Deň matiek. Ako beriete tento sviatok?

zrzulka
4. máj 2009

Dnes som mojej maminke vyberala v obchode srdieckovy dezert k jej krasnemu sviatku ked ma manzel zaskocil ze aj on mi chce nieco vybrat. Pytam sa ze preco ved ja nie som jeho matka.
Som na to nesmierne hrda ze uz treti rok aj ja oslavujem Den matiek ale ja si na srdiecko pockam od svojich deti.... Ako ste na tom vy? Ako beriete tento sviatok? je to podla vas len komercia?
Ako zvyknete povedat tej svoje mamine ze prave ona je tou naj?🙂 ja si to cele zacinam uvedomovat az teraz ked sama prezivam to co cele roky prezivala ona pri nas. Az teraz som pochopila tu obetu, strach.... a patri jej moje nekonecne Dakujem,ktore sa vyjadruje tak tazko....!

jasumat
5. máj 2009

Zrzulka- vnímam to tak isto ako Ty 😉 Tiež uznávam tento sviatok- určite viac ako MDŽ 😀 😀 A tiež som ho začala akosi viac vnímať, keď som sa stala mamou. Ja mojej maminke vždy kúpim nejakú peknú kytičku a určite sa u nej zastavím aspoň na skok- býva tak 20km od nás. Tam netreba veľa slov- stačí naozaj iba to jednoduché ďakujem- a ona vie, čo to znamená 😉

babatko88
5. máj 2009

jeeej baby, to ste krásne napísali, úplne súhlasím, aj keď moja mama býva s nami 😀

vinka
5. máj 2009

Aj ja už prežívam niekolko rokov za sebou ten krásny sviatok. 😉 Ale ked som deti ešte sama nemala stále som si spomenula na tú moju maminku.Aj ked som bola v cudzine tak som jej v ten den volala. 🙂 Ved na mamu sa zabudnút nedá. 🙂 Príde my to príjemný sviatok lebo už aj mna syn obdarúva.Tažko je môjmu mužovi v ten den.Chodí na cintorín szo sviečkou. ☹ ☹ Ale aj mne niečo stále pripraví ako podakovanie za deti. 🙂 No aj den otcov by sa mal viac oslavovat.Aj oni si to zaslúžia. 😉 😉

ukmima
5. máj 2009

ahojte,ja to uz tiez pocitujem:ucime sa s Tomaskom basnicku: Mamka moja, mamka draha, budem dobry, slubujem.Pretoze ta velmi lubim, srdiecko ti darujem.
Uz s tesim, ako bude moj maly skolkar vystupovat v KD vo stvrtok...a mojej mamke kupim orchydeu... 🙂 nech sa potesi...

zrzulka
autor
5. máj 2009

Vinka suhlasim s tebou. Podla mna je nespravodlive ze otcovia nemaju svoj sviatok. Vo svojom okoli poznam strasne vela muzov- otcov ktori si zasluzia uznanie. ved uz davno nie je ta doba ked chlap pride domov z roboty a zena staraj sa lebo ja som unaveny. V dnesnej dobe si uz aj muzi buduju vztah k detom, nie su o nic horsi ako zeny- matky. rovnako milujuci, rovnako trpiaci pri pohlade ked dietatu nemozu pomoct.Rovnako prebdeju nejednu noc ked je dieta chore. rovnako sa podielaju na starostlivosti a vychove dietata. Rovnako prezivaju tehotenstvo, hladakaju brusko,pomahaju zene ked nevladze, abslovuju porod. Rovnako by im malo patrit uznanie a rovnako velke dakujem od dietata.
Ale aby som neodbiehala od temy. velmi sa tesim na to ked mi moja dcera povie prvy krat ze ma lubi. Aj ked to ze ma lubi mi uz dokazuje aj teraz a tiez ma to velmi dojima.... byt mamou je fakt uzasne. najkrajsie poslanie v zivote kazdej zeny....

ukmima
5. máj 2009

18.juna, je den otcov...(3 junova nedela),a tesime sa nan, urcite dostane nas tatko daco 🙂

zrzulka
autor
5. máj 2009

To uz je "oficialne"? To som netusila. Tak to aj tomu nasmu urcite nieco pekne vymyslime🙂

ukmima
5. máj 2009

zrzulka-to je uz oficialne strasne davno, len sa nato zabuda....lenze vzdy to vynde na iny den...podla toho, kedy je 3 junova nedela... 🙂

majcik
5. máj 2009

Mne sa tiez velmi paci Den matiek, oslavujeme to asi tak, pre mamu a svokru mame nejaky maly darcek, ktorym chceme vyjadrit vdaku a uctu.
Moj syn je este velmi maly na to, aby take nieco chapal, ale uz teraz sa tesim na prve basnicky a papierove srdiecka 🙂
A paci sa mi aj Den otcov, aj ocinom nieco zvykneme podarovat.

asitka
6. máj 2009

no ...ja si vždy na školkárskom dni matiek v synovej školke...statočne poplačem.... 😀 mna to vždy tak dojme 😀 😀 škoda,že aj pre tatinov nerobia...ale od drobcov aj odo mna vždy nejakú drobnost dostane... 😀

etuska
6. máj 2009

No ja som si presne minuly rok pri Miskinom vystupeni v MS pekne poplakala 😀
My sme od nasich mamin daleko,tak posleme na Slovensko aspon pohladnice a maminkam zavolame 😔

Manzel vacsinou dcerke pomoze s nejakym obrazkom,alebo mi prinesu kvietocek zo zahradky 🙂 a vystiskaju ma 🙂 to je asi to najkrajsie.

Urcite to komercia nie je-je len na kazdom z nas ako jednotlive sviatky preziva 😔

zuzana76
6. máj 2009

ahojteee a nepoznate nahodou nejaky vers, co by sa mohol napisat ku kyticke ku Dnu matiek?

smejko1
6. máj 2009

prosim Vas a kedy je tento ok den matiek??

sylvia75
6. máj 2009

zuzana76:Nesiem ti ruže, mamička moja, lebo dnes veľky sviatok máš. Keď sa nám oči spoja, želanie bez slov rozoznáš.

Každá dobrá matka, v žiali dieťa hladká. Má ho veľmi rada – keď je preč, tak ho hľadá. Keď má dieťa horúčku, tak ho drží za rúčku. Naučí ho svojej reči, nenechá ho v nebezpečí.

Prečo sa chveje osika? Lebo sa jej vetrík dotýka. A ktože je, kto na vine, že sa chvejú ruky mamine. To sú ale smiešne otázky. Tie ruky sa chvejú od lásky.

Mama – to slovo krásne, až pri tom človek žasne. Vyslovujem ho každý deň a pri tom sa usmejem. Si ako krásny sen, čo zalial našu Zem. Na každý žiaľ máš liek, vôkol teba počuť smiech.

sylvia75
6. máj 2009

smejko1:deň matiek je túto nedeľu 10.5.

maca793
10. máj 2009

ja som rada, že tento sviatok je. veď si to zaslúžime, nie? dnes je program u nás v Európe, takže idem aj s deťmi

lindda
10. máj 2009

tak teda krasny den matiek vsetkym mamickam 🙂 🙂 🙂 🙂

cmulinko
9. máj 2010

Vsetko najlepsie mamickam aj v roku 2010. 🙂

askorka23
9. máj 2010

....Nadherne prezity dem matiek v roku 2010... 😵 🙂 🙂 🙂
Byt maminkou je uzastne 😉 🙂
Ja som dneska dostala 2 kraasne darceky 😉 Od Sofinky kresbickiu a Philipko pri papani povedal ma-ma 😀 😉