvencie na sk.ked ta chrania sk zakony..... ale chod zit do SA ci ineho mosl.statu .a potom uvidime,ako sa ti bude ako zene a tvojim dceram tam darit v ramci zakonov saria..
ked pride Sloveka ci Slovak ci iny europan do SA zit ci pracovat, tak musi bezpodmienecnne dodrzovat saria zakony. zena si musi oblect hikhab.. aj ked nie je moslimka.nemohla zajdit autom sama..... atd. Aked to nedodozi,tak jej horzi nilen vypovedaniae ale aj iny trest... .
Ale moslimovia v Europe ziadaju opacny pristup k nim u nas . Atam jeten prblem.Oni us neprisposobivi a nekompatibilni s nasou civilizaciou azakonmi......
Tak skus porozmyslat nad tym, ze aky je rozdiel medzi nami a nasim pravnym systemom a civilizaciou a moslimskou.....acij e kampatibilna s nasou civilizaciou a zakonmi.A vyjde ti z toho ,ze mozes nadalej predstierat na sk moslimku bez toho,aby ti hrozilo,ze jej zakony dopadnu negativne na teba a tvoje dcery.....
ale uz v moslimskej krajine by si pocitila a to negativne,co znamena saria v praxi v moslimskom state.....

f333
25. aug 2024

@lenkasarka odpovedla som ti.ty si pisala utocne a konfrontacne.....

lenkasarka
25. aug 2024

@f333 počkaj s kým si má mýliš? Ja som ti slušne napísala,či by sa nedalo písať normálne,lebo by som si rada prečítala tvoje komentáre ale predošlé komentáre sa ozaj nedajú citát. Človek ai musí domýšľať čo si chcela napísať. Ja som to naozaj nepisala v zlom a už vôbec nie uštipačne. Skús si to prejsť spätne.

milanemila
25. aug 2024

Nie desia ma hlupaci na Slovensku

tetapetra
25. aug 2024

@haley7897 netvrdím,že h.mas je tu 100rokov. Je to teroristická skupina ako aj taliban. Čo sa týka Izrael Vs palestina je to nikdy nevyriešený problém. Afganistan je v riti, ti už sa nevrátia tam kde boli.

lenkasarka
25. aug 2024

@f333 zrejme si má mýliš s @lenkakravcova s ňou si diskutovala nie somnou

lenkasarka
25. aug 2024

@tetapetra ja som presvedcena,že ak by Izrael nemal takú vzdušnú obranu akú má tie straty na životoch by boli tiež veľké. Nie až tak ako v Palestine keďže na m2 tam pripada strašne veľa ľudí.

f333
25. aug 2024

@eva8 ja neverim tomu,co citam... namiesto toho,aby si vyjadrila zdesenie nad moslimskou agresiou, pocitas zisk mesta ?
@vroni prepac,ale nemas pravdu. Prave koran vyzyva na nasilie voci inym .co nie su moslimovia....zidia su pre molsma ako cervene sukno pre byka.. Vie skolko je v Europe nimi sosbenych utokov na zidov ? na nasilie voci zenam,na porusovanie lud.sprav..... diskriminaciu.....
to staci n ato,aby mohii z tych moslimov tak aj konali..... kazdyden moslimovia spachaju asi 25 utokov denn nozmi./statistika policie / to nepocitam ine nas.tr.c.A specialita je utok na krk.odrezanie hlavy podrezanie......
Pravda, aj mentalita cize osobnost tych etnik hra svoju ulohu pri tom,ze su nasilni.Ale ta ideologia pol.islamu je nosna pri tych ter. a inych utokoch.....

haley7897
25. aug 2024

@tetapetra to boli aj ANC. Nie tak davno bolo ilegalne vyjadrit podporu anc alebo Nelsonovi Mandelovi a clovek pozeral v takom pripade na niekolko rokov za mrezami za podporu terroristickej skupiny. Dnes ma Nelson Mandela sochu v londyne a nobelovu cenu za mier. Anc tiez pachalo bombove utoky. Existuju statistiky kolko obeti standardne stoji krajinu cesta k nezavislosti. Nieje to pekne. Suhlasim. Kratko po oktobri vyhlasil Yemen UK teroristickou krajinou. (Popravde pravom vzhľadom na okolnosti s sa im necudujem). Sme tu teda vsetci barbarski teroristi? Terrorismus je nalepka zvacsa rozdavana zapadom ako US. Tak ako ANC, pre niekoho rezistencia, komu sa to hodi pre toho terorista. A niekedy je to len otazka casu...

zltalienka
25. aug 2024

@lenkakravcova neodpovedala si na otázku, či je to tak, že odpadlikom od viery v islam hrozí trest smrti. Svoju neochotu odpovedať zakrývaš ďalšími a ďalšími otázkami, prípadne špekuláciami.

tetapetra
25. aug 2024

@haley7897 samozrejme,že nie. Ale nemôžeme zakrývať oči a tváriť sa,že je všetko ok len preto,že si užívame výdobytky modernej doby. Afganistan si všímam odvtedy,čo tam zničili budhov, mandela no to je ako keby si u nás do 89 schvaľovala Dubčeka a západ. Taktiež sa tie nepravá dejú na východe. Ja ako žena som zásadne proti tomu,aby nám brali práva na život, vzdelanie, lásku.

haley7897
25. aug 2024

@tetapetra potom si aj proti tomu co Israel pacha na (aj) detoch v gaze a west bank.
Najbizardnejsie je, ked to niekto prezentuje ako Judaism vs Islam konflikt. Toto nikdy nebol nabozensky spor. Vzdy len uzemie a politika. Zionizmus je od zakladu sekularne, nacionalisticke hnutie.

lenkakravcova
25. aug 2024

@f333
Písala som ti na to odpoved.
Podľa mňa je spravodlivé, že žena dedí menšiu pomernú časť, ak za celý život neprispeje jedno euro na chod domácnosti.
Je podľa teba spravodlivé aby nepracovala a zároveň dedila presnú polovicu?
Bolo by to spravodlivé i naopak? Ak by muž nepracoval a dedil polovicu?
Muslimky v neislamskych krajinách častokrát nemajú civilné sobáše, a idú podľa náboženského práva s náboženským sobasom. Manželia nemajú BSM. Všetko patrí manželovi, a žena nepracuje, ale spravuje manželov majetok.
Okrem toho dcéra dedí menej, ale zároveň jej bratia majú za ňu finančnú zodpovednosť ju živiť dokiaľ sa ona nevydá.
Čiže opäť nie je to tak žeby nemala nič. Len proste tie financie sú väčšinovo na mužoch. Aj právo aj zodpovednosť.

Za znásilnenie je v šárii možné udeliť od vyhostenia až po trest smrti. Neviem čo ti iné k tomu napísať. Asi len to, že je škoda že sa v Európe podľa toho netrestá. 🙂

Vraždy zo cti sú pohanska praktika. Toto islam nepodporuje. Deje sa to v rôznych islamských krajinách i neislamskych krajinách. Súvisí to ale s kultúrou mimo islam. Ak by si chcela dokázať, že toto pochádza z islamu, tak poprosím verše, ktoré to povoľujú (také nenájdeš).

lenkakravcova
25. aug 2024

@zltalienka skús si to nájsť na internete. 🙂 aj tak mne veriť nebudeš.

tetapetra
25. aug 2024

@haley7897 ale nepachal, kým neprišiel október. Dobre vieš že v Izraeli žijú všetky možné náboženstva,etniky vedľa seba a úplne v pohode. To čo sa v októbri stalo bol des a hrôza. Odveta sa dala čakať. Avšak asi nikto nečakal,že ti hajzli majú tunely a skrývajú sa za palestínčanov a v nemocniciach.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
haley7897
25. aug 2024

@tetapetra neblazni. Gaza bola okupovana roky pred oktobrom. Pravidelne aj bombardovana. Israel kontroluje kolko coho (jedlo, lieky, voda...) sa dostane do gazy. Ziadne dieta v gaze nema buducnost a nemalo ju dlho pred oktobrom. Pravidelne raidy a zatykanie hoci aj deti a drzanie ich vo vazeni pokojne aj roky hoc aj bez sudu cisto ako nastroj podrobenia su uplne bezne.
Skryvanie sa v nemocniciach a ludske stity a podobne nezmysly nic z toho nieje pravda. Len zamienka pre Israel. Mimochodom aj keby sa hamas schoval v nemocniciach, tak by bolo bombardovanie nemocnice stale vojnovy zlocin.

haley7897
25. aug 2024

@lonely66 roky ju prosime aby prestala pisat nohou na tej klavesnici. Ja viem, ze isto popisala kopu veci s ktorymi nesuhlasim, ale ani mi to nestoji za to snazit sa to zakazdym dekodovat...

tetapetra
25. aug 2024

@haley7897 no vidíš a ja tvrdím,že je to pravda. Oni síce kontrolovali, ale vidíš, že moc nepomohlo.

haley7897
25. aug 2024

@tetapetra co nepomohlo? Ze obmedzovali dodavky jedla, liekov,pitnej vody a pod do nimi obliehanej oblasti? Davno a po cele desatrocia pred 7 oktobrom. Co je mimochodom tiez vojnovy zlocin.

tetapetra
25. aug 2024

@haley7897 dodávky začali kontrolovať a obmedzovať po októbri nakoľko sa ľuďom ani nedostali. Pretože H.mas si to bral pre seba. H.mas série na ľudí. Tu chobotnicu nedokážu zničiť,môj názor. A preto budú trpieť civilisti, bohužiaľ. Zároveň je mi smiešne keď vidím ako napríklad v USA vykrikujú freep.lestina a kuknem na nich a sú to ženy alebo gayovia.

haley7897
25. aug 2024

@tetapetra to nieje pravda. A nieje ani tajomstvo, ze to nieje pravda. Len napríklad v 2007 (niezeby to predtym bolo lepsie) Israel prisiel s novymi "bezpecnostnymi opatreniami" a zabral 30% farmarskej pody z gazy ako buffer zonu. Prakticky zakazli a kontroluju rybolov, mozu lovit len v oblasti co su prakticky odpadove vody. Pocas ofenzivy Israel vyzabijal tisicky dobytku, idf znicili zariadenia na spracovanie mlieka. Znicili v gaze mozne maximum vlastnych zdrojov potravy .Zaroven vtedy uvalili blokadu a odvtedy striktne limituju co a kolko sa dostane do gazy. Jedlo, voda, lieky, vsetko musi ist cez kontrolu. 97% vody v gaze je kontaminovana. Gaza bola uz pred oktobrom davno v kritickom stave a hlbokom nedostatku potravy, vody a liekov.

eva8
25. aug 2024

@f333 neoslovila som povodne teba, ani som nepostrehla, ze si prispela, reagovala som na uvodny prispevok. T.j. neodpovedala som povodne na tvoj prispevok, ktory som necitala, ale na autorkin prispevok. Az po tvojom osloveni, som odpovedala. Hovorime o 2 roznych mestach.
Alebo sa zhromazdenie moslimov kona v meste, v ktorom bol teroristicky utok? Este raz si precitaj, mozno pochopis

cukroska
25. aug 2024

NIE

eva8
25. aug 2024

Dnes skoncilo trojdnove zhromazdenie moslimov v mestecku Mendig, na ktore bolo avizo. Stal sa nejaky incident? Este mozno zajtra, kym vsetci ucastnici sa rozidu. Tu je stranka s kontaktom na organizatorov. Bola to 48 vyrocna schodza
https://jalsasalana.de/

lenkasarka
25. aug 2024

@haley7897 nemyslím si že všetko je take jednostranne ako píšeš.

haley7897
25. aug 2024

@lenkasarka co konkrétne?

lenkasarka
25. aug 2024

@haley7897 konkrétne si nemyslím že za vsetko môže Izrael,ale to je na dlhu debatu. Na tuto vojnu mame odlišne pohľady, ale je to v poriadku. Píšeš,že Gaza bola dávno pred októbrom v kritickom stave b nedostatku vody,jedla liekov. Môj pohľad na to je taký,že keď to už tak bolo ako píšeš tak miesto stavania toľkých km bunkrov (to muselo stať majland) mohli ľuďom zabezpečiť jedlo,vodu a lieky. Miesto toho ťahali zbrane atd. Ale samozrejme nebudeme sa natom doťahovať a hádať, len sa jednoducho nezhodneme. A ani to nevyriesime. V Izraeli žijú kresťania, moslimovia a zidia pokope zato nájdi v Gaze zida. Ani jedna z nás nezije na tých miestach a všetko mame sprostredkovane.

haley7897
25. aug 2024

@lenkasarka pozri, moj nazor vobec nieje podstatny a zamerne ti nechcem dat moje zdroje informacii, lebo su z velkej casti od muslimov a tym padom by si mohla mat za to, ze ide o zaujaty postoj. Pokojne chod teda po vlastnych zdrojoch. Nic z toho co tu pisem niesu konspiracie alebo nieco, co by sa nedalo overit.
Zacni od zaciatku, od vzniku Israela. Pokojne aj Wikipedia
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1948_Palestinia...

Kde, ako zacal konflik? Kolko trva? Kto je okupant a Kto rezistencia?